Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
uśmiechnięta dziękuję ...pocieszyłaś mnie...kurcze jak sobie wspomnę siebie sprzed ciąży z synkiem ....ach 🙂...a teraz ech 😞
ale co zrobić...najgorzej iść na usg ...wtedy oczy w sufit i tylko czeka się na wieści.
ale i tak najważniejsza jest fasolinda by była zdrowa 🙂

myślę, że lekarz swoje już w życiu widział, a przecież i są panie w słusznym wieku, które o depilacji nawet nie słyszały! myślę, że mieć takie pacjentki jak my to czysta przyjemność 😆

• Mamusia
Uśmiechnięta masz absolutną rację!!! jak mi powiedziała kiedyś kuzynka grunt,że idziesz umyta,pachnąca,wydepilowana na "kurce" i wykremowana 😁

byłam wczoraj z mężem i 3-letnim synkiem po kurtkę zimową dla małego i buty zimowe.chodziłam po tych galeriach i myślałam,że nie dam rady...stale źle mi się robiło.a jeszcze synek(ogólnie aniołek)troszkę marudził,on nie cierpi przymierzać kurtek i butów.byliśmy z mężem cali spoceni,bo tu chcesz dobrze,przymierzyć dokładnie by kupić dobrze,a mały ryczał,że nie chce nowej kurtki i butów te co ma to są dobre.obłęd!!!!
ja też myślałam nad nową kurtką,ale się wstrzymam.w starej będę chodziła tak długo aż się zapnę.bo już mi widać brzuszek,ale poczekam jeszcze z kupnem nowej kurtki,żeby nie była za mała jeszcze tej zimy 😁

i wiecie co popatrzyłam sobie jeszcze na wózki 😜nie mogłam się oprzeć 😉...ale mają śliczne modele,dwoi się i troi w oczach ,a ceny jakie piękne 🤔

• Mamusia
Hej brzusie!
Co tu tak cichutko?
Ja dzisiaj miałam super popołudnie! Mąż poszedł z córcią na spacer. A ja miałam 1,5h dla siebie. Zrobiłam sobie kąpiel z olejkami i dużo pianki, maseczki na twarz i włosy. Świeczki i muzyka relaksacyjna. Już nie pamiętam kiedy tak odpoczęłam 🤪
A w ogóle to taka pogoda, że ja już święta czuję. Dzisiaj to nawet o choince już pomyślałam.

• Mamusia
uleczka4p to suuuuper!!!! grunt to dobre informacje.
mnie znowu zaczęły boleć mocno piersi i powiększyły się ...już powoli będę musiała wymienić staniki 😁....
już mniej wymiotuję choć mdli mnie jeszcze okropnie.
i czuję pobolewanie brzuszka,a raczej macicy.
strasznie tu cichutko w weekend.
a ja teraz mam takie sny,że 😮 aż szok.no takie głupoty,takie scenariusze,takie długie te sny jak filmy sensacyjne 😁
życzę wszystkim brzuchatkom miłego dnia! wczoraj u mnie było pięknie,a całą noc i teraz pada 😞

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
Ja wierze,ze wszystko bedzie dobrze 🙂 🙂i ciesze sie ze tak nas duzo 🙂 🙂ja wlasnie pije Melise bo jestem jakas niepsokojna...mam nadzieje,ze stres nie zaszkodzi Bubie,ale ostatnio jakos w ogole nie jestem sobą...ach te hormony 😞 a Wy co robicie jak Was wszystko irytuje?
ja wrzeszczę na swojego męża od piątku jestem z nim na wojennej drodze wkurza mnie i jego cale rodzeństwo go wykorzystuje 😠 a ja nie mogę na to patrzeć więc hormony działają

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
uleczka4p to suuuuper!!!! grunt to dobre informacje.
mnie znowu zaczęły boleć mocno piersi i powiększyły się ...już powoli będę musiała wymienić staniki 😁....
już mniej wymiotuję choć mdli mnie jeszcze okropnie.
i czuję pobolewanie brzuszka,a raczej macicy.
strasznie tu cichutko w weekend.
a ja teraz mam takie sny,że 😮 aż szok.no takie głupoty,takie scenariusze,takie długie te sny jak filmy sensacyjne 😁
życzę wszystkim brz
uchatkom miłego dnia! wczoraj u mnie było pięknie,a całą noc i teraz pada 😞

tez mam koszmary 😞 i maz sie smieje ze musi otruc tego chomika co w mojej glowie w kolowrotku biega w nocy 😁

