Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Daga no świetne foto 🙂 🙂 🙂 dzieciaki padły 😁
Mam pytanie w takie upały jak ubieracie dzieci? Tzn czy przykrywacie je dodatkowo pieluszki tekturowa na dworze i w domu ? Kurczę z ubieraniem takich maluchów to zawsze miałam problem 🙂

Iga mysle, ze umycia wszystkich okien + podłoga na kolanach a na deser sex mogą faktycznie. Cos ruszyć 🙂)
Dziewczyny a Wy musicie sie zgłosić w 40tyg do szpitala czy jak? Czekajcie w domu do oporu?
W pierwszej ciąży gdybym nie urodziła wczesniej, pamietam ze w 40tc musiałam zgłosić sie do szpitala.

Cześć rzeczy zrobiłam, teraz relax na balkonie 😉 pomaluje jeszcze paznokcie, ogole sie , spakuje synka, jakiś obiad i. w drogę 🙂
Najgorsze jest to, ze najpóźniej o 18 moge zjeść cos lekkiego i napić sie ostatni raz wody :/
O ile z jedzeniem moge wytrzymać to bez wody bedzie kiepsko. W nocy budze sie po kilka razy i pije wodę, zreszta co chwila popijam, mój M juz nie nadąża kupować zgrzewek wody. 18 butelek 1,5 l schodzą bardzo szybko w jakies 4-5 dni

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Beata ja też się właśnie dzisiaj nad tym zastanawiałam jak ubierać malucha w taki upał... Nie mam pojęcia.... Do szkoły rodzenia w końcu nie chodziłam, więc nie wiem co i jak.
Współczuję, że nie będziesz mogła pić, jeszcze dzisiaj w taki upał, ciężko będzie wytrzymać 😞

• Mamusia
Cześć 🙂

Beata jak ja Ci zazdroszczę, że wiesz konkretnie kiedy ujrzysz swoją córunię... 🙂 Szkoda, że z porodem naturalnym się tego nie wie... Chciałabym być na Twoim miejscu, aż zaczynam żałować, że nie wybrałam tej Łodzi 🤨
Co do ubierania dzieciaczków to zapytam pediatrę w szpitalu 😉
A jeśli chodzi o to 40 tc, to z synkiem w ciąży byłam na KTG i jak nie wykazało skurczy, to odsyłali do domu (i jeszcze badanie ginekologiczne). I tak co 2 dni, aż urodziłam.
Nie wiem jak będzie teraz, ale jak będę po terminie, to pewnie u mnie albo będą wywoływać, albo zrobią cc, co by Mała za dużo nie urosła, ale nie wiem na pewno 🤔 Zapytam w poniedziałek i poproszę, żeby zrobił mi masaż szyjki macicy.

Iga moja koleżanka po terminie wymyła okna, łaziła po schodach, jeszcze sex i nic jej nie ruszało 🤨 W końcu została w szpitalu, bo sporo była po terminie i tam ją po tych czopkach ruszyło 😉 (nie wiadomo czy czopki pomogły czy zbieg okoliczności 🤔 )

Daga dzieciaki urocze 🤪 i tak słodko popadały 😁

A jak ja zacznę np. na dniach rodzić, to zauważycie chyba dopiero po tym, że na forum nie piszę, bo mam nr tel. tylko do Oli, Beaty i Lidki - Oli teraz głowy zawracać nie będę, a Beata i Lidka raczej tulić dzieciaczki swoje będą i nie wiem czy na forum będą wchodzić... A ja nie mam smartfona, tylko zwykły tel. i nie wiem czy uda mi się wejść z niego na forum 🥴

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Cześć 🙂

Beata jak ja Ci zazdroszczę, że wiesz konkretnie kiedy ujrzysz swoją córunię... 🙂 Szkoda, że z porodem naturalnym się tego nie wie... Chciałabym być na Twoim miejscu, aż zaczynam żałować, że nie wybrałam tej Łodzi 🤨
A jeśli chodzi o to 40 tc, to z synkiem w ciąży byłam na KTG i jak nie wykazało skurczy, to odsyłali do domu (i jeszcze badanie ginekologiczne). I tak co 2 dni, aż urodziłam.
Nie wiem jak będzie teraz, ale jak będę po terminie, to pewnie u mnie albo będą wywoływać, albo zrobią cc, co by Mała za dużo nie urosła, ale nie wiem na pewno 🤔 Zapytam w poniedziałek i poproszę, żeby zrobił mi masaż szyjki macicy.

