Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny powodzonka.
Ja już w domu jestem. Dziś starsza kobieta mi powiedziała ze od pierwszych ruchów trzeba sobie dodać 6 miesięcy i to termin porodu. Więc u nas by wychodziło 21 września. Jakoś mi się wierzyć nie chce bo brzuszek to mam już na kolanach ;/

• Mamusia
Powodzonka dziewczyny 🙂
Ewa mnie rozkrecilo akcje jak lekarz odkleil mi dolne błony jakies tam 🙂 o 10 byłam na wizycie a o 17 już miałam regularne skurcze.
My dalej w szpitalu i przeszliśmy chwile grozy ... Otóż wczoraj Bartusiowi nie wyszło w prawym uszku przesiewowe badanie słuchu , powiedzieli ze dzisiaj bedą próbować ponownie. Zabrali go rano i po kilku minutach przyszli ze stwierdzeniem : przykro nam, ale nie ma sygnału dalej w tym uszku.
Boże, jak ja zaczęłam wyc ... Zaczęłam mu masowac to uszko, szeptac do niego, całowac,
Godzinę temu byłam u ordynatora i poprosiłam o jeszcze jedno wykonanie tego badania. Zrobili i co się okazało : Wszystko jest OKEJ. !!!!!!! Uszko jest zdrowe ...
Boże, dziewczyny, spadł ze mnie taki ciężar ze mało nie zaslablam ze szczęścia

• Mamusia
kurcze dziewczyny ja już nie mam siły do tego dziecka i tych szpitali.... mała nie chce wyjsć a ze szpitala mnie odesłali do domu bo skurcze ustały... teraz są nie regularne ibardziej bolesne i dłuższe niz wczesniej...eh musze czekac dalej SZOK
Agata dobrze, że Bartuś jest zdrowy 🙂 nie raz ci lekarze potrawią napędzić stracha.

• Mamusia
wyznaczanie terminu porodu od daty ruchów to już najmniej pewne- ja do tej pory nie mam pewności które moje odczucia to były te właściwe ruchy małej a nie jelit 🙂. poza tym uzależnione jest od wrażliwości kobiety no bodźce, budowy powłok brzucha itd. Jeszcze troszkę i wszystkie będziecie po tym wielkim dniu. 😁 Każdy dzień właściwie ktoś dodaje, że coś się dzieje!!!
U mnie dziś bardzo często twardnieje brzuch- ale bez bólu i innych dolegliwości (oprócz kręgosłupa, ale to już od kilku dni). W każdym objawie doszukuję się, ze może coś zacznie się rozkręcać. I będę mogła zadzwonić do męża, żeby zamieniał dyżur i przyjeżdżał do mnie 😁