Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A i mam pytanie do dziewczyn, które cięcie miały. Miałam cesarkę (brak rozwarcia) i chciałabym wiedzieć czy któraś z Was miała ten problem też w 2 ciąży czy może urodziłyście naturalnie? Chodzi też o to, że zaszłam 7 miesięcy po porodzie i jeden gin mówi, że mogę rodzić naturalnie, a drugi już mnie na cesarkę chce kierować:/

• Mamusia
Witam,
ja dzis zaliczyłam wizytę z USG i melduję że wszystko u nas super 🙂 Trochę się martwiłam przez te krwawienia ale jak widać dzidzia nic sobie z nich nie robi 😁 W poniedziałek idę jeszcze prywatnie na dokładne USG genetyczne
IzabelaMaria nie miałaś rozwarcia a skurcze były? Na oksytocynę nie odpowiedziałaś?Jesli masz problem z szyjka to może się okazać że Cie kolejna cesarka czeka. Chyba trochę szybko kolejna ciąża po cesarce? pod koniec blizna może zacząć się rozchodzić i może ciążę Ci szybciej rozwiążą. W każdym razie fajnie że jest tu odważna z jeszcze młodszym dzidziusiem niż ja 🙂

• Mamusia
Czesc IzabelaMaria!
ale fajnie bedziesz miala 2 bobaski na raz 🙂 Witamy serdecznie 🙂
U mnie w rodzinie tez mam taki przypadek ze siostra jest z 3 dzidziusiem w ciazy...rodzila i miala ok 4-5 miesiecy przerwy i znow byla w ciazy ale za to bedzie juz gromadka ..Super 🙂 A jak corcia ma na imie??

• Mamusia
Wiecie co ..podejzalam u marcóweczek ,tabelke wpisuja tam nicki, imiona, terminy porodow,płeć dzidziusia, imie i kiedy poczuły pierwsze ruchy ...no niedlugo my mozemy sobie taka tabelke zrobic bo jakby nie bylo to w grudniu niektore z nas pewnie beda mialy połówkowe USG 🙂 Co Wy na to?? 😁

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
Wiecie co ..podejzalam u marcóweczek ,tabelke wpisuja tam nicki, imiona, terminy porodow,płeć dzidziusia, imie i kiedy poczuły pierwsze ruchy ...no niedlugo my mozemy sobie taka tabelke zrobic bo jakby nie bylo to w grudniu niektore z nas pewnie beda mialy połówkowe USG 🙂 Co Wy na to?? 😁

ja jestem na tak!Super swiateczny prezent 🙂 🙂 tylko ktora jest dobra w robieniu tabelek? 🙂

• Mamusia
ja też kupię sobie już szybciej ryby i mięsa i zamrożę...i chyba powoli będę oglądała się za prezentami 🙂wiem co mniej więcej chcę każdemu kupić ...my kupujemy tylko rodzicom i synkowi...no i sobie nawzajem 😁

trzymam kciuki za usg 😉 ja nie mam tak fajnie,bo chodzę do gina,który nie ma usg w gabinecie i wtedy dostaję skierowanie i muszę jechac do szpitala na jego oddział.ale to tylko 3 razy w ciągu całej ciąży 😞.kiedyś przyjeżdżał do nas radiolog ze swoim usg i za 50zł robił.jak byłam w ciąży ze synkiem to chodziłam tak często jak czułam potrzebę.

• Mamusia
Cześć mamuśki jestem tutaj nowa 🙂 Udzielałam się troszkę w kwietnióweczkach bo termin mam koniec kwietnia początek maja ciężko określić :p
Widzę, że majóweczek jest zdecydowanie więcej! To moja pierwsza ciąża, którą okropnie przeżywam, wpatruję się w swoje ciało i każdy sygnał mnie jakoś denerwuje..
Brzuszek już jest widoczny aż mi dzisiaj Pani w metrze miejsca chciała ustąpić I uwaga na wadze...plus 5 kg... ;( ale dobrze niech dzidzi rośnie Wizyte mamy w sobotę czego się strasznie boję i oczywiście już ją przeżywam do tego muszę zrobić badania.. Mam straszne smaki na kwaśne..jem mase mandarynek, pomaranczy i ogórków kiszonych i chyba dzisiaj przesadziłam bo mnie brzuszek rozbolał.. i oczywiście panika bo to takie bolesne skurcze, a poza tym to bóle pleców i kości ogonowej to norma. Zastanawiam się czy to normalne, że moje piersi są coraz mniej tkliwe? Bolą ale już zdecydowanie mniej..co o tym sądzicie? Czekam na ruchy i czekam..czasami mi się wydaje, że coś poczuje ale to pewnie tylko mi się wydaje.. 😞

