Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka Czercóweczki 🙂

Ta pogoda mnie dobija 😠 Myślałam, że po takiej długiej zimie przyjdzie piękna wiosna, ale tych ciepłych i słonecznych dni jest mniej niż tych pochmurnych, mglistych i chłodnych, jeszcze od czasu do czasu zawieje albo deszcz popada 😞

Angela i Kruszyna mam nadzieję, że udało Wam się zasnąć i przespać spokojnie noc.

Mi kilka razy zdarzyło się mieć takie bezsenne noce, ale przeważnie zasypiam bez problemu i przesypiam całą noc, no czasami z przerwą na wc. Dzisiaj na przykład nie wstałam na siusiu w nocy ani razu.

Zuziek, super że pogodziłaś sie z mężulkiem. No i 2 miechy po ślubie, a jeszcze tak niedawno suwaczek odliczał czas do niego.

Jeżeli chodzi o obchodzenie rocznic, to obecnie świętujemy tylko rocznice jak zostaliśmy parą (w listopadzie stuknie nam 9 lat) i rocznice ślubu (8.09 będą 3 lata).
Przez pierwszy rok chodzenia obchodziliśmy każdy m-c - ale bez jakiejś pompy - kupowaliśmy sobie po drobiazgu, albo dostawałam róże i coś dla nas w domu przygotowywałam. Po tym roku zaczęliśmy obchodzić rocznice i czasami któreś z półroczy i tak aż do ślubu. Jedynie nigdy nie obchodziliśmy rocznicy zaręczyn, a pierścionek zaręczynowy noszę od 28.12.2003 🙂

• Mamusia
hej kochane
no ja mam jednak nadzieje ze wyjdzie słonko 🙂

co do rocznic to my obchodzimy tylko rocznice slubu 🙂 niedługo bedzie 2 rocznica 🙂 a tak ogólnie to nie robimy nic specjalnego z tej okazji ...
ok uciekam nastawic nastepne dzieciowe ubranka do prania 🙂 i potem syna budze i tak w kółko do 16:10 potem mezul itd ...

• Mamusia
hej wszystkim ale pogoda do kitu deszcz ,i zimnawo 😞 😞 😞 😞 ja dzis spałam tak mocno ze mje dziecko o mało sie don szkolyu nie spuzniło dobrze ze ma blisko heheh.jezeli chodzi o rocznice to zawsze o tym pamietamy urodzinki , rocznica slubu , dla mne to bardzo wazne ze moj maz pamietam i nie chodzi tu o prezenty ale samo to ze pamieta 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
U nas pogoda dzisiaj podobnie jak wczoraj beznadziejna... i chyba ciśnienie spada bo od 2 mnie głowa boli więc spałam z przerwami (nawet połówka apapu nie pomogła 😞). Mężusia już odprawiłam do pracy teraz czekam do 17 aż wróci 🙂 śniadanko zjedzone chociaż dalej jestem głodna (jak tak dalej pójdzie nie uniose się z fotela 😉)

My obchodzimy rocznicę ślubu i urodzinki. Pierwsza rocznica ślubu była trochę bardziej uroczysta bo babcia zamówiła nam msze i potem najbliższa rodzinka wpadła na obiadek itd. teraz mam nadzieję, że zostanie to naszym małym wielkim świętem 🙂 a kolejna już niedługo 🙂

Angela dzięki za oklask 😆
Jeśli już jest tak beznadziejenie na zewnątrz wysyłam oklaski do wszystkich tak na dobry początek dnia 🙂

• Mamusia
Dziękuję za oklaska 🙂 Chyba Agulka od Ciebie? 🙂

Rocznice to sobie sami zawsze obchodzimy, urodzinki lub imieninki różnie zależy kiedy wypadają - robimy sobie wtedy z tych okazji zawsze prezenty (mniejsze lub większe) i wychodzimy sobie na obiado-kolacje albo ja robię taką w domku z dodatkiem wina. 2 rocznice opilismy na Krecie i sami sobie sprawiliśmy prezent w postaci córci 😁 Za roczniece chodzenia już toastów nie było.
Ale najważniejsza jest oczywiście pamięć - to jest najmilsze 🙂

• Mamusia
Dziewczyny i znowu powracam do tematu kosmetyków. Mam teraz zagwozdkę, właśnie rozmawiałam przez telefon z moją mamą i przy okazji zapytałam się, jakiego kremu i kosmetyków uzyżywała przy mojej siostrze - nie byłam pewna. I moja mam powiedziała, żeby nie kupować żadnego płynu do kąpieli tylko delikatne mydełko Kajtek (jeżeli jeszcze jest) lub Bambino. Przy mojej siostrze używała ich + oliwka Bambino + krem Bambino + Linomag do pupy.
Czytałam, że jedni polecają używanie mydełek, inni że lepiej płyn do kąpieli np. 2 w 1.
Jednym słowem już ZGŁUPIAŁAM, a chce jak najlepiej dla małej, żeby nie miała żadnych plamek lub alergii. Mama jesze dodała, żebym kupiła jakieś z tych mydełek i wypróbowała na sobie, bo dziecko często reaguje na dany kosmetyk tak jak mama albo tak jak tata.

