Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc kali 🙂
no dziewczyny ktore rodza w iwku 14 - 15 lat top przesada ale taka 17 cz18 to mnie niedziwi
na mnie wlasnie mowili ze dziecko z dzieckiem a damian urodzil sie jak mialam 18 skonczone a sasiadka i babcia mowily ze one w wieku 18 lat to juz dawno po slubach byly i w ciazy kiedys to bylo normalne a teraz kobiety niektore oczywiscie jak moja kolezanka czekaja do 30 a potem sie za dzieci biora ja oczywiscie nipotepiam

• Mamusia
😉 pierwszy raz wchodze na takie forum dla przyszłych mam 🙂chciałam znaleść osoby o podobnych problemach i odczuciach do mich , zawsze rozmawiam z rodzina o ciąży ale to nie to samo co porozmawiać z osobami które są w ciąży tak jak ja . 😆

• Mamusia
Witaj Kali 🙂 Na naszym wątku rozmawiamy przede wszystkim o ciąży, ale nie tylko-poruszamy też inne tematy 🙂 Fajnie, że dołączyłaś do nas. Na kiedy masz termin i czy znasz już płeć?

Zuziek i Ania, mnie też szokują ciąże w wieku 13-15 lat, ale jak dziewczyny mają 18-19 lat to są już dorosłe osoby i faktycznie kiedyś nasze babki były w tym wieku już mężatkami i miały dziecko, dzieci.
Czasami wydaje mi się, że im później myśli o pierwszym dziecku, tym szanse mogą maleć. U nas to była przemyślana decyzja, ale bardzo chciałam mieć pierwsze maleństwo przed 30. Słysząc o różnych problemach, obawiałam że może to długo potrwać, tym bardziej, że przez kilka lat brałam tabletki antykoncepcyjne, ale na szczęście udało się i to już w 2 cyklu starania się. To był taki dar od losu na naszą 2 rocznicę ślubu 🙂 No i nasze dzieciątko urodzę na ponad m-c przed moimi 29 urodzinami 🙂

• Mamusia
płeć poznam na 100 % 1 marca , już w 13 tygodniu ciaży lekaż powiedzieał mi że to dziewczynka , że u mnie akurat dość dobrze to widać ale na końcu rozmowy powiedział że trzeba to jeszce potwierdzić i że to nie na 100% 😞 a czytałam że płeć ksztautuje się dopiero w 18 tygodniu ciąży , wiec tak naprawde to jeszce nic nie wiem a kolejne usg 1 marca 😆

• Mamusia
No to w marcu może dowiesz się 🙂 Czasami jak dobrze ułoży się to nawet mozna poznać w 16-17 tc. Ja do tej pory nie wiem, bo na usg w 21 tc, maleństwo miało pępowinkę między nóżkami 😉

Co do humorków to z postów różnie u nas wynika, ja zawsze byłam spokojną osobą i ciężko było mnie zdenerwować, a ciąży jest to zrobić łatwiej.

• Mamusia
ja i mój chłopak umieramy , z ciekawosci co to będzie 🙂to ci twój maluszek zrobił numer z ta pempowinka 🙂 ja uważam że wsumie obojętne co by sie nie urodziło byle by tylko zdrowe ! to dla mnie i chyba dla kazdej przyszłej mamy najwazniejsze 😉

• Mamusia
no ja się chyba zaliczam, do bardzo młodych mam według innych ... chociaz mnie tak sie nie wydaje . ale spotkałam ssie juz z wypowiedziami - o boże taka młoda i juz dziecko . ja w marcu bende miła 22 urodzny a biorąc pod uwage 18 rodzące to czy ja jestem taka młoda? sama mam chyba z 8 koleżanek ktore przed 18 zostały mamami lub tez w wieku 18 lat

• Mamusia
Cześć dziewuszki 🙂

Jak tam humorki? Ja opiekuje się moim przyszłym chrześniakiem trzy tygodniowym, ale fajnie już mojej Julci doczekać nie mogę:laugh:

Natka78711 ja szczególnie na dłoniach i nogach mam taką suchą skórę,że zadrapać się idzie. Stosuje różne balsamy, ale to i tak nic nie daje 😞

Agulka83 gratuluję córeczki 🙂 🙂 🙂

Zuziek każdemu inaczej się życie układa, ważne żeby jest żeby wierzyć, że da się radę... 🙂
Dla przykładu 🙂 Ja urodziłam się jak moja mama miała 16 lat a tata 18.... Kiedyś takim młodym rodzicom było bardzo ciężko bo wszyscy ludzie tylko kłody pod nogi rzucali. Każdy mówił że nie daleko pada jabłko od jabłoni.. a ja pokazałam że można 🙂 szkoła,ślub i dzidziuś. Zuziek głowa do góry 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
witajcie Kali i Judyta

Kali jestem młodsza od ciebie miesiąc po urodzeniu dzidzi skończę 20 lat 😜 i tez nie uważam że jestem za młoda... właściwie to myślę że najlepszy czas :P

judyta też nie słyszałam o krwawieniu z buzi :/ może jednak to dziąsła :P

🤪 aaa dziewczyny jutro przecież idę do ginekologa :P posłucham bicia serduszka 😉 hihihi a potem na studniówkę 😮 ciekawa jestem ile wytrzymam na niej :P

• Mamusia
ja ci powiem ze moja własna kochana mama 😘, zaszła w ciaze ze mną jako z pierwszym dzieckiem w wieku 32 lat to jest dopiero puzno dosc , ale to był jej wybur siwiadomy , powiedziała mi że po prostu wcześniej nie chciła i nie była gotowa na dziecko . no a moj brat 2 dziecko mamy przyszedł na siwiat jak miała 39 lat . i obydwoje zdrowi sie urodzilismy 😆 choc mame straszono przez jej wiek

• Mamusia
Tak tak nie ma sie co przejmować wscipskimi ludźmi... Szkoda nerwów. No a z tym moim małym brzuchem to dziękuje za pocieszenie laaf 🙂 bo już myślałam że te moje dziecko to bedzie takie malutkie...No ale mama mi mówiła że ona tez prawie wcale nie miała brzucha jak szła do porodu 🙃 to może rodzinne 😉 A jeśli chodzi o witaminy to ja biore cały czas feminatal 400 po 13 tc i wszystkie wyniki mam ok 🙂 Jutro już USG 🙃 czekam z niecierpliwieniem 😉 Dzis i jutro nareszcie wolne, troche odpoczne 🙂 Miłego dnia dziewczyny 😉

• Mamusia
A propos wieku idealnego na dziecko to lekarz mi wczoraj powiedział, że nie za bardzo się spieszyliśmy bo najlepszy wiek mieści się w przedziale 18-22... A starszymi paniami dogadującymi nie ma się co przejmować bo dawniej też dzieci rodziły się bardzo wcześnie a do tego często były pannami...

Wymyślam właśnie wypad weekendowy i nic nie przychodzi mi do głowy... macie jakieś pomysły na spędzenie dwóch dni z mężem oczywiście poza domem?? 🙂 🙃 Szkoda, że narty, łyżwy odpadają mam tak blisko góry i nie mogę z tego skorzystać:/