Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
michasia24 napisał(a):
margeritka a co ciekawego kupilas?? widzialam w biedronce ze pampersy 1 sa jakeis tansze?? widzialas moze?

najlepsze sa dady z biedronki.jakos 18 zl,a jest ich z 70 sztuk chyba,nie wiem dokladnie.
no wlasnie widzialam reklame w tv ze 2 paczki pampersow dady rozmiar 1 sa za 25 zl chyba o ile dobrze pamietam 🙂 a w jednej paczce 42 szt chyba i wlasnie jutro zajade i kupie 4 paczki niech bedzie na poczatek 🙂

hehe mowisz ze na koniec swiata zamierzasz rodzic?? 😁 trzymam kciuki zeby sie udalo szczesliwie 🙂

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
michasia24 napisał(a):
margeritka a co ciekawego kupilas?? widzialam w biedronce ze pampersy 1 sa jakeis tansze?? widzialas moze?

najlepsze sa dady z biedronki.jakos 18 zl,a jest ich z 70 sztuk chyba,nie wiem dokladnie.
no wlasnie widzialam reklame w tv ze 2 paczki pampersow dady rozmiar 1 sa za 25 zl chyba o ile dobrze pamietam 🙂 a w jednej paczce 42 szt chyba i wlasnie jutro zajade i kupie 4 paczki niech bedzie na poczatek 🙂

hehe mowisz ze na koniec swiata zamierzasz rodzic?? 😁 trzymam kciuki zeby sie udalo szczesliwie 🙂

Ja na początek tylko do szpitala wziełam happy a później również bede DADA kupować...W poniedziałek jak bede jechała do biedronki to się zorientuję...

• Mamusia
i po urodzinkach 🙂
muszę się pochwalić , że wyszedł mi naprawdę dobry torcik 😁
córcia zażyczyła sobie czekoladowy , nasączony sokiem z malin 😉 i przełożony malinkami 😉
wyszedł naprawdę pyszny 🙂 nie za słodki , taki w sam raz 🙂
ale najważniejsze , że dziecko usatysfakcjonowane 🙂

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):

Ja na początek tylko do szpitala wziełam happy a później również bede DADA kupować...W poniedziałek jak bede jechała do biedronki to się zorientuję...

ja też mam 2 paczki 1-ek happy i kupiłam pampersa 2-ki , też 2 paczki bo były w promocji 😉
na początek wystarczy 🙂

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
i po urodzinkach 🙂
córcia zażyczyła sobie czekoladowy , nasączony sokiem z malin 😉 i przełożony malinkami 😉

mmmm mi smaka zrobilas 😠 😉
jakis prosty przepis? Moze bys podala? 😆

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
i po urodzinkach 🙂

mmmm mi smaka zrobilas 😠 😉
jakis prosty przepis? Moze bys podala? 😆

Kochana szybki torcik 🙂
podam Ci super stronkę - ja korzystam z niej dość często , bo babeczka wystawia tam naprawdę pyszne ciasta , torty , i mnóstwo innych łakoci 🙂 nic tylko piec ciasta 😉
a jest z czego wybierać 😁
moje wypieki 😉

• Mamusia

coś mi się brzusio dziś mocno napina
aż trochę się garbię , żeby tak nie ciągnął , bo trochę boli 🤨
a tak w ogóle to śniło mi się , że już urodziłam 😁 🙂
i miałam Kubusia przy sobie , przebierałam Go a On był taki maleńki 🙂
ah , jeszcze troszkę 🙂
ale już się nie mogę doczekać stycznia i narodzin maleństwa 😉

no nic cisz na forum to uciekam i ja 😁
dobrej nocki
i trzymajcie się w dwupakach 😁

• Mamusia
Laseczki, polecam ta strone ponizej. To jest strone gdzie mozna mierzyc swoje skurcze (jak sie juz zacznie, mam na mysli regularne skurcze porodowe w pierwszej fazie, bo pozniej i tak juz bedziecie w szpitalu 😉 ) - latwe i nie trzeba siedziec i liczyc sekundnika na zegarku. Stronka mierzy dlugosc skurczow, ich czestotliwosc i przerwe miedzy nimi.

