Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka! 🙂
Ja zauważyłam, że kręgosłup to mnie boli tylko po spacerach. Np. Wczoraj byłam pieszo 🤪 w sklepie - w dwie strony gdzieś 500 metrów i czułam niezły ból.
Dzisiaj np. nic ambitnego nie robię, głównie siedzę przed kompem i trochę pracuje, ale bez wysiłku i jest git.

Może to też wina tego, że w ogóle przed ciążą mało się ruszałam. Jedyne co to jazda na rolkach 1 raz w tyg. ( ale sobie pojeździłam... zaraz zaszłam w ciążę i rolki leżą...).

Dzisiaj w menu Ogórkowa, moja ulubiona 😁 😁 😁

Witam wszystkie mamy!
Mam termin na 31 lipca, to moja druga ciąża. Synek urodził się w grudniu 2009 (termin był na styczeń 2010). Całą pierwszą ciąże byłam aktywną forumowiczką brzuszka.net. Teraz mam mniej czasu, ale po prostu brakuje mi rozmów na bieżące ciążowe tematy 😉
1 trymestr obie ciąże przechodziłam łagodnie, bez wymiotów, ale z silnymi mdłościami i zmianą upodobań żywieniowych. W tej ciąży robi mi się słabo jak poczuję cokolwiek kwaśnego. Nie za bardzo do tej pory mogę pić - po wszystkim mam dziwny posmak w ustach :/
Do tego doszło ostatnio sporo stresów w naszym życiu i martwią mnie kłucia brzucha, szczególnie wieczorem. Biorę magnez, trochę pomaga.
Pierwsza ciąża zakończona była CC (nadcśnienie i podejrzenie choroby zakaźnej w 9 miesiącu). Teraz pewnie też mnie będą chcieli ciąć, a ja mam mieszane odczucia...
Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy!

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Witam wszystkie mamy!
Mam termin na 31 lipca, to moja druga ciąża. Synek urodził się w grudniu 2009 (termin był na styczeń 2010). Całą pierwszą ciąże byłam aktywną forumowiczką brzuszka.net. Teraz mam mniej czasu, ale po prostu brakuje mi rozmów na bieżące ciążowe tematy 😉
1 trymestr obie ciąże przechodziłam łagodnie, bez wymiotów, ale z silnymi mdłościami i zmianą upodobań żywieniowych. W tej ciąży robi mi się słabo jak poczuję cokolwiek kwaśnego. Nie za bardzo do tej pory mogę pić - po wszystkim mam dziwny posmak w ustach :/
Do tego doszło ostatnio sporo stresów w naszym życiu i martwią mnie kłucia brzucha, szczególnie wieczorem. Biorę magnez, trochę pomaga.
Pierwsza ciąża zakończona była CC (nadcśnienie i podejrzenie choroby zakaźnej w 9 miesiącu). Teraz pewnie też mnie będą chcieli ciąć, a ja mam mieszane odczucia...

Jagoda80
Witaj 🙂 super ze jestes ; im wiecej nas tym lepiej 😉

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Witam wszystkie mamy!

Witaj 🙂
Pamiętam Cię ze styczniówek 🙂
Chyba nawet chciałam od Ciebie kupować ubranko na chrzest dla swojego synka 😉
Oby ból brzucha przeszedł jak najszybciej i mniej nerwów życzę 🙂

A ja właśnie od fryzjera wróciłam,
Kacper z babcią to miałam wychodne 🙂
Jak fajnie coś dla siebie zrobić.
Poplotkowałam z moją fryzjerką i od razu lepiej się człowiek czuje 😜

A jutro wizyta
już siedzę jak na szpilkach 🙂

A i dzisiaj w przedszkolu przedstawianie z okazji Dnia Babci, dumna jestem jak nie wiem z synka 🙂
Jako jeden z nielicznych pięknie powiedział cały wierszyk 🤪
Babcia płakała, ja zresztą też 😉

• Mamusia
Dagii
to mialas emocjonujacy dzien pelen wzruszen 🙂
pamietam ze i ja ryczalam jak moja wystepowala w przedszkolu (teraz tez mnie sciska 😉 jak wystepuje )
my siedzimy nad religia uczymy sie pytan do komunii / teraz chwila przerwy

• Mamusia
Witam was serdecznie! My wczoraj mielismy wizyte i wiemy juz (choc nie na 100 procent) ze rownowaga w przyrodzie zostanie zachowana. Mamy juz syna wiec czas na rozowe ubranka 😉 Myslalam ze to pierwsza panienka na lipcu ale widze ze sie spoznilysmy... He he. Troszke jestem przerazona bo z chlopakiem to juz wiem co i jak a z dziewczynka trzeba sie uczyc wszystkiego od nowa i boje sie tego... Ciekawe czy moga jeszcze jajeczka wyskoczyc...?...
Z drugiej strony corcia... brzmi zachecajaco,...

• Mamusia
Rudi napisał(a):
Witam was serdecznie! My wczoraj mielismy wizyte i wiemy juz (choc nie na 100 procent) ze rownowaga w przyrodzie zostanie zachowana. Mamy juz syna wiec czas na rozowe ubranka 😉 Myslalam ze to pierwsza panienka na lipcu ale widze ze sie spoznilysmy... He he. Troszke jestem przerazona bo z chlopakiem to juz wiem co i jak a z dziewczynka trzeba sie uczyc wszystkiego od nowa i boje sie tego... Ciekawe czy moga jeszcze jajeczka wyskoczyc...?...
Z drugiej strony corcia... brzmi zachecajaco,...

a kto jeszcze ma córkę ??

