Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kołyska suuuuuper !!!

Ja lekarstwa w tym magnez mam brać do 9 września.

Ewi wytrzymamy. Ja co prawda do połowy ale damy radę. Mnie już plecy bolą. Najchętniej to bym wylegiwała się w łóżeczko ale przy dziecku nie da rady. W dodatku Pawełek dostał kataru i od dziś jest ze mną w domku.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
polemika_schola napisał(a):
no to mamy 3 mamusie w tabelce

Czy moglabys poprawić w tabelce, ze rodziłam przez CC 🙂
Nie chcę straszyć swoją historią te które jeszcze nie urodziły, więc daruję sobie opisy. Ale powiem jedno - pamięć pod tym względem jest ulotna 🙃

Gratulacje dla Mariny 🙂 życzę szybkiej rekonwalescencji, pociechy z maluszka i dużo sił :-)

Kołyska przepiękna 🤪
a ja musiałam wstać na sniadanie bo przeciez zoładek chciało rozerwac z głodu 😜 chyba misiek sie domaga jeszcze pare deko 😁 dziś chodziłam dosłownie CAŁA noc siusiu co chwilke a leciało jak z kranu. Dziś robię śląskie kluski z sosem jakos mi sie tak zachciało bo juz nie mam pomysłow na obiady.
Coś trzeba wymyśleć na weekend mój ostatni z brzucholkiem 🙃 dziwne takie troche ze wiem kiedy urodze no chyba ze jednak chłopczyk zdecyduje się przed środa wyjsc w co wątpie 😜

• Mamusia
Kołyska to mistrzostwo świata jest przepiękna :cheer
Bałam się jak to będzie bez tych leków, że noc ciężka i skurcze a tu taka miła niespodzianka. Zasnęłam jak małe dziecko po 20 ok 22 pobudka na kolację 😆 i siku i całą noc do 6:15 spałam 🤪
Moja rodzinka jeszcze śpi a już planuję co zabrać na działkę bo chyba trzeba jeszcze korzystać z pogody 😆

• Mamusia
Kasiaw mi kazał lekarz odpoczywać ale jak lekarstw nie biorę sama jak widzę że mnie skurcze biorą to nospe biorę a magnezu mam dość bo orzechy wcinam teraz pora na orzechy wloskie a u nas duże drzewo 🙃 więc wcinam póki mogę.
Z dwójką już nie jest tak wesoło moja też katar i kaszel ale to przez alergie. W dodatku budzi sie o 5 rano i woła że ona chce mleczka w kubeczku 🤢 i co ja mam zrobić jak męża nie ma to muszę leciec.
BUZIAKI DZIEWCZYNY I MIŁEGO DNIA 🙂

• Mamusia
a trzyma się mnie to przeziębienie jak rzep psiego ogona...
katar mam okropny cieżko się go pozbyć ale kropelki mi pomagają,tylko że nie chcę kropić częśćiej jak 2 razy dziennie bo t o i tak wydaje mi sie duża dawka jak dla kobiety w ciazy,niby są one dla dzieci od 6 do 11 lat ale i tak mam obawy..
i kaszel mam jakiś taki ....no ale nie jest az tak źle 🙂
samo musi przejść 🙂

• Mamusia
kajkack napisał(a):
polemika_schola napisał(a):
no to mamy 3 mamusie w tabelce

Czy moglabys poprawić w tabelce, ze rodziłam przez CC 🙂

bidulko no to ładne ci twój organizm zrobił kuku 😮 biodra tak się przygotowywały usilnie od początku a tu CC 🤔 ale przynajmniej masz już dzidzie przy sobie 😆

no własnie dwa dni z rzędu były dzieciaczki a dziś narazie cisza...
Ja czekam na położna moze cos mi ciekawego powie dzisiaj?!
biorę sie troche za porządki w łaziencie, tam musze mieć zawsze czysto 😜 tochę sie przespałam jeszcze i sniło mi sie ze mialam 4 malutkie szczeniaczki takie słodziaki ze szok 😁 bardzo bym chciała mieć pieska, moze jak mały podrosnie to jakiegos kupimy oczywiście jak nie bedzie przeciwwskazań.

nom takiego z kiteczka, mielismy miec juz tej wiosny ale najpierw nasze szczęscie a potem dopełnimy dom pieskiem 🤪 mi sie podobaja goldenki ale one sa duze i strasznie linieja, w bloku by sie męczył.
Kurde ale to moje malenstwo sie pręzy dzisiaj i plecy mnie wysoko bola moze przez to ze łozysko mam na tylnej scianie?

• Mamusia
No dziewczyny to szybko mi tam wracać do zdrowia po kolei jak leci 🙂
Kluski z sosem powiadacie- mmmmmniam 😁
Ale my musimy te krokiety zjeść bo wczoraj narobiłam jak dla wojska 😁

Mąż juz dzisiaj chyba z 18 razy pytał się czy mam skurcze i czy rodzę 😁 Miałam ochotę go trzasnąć, ale skończyło się na reprymendzie słownej, że mnie dodatkowo stresuje 🙂

Ewa my po obiadku też na działkę pędzimy, masz rację, że trzeba korzystać z ładnej pogody - póki jest 🙂

Udanego dzionka Wam życzę kobietki !

• Mamusia
gusia ciebie się pyta mąż...a do mnie co chwile dzwonią wszystkie ciotki babki rodzice teściowie siostry jednym słowem cała familiada i się pytają czy już urodziłam a mnie to tak wkurza, że mam ochotę walnąć telefonem i nie odbierać wcale niech się martwią !

• Mamusia
ja obstawiam ze jak pojade na KTG 2 wrzesnia to juz bede rodzić o ile dziś mnie nie weźmie na całego bo coś mnie pobolewa z lewej strony jak na okres i coraz mocniej i mala jakas taka mniej ruchliwa jak zawsze...no i mamusia moja bedzie w niedzielę to mi pomoze 🙂
ja juz po kluseczkach-brzuszek najedzony
ale za to nogi od stania to mam jak balony...

a ja akurat jem kluseczki mniam jakie pyszniutkie ale zgaga momentalnie sie pojawiła 🤪
moj ksiaze chory a jak on jest chory to tragedia 🥴 jak go nie zastrzele bedzie dobrze 🙃