Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Malinka a jesteś szczupła? bo u szczupłych dziewczyn wydaje się ten brzuszek zawsze większy to raz a dwa czasem idzie tez w biodra i biust i wydaje się że brzuch jest mniejszy, więc ciężko porównywać. No a po trzecie podobno każda następna ciąża jest szybciej i bardziej widoczna. No i chyba teraz zaczniemy rosnąć najbardziej? No nie wiem...
Mi się wydaje, że nie mam zbyt dużego, a zawsze jak idę do ginekologa to jest taka dziewczyna na tym samym etapie ciąży i też ma taki sam wielkościowo jak ja i mówi, że do tej pory wszyscy Jej mówili, że myśleli że przytyła i nie wierzyli, że jest w ciąży 😁
pogdybałam sobie 😁

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
Malinka a jesteś szczupła? bo u szczupłych dziewczyn wydaje się ten brzuszek zawsze większy to raz a dwa czasem idzie tez w biodra i biust i wydaje się że brzuch jest mniejszy, więc ciężko porównywać. No a po trzecie podobno każda następna ciąża jest szybciej i bardziej widoczna. No i chyba teraz zaczniemy rosnąć najbardziej? No nie wiem...
Mi się wydaje, że nie mam zbyt dużego, a zawsze jak idę do ginekologa to jest taka dziewczyna na tym samym etapie ciąży i też ma taki sam wielkościowo jak ja i mówi, że do tej pory wszyscy Jej mówili, że myśleli że przytyła i nie wierzyli, że jest w ciąży 😁
pogdybałam sobie 😁

ja wlasnie szczupla jestem...narazie mi sie wydaje ze wszystko w brzuch idzie... 😁

• Mamusia
Malinka ja dzisiaj tez sie zmierzylam i tez mam 93cm 😁 w obwodzie brzuszka, mi wszystko w brzuch idzie i cycki 😁 nogi i rece bez zmian, nawet w 3 pary spodni sie mieszcze i je dopinam na guzik (choc jak siadam to musze rozpinac heheh) tez waze 59 tyle ze ja juz 6,5 kg przytylam 🤨 Z Oliwierkiem to obwód 100cm mialam w 38 tc a teraz 25tc i juz 93 🙂

• Mamusia
goshe napisał(a):
Malinka ja dzisiaj tez sie zmierzylam i tez mam 93cm 😁 w obwodzie brzuszka, mi wszystko w brzuch idzie i cycki 😁 nogi i rece bez zmian, nawet w 3 pary spodni sie mieszcze i je dopinam na guzik (choc jak siadam to musze rozpinac heheh) tez waze 59 tyle ze ja juz 6,5 kg przytylam 🤨 Z Oliwierkiem to obwód 100cm mialam w 38 tc a teraz 25tc i juz 93 🙂

To rowno idziemy hihi...ja pamietam ze na koniec ciazy z gracjanem mialam 117cm...wiec brzuchol mialam niezly... 😜 😜 😜tez w nie ktore spodnie wejde ale jak siadam to tez sie odpinam ... 😜 😜 😜

• Mamusia
goshe napisał(a):
malinka cyknij fote brzuszka 😁 stan przed lustrem i sama zrób sobie 😁 jejku 117 to mialas nieezly brzuchol 🤪 🤪 a w ktorym tc rodzilas? ja Oliwka w 39 rowno.
kurcze cieknie mi siara, juz 2 raz przebieram pizame 🙂

Rowno w 41 tygodniu... 😉mam nadzieje ze teraz cos sie ruszy troche szybciej...chociaz tak w 38tygodniu... 😜Goshe chyba czas na wkladki laktacyjne hihi 😜jutro wrzuce fotke obiecuje... 🙂 😉

• Mamusia
Ale ja mam pecha.. 😞 Prawdopodobnie czeka mnie dziś wizyta u dentysty (ukruszył mi się ząbek i pewnie wyleci plomba)... a już myślałam, że obejdę się w ciąży bez jakiejkolwiek interwencji dentysty-sadysty. Jak to jest dziewczynki z dentystą? Cholera strasznie boję się znieczulenia czy nie zaszkodzi Olce... 🤨

• Mamusia
Mi gin mówiła, że znieczulenia nie powinno się brać w pierwszym trymestrze, a potem można. Tez mnie wizyta czeka. Ostatnio jak jechałam pociągiem to mnie też zaczepiła starsza Pni i mówi do mnie -"zostały Pani dwa miesiące?" ja na to cztery, a ona bliźniaki, a ja nie jedno, a ona o tako jaki ogromny brzuch ;-)" Ale w pierwszej ciąży tez miałam wielki, niektóre koleżanki to nawet w 9 miesiącu nie miały takiego jak ja teraz ;-)

