Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasia powiem Ci ze mi wczoraj takze zaczęła leciec siara 😲 wczesnie troche 🙃 po basenie w domu sciagam górę od stoju a tam plamy z siary 🙂 🙂ale nie nasiklałam sutków zeby sprawdzac czy jeszcze leci 🙂 tez sie przestraszylam trochce bo kurcze wczesnie 🙂 🙂
Ja miałam laktator LOVI z pompką i mi przez całkowity czas karmienia piersia słuzył, bo miałam pokarmu tyle ze moglabym z 5 dzieci wykarmic heheeh, mi ten laktator bardzo odpowiadal, teraz tez go kupuje albo avent reczny natural bo podobno tez jest bardzo dobry 🙂
Laktator lepiej miec wczesniej bo tak jak pisze Natalia moze sie zrobic zastój w piersi, wtedy trzeba odciagac mimo bólu a podobno bardzo to boli 🤨, a jak sie nie przyda to zawsze mozna go sprzedac 😁

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 🙂 to już wiem, że jest niezbędny 🙂 Masz racje Goshe jakby się nie przydał to wystawie na allegro 🙂
Jak się czujecie?
Ja nie mogę usnąć ostatnio i czytam codziennie ze dwie godziny w łóżku i dopiero zasypiam...jeszcze mnie taka zgaga chwyciła, że myślałam, że oszaleje...dopiero mleko mi pomogło mimo,że nie przepadam za nim 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 jak się czujecie? jakie miałyście zachcianki do tej pory? ja na początku tylko ostre rzeczy a od dwóch miesięcy na owoce i na słodko mnie wzięło.. kiedyś mi się sledzi zachciało ale jest lato i się trochę boje kupować i przetrzymałam to jakoś 🙂 a od paru dni pomidory wygrywają kilogramami jem 🙂

• Mamusia
ja ostatnio caly czas bym owoce jadła a szczególnie arbuzy, kilka dni temu prawie 3kg arbuza zjadlam przez caly dzien 😁 i kupiłam kg sliwek w sobote, pyszne były 🙃 dzisiaj dokonczylam 2 ostatnie i co sie ze mna dzieje od kilku godzin?? mam biegunkę !!!! dramat jakis jak nie zaparcia to biegunki ehh a nie mam gorzkiej czekolady zeby to zatamowac 🙂

• Mamusia
ja zawsze lubilam arbuzy ale teraz to je wprost uwielbiam!!! 😁 za to jak przed ciaza codziennie musialam zjesc cos slodkiego (kocham słodycze hehhe 😁 😁 ) to teraz wogole ich nie jem, nie smakuja mi jakos, nawet czekolada 😮 za to pikantne rzec zy non stop bym jadła 😁

• Mamusia
hej kochane 🙂
wrocilam wlasnie od dentysty, nie czuje calej gornej szczeki, polowy nosa i lewego oka 🙃 🙃 🙃 2 plomby mi wymieniła na nówki 🙂 i wyrwała drugiego zęba mądrosci, ten był większy od poprzedniego i az sie boje co to bedzie jak znieczulenie minie 😲 😲 😲 4 dni znowu wyjete z zycia 🤨 🤨 🤨 jak nie wiecej 😞 a jeszcze mąż ma 2 zmiene i ja sama będę z Oliwierkiem z bolącym wyrwanym zębem... katasrtofa!!!!

• Mamusia
Hej Dziewczynki. U mnie w miarę ok. Gorąco na dworze 🙂. W weekend trochę zabalowałam na weselu, nawet na chwilkę się zapomniałam i dałam czadu;p;z młodym , a mój mąż az się blady zrobił;p hehehe. Wytrzymałam do 2, a mielismy isc na 1h. w niedziele poprawiny-czego nie cierpię i uważam, że to tylko męczarnia, ale poszliśmy. Brzuszek rosnie, ja tyje bardzo ładnie;p;p. Za dużo jem słodyczy, ale nie potrafię się opanować. Uwielbiam ciasta, lody, czekolady itd. masakra;p. Mnie nic nie leci z piersi . CZY KTÓRAS Z WAS JEDZIE NP.NAD MORZE??

• Mamusia
Goshe ja też mam ósemkę do usunięcia ale ona ma korzenie tak ułożone, że będzie ciężko ją usunąć no i w sumie miałam to zrobić przed ciążą ale zwlekałam a raczej bałam się (wycinania, zszywania itd) a terminy i tak były odległe więc olałam i teraz modlę się, żeby nie zaczęła boleć do końca listopada... 🙂 My mieliśmy jechać nad morze ale rozmyśliliśmy się....po pierwsze chcemy odświeżyć ściany więc czeka nas malowanie a po drugie jakoś mi się nie chce tyle kilometrów jechać i unikać słońca na plaży 😉 My mamy zaproszenie na wesele pod koniec września 🙂

