Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć mamusie chyba i ja pobędę z wami na dłużej 🤪
a nie było mnie na brzuszku już ponad 2 lata 😁
wczoraj zrobiłam test i wyszło na to że jestem w ciąży ssssuuuuper
więc melduję się
muszę tylko jeszcze na mamusie.net wejść swoim mamusiom styczniowym 2011 się pochwalić

• Mamusia
HONORATKA witamy 🙂
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia 🙂 Niestety nie mam dobrych doświadczeń z plamieniami. W pierwszej ciąży na przełomie 7/8 tyg. poroniłam Z córka się udało i gorąco w to wierze, że teraz też się uda 🙂 mimo plamień. Dzisiaj dalej plamie i boli mnie brzuch, ale mam wrażenie że jest ciut mniejsze to plamienie.
Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach i koniecznie dajcie znać po 🙂 Póki ja nie mogę podglądnąć swojego malucha to chociaż z Wami będę przeżywać Wasze radości 🙂

• Mamusia
EdytaS napisał(a):
HONORATKA witamy 🙂
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia 🙂 Niestety nie mam dobrych doświadczeń z plamieniami. W pierwszej ciąży na przełomie 7/8 tyg. poroniłam Z córka się udało i gorąco w to wierze, że teraz też się uda 🙂 mimo plamień. Dzisiaj dalej plamie i boli mnie brzuch, ale mam wrażenie że jest ciut mniejsze to plamienie.
Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach i koniecznie dajcie znać po 🙂 Póki ja nie mogę podglądnąć swojego malucha to chociaż z Wami będę przeżywać Wasze radości 🙂

hej ja też plamiłam a nawet intensywnie krwawiłam od dnia w którym dowiedziałam sie że jestem w ciąży (4 tydzień) do 22 tygodnia ciąży
lądowałam co chwile w szpitalu a lekarze nie wiedzieli skąd te krwawienia - w końcu samo przestało i urodziłam śliczną zdrową córeczkę

• Mamusia
Witam Honoratka 🙂 Edyta będzie dobrze, jak wspomniałam wcześniej przy pierwszej ciąży też plamiłam koło 7-go tygodnia, obeszło się bez leków, wystarczył odpoczynek 🙂
Monia- to prawda z tymi terminami, nie ma się co sugerować, mój pierwszy synek urodził się 2 tyg. przed terminem. Apropos strachu ja co prawda miałam cesarkę( bardzo sobie chwalę), na 3 -ci dzień poszłam z maluszkiem na spacerek 🙂więc ból był tylko troszkę następnego dnia po zabiegu.
Kilka dni temu byłam na pierwszej wizycie u lekarza, zapytał jak chciałabym ty razem urodzić- odpowiedziałam oczywiście cesarka 🙂 tak więc już wszystko ustalone 🙂 w Anglii po pierwszej cesarce zawsze za drugim razem dają kobiecie wybór. Czekam na kolejną wizytę- za 2 tyg. może uda mi się wyprosić wcześniejsze USG( mam nadzieję, że się uda) chciałabym 100% potwierdzenia, że wszystko jest ok i dzidziuś na swoim miejscu 🙂
Pozdrawiam wszystkie Was dziewczyny, życzę dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Mam nadzieje, że nie macie nic przeciwko i mogę do was dołączyć??? 😜
Zaglądałam tu wcześniej, ale najpierw chciałam odwiedzic lekarza i oswoić się z myślą, ze po raz trzeci zostanę mamą, bo fasolki nie planowaliśmy, ale skoro jest, to nie pozostaje nic, jak tylko sie cieszyć 🙂 🙂
W poprzedniej ciąży poznałam tutaj mnóstwo wspaniałych babek z całej Polski, z którymi do dzis mam kontakt na innym forum. Mam nadzieję, że tym razem będzię podobnie 😎

Termin mam na 1 lutego, jestem w ciaży 8 tyg i 2 dni, astępna wizyta u ginki 11 lipca

• Mamusia
Witaj METI,widze ,że coraz to nas więcej 🙂Ja już miejsca nie moge sobie znaleść przed wizytą mam stresa jak stąd do kosmosu.Dziewczyny tak sie zastanawiałam ile nasi faceci będą mieli tatusiowego 2 tyg czy więcej?bo my wiadomo rok.

• Mamusia
Meti witaj :-)
Dziewczyny trzymam mocno kciuki Na pewno wszystko bedzie dobrze! Ale Wam zazdroszcze :-P Tak pozytywnie oczywiście :-D
Nie pamietam jak to jest z urlopem dla tatusiów, coś mi się kojarzy że 2tyg. Musze o tym poczytać.

• Mamusia
Dziewczyny koniecznie dajcie znac, po wizycie u gina, jak duze juz są wasze fasolki 🙂
Ja musze czekać 3 tyg i wybieramy się z mężem na pierwsze usg, mam nadzieję że mogę z mężem.Boże jestem taka zielona, nic nie wiem, bo to pierwsza ciąża.Nie wiem jak zareaguję jak usłuszę bicie serca dziecka, może w końcu uwierzę , że to prawda, że naprawdę spodziewam się dzidziusia i mam nadzieję ,że wszystko jest ok.
Iwonka a ja bym chciała naturalnie urodzić, oczywiście szybko i sprawnie, czasami nie mogę się już doczekać a niekiedy chciałabym aby ten stan trwał jak najdłużej a zarazem odwlec ten trudny monent.

• Mamusia
Dzieńdoberek!

Cieszcie się fasolkami, bo ani się obejrzycie a będą biegać po domu... 😜 😜

Dziewczyny, mam poranne bóle podbrzusza, prawie codziennie i nie wiem co to może być... Nie słyszałyście o takich bólach?

Kurde, pogoda w dupie, leje od wczoraj, znowu nici ze spacerku

• Mamusia
meti te bole moga byc spowodowane rosciaganiem sie macicy...ale lepiej sprawdz to u lekarza..bedzie dobrze...ledwo co wstalam i juz patrze na zdjecie usg 😁zakochalam sie juz w tej fasolce..mam pytanie do was dziewczyny od ktorego tygodnia ciazy lekarz robi usg po brzuszku?a nie dopochwowo?bo moj bardzo chce isc na usg 🙂

• Mamusia
Izunia00882 napisał(a):
meti te bole moga byc spowodowane rosciaganiem sie macicy...ale lepiej sprawdz to u lekarza..bedzie dobrze...ledwo co wstalam i juz patrze na zdjecie usg 😁zakochalam sie juz w tej fasolce..mam pytanie do was dziewczyny od ktorego tygodnia ciazy lekarz robi usg po brzuszku?a nie dopochwowo?bo moj bardzo chce isc na usg 🙂

Iza gratulacje 😆
My też byliśmy wczoraj na usg. Badanie było częściowo dopochwowo i po brzuszku. Kochany był przy badaniu - lekarz nie miał nic przeciwko.