Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja jako pierworodna byłam całkiem zwyczajna:P 3300 i 56cm. Poród moja mama miała lekki i ponoć do ostatniej chwili była w pracy. No ja jestem prawie od początku na zwolnieniu, ale mam nadzieje, że mój poród będzie równie łatwy jak u mojej mamy 🙂

• Mamusia
No i nic się niedowiedziałam, bo koleżanka zajmująca się kadrami będzie później i będą dzwonić do mnie, ale że daleko nie mam to przynajmniej spacerek sobie zrobiła i porozmawiałam z ludźmi z pracy 🙂

Ja ważyłam 3100 i mierzyłam 50 cm, a moja siostra wagę miała taką samą, tylko było o 1 cm dłuższa. Ja urodziłam się 3 dni po terminie, Ewa 3 dni przed terminem, żadna z nas nie chciała urodzić się 13 🙂 Na świat przyszłyśmy po krótkich i lekkich porodach 🙂

• Mamusia
Kwasiek ja się bardzo chętnie z Tobą zamienię jeżeli chodzi o studiowanie 😉
to już ostatni rok a tak mi się nie chce że masakra za 2 tyg mam zjazd i muszę napisać drugi rozdział pracy mgr a tu firmę trzeba rozkręcać i dla dzidziusia wszystko przygotowywać powolutku więc wcale nie mam głowy do nauki :P
i jeszcze mi się zapowiada obrona 24 czerwca a ja na 20 mam termin 🥴

• Mamusia
a ile ważyłam i mierzyłam to jakoś nie pamiętam teraz muszę sie mamy zapytać jak pojedziemy na niedzielny obiadek
wiem że urodziłam się 4 dni po terminie (w niedziele 🙂 ) i koniecznie chciałam się w windzie urodzić :laugh: ale jakoś nas dowieźli...

• Mamusia
Sylwia, znam ból pisania pracy licencjackiej, potem magistrskiej - najpierw wszystko miałam przygotowane materiały i lektury - siadać i tylko pisać, a potem szło wszystko mozolnie,dopiero powera i weny dostawałam, jak było coraz bliżej oddania rozdziału albo już całej pracy 🙂

A z tym terminem obrony pogadaj albo niech przyspieszą albo opóźnią, lepiej jakby przyspieszyli - będziesz miała z głowy, nie masz gwarancji,że maleństwo poczeka te 4-5 dni, da mamie obronić się i po wynikach będziesz jechać odrazu na porodówkę.

• Mamusia
Anulka na razie nam promotorka powiedziała że to taki wstępny termin i zależy czy oddamy gotowe prace w terminie bo jak nie to będzie później a mi powiedziała żeby się nie przejmować zawsze można dla mnie wyznaczyć inny termin jak już urodze...
ale wiadomo, że w grupie raźniej a później samemu to tak lipa się bronić...

• Mamusia
Heh to ja pisanie pracy mgr całkiem dobrze wspominam... zwłaszcza promotora (85lat), który wyznaczył obronę na 35.06.2020roku 🤪 🤪 zabawnie było.

A Sylwia rzeczywiście lepiej bronić się w grupie i gdyby udało się przyspieszyć albo całkiem opóźnić termin byłoby super. Tylko pytanie czy dzidzi też nie zachce się wyjść akurat w wyznaczonym czasie:P

Wiecie co, coś mnie wzieło na kołysanki. Przesyłam wam mamusie linki do 3 moich ulubionych 🙃 :laugh: 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE
http://www.youtube.com/watch?v=BLhGzehgDHE
http://www.youtube.com/watch?v=1x1Efoj-t7w

• Mamusia
ello witam ponownie, bylam wczoraj w odwiedzinach u kolezanki z pracy, ktora rok temu w czerwcu urodzila synka 😉 No i mi wyliczyla, ze tadadadammm pracuje do 27.03. i urlop a potem mutterschutz do 4.08. a potem to juz zwolnienie 😉 tralala czyli jeszcze 10 dni i bede sie obijac 😉 tralla 8dni roboczyc tralalala i czekac na Niuniuska 😉

Laaf ogarniasz pomalenku fejsbuczka?

• Mamusia
Sylwia a tak apropo ropzkrecania firmy, jak idzie? Mam nadzieje ze jak burza 🙂

Komsi, zaczelam ogarniac ale generalnie nie mam teraz za bardzo czasu na kompie, jutro do tego zasiade:P nie znalazlam tych ciasteczek i jutro wejde przez explorera 🙂

Angela Ty taka malusia bylas a synus CI rosnie!!! Pewnie bedzie anjwiekszy z naszych maluchów 🙂

Ania 300g...hehehe to rzeczywiscie duza uroslas:P

Kruszynka no i gratulki duzej corci, tylko sie cieszyc 🙂 ja nbie wiem ile moj maly ma i pewnie dowiem sie dopiero po 32tc bo ta moja ginka jak ma dac skierowanie to jest chora...