Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

Dagii napisał(a):
Jagoda - tez kupiłam już jakiś czas temu te mini kosmetyki 🙂 Świetne rozwiązanie.
Mam już wszystko gotowe, tylko jakoś torby nie chce mi się spakować 😜

No mnie też jakoś nie "wyjszło" jeszcze 😉 Jutro. Taki mama plan 😜

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dobry wieczór!
ja się dziś tak obijałam, że nawet mało co czytałam, bo tak leżąc z książką zasnęłam na 1,5 h!!!! i koszmary miałam, że jestem sparaliżowana 😲

Ola no to dobrze, że się mniej stresujesz 😉

Daga: jejku postawa Twojego męża bardzo niedojrzała i nieodpowiedzialna, już nawet nie chodzi o jego NIE w sprawie rodzinnego porodu, tylko właśnie o nadzieję na wsparcie, które dał Ci do tej pory!!!! a jak skurcze, przeminęły, czy nasilają się???????

Jagoda: a jaka decyzja cc, czy sn?

Ja jutro jadę do pracy zdać klucze od gabinetu i szaf mojej "zastępczyni", bo od jutra zaczyna za mnie pracę...dziwne uczucie.. 6 lat mija jak tam pracuję, wcześniej jeszcze na studiach przez 3 byłam wolontariuszką, hmmm, bardzo się związałam z tymi dzieciakami, niektóre są już po 8-9 lat i towarzyszę im w rozwoju i dorastaniu, od dzieciaczka po dorosłość,,,,

• Mamusia
Hej ! Świetny pomysł z tymi kosmetykami , chyba sprawię sobie takie 🙂 A ja znowu bezsenna noc , koszmary itd . Dodam że zmieniłam pokój spania na kilka dni i w tamtym pokoju ( pokoju maluszka) spało mi się idealnie a wróciłam do pokoju z tv i znowu bez snu ...

• Mamusia
joł
u mnie ok
w czwartek na własne życzenie odstawiłam leki bo już byłam wykończona , niech się dzieje co chce i tak wiem że urodzę po terminie bo taka moja natura
o właśnie od czwartku czuję się świetnie , nawet skurcze się uspokoiły
no to tyle , może by któraś w końcu urodziła co ???
bo mi się nie spieszy , planuję na 10 sierpień 🙂

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
wiele zalezy tez od psychiki .: 🙂

ja jednak już bym chciała 🙂 Alee chciec to sobie moge:P

Natura, fizjologia a psychika to inna sprawa. Każda z nas już by chciała urodzić, ja już chyba najbardziej, ale nadal nici 🙂

• Mamusia
hej a ja dopiero co wrocilam z szpitlala o godzinie 3pojechalam sama bo maz jak zwykle niemogl ale to juz przemilcze byl moj lekarz zbadal mnie rozwarcie 2cm szyjka skrucona podalm mi kroplowke z lekiem na skurcze bo na ktg wychodzily co 5min i to takie kakretne zapytal czy chce zostac na oddziale czy wole wrocic do domu bo powiedzial ze narazie nie urodze a widzimy sie i tak wewtorek to powiedzialam ze wole lezec sobie w domu ale powiedzial zanim wyjde ze jescze mnie pod ktg polozy wiec lezalam i patrzylam na kroplowke i padlam ze zmeczenia usnelam obudzilam sie o 7 a dr do mnie ze mnie niebudzil bo spalam czyli wewtorek ide na wizyte i zobaczymy czy cos sie zmienia mowi ze mala bardzo ruchliwa bo jak spalam to polozna sie smiala ze moj brzuch ciagle faluje i jest w ruchu jestem spokojniejsza troche a juz myslalam ze to wlasnie teraz sie zaczyyna zachowania meza nie skomentuje wrocilam tez sama do domu i zaskoczony to wrocilas moglas zadzwonic przyjechalbym ale ja nawet slowem sie nieodezwalam bo po co niema sensu

Ola! Racja! lipiec rozpoczęty 🤪
Ja od trzech nocy spię spokojnie i w miarę normalnie, ale za to Leo ze swojej hiper aktywności przeszedl w stan hmmm...spokoju również 🙂 Troszkę się oczywiscie masrtwię, bo bardzo bardzo słabo i rzadko go czuję 🤢

• Mamusia
Więc liściom maliny mówimy nie. Wojtusiowi dobrze u mamusi więc co się będzie spieszył 🙂 Tylko niech on tam za bardzo nie rośnie!

u mnie ruchów aż za dużo i coraz boleśniejsze. Jagoda Na pewno ok jest, jak się obawiasz to ktg prawdę ci powie 😉 (P.S. Fajna letnia sesja w tej żółciutkiej bluzce i z Ksawkiem 😉 )

Lipiec... Jaaaa... To już dziewczyny 😁 U mnie dokłądnie miesiąc także ja czekam a wy się tam powoli zbierajcie 😉

• Mamusia
daga19902 napisał(a):
wlasnie pisalam z monika i sie zatanawiamy ktora natepna bo monia czuje sie osamotniona a keryyy cos sie niespieszy 😉 pauli a ty juz tydzien wowszybko zleci i maluszek juz bedzie przy tobie

Ja Wam daje fory 😁 Mówiłam, że mnie przegonicie! 🙂
Właśnie wyszłam z wanny- leżałam godzinę i wcale gorącej wody nie oszczędzałam.... Czuje się tak lekko, wyluzowana... no nic... czekamy dalej.... 😎

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Więc liściom maliny mówimy nie. Wojtusiowi dobrze u mamusi więc co się będzie spieszył 🙂 Tylko niech on tam za bardzo nie rośnie!

Martyna- dzięki 😘 Coś czuję, że będzie ważył ponad 4 kg.Liczę na błąd w szacowaniu wagi 🙂 w dół oczywiście 🤪. śmiejemy się, że cały czas Go hoduję 😁 😁 😁

• Mamusia
KERRY a co lekarz mówi ? Bo jesteś po terminie , to ile masz jeszcze chodzić zanim wywołają czy coś ? Kochanee ale ten czas leci , niedawno się tu dopieor przedstawiałyśmy , pisałśmy "pare słów o sobie" a teraz jesteśmy już tak blisko ... 🙂

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
KERRY a co lekarz mówi ? Bo jesteś po terminie , to ile masz jeszcze chodzić zanim wywołają czy coś ? Kochanee ale ten czas leci , niedawno się tu dopieor przedstawiałyśmy , pisałśmy "pare słów o sobie" a teraz jesteśmy już tak blisko ... 🙂

dopiero 10.07 szpital i wywoływanie. Lekarz bierze termin z @ czyli z 4.07... będzie w sumie 6 dni po terminie z @ a z usg 10 🤨

Coś czuję, że samo nie ruszy. cała ciąża bezproblemowa. Żadnych bóli, skurczów nic tylko brzuchol rósł 🙂 wyniki badań i ktg idealne... 😎