My po obchodzie wody nie lecą. Pp.badaniu bez zmian czyli żadnej skróconej szyjki żadnych skurczy dosłownie nic. Pobrali jeszcze krew na pomiar crp jezeli w normie to do domu :-)
Lekarz sie zdziwił ze moja mała w ciągu tyg sie obróciła główką w dol a myślał ze bede rodziła pośladkowo a do tego jeszcze większe zdziwienie bo ona ma 4 kg prawie i jak to zrobiła hehe sie śmiał ze jak sie teraz odwróciła to zeby nam nie zrobiła niespodzianki i znowu nie wróciła do poprzedniej pozycji
hej co do spania to ja naodwrot niemoglam spac wczesniej a teraz bym spala nawet w dzen zdarzaja mi sie drzemki odpukac zeby sie to niezmienilo bo jak niemoglam spac w nocy to mialam zly chumorek na drugi dzien pauli to ty juz w ponidzialek idziesz wow bedzie kolejny maluszek kerry cos twoj wojtus polubicl twoj brzuszek i niechce wyjsc ja dzis czuje sie swietnie tryskam energia mam chec wysprzatc cale mieszkanie i zastanawiam sie czy tego niezrobic odebralam wypis ja to niewiem ale u mnie naprawde pracuja idioci niebede sie rozpisywac bo szkoda slow dobrze ze ten moj lekarz jest normalny i jak obieralam wypis to kazal sie nim nieprzejmowac i powiedzial zebym czekala w domu jak tak wole tylko mam sprawdzac czy mala sie rusza tzn dal mi karte ruchow zeby zapisywac
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
ewualda
Lekarz sie zdziwił ze moja mała w ciągu tyg sie obróciła główką w dol a myślał ze bede rodziła pośladkowo a do tego jeszcze większe zdziwienie bo ona ma 4 kg prawie i jak to zrobiła hehe sie śmiał ze jak sie teraz odwróciła to zeby nam nie zrobiła niespodzianki i znowu nie wróciła do poprzedniej pozycji
daga19902