Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy Olcię w dużej wannie - bardzo podobało się jej, więcej miejsca niż w wanience.

Bez problemu zasypia max. do 20-20.15 przy czytaniu bajeczek. Na początku jak ją kładę do łóżeczka to jest foch i pisk, ale jak tylko siadam obok łóżeczka to jest ok i śmieje się co chwila aż nagle kładzie się na brzuszku i zasypia.

Kwasiek, wielka tragedia, przykro mi. Niektórzy ludzie są tak głupi i nie ma mają wyobraźni, że siadają po alkoholu do samochodu. Mój mąż prawie 2,5 roku temu miał wypadek przez jakiegoś dupka, uderzył w drzewo, samochód szkoda całkowita, dzięki Bogu, że wyszedł z tego tylko z mocno stłuczoną nogą.
A co do tych ryków, to ostatnio Olcia miewa czasami takie napady, że jak coś się jej nie uda, jak jest śpiąca, wsadzam ją do krzesełka, do kojca, łóżeczka, leżaczka, jak znikam jej z oczu na chwile, jak kładę ją na kanapie w celu zmiany pieluchy itd.Po dłuższej lub krótszej chwili jest spokój, ale ten ryk jest masakryczny z łzami lub bez i do tego tak głośny, że aż krztusi się, jakby ze skóry ją kto obdzierał. Najszczęśliwsza jest wtedy na rękach, ale czasem i wtedy zdarzy się foch.

Sylwia, ponowię pytanko: ile dni szybciej mogę zrobić 3BITa?

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bry wieczór 🙂
Wszystkiego najlepszego dam Maxymka, Dawidka, Gerdzika- spóźnione, ale szczere 🙂

Ann, jak ja bym chciałą, żeby mój szkrab tak ładnie zaczął jeść 😉

Anulka, co do 3 bita to ja zrobiłam go późnym wieczorem w sobotę ale najlepszy był dopiero w poniedziałek. jednak dobrze jak krakersy i herbtniki przejdą masami.

Wiecie co wolałam jak Marysia siedziałą na pupie jakoś tak oczu do okoła głowy nie musiałam mieć a teraz: szuflady pootwierane, płyty i ręczniki powyrzucane, ziemia z kwiatków wysypana, liście pogryzione, o jej długa ta lista 🤪 i zaczęła mniej spać przez dzień. Wcześniej spała co 2/3 godziny a teraz 4/5 na 30-60min. Ogólnie rzecz biorąc mam drugi cień 😉 😁

• Mamusia
Agulka, dzięki 🙂 Na razie spróbuje z samymi herbatnikami, a innym razem z krakersami. Jak zrobię w piątek to akurat będzie mniamuśne na niedzielę.

Niestety nasze maluchyim starsze to będę teraz mniej spały w ciagu dnia, zreszta to dla mnie norma, bo Olcia zawsze mało spała.

• Mamusia
Witajcie 🙂

Tradycyjnie jedna pobudka w nocy i Olcia wstała po 6.

Wczoraj miałam napisać Wam o pewnym sklepie, ale zapomniałam, więc dzisiaj poprawiam się 🙂 W sobotę mąż był w CH i tam niedawno otworzyli taki sklep Pepco z różnym asortymentem m. in. odzież niemowlęca i dziecięca, mają fajne ciuszki, również seryjne z Hello Kitty i Disney'a. Nie wiem czy te ceny oferowane przez sklep są tylko na początek na zachętę czy są na stałe w ofercie, ale rzeczy są mega tanie i dobre gatunkowo. Gatunek materiału oceniam na podstawie tych ciuszków co mąż kupił Olci, a za cenę mniej więcej 80zł kupił cienką kurteczkę z kapturkiem, spódniczkę dżinsową, dresik welurkowy (bluza z kapturem i spodenki) i komplecik bluzeczka z długim rękawkiem i sukieneczka na szeleczkach. W innych sklepach za tą cenę można mieć góra 2 rzeczy albo nawet nie. Nie znam wszystkich sieciówek z ubrankami dla maluchów, ale te które są najbliżej domu mają wygórowane ceny. Pewnie zaczniemy Olcię zaopatrywać w tym sklepie, zresztą muszę tam podjechać i sobie popatrzeć, bo są też ciuchy dla dorosłych. Oj rozpisałam się a tu link do strony sklepu http://www.pepco.pl/
Jak patrzyłam na mapkę to te sklepy są prawie w całej Polsce, a co miesiąc otwierają swój sklep w różnych miastach i miasteczkach.

Zmykam, bo zaraz kaszkę muszę Oleńce przygotować.

