Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzięki za podpowiedź o USG
ja chciałabym chyba drugą dziewczynkę a wszyscy mówią że będzie chłopak łącznie z moim mężem
ja też kupiłam już 2 pary spodni ciążowych i leginsów
ale wkurzam sie bo jeszcze mocno marszczą mi się na brzuchu

dziś mamy z mężem 5 rocznicę ślubu
nic nie kupiłam nic nie wymyśliłam ani nie zorganizowałam, aż mi wstyd
nie mam pomysłu ani nawet weny na robienie czegokolwiek
najlepiej wyszlibyśmy gdzieś tylko nie mamy z kim zostawić Anastazji bo wszyscy powyjeżdżali na wakacje

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wczoraj zadzwonili do mnie z gabinety lekarza u którego mam zrobić USG że lekarz przedłużył urlop i moja wizyta przesunie się na 29 sierpnia powiedziałam że to już stanowczo za późno i żeby mi zarezerwowała termin ale poszukam sobie innego lekarza
w szpitalu w którym rodziłam robią to badanie razem z badaniem krwi za 300 zł najbliższy termin na 22 sierpnia - chyba się zdecyduję

• Mamusia
Hej
Wczoraj byłam na wizycie, z maluszkiem jest wszystko dobrze. Dr nie robił mi USG, powiedział że zrobimy na następnej wizycie 10 września to już podejrzymy płeć 🙂
My z mężem chcielibyśmy mieć parkę czyli teraz wypadał by chłopiec, ale ja tez skłaniam się ku drugiej córce 🙂 Mam coraz większe przeczucie że to będzie dziewczynka. Z córka mi się moje przeczucia sprawdziły 🙂 Zobaczymy jak teraz będzie 🙂
U Nas wie najbliższa rodzina i przyjaciele, chociaż grono to powieksza się z każdym dniem, bo już się raczej nie da ukryc 🙂

Ja ze spaniem nie mam zadnych problemów, no chyba że w drugą stronę ... mogłabym spac w każdej pozycji. Nawet kilkakrotne wstawania w nocy (czy to na siusiu czy do córki) nie sa w stanie mi przeszkodzić w szybkim zasnieciu 🙂
Żyły mi bardzo powychodziły :P

Anita gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu 🙂 Dużo szczęścia 🙂

Honoratka gratulacje z okazji rocznicy!!! Nie martw się może mąż Ci czymś miłym zaskoczy 🙂

Lece bo zaraz będę miała gości 🙂 Do napisania 🙂

• Mamusia
Dzien dobry.
HONORATKA wszystkiego naj z okazji rocznicy,
AnitaS powodzenia w załatwianiu spraw , duzo cierpliwosci ..

U nas dzien zaczal sie o 7:00 , Julcia nie chodzi do przedszkola, idzie dopiero od poniedz. wiec jestesmy razem w domku.
dzis caly ranek pranie i gotowanie zurku, mąż sobie zazyczyl.
Potem zadzwonilprzyszywany wujek Julci i zapytal czy jedzemy na plac zabaw bo jemu sie nudzi na urlopie.
Wiec pojechalysmy.
Julcia z Jarkiem na placyk, a ja z żona jego do złotych tarasów na lody i polazic.

Jak wrocilysmy to spala, po mniie przejachal maz , a Julka jeszcze nie wrocila z wujkiem.
Ma ja odwiesc wieczorem, czyli zaraz jakos.

Mam 21 wizyte w srode, ale lekarz ma kiepskie usg pewnie nic nie dojrzy, ale niedlugo sie zapisze na usg polowkowe.

uciekam na film

• Mamusia
wszystkiego NAJ z okazji rocznicy!!!

a co do leginsów to zaraz idę na allegro kupić jakieś - takie pod domu 🙂
dobrze że mi przypomniałaś bo zapomniałam jakoś o leginsach ciążowych

HONORATKA napisał(a):
dzięki za podpowiedź o USG
ja chciałabym chyba drugą dziewczynkę a wszyscy mówią że będzie chłopak łącznie z moim mężem
ja też kupiłam już 2 pary spodni ciążowych i leginsów
ale wkurzam sie bo jeszcze mocno marszczą mi się na brzuchu

dziś mamy z mężem 5 rocznicę ślubu
nic nie kupiłam nic nie wymyśliłam ani nie zorganizowałam, aż mi wstyd
nie mam pomysłu ani nawet weny na robienie czegokolwiek
najlepiej wyszlibyśmy gdzieś tylko nie mamy z kim zostawić Anastazji bo wszyscy powyjeżdżali na wakacje

• Mamusia
Hej dziewczyny u nas dalej remonty,teraz leci malowanie już szczeże mam dosyć żyjemy jak wygnańcy z jednego pokoju do drugiego przenoszenie wszystkiego,no i stąd brak czasu,żeby zagladnoc na forum.W piatek ide do lekarza to sie odezwe po wizycie,już bym chciała wiedziec co tam pomieszkuje.pa