• Mamusia
Ja tez sie balam wogole isc do dentysty ale sie przelamalam w koncu i nie zaluje 🙂bede miala z glowy jeszcze tylko 2 wizyty i koniec 🙂 🙂
Niunieczka to sie wybawilas na tym weselu co 😁
My nigdzie nie jedziemy,maz mial juz urlop dokonczylismy wtedy remont sypialni, teraz trzeba sie skupic na wyprawce a nad Morze Polskie to my mamy ponad 1000km nie dalabym rady jechac w te upaly tyle km, najblizej mamy do Francji nad Lazurowe Wybrzeze ale w tym roku odpuscilismy sobie wakacje 🙂
Jejku chyba burza do nas idzie bo nagle sie ciemno zrobilo i zaczyna grzmiec 🙂 przyda sie troszke deszczu bo upaly sa straszne 🙂

• Mamusia
Zapomnialam napisac 😉wogole ostatnio o wszystkim zapominam:p dzisiaj jak usiadlam wygodnie na fotelu to malutki tak mi sie zaczal ruszac i kopac za widac bylo jak brzuch faluje i w ktorym miejscu daje kopniaka, taka mala wypuklosc bylo widac 😁 😁 fajne uczucie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
ja zaczęłam ogarniać w domu szafki, szuflady...jakoś mnie tak wzięło na przygotowania:P byłam w h&m i kupiłam 5 koszulko-sukienek na lato:P nie mogłam się powstrzymać aaa i opaski takie materiałowe jedną fioletową z kwiatuszkiem i jedną różową z kokardką 😉 Julka będzie miała prawie na przyszłe lato:P:P i baletki jeszcze jej kupiłam 2 pary mięciutkich zamszowych (różowe i brązowe) i zamówiłam jedne na allegro panterkowe:P

• Mamusia
Zeberka jak zaszalałas z zakupami heheh ja juz sie nie moge doczekac środy przyszłej wtedy z mamą pojdziemy po ubranka 😁
w koncu doszedł do mamy moj piekny rozek w małpeczki 😁 Pani wysłała pod inny numer domu, do sąsiadki 🙂 ale juz jest u mnie ( w PL) i w ramach rekompensaty Pani z Kalamati wyśle mi za darmo żyrafke 😁

• Mamusia
Goshe te wszystkie ciuszki są takie śliczne, że ciężko się powstrzymać:P zwłaszcza te na lato, sama zobacz 😁 http://allegro.pl/balerinki-baletki-panterki-kapcie-buciki-rozm-18-i3386689532.html
Kalamati ma śliczne rzeczy i chyba zamówię coś Julce u nich 🙂

• Mamusia
jejku nie pokazuj mi takich rzeczy 😁 jakie słodkie balerinki 🤪 jakbym miała córcie to chyba zbankrutowałabym przez te ubranka i akcesoria 😁 dla chłopców takich cudów nie ma 🤨 ale tez mozna znaleść perełki 😁 😁

• Mamusia
Dziewczynki ja już po badaniach. Z malutką wszystko super. Warzy prawie 800g 😁 Zdrowa, serduszko mocne i miarowo bije 😉 mam powtórzyć badanie z glukozą... wyszła jakaś masakra... na czczo 150 a po 50g glukozy 78... 😮 dziwne... lekarz stwierdził, że to mało prawdopodobne...za tydzień muszę powtórzyć... boję się cholernie czy coś ze mną nie tak 😞 Reszta wyników świetna, prócz bakterii w moczu, ale to norma. Co do cukru to lekarz mówił, że raczej pielęgniarki się pomyliły bo to na prawdę niemożliwe... i że to nadaje się do tele ekspresu :P heh. Zobaczymy co bedzię za tydzień... Kurde jestem przerażona... jeżeli wyjdzie mi wysoki cukier to czeka mnie wizyta u diabetologa... ;(

• Mamusia
Kasiu nie martw się, pewnie lekarz ma rację, że to jakaś pomyłka. Poza tym czujesz się dobrze i czujesz ruchy prawda? Głowa do góry, stres nie jest nam teraz do niczego potrzebny 🙂
Ja dziś mam USG 🙂 Zobaczymy czy lekarz potwierdzi płeć :]
Też będę się musiała w końcu zabrać za wyprawkę. Ciuszków mam sporo po synku i po chrześniaczce męża. Tylko trzeba to jeszcze przejrzeć, poprać i poukładać. W sumie to nie mogę się już doczekać 🙂
U mnie wśród znajomych same dziewczynki się rodzą! Normalnie szaleństwo jakieś, żadnego chłopaka! Muszę szybko jakieś imię wybrać bo się zaraz skończą hehe

• Mamusia
Kasia to Ty miałas wynik na czczo wyzszy od wynku po spozyciu glukozy?pewnie pielegniarki sie pomyliły, nie stresuj sie , powtórzysz badanie i bedzie ok 🙂
Natalia u mnie z kolei rodza sie sami chłopcy, zadnej dziewczynki nie ma teraz wsród rodziny i znajomych 😁 😁

• Mamusia
No właśnie mnie i mojego lekarza też to zszokowało... 🤔 Malutką czuję bardzo dobrze, praktycznie co godzinę daje o sobie znać. Ważne, że moja morfologia wyszła rewelacyjnie! W moczu nie ma cukru... więc na bank to jakaś pomyłka... Jedynie będzie mi bardzo ciężko znów pić do świństwo 😞 🤢 ale jak mus to mus...