Dziękuję za powitanie 🙂

Dagii - ale pamięć! faktycznie daaaawno temu komuś miałam sprzedawać ubranko na chrzest po synku. No i powiem Ci, że jeśli Twój szkrab już sobie tak fajnie radzi w przedszkolu to super! mój jeszcze nie chodzi. Miał iść teraz, po przeprowadzce, ale wszystko nam się pozmieniało, a ja się zastanawiam, czy jest sens dawać Go od września, skoro drugi maluch będzie miał dopiero 2 miesiące a wiadomo jak wygląda sezon jesienny w przedszkolach :/

Widzę też, że niektóre z Was znają już płeć, ja mam nadzieję, że uda się to sprawdzić 14 lutego na kolejnym usg. U nas to będzie 17 tc.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Zbieram się powoli do lekarza,
wizyta na 11.
Ciekawe, czy mi poda płeć 🤪
Denerwuje się jak nie wiem.
A potem czeka mnie wymyślanie menu na sobotnią imprezę.
Może któraś z Was ma jakieś pomysły.
Będę miała 9 dorosłych osób i 3 dzieci.
Tort już zamówiłam,
na pewno upiekę jeszcze sernik z brzoskwiniami.
Także zostaje mi do wymyślenia, obiad i przekąski.

Jagoda - z tego co pamiętam to macie Ksawerego prawda ?
Kacper w przedszkolu radzi sobie dobrze, nie było z tym żadnych problemów,
pochorował trochę, ale jak na niego to na prawdę tylko trochę,
bo odkąd chodzi do przedszkola to nie brał żadnego antybiotyku 🤪
bez przedszkola potrafił być bardziej załatwiony 😉
Wierszyki dzielnie mówi, piosenki śpiewa,
I ogólnie ja jestem bardzo zadowolona, że chodzi,
on też, wracać do domu nie za bardzo chce.
Także jak masz możliwość posłać Ksawerego to polecam.

A gdzie się przeprowadziliście bo Wy chyba gdzieś w okolicach Krakowa mieszkaliście?

Rudi - gratuluje córeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak wrócę od lekarza to poprawię tabelkę 🙂

• Mamusia
hej 🙂
Dagii trzym kciuki ze marzenie by sie spelnilo 😉
i zeby sie okazalo ze to upragniona corcia
daj nam znac czekamy i juz sie niecierpliwimy

ja juz zaprowadzilam marna do szkoly i od rana sie juz natargalam warzywek do szkoly
"akcja karmienie zwierzat w lesie " (wiec dostarczylam ja ci do szkoly ziemniaki , kapuste , jablka , marchew , buraki )
mala zadowolona - ja zmachana ale usmiech i radosc dziecka bezcenne 😉
jak u Was z pogoda bo u mnie leje plucha i wieje tak w kujawsko -pomorskim zapowiada sie dzien caly 😞
a jutro ide na szczepienie z mloda ale cos mi tu nie gra bo jak sprawdzam w kalendarzu szczepien na 2013 r to dzieciaki w wieku 10 lat maja rozyczke odre i cos tam jeszcze a ona konczy 9 w maju 🤨 no ale i tak bede dzwonic do przychodni bo cos jej wyskoczylo na skorze i chce by to lekarz zobaczyl

• Mamusia
hej dziewczyny widze ze doszedl jedne chlopiec i jedna dziewczynka 🙂 tabelka sie zapelnia pomalu.. 🙂
ja przeziebiona troszke gardlo boli i katar moj coreczka najbardziej 😞
Jesli chodzi o ciaze to nie czuje zadnych dolegliwosci zupelnie co mnie zaczelo martwic 😞 niestety tak sie zle czułam caly czas wymiotowalam i wogole a z tu nagle nic 😞 tak to mialam pewnosc ze dzidzia sie rozwija we mnie a teraz taka cisza i pustka 😞 wizyte mam 6 lutego

• Mamusia
Cześć dziewczyny :*
Mnie od rana głowa boli- ale to pewnie przez ciśnienie i pogodę 🥴

Rudi gratuluję córeczki 🙂 Wreszcie dziewczynka (Ale będzie miała wranie 😉 (słowo mojej chrześnicy) Dookoła prawie sami faceci (no może zaraz się dowiemy że prawie sami 😉 )

Kerry, cóż za piękne kształty 🙂 śliczny brzuś 🙂

Jak dobrze pamiętam, któraś kupowała taką poduszkę do spania, jakiej to firmy było??? Jak się sprawdza??? Bo ja się w nocy strasznie męczę i już się zakładam poduszkami ;/

• Mamusia
Ciekawe co Dagmary , cos dlugo jej nie ma
siedzi i siedzi u tego lekarza 🤨
kurde kobieto smsa choc wyslij !!!!!!!!
zrzera mnie ciekawos i to raz i kciuki od trzymania juz mnie bola
z lituj sie noooo
zeby wyszla dziewczyna tylko (ups ... tak cos czuje ze marzenie sie spelni ... kurde oby )