Iga moja koleżanka po terminie wymyła okna, łaziła po schodach, jeszcze sex i nic jej nie ruszało 🤨 W końcu została w szpitalu, bo sporo była po terminie i tam ją po tych czopkach ruszyło 😉 (nie wiadomo czy czopki pomogły czy zbieg okoliczności 🤔 )

A jak ja zacznę np. na dniach rodzić, to zauważycie chyba dopiero po tym, że na forum nie piszę, bo mam nr tel. tylko do Oli, Beaty i Lidki - Oli teraz głowy zawracać nie będę, a Beata i Lidka raczej tulić dzieciaczki swoje będą i nie wiem czy na forum będą wchodzić... A ja nie mam smartfona, tylko zwykły tel. i nie wiem czy uda mi się wejść z niego na forum 🥴

Beata, wysłałam Ci jak coś na prv swój nr telefonu 🙂 W razie czego możesz do mnie też pisać 🙂

• Mamusia
Beatko w razie czego możesz śmiało pisać smsy całą dobę, ja mam dostęp do neta praktycznie zawsze i wszędzie, w razie czego moge z tel napisać. 🙂
A taka ważna wiadomość na pewno przekaże na forum 😉 🙂

Dzisiaj posiedzialam chwile na balkonie i zjaralam sie troche ☺️, dobrze, ze brzuchol szczelnie zaslanialam...
Wszystko juz gotowe teraz czekam na moich chłopaków 🙂

Nie stresuje sie ale odczuwam lekki niepokój 🙂 tak dziwnie troche, ze jutro juz będzie córeczka, nie moge w to uwierzyć 🤪
Niby dobrze znać termin ale jeszcze dziwniejsze to wszystko jest 🙃hehehe

Beata , spoko luzik, na pewno będzie wszystko dobrze a salve wybierzesz przy 3 porodzie 😉 😉 😜

• Mamusia
W takie uply jak wczoraj czy dzis, pediatra i polozna kazaly zakladac tylko 1 warstwe i na krotki rekaw,moja mala wczoraj miala rempersa a dzis bluzeczke i spodenki krotkie oczywiscie,pieluszka tetrowa przykrywam w domku jak spi a na dworze niczym :-) wlasnie kończymy obiad i smigamy na spacer,milego dnia :-*

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Cześć 🙂

Do mnie też możesz pisać 😉

• Mamusia
Hej 🙂

U mnie dwupak i cisza 😁
Chyba jako pierwsza z czerwcówek dobrnęłam do tego etapu 🤪 Termin za dwa dni 🤪 🤨

Któraś pytała czy mycie okien, podłogi i sex przyspieszą poród... Jasne! 😁 Okna przejrzyste, podłogi lśnią a sperma wylewa się uszami (wybaczcie za takie trochę obcesowe wyrażenie) i dalej cisza 😠 Pomijając zakwasy, które utrudniają pokonanie trasy do wc 😞
Ja w dniu terminu mam się zgłosić do lekarza i tyle wiem na pewno,a co dalej?

Dzisiaj był taki upał,że z siostrą i Olkiem pojechałyśmy na basen 🙃 Mały się wyszalał z Chrzestną a ja próbowałam urodzić w jacuzzi 😁 Sebusiowi chyba się podobało, bo rozkosznie masował brzuch od środka ☺️ A najlepsza akcja jak podeszło do mnie dwóch ratowników i zaczęli zagadywać i żartować,że chyba bombę próbuję przemycić w brzuchu 😁 Zapytałam tylko czy są gotowi na detonacją na wypadek ,,W" 😁 Miny im zrzedły jak powiedziałam,ze termin mam za dwa dni 😁

Beatasz trzymam kciuki, życzę powodzenia i przesyłam pozytywne emocje 🙃 Ale zleciało 🤪 A miałaś Łobuzico termin w moje urodziny i co? Zapewne sama sobie prezent zrobię 🙃

Neverlosehope Maleńka cudowna 🙂 Ale Synowi lepiej się bateria rozładowała 😁
Ja wczoraj robiłam podchody,żeby obciąć Olkowi pazury, wisiałam nad Nim jak nietoperz ☺️ Taki zaciętus,że nie chce nawet na nożyczki spojrzeć,więc zostają noce 🤢

Zmykam spać, bo czuję się taka wypompowana po całym dniu 🥴

• Mamusia
Okej dziewczyny, dzięki – to będę pisała albo do Beaty, albo do Lidki, albo do Igi 🙂

Beata trzeciego porodu nie przewiduję 🙃 Chyba, że jakaś perfidna wpadka, to wtedy salve! 😜

