Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Trzeba polozyc sie na plecach na dosc twardym podłozu, Pani dała nam do podlozenia pod kosc ogonową takie woreczki z grochem 🙂 powoli robic obroty biodrami kilka razy w jedna strone i kilka razy w druga stronę ale oczywiscie mozna robic te cwiczenia bez woreczków 🙂

• Mamusia
taka pogoda jest najgorsza..juz wolę słońce, ale z wiaterkiem, a tu ani słonca ani wiatru. TYlko pochmurna duchota 😞...człowiek słaby jest i we łbie się kołuje..jakaś zmiana ciśnienia zapewne. Wczoraj wieczorem około 18 tak zasnęłam jak nigdy od początku ciąży..wstałam i nie wiedziałam jaki dzień mamy..i czy już mam iść robić sniadanie znowu;p;p hhehehe dziwny stan..

• Mamusia
jej ale cisza 🤨
jutro wieczorem przyjezdza moja mama, juz sie doczekac nie mozemy a najbardziej Oli 😁
dzisiaj przed 5 rano maluszek tak zaczał mnie kopac ze az sie obudziłam i dawał takie ataki az do 7 rano!! pore sobie wybrał na zabawe nie powiem hehe 😁

• Mamusia
Dziewczynki... topię się... siedzę przy wiatraku i leje się ze mnie... 🤔 coś strasznego 🤢 Nienawidzę takiej pogody... Na termometrze wskazuje 37st. w cieniu 😮 tragedia! W nocy zapowiadają burze... zobaczymy czy mówią prawdę. Mam nadzieję, że chociaż troszkę pokropi. Moja malutka też jakaś taka dzisiaj spokojniejsza... pewnie też jej się nie chce ruszać z tego gorąca heh. Czasem mocniej kopnie, a później spokój. Zmieniając temat: kupiłam już kosmetyki dla malutkiej. Kupiłam Oilatum-szampon, od 1 dnia życia - pani w aptece powiedziała, że jest bardzo dorby do kąpieli i starsznie wydajny. Kupiłam też Sudocrem, no i mam oliwkę z Bambino i kremik z Bambino - chyba to wystarczy, jak myślicie? jeżeli chodzi o spirytus do pępuszka to trzeba go jakoś rozrabiać... orientujecie się w jakich proporcjach?

• Mamusia
u mnie taki żar był w sobotę 🙂 wczoraj troszeczke popadało a zapowiadali burze, dzisiaj tez pochmurno ale mimo wszystko temperatura 30 stopni takze lato trzyma na całego 😁
Dzisiaj w koncu kupiłam kilka ciuszkow w H&M - czapeczke z uszkami, skarpetki, 2 pary spodenek welurkowych bez stopek i 2 pary bodów szare i brązowe w paseczki 😁 😁 cudne są te rzeczy, takie malutkie 🤪 a i 2 smoczki MAM kupiłam a raczej Oli kupił dla braciszka 😁

• Mamusia
U mnie też upał okropny...już trzeci dzień jest koszmar...wczoraj o godzinie 22 była temperatura 33 stopnie a dziś po 8 było już 30....dramat;/ w środę jadę na wizytę więc chyba się rozpłynę w tej przychodni bo tam to dopiero jest sauna 😁 a w dodatku tylko jedna ławka mieszcząca 2 osoby 😁 ja właśnie zjadłam 2 talerze barszczu czerwonego z ziemniakami i zaraz się ugotuje 😁
Zamówiłam prześcieradła do łóżeczka i na przewijak i myjki do mycia 🙂 przyszły mi w piątek 🙂 🙂 Goshe ja też kupiłam czapeczkę z uszkami w h&m i to w sumie już drugą prawie identyczną ale pierwsza jest welurkowa a druga taka bardziej włochata 😁 i spodnie sobie kupiłam 😉

• Mamusia
no to ja mam ta włochata bo welurkowe jak kiedys patrzylam to byly tylko w rozmiarze 68 wiec troszke duze 🙂
w sumie to mam juz prawie wszystko oprócz polowy ubranek (mama mi kupiła sporo 😁 ), laktatora, przeijaka, poduszki do karmienia i elektrycznej niani no i wózka oczywiscie 😁 kosmetyki kupie w srode wiec juz nie liczę 😁 bede tylko teraz dokupowac ubranka 🙂 w H&M jest boski kombinezon misiowy 🙂 🙂 i nie drogi, Oliwierek jak go dzisiaj zobaczyl to zaczal sie do niego przytu;ac i mowil ze chce go kupic braciszkowi heheh 🙂 słodki jest 🙂 🙂

