Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monte boczkiem... Jaaaaa 😮
Koleżanka rozryczała się mężowi że chce chińczyka z konkretnej restauracji tak bardzo, że aż łkała i nie mogła przestać :P U mnie spokój pod tym względem. Czasami najdzie mnie ochota na lody, albo kwaśne żelki ale takich mieszanek nie robię :P Mąż mi ostatnio proponował śledzia z bitą śmietaną, to popatrzyłam na niego jak na głupka i stwierdziłam że to on chyba jest w ciąży :P

• Mamusia
hej
u mnie wszystko w porzadku, obiadek się robi- dzis serwuje kluski śląskie z sosikiem i mięskiem
ja zjem z sosem samym bo jakos mieso mi nie przechodzi jeszcze przez gardło.
co do zachcianek to ja nie mam ale wczoraj ☺️ ☺️ naszła mnie ochota na bagietke z masłem czosnkowym do kazdego kawałeczka łosos wędzony z sosem chili ☺️ ☺️ ☺️ale było dobre mąż mi towarzyszył i pow ze bardzo dobra zachcianka 😁

• Mamusia
Hej 🙂
Na szczęście ja jak na razie nie mam takich zachcianek hehe a smakują mi dania słone lub kwaśne 😜

Zauważyłam również że z rana jak wstaje musze szybko zjeść śniadanie, bo żołądek mi tak świruje oraz słabo mi się robi że MASAKRA 😲 , ale jak się najem to wracam do normy 🙃 😁 😁

• Mamusia
Dziś trafiłam na ciekawy temat w internecie dla kobiet w ciąży - "wpływ muzyki na dziecko" 😉
http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Mlode-mamy/526365,1,Kobieta-w-ciazy-wplyw-muzyki-na-dziecko.html

Zastanawiam się czy faktycznie słuchanie jej daje pozytywne efekty... 🤪 A wy co o tym myślicie?

Znalazłam także radio internetowe, gdzie puszczają muzykę dla kobiet w ciąży a także dla dzieci...
http://www.radio4baby.pl/ 🙃

• Mamusia
czytalam w ksiazce psychologicznej ze to sciema. nie ma zadnych dowodow, przynajmniej ze to wplynie na inteligencje dziecka, chodzilo o muzyke klasyczna

aczkolwiek ja mysle ze miłe dzwieki, ktore mama bedzie lubila wpłyna dobrze na jej samopoczucie a to juz duzo,a jak mama bedzie sie dobrze czula to i dzidzia sie bedzie lepiej rozwijala

• Mamusia
dlugowlosa napisał(a):
Dziś trafiłam na ciekawy temat w internecie dla kobiet w ciąży - "wpływ muzyki na dziecko" 😉
http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Mlode-mamy/526365,1,Kobieta-w-ciazy-wplyw-muzyki-na-dziecko.html

Zastanawiam się czy faktycznie słuchanie jej daje pozytywne efekty... 🤪 A wy co o tym myślicie?

Znalazłam także radio internetowe, gdzie puszczają muzykę dla kobiet w ciąży a także dla dzieci...
http://www.radio4baby.pl/ 🙃

Moim zdaniem muzyka owszem, ale nie za wszelką cene klasyczna. Nawet wczoraj sie próbowalam chwile katować taka muzyka no i musze przyznac, ze mnie ona absolutnie nie relaksuje. A jak ja nie jestem odprężona, to dzidzi tym bardziej. W moim przypadku lepiej działają spokojne utwory Kate Melua, czy Norah Jones 🙂 Ale jak ktos lubi klasyke i go to nie drazni to polecam tym bardziej 😉

• Mamusia
henimedes utworek super 🙂
kołysankę już słyszałam, a co do utworu bebe lilly to także fajnie wpada w ucho, a dzieciaczki co są na zdjęciach - mega słodkie 🙂
odnośnie klasyki - nie przepadam za taką muzyką, ale dziś z ciekawości odsłuchałam kilku utworów... i szczerze mówiąc nie było tak źle 😉 ale mimo wszystko wolę słuchać eski 🙂

• Mamusia
hehe 😉 a jednak 🙂 klasyczna jest w porzo, ale mnie też nie relaksuje i tego nie zmienię 🙂 ale ogólnie słuchanie muzyki korzystnie wpływa na nasze życie i to jest fakt niezaprzeczalny i potwierdzony naukowo 😁

• Mamusia
heeeej!

co do muzyki to słuchamy różnej, no moze disco polo nie, bo mój P ma na nią alergie.. Ale ogólnie uwielbiam muzyke klasyczną. Ale rock tez 🙂

jutro mam genetyczne usg 🙂 bardzo sie ciesze. po ostatniej wizycie i lezeniu w szpitalu juz dbam o siebie i nie nosze synka... Oby wszystko było dobrze. Moja córeczka juz zapowiada zakupowe szaleństwo 🙂

• Mamusia
hejka widze ze caly dzien pustki swica na forum sierpnioweczek 😞 a ja lezac caly czas nudze sie i niewiem co tu robic sprzatc zbytnio niemoge chodzic malo tez wiec z nudow zaczelam grac w gry ale szczerze rzadna mnie szczegolnie niewciagnela heh a w tv tez nic ciekawego ide nudzic sie dalej

• Mamusia
Hej 🙂
Piękna ta piosenka Krajewskiego, a te Bebe lily to pierwszy raz słyszałam ale dla dzieciaczków myśle że fajne 🙂
Dzisiaj pół dnia mnie głowa boli, ostatnio bardzo często mnie boli. A jak jest u Was?

Henimedes dzisiaj przesłali mi dwa albumy po 200 zdjęc każdy i będę miała co robic. Też uporządkuje swoje zdjęcia i czas jakoś zleci bo też mi się nudzi.

Marinka fajnie, jutro zobaczysz maluszka. Ja się nie mogę doczekac następnego usg.

• Mamusia
Ojjj Ewa, na temat bólu głowy mogę się duuużo wypowiadać. Jak nie wypiję kawy rano to na pewno będzie mnie bolała. No ale u mnie to chyba podłoże ciśnieniowe- niskie teraz mam.

Bebe lilly polecam 😉

Ja robotę albumową dalej prowadzę :P Własnie wywołałam następne foty i czekam 😉

Dagmara a może cuda na szydełku??? Ażur podobno w tym roku będzie modny... 😉 No chyba że cię to nie kręci. Albo przegląd filmów... Wiem, może jest jakiś serial który lubisz??? Może podobny się znajdzie i maraton???

Marina więc czekamy jutro na foto 😉

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 co słychac? Jak samopoczucie? U mnie maraton, wczoraj cały ranek w ukochanym ZUSie, miedzy 9 a 19 w pracy, a pozniej wieczor u ksiegowej jeszcze... uroki prowadzenia własnej działalności... Dzisiaj tez już się do pracy zbieram, bo na 9 pierwsza klientka. Juz nie wiem co lepsze nuda, czy taka gonitwa.
Miłego wiosennego dnia 🙂