http://www.contractiontimer.com/

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Ja dziś dzień spędzałam z mężulkiem, w końcu wolny dzień miał, więc teraz nocą nadrabiam 😉
Podejrzałam naszą galerię, śliczne wasze brzusie, już takie okrąglutkie 😁 Jak ogarnę temat, to wstawię i swój 🙂 Madzia śliczny avatarek, brzuś- kuleczka tylko, a Ty taki szczuplaczek 🙂
Pisałyście o wadze, na ostatniej wizycie wyszło, że mam 13 kg do przodu... Na początku przejmowałam się tymi przyrostami wagi (jak człowiek ostatnich kilka dobrych lat waży tyle samo, a tu takie różnice po miesiącu, to szok był)... Teraz cieszę się, że tak do tych 15 kg może dojdzie i już nie mogę doczekać się spacerków i skakania nad dzidziusiem, co na pewno pomoże zrzucić te kilogramy 🙂
Ja dziś zaczęłam odczuwać bóle w dole brzucha- takie trochę jak na okres, trochę jakby kłujące... trudno to opisać, ale wiedziałam, że to od macicy 😉 no i czułam większą ciężkość w dole brzucha, kość ogonowa moja częściej się odzywała- znak, że małe siedzi mi nisko 😉 No i te bóle głównie jak się mocno dziecię me ruszało i wypinało na wszystkie strony, wtedy i brzuszek twardniał i te bóle większe... Na szczęście mijają i nadchodzą, więc jeszcze nie cierpię za mocno... Jutro mamy ambitne plany jechać na zakupy, muszę m.in. kupić sobie kozaki, zobaczymy czy dam radę z tym bólami i czy coś sobie znajdę...
Ania_ust nachodziłaś się pewnie przy przygotowaniach do urodzinek, to i brzuś bolał... Sto lat dla Majeczki, jejku, jaką dużą już masz pannicę 😁 No i mamuśka, spisałaś się na medal z tym tortem!! Musiał być pyszny! Takie rzeczy zostają w pamięci na lata, nam mama też zawsze robiła małe rodzinne przyjęcia i torty na urodziny, teraz wspominam to z sentymentem 🙂
Idę spać, jak zwykle się rozpisałam, a tu pusto...
Dobrej nocki, do jutra!! 😘

• Mamusia
hej dziewczynki!
jak sie spalo ? u nas nawet ok,ale ja jednak juz ciagle marudna;d
malutka spala,teraz jemy sniadanko to zaczyna buszowac 😉

Biore sie wlasnie za rosolek jakis pyszny,i za dopakowanie ostatnich rzeczy do torby.bo w ostatnim momencie moge nie zdazyc wzias kilku rzeczy 😁

Do potem;;*

• Mamusia
Kilka zdjęć pokoiku dla Mikołaja:
http://imageshack.us/photo/my-images/651/img0142dj.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/716/img0144ca.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/255/img0145pb.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/593/img0146by.jpg/
A to mój najnowszy nabytek: http://imageshack.us/photo/my-images/23/mg0160v.jpg/
A na koniec brzuszek (proszę nie patrzyć na bałagan z tyłu - porządki swiateczne :P)
http://imageshack.us/photo/my-images/27/mg0161i.jpg/

• Mamusia
Cześć. Ja się średnio wyspałam, bo jak mała mnie obudziła to już zasnąć nie mogłam i tv oglądałam.
Synio się wierci, wypina i kopie 🙂 słodkości moje małe. I na 100% jestem pewna że w poprzek leży, więc muszę się jeszcze gdzieś na usg wybrać żebym mogła to potwierdzić.
A teraz gonie z mężusiem i córcią na zakupy, bo mi się dłuższa lista zrobiła.. jak się coś w domciu kończy to wszystko na raz.
W nocy mnie mój szew po 1cc bolał 😞 nie przyjemne uczucie.
Ok lece pa