Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moze po prostu takie male prezenciki z czekoladką co stawia sie przy imieniu i nazwisku ? 🙂
To Ja jutro kupuje album w takim razie heee 🙂
Ps: ogólnie Karola podoba mi się jak osoby biorące slub zamiast kwiatów wybieraja np: jakis dom dziecka i chca na wesele dostać np jakies ladne kolorowe ksiazki itp . 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 😘 U nas 13nastka jak do tej pory przynosi wiele szczęścia i mam nadzieje że tak już będzie zawsze 😉

Ja zdjęcia trzymam puki co wszystkie w całości, bo wiem że przy porodzie przed porodem lekarz chciał sobie coś porównać i się przydały. Więc pociełam je dopiero jak mały się urodził 🙂

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Ja zdjęcia trzymam puki co wszystkie w całości, bo wiem że przy porodzie przed porodem lekarz chciał sobie coś porównać i się przydały. Więc pociełam je dopiero jak mały się urodził 🙂

Hahaha, to mój dostanie w ręce słitaśny, misiowy album 😆

• Mamusia
Od rana sprzątam gotuje i porządkuje.... wszystko po to żebym jutro jak już wrócę z zajęć nie miała nic do robienia tylko najwyżej przyozdobie wszystko i będę miała spokój.
Dodatkowo już trzecia noc z rzędu nieprzespana jest więc zastanawiam sie jak będzie dzisiaj.

A jak tam u was dziewczyny?

• Mamusia
Mi tam dzisiaj spało się super 🙂) wstalam o 12 wiec jestem wyspana i moge ruszac w swiat . Ide dzisiaj do kosmetyczki zajac sie krzakami ( brwi ) a pozniej po wyniki mam nadzieje,ze b.dobre !!! A jutro to co lubie najbardziej czyli wielkie zakupy za "wielkie pieniadze z zusu" dla malutkiej 🙂 - dobrze,ze K. ma wlasny zaklad bo tak to Ja nie wiem jak kobiety bez meza sie utrzymuja Oo ...

• Mamusia
Hej kwietnioweczki 🙂 Wczoraj moj nazeczony wylicytowal paczuszke dla naszego synka 🙂 za19szt 122.40 zl 😉 Ciusxki na zdj sa przesliczne a pani co sprzedaje same pozytywy 😁 Teraz czekac az paczka dotrze do nas 😁. W moim pobliskim miescie brak konkretnego lumpku :/ I ceny z kosmosu... Nie to co nad morzem... tam to tego jest... jak w maju pojechalam z 1 torba to wrocilam z 4 🙂))))))

• Mamusia
Hej dziewczynki,

USG mam tylko dla siebie bo moja gina zostawia sobie w dokumentacji te najważniejsze zdjęcia - z początku, połówkowe i te z końca, a to trafia do szpitala bo ona jest tam czołową położną, zaraz po ordynatorze. Do porodu mam mieć ze sobą tylko kartę ciaży gdzie zaznacza się wszystkie badania.

Tak jak planowałam byłam wczoraj w Tesco i kupiłam z wyprzedaży super kombinezon. Także problem sam się rozwiązał, kupiłam go za 45zł, a na all taki sam nowy widziałam za 89 🤪 Potem sprzedam go za trzy dyszki, także nie będzie strat nawet gdyby miałby wogóle się nie przydać 😁 Mam teraz spokojną głowę, że w razie brzydkiego kwietnia i maja dziecko będzie miało jak w puchu 🙂 Zakupiłam też parę drobnych rzeczy - spirytus i wodę utlenioną w sprayu, sól fizjologiczną do noska, rękawiczki niedrapki (6 par) bo jak dzidzia wklada rączki do buźki to zaraz się brudzą.

Dzisiaj szukam porządnego materaca do łóżeczka, bo Helenka nie miała najlepszej jakości i szybko zrobił się w nim dołek, także teraz się nie nadaje do ponownego użytkowania.