• Mamusia
HEJ 🙂

Kwasku strasznie wspolczuje, tragedia niesamowita!!! ciekawa jestem co napisalas ze dostalas ostrzezenie no ale napisac nie mozesz bo znow beda klopoty 😉

Sylwia co do odliczenia to powinnac moc w koncu placisz podatek jednak nie jestem pewna...mam w firmie taka dochodzaca ksiegowa (ona jest stara wyga i pracuje w kilku korporacjach) zawsze bywa u nas w piatki ale cos mi sie kojarzy ze ma byc dzisiaj w firmie to ja zapytam! tylko bardzo Cie prosze napisz mi esemeska z przypomnieniem...jak bylas jeszcze w ciazy to pamietam ze pisalas ale na wszelki wypadek podaje CI numer 660 670 517.

Agulka no zaczal sie sajgon ale to bylo jakby nie uniknione...poczekaj jak Marysia zacznie chodzic 😁 😁

• Mamusia
Hej 😉 Kubus ładnie znowu spał 😉 a wczoraj 2 razy po poltora godziny, przynajmniej mam czas zeby cos zrobic 😉 dzis bez chodzika cały dzien io zobaczymy czy to cos zmieni przez najblizsze dni, moze zacznie raczkowac w koncu, pozniej na spacerek sie wybieramy i z katalogiem, troche pochodze po kolezankach 😉

• Mamusia
Sylwia co do RTG to my nie robiliśmy i nawet nigdy o nim nie było mowy ale może Wasza Kardiolog nie widzi dokładnie na swoim sprzęcie i dlatego kazała zrobic RTG tylko dlaczego ona Wam nie dała skierowania?
Co do tej doktorki u której byłas to chyba cos z nie tak ze nie wypisała Wam skierowania skopro musicie go zrobić i chyba faktycznie nie umiała odczytać symboli 😞 skoro sie czepiała 🤨
Wiesz czasem jest tak ze lekarz nie moze dokładnie zobaczyc podaczas robienia ECHO poniewaz dziecko sie rusza i trudno go zbadac i dla pewności kazują robic RTG. Tam gdzie ja chodze z Piotrusiem to mają najnowocześniejszy sprzęd na którym wszystko ładnie widać i nasza kardiolog powiedziała ze nie potrzeba jej dodatkowych badan. Wszystkie jego pomiary na zapisane wpisuje tylko imię i nazwisko oraz date ur jak sie powtarzają dane i pokazują sie jej wszyskie badania które robiła. Wszystkie jest kolorowe i nawet ja widzę co tam jest 🙂

Wszystkiego najlepszego dla Adasia i spóznione ale szczere dla Dawidka

Anulka ja mam pepko pod nosem i muszę przyznać ci racjje maja tam naprawdę ładne rzeczy w super cenach. A te ubranka z Hello Kitty są przepiękne 🙂

• Mamusia
Irka83 napisał(a):

Anulko sorki,ze sie wtrace ale w pepco sa caly czas takie ceny wiec nie sa one na zachete,i tez tam kupuje duzo rzeczy malemu chociaz na dziewczynki wiekszy wybor 🙂 🙂
Pozdrawiam

Irka dzięki za info 🙂 Tak z mężem zastanawialiśmy się nad tymi cenami, bo sklep otworzyli w marcu, a zdarza się czasem, że niektóre sklepy czy kanjpki na początku zachęcają niewygórowanymi cenami, a potem robią podwyżkę. Cieszę się, że w tym sklepie jest to norma. Natomiast mój mąż przez przypadek trafił na ten sklep, bo do tego CH rzadko jeździmy, a czekał w kolejce na zmiane opon, więc poszedł połazić po sklepach. Teraz na pewno będziemy częściej gościć w Pepco, bo ceny są bardzo atrakcyjne 🙂

• Mamusia
Doberek ;*

my ze Zuzką dzisiaj zaszalały 😜 wstałyśmy o 9 🤪 dopiero kawke pije a Zuzka kaszke zjadła :P

a że mam wolne to dzisiaj biore się za świateczne sprzątanie 😜 może się uda :P hehe
a Zuzka już śmiga aż miło :P czasem się zachwieje i upadnie na pupcie ale ogólnie juz zasuwa pieknie 😉

• Mamusia
hejka 🙂
Zuziaku, filmik jakiś nakręć, pliss! 🙂 🙂 🙂
Anulka, właśnie sprawdziłam - PEPCO mam tuż przy moich rodzicach, 15 minut drogi 😉 na pewno tam zajrzę, dzięki za info 🙂

Wszystkiego najlepszego dla Adasia!! 🙂 🙂 🙂

Dziewczyny, za tydzień moi rodzice mają rocznicę ślubu, nie mam pomysłu co im dać 🥴 help!

• Mamusia
Aaaa, kolejny mały sukces 🙂 Ola sama zasnęła w łóżeczku za dnia, na początku byłam przy niej koło łóżeczka, żeby nie było pisku, porobiłam trochę fotek, bo zaczęła śmiesznie wytykać język 😁 😁 😁 pogadałam do niej, puściłam jej piosenki rybki Mini Mini i jak zauważyłam, że zajęła się swoją przytulanką to wyszłam z pokoiku, trochę tam marudkowała, ale nie dużo, raczej była cichutko albo coś najwijała do siebie, po kilku minutach jak nastąpiła całkowita cisza to zajrzałam a ona śpi. Muszę ją kłaść o konkretnej porze za dnia tak jak wieczorem to o tej porze zawsze będzie śpiąca i może nie będzie pisku przy usypianiu.

