Skocz do zawartości

Witam | Forum o ciąży

Agateczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Widzę, że mdłości nie tylko mi towarzyszą, w pierwszej ciąży aż tak mi nie dokuczały.

Zaczęłam też lekko plamić. Solenizatka nosisz swoją Pociechę na rękach ?

tak nosze, no pewnie ze nosze.
moje plamienia chyba dzisiaj jest wieksze 😞( martwie sie, jutro odbieram pierszy wynik bhcg, i zadzwonie do mojej gin zobaczymy co powie. poprzednio plamilam 4 dni, przerwa, znow 4 dni, a teraz ju tydzien non-stop. dzisiaj nawet czerwone zrobilo sie to plamienie, wczesniej bylo brazowe. a jak jest u ciebie?

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Solenizatka u mnie plamienia lekko różowe...

W poprzedniej ciąży też zasiałam panikę Armiatka efekt był taki, że na mnie nakrzyczeli i kazali czekać bo za wcześnie. Zareagowałam tak bo niestety pierwszą ciąże skończoną w 8 tygodniu, ale wtedy plamień nie było.

Myślę, że u Nas wynika to z przemęczenia. Spacer, noszenie Małego, zważając na to, że w ciąży z moim Kubusiem przeleżałam od 7-9 tygodnia, bo też były plamienia lekkie. Teraz nie mogę sobie na to pozwolić.
Ja biorę luteinę 2x2. Sama luteina w sobie też może powodować lekkie plamienie, bo pochwa jest przekrwiona. Ja mam usg w czwartek, na którym mam nadzieję zobaczę bijące serduszko i się uspokoję.

jak coś was niepokoi zawsze lepiej podjechać do szpitala jak jest taka możliwość. A jak ktoś źle potraktuje, to olejcie to. To obowiązek szpitala zająć się każdym, kto ma problem.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Solenizatka u mnie plamienia lekko różowe...

W poprzedniej ciąży też zasiałam panikę Armiatka efekt był taki, że na mnie nakrzyczeli i kazali czekać bo za wcześnie. Zareagowałam tak bo niestety pierwszą ciąże skończoną w 8 tygodniu, ale wtedy plamień nie było.

Myślę, że u Nas wynika to z przemęczenia. Spacer, noszenie Małego, zważając na to, że w ciąży z moim Kubusiem przeleżałam od 7-9 tygodnia, bo też były plamienia lekkie. Teraz nie mogę sobie na to pozwolić.
Ja biorę luteinę 2x2. Sama luteina w sobie też może powodować lekkie plamienie, bo pochwa jest przekrwiona. Ja mam usg w czwartek, na którym mam nadzieję zobaczę bijące serduszko i się uspokoję.

widzisz to u mnie tak samo, pierwsza ciaza byla obumarla w 14tc i tez bez plamien, a druga z plamieniami od poczatku i zdrowy dzieciaczek sie urodzil 🙂 tez lezalam, a teraz nie da rady, sama wiesz jak jest...
armiatka zreszta tez wie, i to samo sie tyczy szpitala.
moja gin nie przejela sie specjalnie tymi plamieniami,a le jutro do niej zadzwonie jeszcze.

• Mamusia
No niestety, ale tak to już jest, że samo zajście w ciąże jeszcze nie gwarantuje, że urodzi się ślicznego bobaska. Ja tak w pełni zacznę cieszyć się ciążą po 16 tyg, czyli po badaniu genetycznym. Czekam na nie bardzo. Ta świadomość, że to dopiero początek i że jeszcze może się tyle wydarzyć, trochę podcina skrzydła. Staram się myśleć pozytywnie. Staram się żyć z dnia na dzień i jak najmniej skupiać się na lękach. A te lęki najgorsze staram się oswajać. o tak:

😁 😁 😁 😁

• Mamusia
armiatka i najwazniejsze, zeby tak wlasnie myslec 😉)
Bedzie dobrze i koniec 🙂)

Ja dopiero bylam spokojniejsza, jak zaczelam regularnie ruchy odczuwac.. a tak mialam wizje, ze na usg sie czegos dowiem ;//

Ale wszystko bedzie dobrze i u Ciebie i u reszty laseczek 🙂

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):
Solenizatka zgadzam się z Tobą! Ale damy radę prawda?

Odebrałaś wyniki?

tak, sa bardzo dobre:
bhcg 553 (wzroslo 5krotnie)
progesteron 39,8.

Tylko czemu leci ze mnie krew jak z kranu...?

Jutro jade na usg do mojej gin.

dobrze, że wzrosło 🙂 😘