• Mamusia
Witam Was 🙂
pozwolę się Wam wtrącić w posty 😉
Mam na sprzedaż wózek, może którejś z Was wpadnie w oko 😉
Gondola+spacerówka. Gondola nie była uzywana i posiada jeszcze nawet folię na rączce.
Podaję linka do mojego ogłoszenia. Jeśli któraś będzie zainteresowana to cena do negocjacji 🙂
http://tablica.pl/oferta/abc-design-spacerowka-gondola-nowa-nieuzywana-ID3tOc7.html#fbbc7b6d9d

• Mamusia
Kasia nie przejmuj się tym w ogóle 🙂 zanim zaszłam w ciążę pytałam swoją dentystkę jak to jest ze znieczuleniem w ciąży i mówiła, że nie ma najmniejszego problemu z tym teraz. Wystarczy zgłosić dentystce, że jesteś w ciąży i dobierze Ci odpowiednie znieczulenie. Tłumaczyła m wtedy czym się różnią (że to dla kobiet w ciąży nie ma jednego składnika, który ma to normalne). A i mówiła, że jeszcze nie słyszała, żeby komukolwiek zaszkodziło znieczulenie w ciąży 🙂 🙂

• Mamusia
oj zjeździłam się po tych dentystach wczoraj... w dwóch ośrodkach zamknięte... chociaż pisało, że przyjmują do 19:30... a była 18... 😮 lesery wstrętne 😠 W trzecim denstystka zrobiła mi ząbka, ale tak go rozcharatała że ło... jest go mniej niż było, ale wypełniła. Ciekawe na jak długo. Robiła bez znieczulenia, bo miałam w nim kiedyś kanałowe i nic nie czułam. Ważne, że póki co jest zrobiony. Oby trzymało się do końca ciąży. Później jadę z ząbkami gdzieś prywatnie.

• Mamusia
Żeby chociaż do porodu przetrwał Ci ten ząb 🙂 ja mam ósemkę do usunięcia i póki co nie boli i modlę się, żeby dotrwała tak do porodu...
Dziś obudziły mnie kopniaki Maluszka...ale super początek dnia 🙂 🙂 🙂 Skubaniec ma już tyle siły, że szok 🙂 ciekawe ile waży 🙂 Ale ma już swoje ulubione miejsce pod prawym żebrem i ulubiony cel do obkopania - moje żebro 🙂 Powiem Wam, że mąż codziennie puszcza kołysankę przed spaniem Maluszkowi i zanim piosenka dojdzie do końca mąż śpi a Maluszek rozbawiony kopie mnie potem przed dwie godziny 😁

• Mamusia
Oj tak.. z tą muzyką przed snem to fajny pomysł. My puszczamy jej zawsze jedną piosenkę i szaleje jak w disco 😁 Później ładnie zasypia...zwykle po godzinie. A puszczamy jej http://www.youtube.com/watch?v=neQUycod1qk 😁 na żadną piosenkę tak żywiołowo nie reaguje jak na tą 🤪 Sprawdzę ją później kiedy się urodzi 😁 - zobaczymy jak zareaguje 😜

• Mamusia
Ja uwielbiam te chwilę w ciągu dnia kiedy, mąż wróci z pracy i mamy chwilę wolnego, kładziemy się na łóżku Maluszek akurat nie śpi i mąż Go zaczepia (głaska brzuch, puka, całuje, itd) i Maluch odkopuje Mu albo tak się rusza, że aż cały brzuch skacze i faluje 🙂 to są takie nasze cudowne momenty i powiem Wam, że mnie strasznie wzruszają 🙂

• Mamusia
moj cukier jest okej mam 110 mg/dl po 50g wiec super 😁
ja nie puszczam muzyki maluszkowi ale jak czytam Oliwierkowi bajki czy wierszyki to malenstwo tez slyszy 😁 😁
moj mąż jak kladzie reke na brzuszku czy ucho przykłada to dzidzi jak wczesniej kopał jak szalony to od razu przestaje i sie uspokaja heh tak samo jest z Oliwierkiem - jak Oli chce zeby go Fabianek pokopał to on od razu przestaje 🙂 i Oli smutny jest heh tylko jak ja dotykam brzuszka to maly non stop kopie 😁 ciekawe dlaczego?? 🙂