• Mamusia
asia85a napisał(a):
dziewczyny pelocie mi pastę na zęby żeby z mocnic szkliwo dziś rano jadłam chleb i sciachałam zeba muszę się zapisać na następny tydzień i isc z tym masakra

ja wlasnie zauwazylam niedawno ze dziasla mi strasznie zaczely krwawic wiec uzywam sensodyne a na szkliwo tez jest sensodyne tyle ze jej smak jest bleee 🤢

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
asia85a napisał(a):
dziewczyny pelocie mi pastę na zęby żeby z mocnic szkliwo dziś rano jadłam chleb i sciachałam zeba muszę się zapisać na następny tydzień i isc z tym masakra

ja wlasnie zauwazylam niedawno ze dziasla mi strasznie zaczely krwawic wiec uzywam sensodyne a na szkliwo tez jest sensodyne tyle ze jej smak jest bleee 🤢

faktycznie, smak jest paskudny, ale skuteczność sama mogą potwierdzić jeśli chodzi o krwawiące dziąsła, na słabe szkliwo to nie wiem... 🥴

• Mamusia
Hej ciężaróweczki!!! U mnie też już prawie wszystko w porządku, zostały jeszcze tylko hormony... raz się śmieję, a raz płaczę, mąż już rozkłada ręce ;D Uleczka ile płaciłaś za badania prenatalne?? też chętnie bym zrobiła, dla własnego spokoju. pozdrawiam

• Mamusia
Hej dziewczyny,
przyznaję że podczytuję Was bardziej lub mniej regularnie ale jakoś nie mam weny żeby pisać. Chyba dlatego że brzuszek kojarzy mi się z moją pierwszą ciążą 🙂
W każdym razie widzę że wszystko ok u Was, ja mam w piątek wizytę. Oczywiście denerwuję się bo trochę ostatnio krwawiłam 🥴 Dam znać 😉

• Mamusia
ewela21 napisał(a):
Czesc dziewczyny!
ja dzis bylam u lekarza, dzieciaczek ma 7cm i chude nozki, przez jakis czas kleczal smiesznie to wygladalo 🙂 z 12 tyg przeskoczylo mi na 13 z wielkosci dziecka.
Badania wszystkie wyszly mi bardzo dobrze tylko gin powiedziala ze krew moglaby byc lepsza ale i tak jest dobrze no i znow mam skierowanie a tak tego nienawidze...
Ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok a tak sie martwilam.
Jak u was? tez macie tak jak ja ze po drugim usg (czyli dzisiejszym) mam dopiero na polowkowe 7 stycznia? nie wytrzymam tyle w niewiedzy i nie widzac dzidzi 😞 jak sie czujecie?
Pozdrawiam 🙂

ja miałam poprzednie 26 października, a następne mam po miesiącu czyli 27 listopada. Ale wiesz, ja chodzę prywatnie i jak powiedziałam lekarzowi, że strasznie długo, to chętnie zgodziłby się na jakąś dodatkową wizytę w międzyczasie. Wiadomo, dla niego to 100 do przodu 😁 to szybko powiedziałam, że koniec listopada może być 😉

ale dzidzię to masz dużą! 7cm? wow 🤪 ale z tymi nóżkami to z moim maluszkiem tak samo było -głowa wielka ale nogi jak patyczki 😁

• Mamusia
Dziewczyny a ja mam jutro o 14.30 USG i chodze tak podekscytowana,ze nie moge wytrzymac 🙂 🙂 od soboty odliczam godziny 🙂 🙂 mam nadzieje,ze nastepne bede miala jakos w grudniu jako prezent swiateczny,bo w styczniu to straaaasznie dlugo 😞 Oczywiscie ide z moim Ukochanym,niech zobaczy jaki Cud stworzyl 🙂 🙂
P.S Czy Wy tez macie taka niesamowita ochote na ziemniaki i biale peiczywo? 🙂

