Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Hancia napisał(a):
Kasiu- Gawinko poprosimy o termin imię i zdjęcie profilowe 🙂

Co do olennki jak się ujawni to się dopisze 😜 wiem wredna jestem

Żadna tam wredna 🙂 ciągle jest mówione jakie obowiązki trzeba spełniać hehhehhe 😁
1. zdj. profilowe .
2. zdj. brzuszka .
3. udzielanie się na forum .
4. coś się znajdzie hehhe 😁

Termin 30.04, ( czyli znając życie pewnie załapię sie na długi weekend majowy :/ 🤢 )
Miłosz
A zdjęcie profilowe jakoś wkleję może dziś.

ps. Hancia swoją drogą to ciekawe masz zdjęcie profilowe Wredoto :P

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiecie co, jeszcze 2 dni temu smialam sie ze z tego sniegu zimy juz nie bedzie a tu co 😮 zasypuje mnie.
Ania uwielbiam buty.Szpile i trampki przede wszystkim 🤪
Agata mi to wyglada na jakas salatke, smacznego i na zdrowie 🙂
Ja oszczedzac nie potrafie, mam nadzieje ze dzieci nie pojda moim sladem.
Czego dopatrzylyscie sie nad moja glowa 😲 😁 Jak dalej bedziecie dawaly czadu z tymi porzadkami w domu jeszcze nie jedna mnie wyprzedzi 😁

• Mamusia
Adriana ja je na fb wypatrzyłam koleżanka kupowała od nich i sobie chwali. Ja to chyba jak namówię męża to od razu trampek 3 pary sobie zamówię 😜

Co do porządków to wczoraj uporządkowałam swoje ciuchy i małego ubrania. W następnej kolejności mam zamiar w końcu wziąć się za ubranka dla maleństwa bo tak to odkładam i odkładam że w końcu tego nie zrobię 🙂

• Mamusia
Aniu może jeszcze się obniży :|.

Aniu Ty pewnie będziesz wiedziała.
Są jakieś adaptery do zamontowania fotelika samochodowego w Atlantic'u esprio? bo nie mam fotelika z zestawu, ale mam z tego drugiego wózka impastu i czy można go jakoś zaadaptować aby pasował i do stelaża atlantic'a?

• Mamusia
atomota napisał(a):

Są jakieś adaptery do zamontowania fotelika samochodowego w Atlantic'u esprio? bo nie mam fotelika z zestawu, ale mam z tego drugiego wózka impastu i czy można go jakoś zaadaptować aby pasował i do stelaża atlantic'a?

musisz zobaczyć na stronie atlantica

• Mamusia
jakies adaptery wiem ze sa ale czy do kazdego fotelika tego nie mogfe powiedziec 🤔
ja nawet jak siedze do musze nogi rozchylac na boki bo inaczej to brzuch mi lezy na kolanach a maz jeszcze codziennie mi slodkosci przywozi.wczoraj wieczorem dwa swiezutkie paczki, dzisiaj paczek i kawalek sernika ☺️ no a ja to jemu zeby mu przykro nie bylo...

• Mamusia
No właśnie zdjęcie profilowe było dla znajomych tylko 🙂
a i zdjęcia butków które wkleiłaś to też tylko znajomi widzą :/
Chyba, że to jakaś prowokacja żeby się wprosić do tego grona 🙂
Mój brzuch hmm, ani wysoko ani nisko w sumie, choć bardziej nisko niż wysoko 🙂 w piątek idę pooglądać Młodego 🙂
A i dziś wparowałam do lidla po tą Lovellę.. i niestety złapałam tylko jedną do białego :/ już nic nie było, wyczyszczona półka. Podzwonię po innych Lidlach może mają. A i kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania, patyczki do uszu i płatki kosmetyczne dla Bobaska 🙂
A i w kolejce do kasy dwóch młodzieńców ( takich studentów) stało i jeden do drugiego mówi "Miłosz coś tam " 🙂 a ja na to odruchowo wręcz " ooooo Miłosz, tak mój synek będzie miał na imię" i oczywiście wywiązała się wymiana zdań śmieszna 🙂 A chłopaki sympatyczne szli za mną i tylko podnosili to co mi wypadło z po brzegi napchanego pudełka 😁 🤪 ( bo jak zwykle, po co brac wózek, skoro idę tylko po proszek , nie ? :P ) 🤪
U mnie dziś ciąg dalszy przykrych szpitalnych wojaży.. a wczoraj doszłam do przerażającego wniosku, wiecie?
Na oddziałach ratunkowych jesteśmy traktowani gorzej niż zwierzęta (szczególnie wtedy kiedy nie możemy, chodzić, powiedzieć czego chcemy... ) Pies, nawet bezdomny przyjęty do kliniki weterynaryjnej dostaje jak nie coś do jedzenia to przynajmniej wodę do picia... Na SOR człowiek starszy, niemogący wyrazić swoich potrzeb ani chodzić może umierać z pragnienia przez 5-10 h i nikt nawet nie raczy zapytać czy chce mu się pić, nie mówię o podaniu wody... a całe życie na to płacimy ...

• Mamusia
atomota napisał(a):

Trzeba sprawdzić na stronie jakie marki nosidełek pasują do tego modelu wózka

• Mamusia
Gawinka napisał(a):
Tak, nie przechodziłam tokso więc nie mam przeciwciał, musze uważać na koty, warzywa z ziemi ( aby je myć ) no i surowe i pleśniowe 🙂
Karola to masz nooormalnie Babę w brzuchu jak talala 🙂
ja tatara też lubię 😁

z tymi kotami to przesada. wiem bo zw na obecność swojego w domu analizowałam ten temat. aby zarazić się od kota musiałabyś dosłownie dotykać parodniowej kupy ;/ i potem dotykać ręką ust więc myślę, że szybciej można zarazić się tokso właśnie z warzyw niż od kota.

• Mamusia
atomota napisał(a):
Kasiu ja czytałam kiedyś że 70 proc zarażeń pochodzi ze spożycia niedogotowanego mięsa. 🙂

Aniu dziękuje.

być może. ja analizowałam kota bardziej niż jakiekolwiek inne źródła zarażenia.
chybaże to nie do mojego postu była odp 😉

• Mamusia
Kasiu co do szpitala asz swieta racje... ja ostatnio na takiej smiesznej stronie "wiocha pl" pokazane bylo zd talerza ze szpitala i z wiezienia. I napisane bylo placisz cale zycie a jak przyjdzie co do czego to ci w szpitalu jesc nie maja co a w wiezieniu cale talerze. I gdzie tu sprawiedliwosc ? O szpitalach tez wiem co nieco bo moj tato w podeszlym wieku lezal w niejednym szpitalu. Niestety po 2 udarach, bezwlad w prawej rece, nie mowi i bez prawej nogi... 😞 wiec dobrze wiem co czujesz.
Ja sobie niewyobrazam jak ja bede miec cesarke i bede musiala lezec a moj w pracy... chyba umre z glodu albo sie pozygam tym ich jedzeniem :/

• Mamusia
Dziewczyny pocieszę was co do szpitalnego jedzenia często bywa tak że jest lepsze od tego w szkolnych stołówka.
A propos tego jedzenia to cena szpitalnego "talerza" to 7 zł, więziennego 15 zł, a w szkolnej stołówce ok 10-12 zł..... przynajmniej rok temu tak było...