Ewa to może będą Ci wywoływać poród lub cc? 🤔 Dawaj znać jak coś będziesz wiedzieć – trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo 😘

Emilka jak zwykle rżę czytając Twój wpis 😁

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Tyle o Beacie myślałam, że aż mi się śniła 🙃 Dokładnie nie pamiętam co, ale na pewno to, że odwiedzałam ją w szpitalu i wiozłam do innego pokoju na łóżku szpitalnianym 😁
Beata daj koniecznie znać jak Malutka będzie już po drugiej stronie brzuszka 🙂

Zaraz idę z synkiem na plac zabaw, dopóki upału wielkiego nie ma.
Dwupaki meldować się! 😜

• Mamusia
Jestem jestem 😁

Beata8811 ja mam nr do Ciebie,swój też mogę podać,ale ja z tych co nie zawsze mają czas na neta ☺️

Ja też miałam dziś sny o porodzie,ale jak okropne!!! 🤢 Nawet opisywać nie będę, bo w środku nocy aż wytrąciły mnie ze snu i sprawdzałam, czy Mały kopie...

Dziś Mąż do południa z Olkiem,więc pospałam troszkę dłużej ☺️
Zniknął mi już tydzień ciąży 🤪 😁 😁 😁

Beatasz daj znać! 🙂 😘

• Mamusia
Heja 🙂

Ja też od rana myślę o Beacie 🙂 Pewnie już tuli swoje maleństwo 🙂

Sny związane z porodem męczą mnie już od dwóch dni... 🥴 Chyba już się zaczął stres przedporodowy...

Ja dzisiaj znalazłam wreszcie siłę, żeby się trochę ogarnąć. Ogolić nogi, zrobić pazurki u stóp i rąk itp... Od razu samopoczucie o niebo lepsze 😉

Emilia Ty masz już na jutro termin 🤪 Ciekawe czy Sebuś zechce wyjść punktualnie 🙂

• Mamusia
P.s imię małej Beata bardzo ładne ( moja siostra ma na imie Martyna) - fajna dziewczynka bedzie ;-)
A co z nóźka? Moja corcia miala 1 stopke bardzo do srodka skierowana ale powiedzieli ze to brzuszkowe ulozenie i po 3 dniach wrocilo do normy, teraz w ogole nic nie widac,.ma proste ladne stopki :-)

• Mamusia
Hej, nie nadrabiam bo czasu brak, widzę że Beata urodziła, więc gratuluję. Melduję, że w dnu terminu porodu jesteśmy w domu - dziś nas puścili, na razie na 3 tygodnie, potem powrót po holter i zobaczymy co dalej z leczeniem. Będę póki co podawała leki sama w domu, nie ukrywam że to dla mnie ogromne obciążenie psychiczne 🤢 No ale przywyknę, to nowa sytuacja, przytłacza mnie jeszcze, z czasem się unormuje 🙂 Jestem dobrej myśli 🙂
Co do częstoskurczy to nadal są, ale już się ich tak nie boję jak wcześniej.. Najważniejsze, że już jesteśmy wszyscy razem w domu.
Buziaki dla Was 🙂

• Mamusia
Emilia no jutro Twój dzień - ciekawe czy faktycznie będzie w terminie 🙂

Beata jeszcze raz gratuluję 😘 Wierzę, że z nóżką to nic poważnego i będzie wszystko okej 🙂 No właśnie i jak się czujesz po cc?
Iiii właśnie - tak się bałaś karmienia piersią, a tu proszę 🤪

Ola super, że razem w domu 🙂 Na pewno córeczka szczęśliwa 🙂 Buziaki dla Was i na pewno ze wszystkim dasz sobie radę! A Twój synek jest naprawdę dzielny!

• Mamusia
Beatasz wspaniała wiadomość 🙃 Gratuluję Wam serdecznie 🙂 Trzymam kciuki aby z nóżką nie było poważniejszych problemów a nawet jeśli to mogę z czystym sercem polecić dobrego ortopedę z Otwocka (przyjmuje też w Warszawie), który pomógł mojemu Olkowi 🙂

Beata8811 nooo jutro... 🙂 Oby dzień okazał się dla naszej rodzinki jeszcze większy niż ja na obecnym etapie 😁 😉 A jak nie to rodzę w piątek... 13 🤪 😁 😁 😁
Dzisiaj też cisza,a nogami powłóczę za sobą już od 10 ☺️ Kucam, wstaję, chodzę po schodach i nic 🥴