• Mamusia
witam
jestem po usg prenatalnym
u dzidziusia wszystko w dobrze fikał i skakał jak szalony
i nie chciał pokazać buzi i płci
ciągle był odwrócony plecami do aparatu i jedyne czego nie dało się zbadać i zmierzyć to kość nosowa
ale trudno następnym razem .. ma już 7cm
zrobiłam też badania krwi prenatalne wyniki za 10 dni

• Mamusia
Hej dziewczyny, my od czwartku działkujemy u znajomych na dzialeczce. Dzidzius się wierci coraz bardziej. Już ma swoje pory kiedy jest aktywny. Świetne uczucie. Bardzo sie cieszymy z synka. Mamy nadzieję że już nic się nie zmieni. Na dzialeczce odpoczywamy, jemy malinki i jerzynki prosto z krzaka. Oczywiście warzywka i jabłka też. Kiepsko nam sie śpi, przedwczoraj 3 h , Julka nam nie daje. Już mieliśmy dziś kryzys i chcieliśmy do domu jechać. Usg polowkowe mam za 3,5 tyg ale daty jeszcze nie ustaliłam. Spadło mi żelazo i muszę brac w tabletkach. Pozatym wszystko ok. Planujemy wyjazd w październiku na Wyspy kanadyjskie, ale zobaczymy jak z kasą będzie. Dziękuje za gratulacje i czekam na resztę płci.

• Mamusia
Dodi ja równiez przyłączam się do gratulacji 🙂 My bardzo byśmy chcieli z mężem dziewczynkę- synuś już jest, więc cudnie by było mieć parkę 🙂
Honoratka ja juz jestem po badaniach prenantalnych miałam je w 12tyg 4 dniu( włg USG 13,1 dzień- dzidziuś jest większy niz by to wynikało licząc od ostatniej miesiączki), malec miał 7cm, przyzierność karkowa 1,8mm( niska), następnie mialam badanie krwi, na wyniki łączone( USG + krew) maiłam czekać- jeśli coś nie tak w ciągu 72h telefon ze szpitala, jeśli Ok to list po tyg. do dwóch. Bardzo się stresowałam,nie zadzwonili 🙂 dostałam po tyg. list- "low risk"-niskie ryzyko wad wrodzonych i wynik 1:7500- czyli super!!! ( mieszkam w Anglii, tutaj te badania są normą i co najwazniejsze wszystko jest za darmo, jak równiez leki i opieka dentystyczna do roku po narodzinach dziecka.Bardzo mi się to podoba, bo wiem jakie to ogromne koszty w Polsce. )Pozdrawiam Was wszystkie z deszczowej Anglii.

• Mamusia
Hej, Iwonka super że ryzyko małe. I wszystko ok. Opieka jest ważna więc fajnie ze to wszystko jest. Zycze dziewczynki, u nas sie udało. My jeszcze na dzialeczce, ale noce kiepskie i jedziemy po śniadaniu do domku. Fajnie bylo i pogodnie, podobno ost. Ciepły wakacyjny week w Pl. Ciekawe? W środę jadę na zakupy, Julci trochę rzeczy na jesień + buty. Ja chyba spodnie ciażowe zakupie wreszcie i chciałabym kupić sobie botki i kurtkę ale nie wiem czy przejściowa sie opłaca ? Nie lepiej odchodzić wrzesień i kupić już zimowa? Te ciażowe rzeczy są takie drogie. Chyba kupię normalną poprostu większą. Mam kilo, i pôł na plusie 😞 ale coz , w końcu zaraz zaczynam 5 miesiąc. A jak u Was z tyciem ? I jak brzuszki? Ja już mam kuleczke, rano mniejszy , wieczorem spory. Czy którąś jeszcE czuje swoje maleñstwo? Uciekam do zaś. Papa

• Mamusia
ja też zastanawiam się nad rzeczami przejściowymi
mam wiosenny płaszczyk dopina się na styk ale chyba przeczekam wrzesień i od października kupię już płaszcz zimowy
wczoraj byłam w h&m poszukać fajnych bluz i bluzek ale niestety h&m w moim mieście nie ma działu mama a nie chce mi się jechać 50km do innego - szkoda że nie mają sprzedaży internetowej
poszukałam trochę i znalazłam serię c&a dla kobiet w ciąży dostępną on-line i pokupowałam parę bluzek nie mogę się doczekać kiedy przyjdą
jak ostatnio byliśmy w Poznaniu odwiedziłam sklep Happy mum oszalałam na punkcie tych ciuchów
są takie eleganckie i świetne gatunkowo ale ceny jak dla mnie za wysokie, bo szkoda mi wydać ponad 150 zł na jedną bluzkę czy 250 na sukienkę

• Mamusia
WItam ja już po wizycie maluszek waży 150g wszystko ok,tylko szyjka troche sie skróciła i biore luteine.Najprawdopodobnie będzie drugo dziewczynka,ale jeszcze na 100% nie wiadomo dlatego nic jeszcze nie kupuje choć barzo mam chęć szczególnie jak wchodze do sklepu z ubrankami.Musze jeszcze przejrzeć rzeczy po Amelci napewno się coś przyda.IWONKA cieszę się ,że wszystko wyszło prawidłowo 🙂U nas dalej remonty trwają i już straciłam nadzieje,że kiedyś się skończą 🥴ziewczyny czujecie już ruchy dziecka bo ja nic nie czuje..