Klk faktycznie nie wiem jak można robić zakupy bez wypłaty meża 😁 Przyzwyczaiłam się do wygody, jak jestem w sklepie borę co mi się podoba i nie muszę patrzeć na cenę ( i tak patrzę bo mama zawsze uczyła mnie oszczędności) 😎
Na dziecko nie żałuję, Helenka ma wszystko. To troche ma u mnie podtekst psychologiczny bo ja sama pochodzę z wielodzietnej rodziny, gdzie się nie przelewało. Ja chcę dziecku dać wszystko to czego ja sama nie miałam. Wiem że to nie jest dobre dla małej, ale nie potrafię się oprzeć jak jestem w jakimś sklepie i coś mi się podoba. Najgorzej ma moja rodzina jak zbliżaja się święta czy urodziny bo co kupić dziecku które wszystko ma? A urodzinki niedługo - 21 stycznia Helcia skończy 3 latka.
Ja prezent dla niej już mam 😁 😁 😁

Hancia udanej imprezki dla Twojego łobuziaka 😉

Mada prześlij link do tej wygranej przez Ciebie aukcji to sobie chociaż obejrzymy co wyhaczyłać, bo cena co do ilosci sztuk brzmi atrakcyjnie 🙃

• Mamusia
Karola od 08.12 do 04.01 dostałam 991,20 pln hehe 🙂 gdzie te podwyżki Ja się pytam 🙂
Ja za 52szt. + dosyłka za to, że się pomyliła z bluzkami dosłała nam 8szt. + 2 czapki = 62 szt. zapłaciłam 250 zł 🙂 ale już nigdy nie zamówię na all 🙂

• Mamusia
Gunia Ja tez jestem nauczona oszczędnosci dlatego zawsze szukam promocji a jak zobaczyłam lumpka ze wszystko za 1zł to teraz szkoda mi dac za bluzke 15 zł heee 🙂 zaś Mój K. to chodzi i patrzy w galeriach tylko na rozmiar nigdy na ceny 🙂
Mada najlepsze jest to 🙂) ---> http://img525.imageshack.us/img525/9872/dsc1116i.jpg 🙂)
Chciałam Wam pokazać moje ciuszki ale widzę, że juz zdj. się nie wyswietlaja :/

• Mamusia
Agata masz racje z tym plaszczykiem... dlatego sie skusilam 🙂 Co.do lumpek mam tak jak Ty jak widac za zl to biore a pozniej szkoda kupic cos drozszego... Licze jeszcze na paczke od mojego nazyczonego kuzyna... bo jego zonka mowila ze zbiera a ja nie chce czekac na koniec...
Zawsze jak cos zamawialam na all to wszystko bez zarzutow 🙂)wiec wierze ze i tak bd tym razem. Pozdrawiam.

• Mamusia
Magda sliczne ubranka udalo ci sie upolowac.
Szczerze to ja jeszcze nigdy nic uzywanego nie kupilam na allegro, u lumpach tez nie potrafie szukac a szkoda bo mozna trafic na dobre okazje.Z Tomkiem rzadko chodzimy na ubraniowe zakupy ale jak idziemy to obkupujemy sie od stop do glow.Szkoda mi tez ze nie jezdzimy na wyprzedaze bo wtedy naprawde mozna cos tanio kupic.
ZUS- ciekawa jestem ile mi wylicza i kiedy przyjdzie pierwsza kasa.Dziewczyny dlugo czekalyscie na zasilek chorobowy???od dzisiaj mam zwolnienie.
U gin USG narzady ok, ale lekarz ma watpliwosci co do wielkosci babelka, jest za maly jak na ten tydzien ciazy wiec za 2 tygodnie mam kolejna wizyte i znowu USG.Aaaaa i tak jak przypuszczalam, od poczatku ciazy mam +10kg 😮

