Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Ania - a ja mam cicha i dosc naiwna nadzieje, ze ten moj twardniejacy brzuch to tak potajemnie dziala i jednak w jakis sposob mi szyjke otwiera, ze bede w tej pierwszej fazie, nawet zbytnio o tym nie wiedzac (bo tak tez bywa) 😉 Zwlaszcza, ze mowila mi polozna, ze po pierwszym porodzie, szyjka sie nigdy calkowicie nie zamyka, wiec nie wiem....moze 1cm mam 😁
Ale wyobraz sobie jakby to fajnie bylo isc do porodu z bolami, pierwsze badanie a ci mowia, ze masz 4 czy 5 jak nie wiecej rozwarcia... Rany, jakie czlowiek ma dzis zyczenia i marzenia 😁 😉

było by cudnie 🙂ale ten twardniejący brzuch , to mogą być już te skurcze macicy i kto wie o jakiej sile 😉więc Kochana uszy do góry a nóż widelec coś już się zaczyna dziać 😉
też bym chciała iść do szpitala już z porodem zaawansowanym 😁 z rozwarciem i bólami ,
przynajmniej szybciej by poszło 😁

nooooooooo!!!!

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
A tak w ogole to moj mi wczoraj kupil swiezego ananasa 😁 i podpompowal mi pilke do cwiczen, wiec moze zaczne cos zrobic z tymi rekwizytami 😁 Choc nie wiem ile takich ananasow bym musiala zjesc tylko po tym na bank bym miala sraczke 😁
Z pilka musze uwazac, bo moj syncio sie robi zazdrosny o nia 😁

ja mam właśnie taką piłkę do ćwiczeń i tak sobie myślałam , żeby w przyszłym tyg
zacząć się na niej bujać 😁 i przytulać z mężusiem 😁 może zadziała 😁 😉

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
peg81 napisał(a):
A ja siedzę jak głupia przed monitorem, z "bananem" na twarzy 😜 i odświeżam i czekam co się jeszcze tu wydarzy dzisiaj 😆

Ja mam to samo i tylko co chwile w tel zaglądam.. 😁

oj to każda ma "banana" na twarzy 😁 😁 😁
jakby nie patrzeć narodziny to wspaniały i radosny moment 🙂

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
MadziaW napisał(a):
A tak w ogole to moj mi wczoraj kupil swiezego ananasa 😁 i podpompowal mi pilke do cwiczen, wiec moze zaczne cos zrobic z tymi rekwizytami 😁 Choc nie wiem ile takich ananasow bym musiala zjesc tylko po tym na bank bym miala sraczke 😁

ja mam właśnie taką piłkę do ćwiczeń i tak sobie myślałam , żeby w przyszłym tyg

no, ale mama u nas jest, a sciany cienkie, musialabym naprawde kombinowac - a poza tym , niestety jakos w ogole nie mam ochoty na ta metode 🤢 😜

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
MadziaW napisał(a):

no, ale mama u nas jest, a sciany cienkie, musialabym naprawde kombinowac - a poza tym , niestety jakos w ogole nie mam ochoty na ta metode 🤢 😜

A ja znów bym mogła non stop się z moim przytulać, ale to chyba tylko i wyłącznie dlatego żę taka przerwa była.. 😁

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
Madziu po cichutku dacie radę 😉 ☺️
a może przyśpieszyć 😁
mi w pierwszej ciąży przyśpieszyło poród z Małą 😁

a mi wlasnie nic! 😞

Jeszcze curry pikantne musze sprobowac, a na to sobie juz moge pozwolic, bo magicznie mi zgaga minela - naprawde dziwna jest ta ciaza. Jedno cos mija, zaczyna sie cos innego, to mija - pojawia sie cos innego. A co smieszniejsze - to takie widac krotkie epizody, nie wiem czemu tak dziwnie.

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
Madziu po cichutku dacie radę 😉 ☺️
a może przyśpieszyć 😁
mi w pierwszej ciąży przyśpieszyło poród z Małą 😁

a mi wlasnie nic! 😞

Jeszcze curry pikantne musze sprobowac, a na to sobie juz moge pozwolic, bo magicznie mi zgaga minela - naprawde dziwna jest ta ciaza. Jedno cos mija, zaczyna sie cos innego, to mija - pojawia sie cos innego. A co smieszniejsze - to takie widac krotkie epizody, nie wiem czemu tak dziwnie.

mi też zgaga minęła 🙂 miałąm ją tak przez 2 tyg i teraz cisza 😁
albo wybierz się Madziu na dłuuuugi spacer , szyjka się wtedy może skrócić i wywoływać skurcze 😉

• Mamusia
peg81 napisał(a):
Madzia, zgaga zniknęła, bo pewnie brzuszek Ci się obniżył i macica nie uciska tak mocno na żołądek?

wlasnie nie sadze, bo moj brzuch byl nisko od zawszze awiedzialam, ze jeszcze dodatkowo sie obnizyl, jak moglam w koncu porzadne ilosci jedzenia pochlonic 😁, a zgaga pojawila mi sie dosllownie na tydzien 😮 i tak jak sie pojawila nagle , tak nagle zniknela - no naprawde dziwne.

• Mamusia
Aniu - no tylko sek w tym, ze mi sie....nie chce 😁

Ale jutro moj mezus ma wolne i bede szla z mama do sklepu, bo raz bylysmy, pokupowala cos tam, ja wczesniej sie wycwanilam przez internet z tego samego pozamawialam, ale chce pare rzeczy odniesc, wiec w sam raz jutro sie z nia wybiore, mzoe do jeszcze jakiegos podjedziemy. To a noz moze mnie cos ruszy. Fakt faktem, ze jak wtedy pojechalysmy, to brzuch mi sie wyjatkowo czesto stawial, no ale ruszyc nic nie ruszylo. Moze teraz sie uda 😜 A jeszcze mi maja buty dowiezc i tez nie wiem kiedy to bedzie, a lepeij ,zeby mi ta dostawa nie przyszla jak nikogo nie bedzie w domu, bo nie bede zadowolona 😠 (no bo sie juz nie moge doczekac ,az je przymierze 😜).

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Ania - tak z czystej ciekawosci, ile, tzn jak dlugo, Tobie zajmuje droga (pieszo) do przedszkola w 1 strone?

normalnie to ok 30 min , a teraz tak mniej więcej 40 -45 min 🙂 zależy od tempa jak idę 😉 😁 i czy pojawiają się skurcze to wtedy robię krótkie postoje 😁

• Mamusia
no to faktycznie spacerek, w 2 strony to Ci wyjdzie 🙂

My mamy zaledwie 15 min pieszo w 1 strone (normalnym tempem), ale i tak do tej pory zawsze podjezdzalam autem, bo z przedszkola prosto do pracy jechalam. Teraz dzieciaki maja wolne, wracaja dopiero 8go we wtorek, ale wtedy mezus bedzie w domu, wiec nie bede latac rano i sie spieszyc, zeby malego zabrac, tylko on bedzie go zaprowadzal. Gorzej, jesli mi urlop minie a ja dalej bede w dwupau - no to wtedy bede sie faktycznie turlac - doslownie 😮 Bede chyba musiala z mama isc, w razie jakby mnie cos w drodze zlapalo 🤢