• Mamusia
Goshe słodki jest Twój synek 🙂 🙂 🙂 mówisz o takim misiowym włochatym brązowym z uszkami i kapturkiem? u nas były w tamtym sezonie właśnie te brązowe i białe i mam nadzieje że teraz znów się pojawią. Były jeszcze welurowe takie jak ta czapeczka, białe no i jeszcze do tych czapeczek (i do welurowej i do włochatej) są buciki 😁

• Mamusia
andziaW mi lekarka nie pokazuje wynikow 🤔 ale tez cos miałam chyba to były bakterie bo bralam antybiotyk niedawno...
Zeberka u nas w tamtym sezonie tez takie były ale pozniej nie widzialam na nie wyprzedaży 🤨 teraz tez są i takie buciki słodkie białe i brązowe tez 🙂 miałam kupic brązowe (takie z mordka misia 😁 ) ale tylko najwieksze rozmiary są i nie kupilam w koncu, pozniej w domu sobie pomyslalam dopiero ze przeciez bede mogla młodemu pozniej je zakladac 😁

• Mamusia
Zeberka to idz raz jeszcze zrobic sobie usg ale do zupelnie innego lekarza i jak ten lekarz powie Ci ze dziewczyneczka bedzie to lepiej zmien ta lekarke swoja bo chyba nie zabardzo zna sie na rzeczy albo niech pokaze ci dowod-siusiaczka hehea albo poprstu czekaj do porodu hihi bedzie niespodzianka:-)

• Mamusia
no właśnie nie wiem czy się nie zna bo ona od początku widzi chłopca (najpierw na 90% dziś już na 100%) dziewczynkę widział lekarz(facet) na 4D i też na 100% więc to nie tak że jeden lekarz widzi co innego..no nic zobaczę co na następnej wizycie powie 🙂 póki co wstrzymuje się z zakupami ciuszków takich związanych z płcią 😉

• Mamusia
Hej Laski 🙂.
Jak się czujecie?
Ja wczoraj byłam z męzulkiem oglądać wózki, laktatory, podgrzewacze, łóżeczka itd.
Masakra ile pieniędzy na to wszystko pojdzie.
Wrózilismy pozno, ale jeszcze rozmawiałam z teściową i powiedziała mi ze nie ma się co tak spieszyć z tymi zakupami, żeby nie zapeszyć, że wszystko kupuje się na ostatnią chwilę..-nie zgadzam się z nią, ale coż..

• Mamusia
Niunieeczka ja sie czuje ok tylko w nocy mam problemy ze snem 🤨 i troszke mnie skurcze łapia ale jest dobrze 🙂
Ja tam tez sie nie zgadzam z tym zeby kupowac wszystko na ostatnia chwilę, przeciez moze byc tak ze dziecko urodzi sie troche wczesniej i co wtedy?szybko wszystko trzeba kupowac i co najgorsze Ty nie mozesz brac udziału w zakupach a to przeciez najprzyjemniejsza rzecz 😁

• Mamusia
Hej kobietko kochane 🙂ja nadal w PL...ale juz 7sierpnia wracam do UK
..:i obiecuje ze bede sie czesciej odzywac 🙂urlop mam calkiem udany,bylismy tydzien nad morzem i bylo super 🙂troszke mnie mdli znowu cos ostatnio ale to pewnie rosnacy brzuszek uciska na wszystko,poza tym czuje sie w miare ok.Mam tez delikatne skurcze i jeden dziwny problem bola mnie miesnie miedzy nogami po lewej stronie taki ciagnacy bol po wiekszym wysilku hmm co to moze byc?przytylam dwa kilo a brzuch mam ogromny hi 🙂pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Ale mnie tu dawno nie było, ale byłam trochę zajęta a to praca i jeszcze dodatkowo wesele siostry. Az sie zdziwiłam ze wytrzymałam do końca zarówno na weselu jak i na poprawinach. Jeszcze u mnie w niedziele było tak strasznie duszno ze nie mogłam wyjsc nawet na powietrze.

• Mamusia
no mnie coraz częściej bolą plecy na dole albo zaraz nad lewym pośladkiem aż promieniuje na nogę... ale to jakiś ucisk na nerw i daje się rozchodzić.
a wczoraj miałam jakieś skurcze na dole brzucha... niby bezbolesne ale taki twardy brzuch miałam i od razu mi się chciało do wc.
Kurcze znowu zapowiadają rekordowe temperatury na weekend a ja do pracy muszę jeździć 😞