Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jej, ale to zleciało 🤪 Ja moją Żabę tulę już od ponad 3 miesięcy, a wydaje mi się jakbym niedawno cieszyła sie z dwóch kreseczek na teście 😁
Również przyłączam się do życzeń bezproblemowych 9 miesięcy i szybkich porodów 🙂 A także cierpliwości i wytrwałości zwłaszcza w tych ostatnich tygodniach, bo one wypadają na mało fajny okres dla ciężarnych - lato 😉
I po wszystkim czekamy na Was i Wasze maluchy na forum mamusiowym 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny dziś idę do lekarza na pierwszą kontrole jestem bardzo ciekawa co mi powie 🙂 na pewno mnie wyśle na badania i ciekawi mnie o czy zrobi mi dziś USG 🤔... a na razie wcinam kanapki z wędliną, cebulką popieprzone czarnym pieprzem i suszonym czosnkiem 🙃

• Mamusia
wróciłam od lekarza nie założył karty ponieważ najpierw muszę zrobić USG a zapisy na USG mam dopiero na 5 lutego 🤢 szklak mnie trafia nie wiem co robić czekać czy wybrać sie na ostry dyżur gdzie ściemnić że bardzo brzuch boli ;/ wrrrr zła jestem 😠 😠

• Mamusia
też wróciłam i karty nie mam 😞 szlak mnie trafia bo myslałm,że w prywatnych przchodniach maja takie sprzety w gabinetach no ale jestem w lepszej sytuacji od Kasi25 bo za tydzisn 16 usg i od razu wizyta
Zła jestem bo chciałam zwolnienie bo mi sie juz nie chce do pracy iść a tu trzeba sie niestety zbierac bo powoli...

• Mamusia
Ja pierwsza wizytę miałam w 4 tyg i 5 dniu ciązy. Poszłam przygotowana, zrobiłam wcześniej HCG i morfologię.
Lekarz pogratulował, bo beta ładna i od razu zrobił USG 🙂
Kartę ciąży założyli mi na drugiej wizycie w 8 tyg.
🙂

• Mamusia
Witajcie.
Jestem po pierwszej nocy bez kamienia piersią. Bogu dziękuję, że moje dziecko dzielnie to zniosło 😉 Karmiłam już tylko lewą piersią ale od tygodnia dokarmiając już butelką. Moja córcia domaga się jeszcze 2 posiłków w nocy a ja jak raz nakarmiłam to potem ok 4 było za mało pokarmu więc postanowiłam odstawić ją definitywnie.
Teraz będę mogła lepiej się odżywiać bo moje dziecko ma skazę białkową i wielu produktów jeść nie mogłam także ja.

• Mamusia
Konefka fajnie że Ci tak bez problemów się udało Córcię odstawić 🙂 u nas grypa się rozszalała, więc staram się w każdej wolnej chwili (czyt. jak Olek śpi) wypoczywać, bo taki jęczący jest, że mnie wykańcza... tylko rączki i rączki...

• Mamusia
Boli mnie cholernie ta pierś ściągam tyle aby poczuć ulgę ale po paru godzinach znów to samo ;/
Chciałam iść zrobić sobie beta hcg ale nie mam z kim małej zostawić u siosrty w domu grypa a mąż raniutko do pracy 🥴 Takie to uroki jak nie mieszka się w rodzinnym mieście 🥴
Patrze że ja dziś marudząca jestem hihi

• Mamusia
ja też nie mieszkam w rodzinnym mieście i Cię rozumiem bo ja jestem wykończona chorobą a i Mały mi dokazuje i też nikogo do pomocy niestety...
Ja też musiałam przepalać pokarm bo Olek miał wysoką nietolerancję laktozy i karmiłam Go tylko miesiąc. Uważaj żeby tylko stanu zapalnego piersi nie dostać i cóż trzymam kciuki żeby szybko minęło i bolało jak najmniej 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny ja już nie wyrobiłam i kupiłam już wózek firmy Leviroo Due 🙂 koloru jasnego koloru ....a po za tym jem jak najęta dużo kapek z ogórkiem pomidorem i oczywiście z cebulką posypaną pieprzem i czosnkiem 😁 i pije dużo soku pomarańczowego 😜 😁

• Mamusia
Matko, jak ten czas leci, w majowke test pokazal 2 kreski, za 2 dni mam termin a tu juz wrzesniowki sie ujawniaja 🙂 szczerze to nie chcialabym byc na Waszym miejscu, piekne ale i ciezkie chwile przed Wami, ciesze sie, ze juz koncze ta impreze bo koncowka najgorsza ale zycze powodzenia

• Mamusia
Nie chcialabym byc zle zrozumiana, to wyjatkowy okres, dziecko rosnace w brzuszku to prawdziwy cud a pierwsze kopniaczki to najpiekniejsze chwile. Ale wiekszosc mam przyzna mi racje, ze bywa ciezko, szczegolnie na koncu i osobiscie sie ciesze ogromnie, ze jestem na finiszu 🙂 takze wszystkiego dobrego i duzo zdrowka przede wszystkim!