Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Rudzielec nie przesadzaj 🙂 ja myję wannę cifem co drugi dzień, toaletę szoruję codziennie domestosem. Nie używam przy tym żadnej maseczki. Jedynie raz w tygodniu i to już mąż robi, spryskuje wszystko specjalnym środkiem dezynfekującym (tzw bleach) całą łazienkę, a potem ją myje i wietrzy. Czasem lepiej nie czytać tych wszystkich "mądrości" w internecie, bo tylko człowiek bardziej się nakręca 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem po! Będę miała synka!! Mojego kochanego malutkiego synka!! Jest zdrowiusienki prawidlowo rozwiniety! Jestem taka szczesliwa!! Pokazal mamusi na usg dokladnie swoj "skarb"! 🙂 Wszystko miał zbadane głowke, brzuszek nerki zoladek wszystko ok!! Najszczesliwsza mama pod sloncem!!

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Rudzielec nie przesadzaj 🙂 ja myję wannę cifem co drugi dzień, toaletę szoruję codziennie domestosem. Nie używam przy tym żadnej maseczki. Jedynie raz w tygodniu i to już mąż robi, spryskuje wszystko specjalnym środkiem dezynfekującym (tzw bleach) całą łazienkę, a potem ją myje i wietrzy. Czasem lepiej nie czytać tych wszystkich "mądrości" w internecie, bo tylko człowiek bardziej się nakręca 🙂

wiem.. Martus ..wiem ale chodzi o to ze ja wlasnie łykam te wszystkie Madre glupoty co wypisuja ...moze dlatego ze tak bardzo chce zeby bylo dobrze...ze fiksuje 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Jestem po! Będę miała synka!! Mojego kochanego malutkiego synka!! Jest zdrowiusienki prawidlowo rozwiniety! Jestem taka szczesliwa!! Pokazal mamusi na usg dokladnie swoj "skarb"! 🙂 Wszystko miał zbadane głowke, brzuszek nerki zoladek wszystko ok!! Najszczesliwsza mama pod sloncem!!

Asiunia SUPER!!!! GRATULUJE KOCHANA ..NO TO MAZ JEDNAK MIAL PRZECZUCIE 😁 😁 😁

• Mamusia
Nihasa napisał(a):

Asiunia SUPER!!!! GRATULUJE KOCHANA ..NO TO MAZ JEDNAK MIAL PRZECZUCIE 😁 😁 😁

• Mamusia
Nihasa napisał(a):

Gratulacje 🙂 Zdaje się ze Ty miałas już to badanie połówkowe takie dokładne? Super że wszystko w porządku z małym mężczyzną 🙂

• Mamusia
To gratulacje Nihasa
A mialas choc troszke takie przeczucie?
I jak jest z Twoim smakiem, bardziej na kwasno czy slodko ?
Ja z cora jadlam duzo slodkiego, teraz zas na kwasno zdecydowanie....no mam takie tylko przeczucie ze chlopiec, no ale moge sie mylic 🙂

• Mamusia
Będzie jednak Mateusz 🙂 A co do smaków to ja nie mogłam patrzec na słodkie tylko ostre i słone było dobre teraz już czasami mam chęć na kawałeczek czegoś słodkiego ale osre kwaśne zwycięża! 🙂 Badanie miałam takie bardzo dokładne określające wszystkie struktury ciała i narządy wewnętrzne. Także się troszkę uspokoiłam 🙂

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Będzie jednak Mateusz 🙂 A co do smaków to ja nie mogłam patrzec na słodkie tylko ostre i słone było dobre teraz już czasami mam chęć na kawałeczek czegoś słodkiego ale osre kwaśne zwycięża! 🙂 Badanie miałam takie bardzo dokładne określające wszystkie struktury ciała i narządy wewnętrzne. Także się troszkę uspokoiłam 🙂

Mateusz - mmm... 🙃 ładnie

• Mamusia
Agusia, ja też zajadam się kwaśnym i słonym i córa będzie 🙂
Aż tylu chłopców...moja córka będzie miała w czym wybierać 😉 a jeszcze tyle niewiadomych 😁
kilka dni temu kupiłam wózek babystyle oyster i godzinkę temu go dostałam. Jestem bardzo zadowolona!!!!!!!!!!!!!!! Olivia już go wypróbowała, a teraz wozi w nim lalki 😆

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
Kurcze...wiem ze juz to przerabialysmy ale...jak moge dodac zdjecie brzuszka?:P[color=red][/color]

Ja widze ze Ty spac nie mozesz 😁 Mozna wstawic przez http://imageshack.us/
no albo poprostu wstawic do swojej galerii jako kolejne zdjecie 🙂

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
w pierwszej ciąży miałam dosyć mało wód płodowych, zawsze w dolnej granicy normy. Muszę się zapytać lekarza, czy może się to powtórzyć, dla własnego spokoju

A podobno na usg polowkowym lekarz moze chciec zbadac jeszcze sonda przezpochwowa zeby ocenic wody płodowe ...czy lepiej byc przygotowanym??

Nie wiem jak to jest u innych lekarzy. Mi ten co prowadził pierwszą ciążę sprawdzał ilość wód płodowych zwykłym USG tzn pierwsze dwa miałam dopochwowo (w 7 i 13 tyg) a kolejne normalnie przez brzuszek. Powiem Ci że mi nawet to obojętne, może sprawdzać i dopochwowo, ważne żeby było dobrze z dzidzią