• Mamusia
ewela21 napisał(a):
Uśmiechnieta - duze? 🙂 to na pewno po tacie bo ja to raczej drobna 🙂 teraz jeszcze schudlam 1,5kg i waze 55,5... a twoja dzidzia ile miala na ostatnim usg? no wlasnie i u mnie wyszlo tak ze zaszlam w ciaze przed ostatnia miesiaczka hehe bo o tydzien do przodu poszlo z wielkosci dziecka. mam nadzieje ze jak przyjdzie rodzic to nie bedzie wiecej ważyło niz 4kg... 🙂 ale mam cicha nadzieje ze bedzie mala dziewczynka tym bardziej ze nogi chude po mnie 🙂 juz na tym polowkowym to musze wiedziec na 100% bo wykoncze sie tym gdybaniem! 🙂
A ta plamka sie nie martw, ja teraz tez mam strasznie sucha skore z twarzy to mi doslownie schodzi ze nie moge pudru juz uzywac bo plamy sie robia a i krem rozsmarowac ciezko. na pewno to nic groznego ale jak bedziesz u lekarza to dla swietego spokoju zapytaj czy to cos powaznego 🙂 wstawilabym zdjecie dzidzi ale nie wiem jak to sie robi???

ech... nie wiem... ja ostatnio wstawiłam, ale mi zniknęło, więc patentu nie będę rozpowszechniać 🥴
najlepiej wstaw na profilu jako zdjęcie główne, albo wchodzisz w moje galerie -> galerie usg, wybierasz tydzień i dodajesz zdjęcie 🙂

odnośnie mojego ostatniego usg, to mały/mała miało 5,6cm w 12 tygodniu 1 dniu. Muszę gonić 😉

• Mamusia
ewela21 napisał(a):
Czesc dziewczyny!
ja dzis bylam u lekarza, dzieciaczek ma 7cm i chude nozki, przez jakis czas kleczal smiesznie to wygladalo 🙂 z 12 tyg przeskoczylo mi na 13 z wielkosci dziecka.
Badania wszystkie wyszly mi bardzo dobrze tylko gin powiedziala ze krew moglaby byc lepsza ale i tak jest dobrze no i znow mam skierowanie a tak tego nienawidze...
Ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok a tak sie martwilam.
Jak u was? tez macie tak jak ja ze po drugim usg (czyli dzisiejszym) mam dopiero na polowkowe 7 stycznia? nie wytrzymam tyle w niewiedzy i nie widzac dzidzi 😞 jak sie czujecie?
Pozdrawiam 🙂

Ja tez chodze prywatnie do lekarza i moja pani gin.podglada dzidzie na prawie kazdej wizycie.. tak szybko 😉 bo zawsze chce wiedziec czy serduszko bije 🙂

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
Dziewczyny a ja mam jutro o 14.30 USG i chodze tak podekscytowana,ze nie moge wytrzymac 🙂 🙂 od soboty odliczam godziny 🙂 🙂 mam nadzieje,ze nastepne bede miala jakos w grudniu jako prezent swiateczny,bo w styczniu to straaaasznie dlugo 😞 Oczywiscie ide z moim Ukochanym,niech zobaczy jaki Cud stworzyl 🙂 🙂
P.S Czy Wy tez macie taka niesamowita ochote na ziemniaki i biale peiczywo? 🙂

Trzymam kciuki 🙂 co do jedzenia to kurcze sama nie wiem na co mam ochote ..ale dzisiaj pozarlam miesko z salata i czulam wreszcie ze jestem pozadnie najedzona 🙂

• Mamusia
Hej brzusie!
Zazdroszczę, że niektóre z Was mogą podglądać swoje maleństwa na każdej wizycie. Ja połówkowe mam w Mikołajki i też odliczam już dni. Mój szkrabuś rusza się dzisiaj jak szalony 🤪
Dzisiaj znowu dorwał mnie ból głowy...

• Mamusia
Ja mam kolejne usg 12-stego 😉 też się denerwuję. Chodzę do lekarza na kasę chorych i usg mam przy każdej wizycie, jak narazie miałam już 4, teraz będzie piąte. Wydaje mi się, że to zależy od lekarza, i nie trzeba chodzić prywatnie, żeby mięć dokładne badania

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Hej brzusie!
Zazdroszczę, że niektóre z Was mogą podglądać swoje maleństwa na każdej wizycie. Ja połówkowe mam w Mikołajki i też odliczam już dni. Mój szkrabuś rusza się dzisiaj jak szalony 🤪
Dzisiaj znowu dorwał mnie ból głowy...

ale cudnie że go czujesz - ja nic a nic! a na ból głowy może spacer albo cienka kawka rozpuszczalna? musze się przyznać, że w czasie ciąży już 2 razy brałam apap na ból glowy. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym maluszkowi 🥴