• Mamusia
Anulka twoja mam ma racje wypróbuj na sobie , z drugiej strony ciezko takie mydelko utzymac w czystosci higienicznie bo go nie osuszysz nawt jak w pudełku zamkniesz to bedzie sie tam kisic a delikatny plun do kompieli jest praktyczniejszy, ja tak bynajmioej mysle . ja przy pierwszym dziecku na poczatek kupowalam wszystko z gonsona (chyba dobrze napisałam)puzniej po 3 miesiacach przezucialm sie na nivea i moj synek nigdy nie miał zadnej alergii . Fakt ze kazde dziecko jest inne. DZiekuje za oklaski odwdziecze sie 😁

• Mamusia
hej dwupaczki 🙂

pogoda paskudna i moge sobie przybic piatke z Angela i Kruszyna, od 4 nie moglam spac, to koszmarne oddychanie. Tak podsypialam ale wielkiego zmeczenia narazie nie czuje, pewnie chwyci pozniej.
Kosmetyki babino zamierzam uzywac, chyba ze mlodego uczula.
Zuziak posenka zarabista 😜

• Mamusia
witajcie dziewczynki... 😉

odrazu lepiej się spało przytuloną do męża 🙂 hehe... nie wiem jak my obchodzimy rocznice bo jedynie co obchodziliśmy rocznice poznania się a jest ona w moje urodzinki dlatego bardziej ten dzień skupia się na mnie niż na NAS 😜 troche szkoda ale i tak dostaje fajny prezent wtedy hehe... nigdy nie obchodziłam miesięcznic :P tylko teraz po ślubie przez suwaczka jakoś tak wylicza mi sam hehe 😁

kurcze co do kosmetyków jeszcze się nie zastanawiałam nad nimi... także nic nie moge powiedzieć...

• Mamusia
Witam mamuśki.
Ale dziś koszmarny dzień, pada i pada 😞 aż nawet do sklepu nie chce mi się wyjść. Noc tez nie przespana, no i mały tak w nocy na pęcherzu mi siedział ze 5 razy w toalecie byłam...ehhh
Co do kosmetyków to ja chyba zdecyduję się na bambino (takie stosowała moja mama i żadne z nas 3 nie miało na to uczulenia) ale okaże się jak mały je zaakceptuje 🙂
Kochane a mam do was takie pytanie, kiedy zamierzacie rozłożyć łóżeczko? Czy może już macie rozłożone?.
łóżeczko ktore my mamy stoi zapakowane w czesciach w folii, ale nie wydaje zadnego zapachu więc myśle że specjalnie wietrzyć nie bedę. Tak myślałam że w połowie maja je ustawimy.
Pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!

Kicia mam to samo co Ty juz jeden raz nie wystarczy wstac do wc, tylko co najmniej 3 razy.Staram sie nie pic nic na noc , ale to nie pomaga:/

Co do kosmetyków to mam doswiadczenie tylko z pracy i tam faktycznie stosujemy bambino(mydlo) i nie zdarzylo sie, zeby jakis noworodek mial uczulenie.Poza tym to mydelko tak slodko pachnie dzidziusiem 🙂

A co do rozlozenia lozeczka to tez sie nad tym zastanawiam, na razie stoi zapakowane i czeka.Ale chyba gdzies w okolicach porodu je rozlozymy i niech stoi, ale jeszcze nie wiem...Jak widac z powyzszej wypowiedzi jestem bardzo zdecydowana w ciazy 😉

• Mamusia
ja lozeczko rozloze dopiero w 9 miesiacu ale to tylko i wylacznie z praktycznego punktu, szkoda mi miejsce zawalac w pokoju juz teraz. Jak dla mnie łożeczko juz dawno by stalo i moglabym sie na nie gapic bez konca. Co innego maja pary ktore przeznaczyly pokoik osobny dla maluszka, wtedy mozna wszystko robic duzo wczesniej 🙂
O widzisz Anulka to zelu nie ma tak wiec bedzie mydelko 🙂

• Mamusia
hej 2paki;]
Troszke mi lepiej...pobudka z mezem o 5 wiec juz nie o 3 czy o 4, ale i tak do po 6 nie spalam potem zasnelam i o 9sie sicagnelam. Zalegam w pizamie i w szaliku...bo to gardlo mnie wykancza... mam nadzieje ze jeszzce ze 3dni i bedzie git.
U nas wszystko rozlozone, poscilei tylko brakuje ale ta mam dostac od kolezanki wiec czekam;]