• Mamusia
Anulka81 napisał(a):

Anulka sorki że dopiero teraz ale jakoś zapomniałam możesz zrobić np w czwartek bo masie nic nie będzie w chłodnym miejscu tylko bez śmietany na wierzchu tą zrób jak najpóźniej bo śmietana szybko się psuje

• Mamusia
Madalena napisał(a):
Sylwia co do RTG to my nie robiliśmy i nawet nigdy o nim nie było mowy ale może Wasza Kardiolog nie widzi dokładnie na swoim sprzęcie i dlatego kazała zrobic RTG tylko dlaczego ona Wam nie dała skierowania?
Co do tej doktorki u której byłas to chyba cos z nie tak ze nie wypisała Wam skierowania skopro musicie go zrobić i chyba faktycznie nie umiała odczytać symboli 😞 skoro sie czepiała 🤨
Wiesz czasem jest tak ze lekarz nie moze dokładnie zobaczyc podaczas robienia ECHO poniewaz dziecko sie rusza i trudno go zbadac i dla pewności kazują robic RTG. Tam gdzie ja chodze z Piotrusiem to mają najnowocześniejszy sprzęd na którym wszystko ładnie widać i nasza kardiolog powiedziała ze nie potrzeba jej dodatkowych badan. Wszystkie jego pomiary na zapisane wpisuje tylko imię i nazwisko oraz date ur jak sie powtarzają dane i pokazują sie jej wszyskie badania które robiła. Wszystkie jest kolorowe i nawet ja widzę co tam jest 🙂

nie dała nam kardiolog skierowania bo wizyte mamy za pół roku a nie wiem ile jest skierowanie ważne? a tak szczerze mówiąc to się zastanawiam czy nie pójść do innego kardiologa a co do sprzątu to też miała kolorowy i wszystkie badania porobiła i ekg i echo serca bo Iga była spokojna tylko ta baba taka średnio przyjemna ale w porównaniu do tej co byliśmy wczoraj to tamta przemiła he he

• Mamusia
masakra nie mogę się ogarnąć całae sprzątanie na mojej głowie a z Igą to tak różnie się sprząta
a jeszcze na spacerek bo pogoda piękna tylko katarek złapała szlak by to trafił zdążyliśmy na bilans pójść że zdrowa ale może jej przejdzie dałąm jej nasivin i witamine c

ide Igusi naleśniczki zrobić pa

• Mamusia
sylwia85 napisał(a):
Anulka81 napisał(a):

Anulka sorki że dopiero teraz ale jakoś zapomniałam możesz zrobić np w czwartek bo masie nic nie będzie w chłodnym miejscu tylko bez śmietany na wierzchu tą zrób jak najpóźniej bo śmietana szybko się psuje

Sylwia, spoko 🙂 a ja już zaplanowałam robienie ciast na piątek i jak wtedy zrobię ze śmietaną to będzie ok czy lepiej dorobić ją w sobotę?

• Mamusia
Sylwia, jak umówiłaś się z teściową, że zajmiesz się porządkami to teraz biedna masz cały dom na głowie. A robotę z maluchem na głowie to już trzeba sobie jakoś zorganizować albo robić z doskoku inaczej nie da rady.
Ja wczoraj umyłam okna w 3 pokojach i kuchni + sprzątnęłam w kuchni górne szafki, dzisiaj umyłam okno balkonowe+sprzątnęłam balkon, a jeszcze dochodzi do tego zdejmowanie i wieszanie firan i musiałam robić jak Ola spała lub bawiła się grzecznie w kojcu. Zostaje więc sprzątniecie do końca kuchni, bo reszta to jakoś tak zawsze jest robiona na bieżąco, więc pozostaje kosmetyka, no i kucharzenie.

• Mamusia
mi zostało meble przetrzeć w salonie i w kuchni i na górze sklep ogarnąć bo tam będzie spał m brat z żoną i dzieckiem i łazienka na górze i finito zostaje gotowanie okna już w sobote pomyłam firanek teściowa teraz mówi że nie zmienia że w maju zmienimy swoje uprałam tylko w meblach w kuchni posprżatane błazerie pomyte dywan wyczyszczony więc styknie

• Mamusia
uffff... ja też skończyłam sprzątać :P ale wiecie co wam powiem dziękuje że mieszkam z mamą i siostrą... :P gdyby nie one to bym nie ogarnęła wszystkiego z "bardzo pomagającą" Zuzką na czele 😎 młoda śpi po spacerku z ciotką a ja mam chwile na kawuche 😉