Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie!

Zocha Amelia Tak bym Wam chciała napisać że wszystko będzie ok i dodać sił, ale sama dziś się poryczałam i totalnie rozkleiłam jak nie ja. Maleństwo moje oczywiście wytrwale główką u góry (2550 g, więc mało przybrała), we wtorek idę do szpitala w środę 5,02 lub czwartek 06,02 będę mieć cesarkę. Mój tata urodził się 07,02 i jak tylko popatrzałam na kalendarz to się w gabinecie jak dziecko przy moim lekarzu poryczałam. No wiecie, że tak blisko, że nie doczekał - takie głupie myślenie, jakby to było jakby się Mała urodziła i była takim cudownym prezentem dla dziadka na urodziny. Wiem, że tak miało być, ale chyba wrażliwość kobiety ciężarnej dała o sobie znać. Wszystkim zawsze mówię że grunt to pozytywne myślenie, ale jeszcze teraz sobie muszę to jakoś wbić do głowy 😉

Cesarki i szpitala też się strasznie boję, żeby wszystko dobrze poszło, przeraża mnie to i choć wiedziałam że na 90% tak będzie to dopiero jak dostałam skierowanie to chyba do mnie dotarło.

Edytko śliczna jest Elizka, ale ja jeszcze Kornelię podziwiałam, bo Laleczka z niej niesamowita! I to zdjęcie Kornelki z Elizką WOW! 🙂 Dwa słodziaki. Super.

Anuna ciekawa jestem co tak cichutko? Herbatka zaczyna działać ? 🙂

Izunia popatrz jakie to przewrotne, trzymałyśmy kciuki, żebyś donosiła 37 tc, a Ty nadal w dwupaku, aleś Ty dzielna 🙂 Teraz to ciężko przewidzieć, którą pierwszą z nas ruszy - wydaje mi się że zupełnie wszystko jest możliwe i niezależnie od samopoczucia, rozwarcia, skurczów to po prostu wiele może się wydarzyć niespodziewanie 🙂 Ja mam termin na połowę lutego, moja mała jest najmniejsza, a wszystko wskazuje na to, że urodzę wcześniej, czego bym nie powiedziała 🙂

• Mamusia
hej Wam wszystkim 🙂 mam na imie Ewa i spodziewam sie synka ok 26 lutego, z usg mam na 19.02. Pierwszego synka Kacperka urodzilam co do dnia z usg 14.03.2012.
Postanowilam do Was dolaczyc zeby bylo razniej czekac na ten moment 🙂 W poprzedniej ciazy tez pisalam z dziewczynami tutaj na forum i bardzo fajnie to wspominam, zawsze mozna bylo sie poradzic
,wyzalic itd itp 😉 jutro Was troszke poczytam 😉 mam nadzieje ze mnie przyjmiecie 🙂 pozdrawiam!

• Mamusia
Nana Malutka rzeczywiście jest drobna ale pamiętaj że to jest szacunkowa waga dzieciątka. Tym bym się akurat nie przejmowała bo w rzeczywistości napewno będzie tak że Mała będzie więcej ważyła. A nawet jeśli faktycznie tyle waży to nie jest to zła waga. Moja chrzesna urodziła się 1900 g. o czasie, babcia moja miała przodujące łożysko i nikt tego nie wykrył w ciąży . Szybko nabrała masy a później była "grubaskiem ". Także głowa do góry !! Myśl pozytywnie , za niedługo zobaczysz Małą zazdroszczę że znasz już ten WIELKI dzień 😉

Ewcia oczywiście witam Cię na forum , ja też stosunkowo bardzo niedawno tutaj dołączyłam.

Ja nadal żadnych oznak porodu , dziś mam USG więc podglądnę Kruszynkę ostatni raz 😉 Dam znać po co i jak powiedział lekarz. Chciałabym jeszcze załatwić dziś konsultację z lekarzem anestezjologiem w sprawie znieczulenia zewnątrzoponowego aby ewentualnie przy porodzie z niego skorzystac. Co myślicie o tym znieczuleniu??