• Mamusia
Ja to tez nie moge sie doczekac paczki od Mojej Siostry 🙂
Moja Mama w lutym do niej leci i mi wszystko przywiezie 😁 - ona to ma b.dobre jakosciowo bo ona tak jak Moj K. nie patrzy na cene a na gatunek i firme 🙂 wiec juz zacieram raczki 🙂 no i co najlepsze dostane niemeickie dobre kosmetyki firmy weleda bo nigdzie obok mnie nie ma tej sieciowki a ciesze sie bo to cos innego niz np. krem sudocrem ktory jest jedynym dobrym kreme na cala Polske ;/

• Mamusia
Mi tez miesiac temu powiedziala ze troszke za mala jest ;/ mam nadzieje,ze to sa jakies jej zle wyliczenia i sie w lutym poprawia ... czesto slyszy sie,ze lekarz twierdzi,ze maluszek za maly a jak przychodzi co do czego to rodzi sie zdrowy ladny 3kg dzieciaczek 🙂 nie ma co sie przejmowac tymi wynikami z usg bo nie zawsze sa one dobre . 🙂

• Mamusia
USG już chyba tak ma że pomniejsza i źle oblicza, przekonałam się na własnej skórze 3 lata temu. Hela miała być filigramowa, a urodziła się mając 3690 😁 Lekarze byli w szoku gdzie ten klops się tak maskował w macicy 🤪

Mada ciuszki wyglądają na bardzo dobry stan, za te pieniądze na pewno będziesz zadowolona. Nowe miałabyś tylko porządne jeansy i śpiochy - a też nigdy nie wiadomo jak to po praniu będzie wyglądać. I dlatego lubię lumpki bo widać jak materiał wyglada po praniu 😁

• Mamusia
Gunia, to rzeczywiście filigranowy ten klocek 😁 Nie ma co się martwić, nawet jeśli jest troszeczkę mniejsza to ma szansę nadrobić, jeszcze się zdziwisz 🙂

W moim brzuchu harce, tylko patrzę jak podskakuje. Silna skubana 🙂

Nad proszkiem nie myślałam, ale za to kupiłam dzisiaj pieluszki tetrowe białe i jedną kolorową w PEPCO, a mój brat dla swojej siostrzenicy kupił śliczny, beżowy kocyk 🙂 (pomijając tego dinozaura jako "ozdobę" 😁 )
No i kupiłam chusteczki z pampersa, bo były w promocji, oczywiście nic nie było napisane na opakowaniu więc wybrałam po obrazku 😮

• Mamusia
Hmmm a ja tak w kaledarz lukam a mi i Wam ( co niektorym) zostaly 3 mc 😲 Dzisiaj z moim znowu zakupy na allll 😁 Chyba sie uzalezniam :/ kupilismy bujaczek uzywany stan ideal za 112zl 🤪 Ja tez kupilam tetrowki w carrrefour 10szt za 15 zl zwykle mysle dokupic kilka kolorowych =) Nie wiem czy wspominalam ale kupilismy butelki.... tomme tippe 🙂 oczywiscie nowe zalakowane tak ze odpakuje jedna i zobaczymy czy dzidzi tez przypasi 🙂 i jak zwykle kupione na alll ;p

• Mamusia
Ależ tu dziś gwarno aż fajnie się czyta 🙂

Gunia no to naprawdę "ociupinka" Twoja mała się urodziła. U nas była mowa o 3kg kilka dni przed porodem i Bartek urodził się właśnie 3100g 🙂 wiec wyjątkowo lekarz i maszyna trafiła w dziesiątkę.

Mada butelki TT polecam u nas sprawdziły się jako jedyne 😉

Położyłam sie właśnie z nadzieją że usnę a tu nawet nie dam rady się ułożyć porządnie gdyż Maleństwo wierci się i kręci i wszędzie mu źle.....

• Mamusia
Ja z zakupami czekam do magicznych pieniążków z PZU za pobyt w szpitalu, ZUS nie jest mi dany gdyż na wychowawczym jestem ale ostatnio rozmawiałam z babką z ZUSu i wiem że normalnie mogę po urodzeniu ubiegać się o macierzyński i to nowy. Tak więc laski ściskać nogi przynajmniej do 18 marca żeby żadna nie próbowała wcześniej rodzić to na nowy macierzyński się załapie 😉