• Mamusia
No to witamy 😉 Bólami się nie przejmuj. Uważaj na alergeny. Ja np. w ciąży dostałam uczulenia na sezam(2sezamki zjadłam) i wylądowałam w szpitalu ze skracającą się szyjką, skurczami etc. Także musiałam brać zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc bo to 30tyg. był. A bobo urodziło się 10dni po terminie 😉 Także piersiami się nie przejmuj pod koniec 1 trymestru też mnie przestały boleć, a np.w tej ciąży tylko tydzień mnie bolały(mimo wszystko dalej karmiłam i karmię córkę piersią). Co do ruchów. Ja poczułam ruchy dopiero w 19 tyg. czyli standard jeśli chodzi o pierworódki,a byłam bardzo szczupła. Nic się nie martw wszystko z ciążą będzie dobrze 😉 A owoce wcinaj bo zdrowe;p

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
Hej!
Dołączam się do was 🙂 termin mam na 26 maja! 🙂 Jeśli się uda to będzie najpiękniejszy prezent 🙂 🙂
Jestem nowiutka i to moja pierwsza ciąża 🙂
Pozdrawiam

Witaj 🙂 ja jakos obstawiam ze zadna nie urodzi dokladnie tego dnia,ktorego ma wyznaczony termin,ale moze sie pomyle 😉 😉

• Mamusia
Dzien dobry,
witam nowe Mamusie 🙂
Byłam dziś na USG i wyszło że bobas zdrowy, te choroby które da się przez USG wykluczyć zostały z duzym prawdopodobieństwem wykluczone 🙂 No i wyszło że Bobo ma 7,5 cm (plus nogi), sama się zdziwiłam że już takie duże 🤪 Bylismy całą rodzinka ale Werka nie była zainteresowana widokiem braciszka (taką mam nadzieję) na monitorze - nudna baja 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Dzien dobry,
witam nowe Mamusie 🙂
Byłam dziś na USG i wyszło że bobas zdrowy, te choroby które da się przez USG wykluczyć zostały z duzym prawdopodobieństwem wykluczone 🙂 No i wyszło że Bobo ma 7,5 cm (plus nogi), sama się zdziwiłam że już takie duże 🤪 Bylismy całą rodzinka ale Werka nie była zainteresowana widokiem braciszka (taką mam nadzieję) na monitorze - nudna baja 😉

Wiesz Wanilia ..ja tez mialam takie usg ze pozniej postalam na papierze oszacowane ryzyko dla trisomii 21,18 i 13 i powiem ze niby u mnie z 1:741 spadło na 1:2555 ( t.21) to wcale mnie to jakos nie uspokoilo.. 🥴 wiem ze jestem przewrazliwiona ale moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko w wieku 28 lat...bo przeciez te ryzyko wylicza sie wg.wieku...

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzien dobry,
witam nowe Mamusie 🙂

Wiesz Wanilia ..ja tez mialam takie usg ze pozniej postalam na papierze oszacowane ryzyko dla trisomii 21,18 i 13 i powiem ze niby u mnie z 1:741 spadło na 1:2555 ( t.21) to wcale mnie to jakos nie uspokoilo.. 🥴 wiem ze jestem przewrazliwiona ale moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko w wieku 28 lat...bo przeciez te ryzyko wylicza sie wg.wieku...

A mnie wynik dzisiejszego badania uspokaja mimo ze mam 29 lat 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Rudzielec napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzien dobry,
witam nowe Mamusie 🙂

A mnie wynik dzisiejszego badania uspokaja mimo ze mam 29 lat 😉

hmm..chyba sie nie zrozumialysmy..nieważne.. kazdy ma wlasne zdanie na ten temat..Pozdr. 🙂