• Mamusia
Zocha napisał(a):
cześć dziewczyny,

ja nadal nic ... czuję się z gardłem coraz lepiej więc zaraz zabieram się za robienie pączków... mam na nie ochotę a czasu coraz mniej... 😉

A widzisz mowilam że poczujesz się lepiej, wyzdrowiejesz i wszystko się jakoś poukłada 😉 Kobiety są bardzo wytrzymałe i mają w sobie dużo siły Ty też ją masz i walcz o swoje zdrowie!!

• Mamusia
Wracam z Ch, myślę że to ostatnie zakupy. Kupiłam małemu 2 komplety 5 częściowe. 2 bluzeczki, kocyk, Mezulkowi Koszulkę, Julce spodniczke i 2 pary rajstop. Noi sobie porządny duży czerwony ręcznik do szpitala. Zaraz wszystko do pralki a potem kawa i Leze. Łupie mnie w placach, i pobolewa brzuch. Wczoraj sex był . Ciekawe kiedy maly zechce wyjść. Rano ktg. Wszystko ok.

• Mamusia
3mamy kciuki Martitka 🙂
Izunia widze ze ty jak ja czekasz i czekasz hehe moj mialbyc wczesniakiem w 25 tyg nas plozyli i mialsm nie donsic do 29 a tu suprise 39 sie zaczal 😉 tez latam jak szalona tylko na sex mojego namowic nie moge bo on sie obawia hehhh

• Mamusia
Martitka czuje ze najpozniej jutro bedziesz tulic swoje dzieciatko 🙂 3mamy kciuki
Nana wiem co czujesz chociaz moj tata zmarl 3lata teu -dalej nie moge sie z tympogodzic(jechal do mnie na urodzinowy obiad).. czuje ze czuwa nad nami 🙂 czasami z Nim rozmawiam 🙂
Zaczal mi czop odchodzic...wczoraj dostalam skierowanie na ktg.zaraz jedziemy .mam nadzieje ze nie beda mi sprawdzac szyjki ...

• Mamusia
Martitka, Izunia trzymam kciuki za szybki poród i oby jak najszybszy!!! Reszcie dziewczyn oczywiście tez 🙂 Amelia powodzenia i daj znać jak juz będziesz po cesarce. Tak wogóle to współczuje cesarki, ja sie po niej nadal czuje beznadziejnie i zdecydowanie wole poród naturalny. Do tego wyskoczyła mi jakaś paskudna wysypka i swędzi jak cholercia, jutro idę do lekarza. Ponoć to uczulenie na oxytocynę. W piątek jedziemy z malutka na kontrol do poradni bo nadal jest żółta, chociaż juz zdecydowanie mniej, no i musimy ja zważyć bo dużo straciła w szpitalu. Po urodzeniu ważyła 3920 i miała 54 cm 🙂 Juz po mału poznaje jej rytm dnia i nocy i niestety lubi miedzy 1-3 w nocy pobuszowac no ale moze nie długo sie przestawi. Dzisiaj doszedł laktator i jestem przeszczesliwa, bo mam tyle mleka ze szok, musiałam odciągać ręcznie, bo nie mogłam nic zrobić tak bolały. Pozdrawiamy i czekamy na kolejne bąbelki 🙂 moze juz dziś 🙂

• Mamusia
Mnie badanie szyjki podczas porodu bolało niemiłosiernie i poloznami powiedziała ze to dlatego ze jest daleko i nie jest gotowa do porodu, bo jak juz jest wysunięty do przodu to niepowinno tak bolec. Ja żartowałem z lekarzami ipoloznymize moja szyjka to kierunki pomyliła i do żołądka sie pchała.

• Mamusia
Mnie badanie szyjki podczas porodu bolało niemiłosiernie i poloznami powiedziała ze to dlatego ze jest daleko i nie jest gotowa do porodu, bo jak juz jest wysunięty do przodu to niepowinno tak bolec. Ja żartowałem z lekarzami ipoloznymize moja szyjka to kierunki pomyliła i do żołądka sie pchała.