• Mamusia
Hej. Byłam dziś u położonej bo nie czułam ruchów, ale ok,serducho bije, synek sie przemieścił i ułożył że mogę nie czuć. Strach był oczywiście. W poniedziałek byłam na zakupach, mam taki butik z włoską odzieżą i są wyprzedaże starej kolekcji. Kupiłam kurtkę przejściowa, pikowana, botki azurowe, spodnie lniano-bawełniane, sukienkę. Noi parę kosmetykow. Wczoraj ciuchy na jesień dla Julci, a dziś buty,ale za małe więc jadę jutro wymienić. Poza tym u nas ok. Znajomy powiedział że mam duży brzuszek jak na początek 5 miesiąca. Ciekawe? Właśnie zrobiłam sobie domowe spa i idę spać. Amelis może jeszcze płeć nie przesądzona, ale w sumie mniej wydatków jak druga dziewuszka. Uciekam pa

• Mamusia
hejka dziewczyny, cos tu pusto nikt nic nie pisze ;p
u nas wszystko ok, we wtorek mamy wizyte, już się doczekac nie możemy 🙂
Z weselem już chyba wszystko zalatwione, zostala tylko dekoracja sali i kościoła, boję się, że nie wytrzymam w sukni do końca bo jest strasznie ciężka, ale za to robi wrazenie 🙂

Chcialam zapytać jak u was jest z jedzeniem i czy mocno tyjecie ?
Bo ja prawie wcale nie mam apetytu, jem bo wiem że muszę i a tak w nie dużych ilościach, nie mam tak że jestem głodna jak wilk i zjadłabym co mam dobrego pod ręką... Patrząc na siebie to jedyne co to brzuszek mi sie zaokrąglił i powiększyły piersi. Z wagi mam wiecej o niecały kilogram. Mogę powiedzieć, ze od pewnego momentu "stoję w miejscu" Co o tym myślicie ? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to jest normalne i zaczynam się martwić...

• Mamusia
Aniu nie martw sie że nie tyjesz, jak nie masz apetytu to i nie ma z czego tyc. Ja jestem w 18 tyg i mam 1,5 kg , a apetyt mam normalny,lecz lodami od Grycana nie pogardze 🙂 . Świetnie że przygotowania zakończone. A suknia cóż, musi być efektywna,ja teraz żałuję bo za namową narzeczonego wybrałam skromna, a teraz wybralabym inna. Było minęło. A jak będzie. Ci ciężko to sie przebierz i już. Goście wiedzą o ciąży? U nas ok. Dzidzia znowu kopie, teraz już mocniej. Ale cały czas rzadziej, przez to że sie przekrecila. U mnie brzuś jest już ciażowy ! Ale w 2 podobno szybciej widać bo mięśnie i macica już tak nie trzymają. Uciekam bo wstalam po 6 dziś. Pa

• Mamusia
cześć, ja dziś wróciłam z wakacji i jutro idę do pracy 😞 chętnie bym już została w domu ale z różnych względów muszę jeszcze trochę popracować ...

moja kruszynka już się tam w brzuszku kręci - tzn. kręciła się cały czas ale teraz to zdecydowanie czuję 🙂 cudne uczucie 🙂 teraz czekam jeszcze na chwilę w której mój mąż będzie mógł to poczuć - ale to pewnie jeszcze chwila...

dziewczyny , czy Was też cały czas bolą piersi ??? ja nie mogę momentami wytrzymać jak materiał bluzki dotyka piersi- nie pamiętam żeby w pierwszej ciąży to aż tak bolało a teraz mam takie powiększone pojedyncze gruczoły na sutkach i to bardzo boli 😞 też tak macie???

• Mamusia
Kamień spadł i z serca uf . Dzięki za odpowiedź .
Wczoraj byliśmy na wizycie, ciśnienie ok, serducho bije, wszystko jest tak jak być powinno 🙂
Na następnej wizycie będzie już wiadomo czy chłopak czy dziewucha 🙂

Zocha, mnie też strasznie bolą piersi ale jest to ból do zniesienia .
Do tego boli mnie z lewej strony pod żebrem bardziej od pleców niż brzucha i dostalam skierowanie na mocz.