• Mamusia
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie bylo ;(
Zepsuł mi się lapek i dopiero teraz na dniach mi go zrobili .
Baaardzo dużo się wydarzyło przez ten czas, nadrobilam chyba wszystkie Wasze stronki ale i tak zapomnialam co do kogo mialam napisac .
Gratulacje dla Edytki, która już ma przy sobie swoją kruszyke 🙂
I witam kolejną, nową mamuśkę, która do nas dołączyła 🙂 Mamy podobny termin, ja planowo rodzę 24 lutego 🙂
Każda z nas już praktycznie "wisi na włosku", trzymam kciuki aby wszystko bylo w porządku dziewczyny ! Najwazniejsze to pozytywne nastawienie .

U nas ok, za tydzien mam wizytę i kładą mnie do szpitala ze względu na moją cukrzyce . Mały ważyl na ost. wizycie ponad 2500, strasznie się rozpycha i daje o sobie znac . Ciężko jest mi już cokolwiek zrobić, czuję się jak bombka . Nie mogę się już doczekać maleństwa, a ubranka i wszystkie jego rzeczy mogłabym przeglądac milion razy dziennie .
Do tej pory nie myślałam o porodzie wiec jakos dawalam rade teraz panicznie się boję.. Jak mi wody odejdą albo zacznie coś się dziać to chyba zemdleję z wrażenia że to już 😁

Trzymajcie się cieplutko kochane i powodzenia ! 🙂

• Mamusia
hej , zgubilam dzis zegarek, prezent od meza, zła jestem....

poatym ok, ból przeszedl, zrobilam racuchy z jabkiem na szybko.

Dziewczyny co mam sie odniesc do kazdej to zaraz zapominam...

Nana przykro mi z powodu taty i wogole przez ten caly zbieg wydarzen na pewno Ci przykro, trzymaj sie...

Anuna co u Ciebie ?

Martitka trzymam kciuki.. daj znac...

Anita witaj spowrotem 🙂

Edytka zazdroszcze małej, mam nadz. ze na badanach wszystko wyjdzie ok.

Skorom czop to dpbry znak 🙂

co do badan szyjki , wiem co to znaczy..bol jak cholera, ale dr, tez mówila ze jak dluga to boli..

Joasia maz widze nie ugiety 🙂 przyatakuj go 🙂

• Mamusia
Dodi_W napisał(a):
Martitka_1990 napisał(a):
Dziewczyny jestem na porodówce, mam 3 cm rozwarcia jak badal mnie lekarz. Jestem po lewatywie także myślę że jakoś się to ruszy

Trzymam kciuki, abys tulila dzis juz dzidzie 🙂

Dziekuje serdecznie DODI ale boje się jak cholera 😞

• Mamusia
ja wczoraj byłam na ktg i póki co nic tam nie widać. Jutro o 14 idę do lekarza pewnie juz ostatni raz. Zobaczymy co powie. Mam nadzieję że niedługo coś się ruszy bo juz nie mogę się doczekać. Obiecałam mężowi że urodze w lutym także od soboty zaczynam wypróbowywać wasze sposoby na przyśpieszenie porodu.

Martitka trzymam kciuki i dawaj znać co i jak u ciebie. Mam nadzieję, że raz dwa urodzisz i będziesz tulić w ramionach swoje maleństwo.

Edytko twoja mała jest sliczna. Jeszce raz gratulacje.

Dodi podziwiam cię, że masz jeszcze siłę latać po centrach handlowych. Ja jak muszę pojechać na ktg 4 przystanki od domu to jestem już zmęczona i muszę sobie potem drzemkę zrobić. Niestety nie ta siła i energia.

Dziś ugotowałam cały garnek fasolki po bretońsku bo jak będę karmić to sobię nie pojem takich smakołyków. Pychota wyszła. Zapasteryzowałam jeszcze 2 słoiki dla męża żeby miał na obiadki jak w szpitalu będę.