Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
beatasz napisał(a):
ancia_pancia napisał(a):
Hej 😁 Jestem tutaj nowa, stąd chciałam się z Wami przywitać 🙂

Witamy, witamy 😆
I zapraszamy 🙂

Dzięki dziewczynki, do spisania, bo na pewno będę zaglądać 🙂 chyba sie uzależnilam od Was 😜

Zaglądaj, będziemy tęsknić, ściski 🙂

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
beatasz napisał(a):
Dzięki dziewczynki, do spisania, bo na pewno będę zaglądać 🙂 chyba sie uzależnilam od Was 😜

Bo to forum uzależnia 😁

Byłam dzisiaj na wizycie i na 99,9% będziemy mieć córeczkę 🤪
Wyników nie mam, bo okazało się, że coś się w szpitalu zmieniło i sama osobiście muszę odebrać wyniki. 31.01 będę miała połówkowe USG, więc wtedy odbiorę, no chyba, że zorganizuję opiekę dla synka i podjadę po to wcześniej...

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
beatasz napisał(a):

Bo to forum uzależnia 😁

Byłam dzisiaj na wizycie i na 99,9% będziemy mieć córeczkę 🤪
Wyników nie mam, bo okazało się, że coś się w szpitalu zmieniło i sama osobiście muszę odebrać wyniki. 31.01 będę miała połówkowe USG, więc wtedy odbiorę, no chyba, że zorganizuję opiekę dla synka i podjadę po to wcześniej...

Super info, gratuluję, córeczki są super 😉

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
beata8811 gratuluję córy !! Szybko to połówkowe Tobie robią. Ja jak umawiałam się na moje to powiedziano mi, że to w 22 tygodniu się robi.

A mnie powiedzieli, że 22 tydzień to taka granica, że niektóre pomiary mogą już nie wyjść 🤢 I bądź tu mądrym 🤨 🤔 😮

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
sloneczna627 napisał(a):
beata8811 gratuluję córy !! Szybko to połówkowe Tobie robią. Ja jak umawiałam się na moje to powiedziano mi, że to w 22 tygodniu się robi.

A mnie powiedzieli, że 22 tydzień to taka granica, że niektóre pomiary mogą już nie wyjść 🤢 I bądź tu mądrym 🤨 🤔 😮

alexia_79 - i jest jak zwykle - co lekarz to inna opinia.

• Mamusia
sloneczna627 dziękuję 🙂 😘
Na połówkowym będę w 20/21 tyg. ciąży, a wczoraj gin mi powiedział, że połówkowe robi się ok. 20 tyg. W poprzedniej ciąży też tak miałam i to u innego lekarza prowadzącego 😉
neverlosehope dziękuję 😘 🙂 Noo parka mi się po cichu marzyła ☺️ 🙂
alexia_79 dziękuję 😘 🙂 🙂 🙂 Już zaczęłam myśleć o różowych ubrankach i spineczkach do włosów 😁 W sumie zawsze chciałam mieć córeczkę, tym bardziej, że moja mama ma samych wnuków, więc będzie pierwsza wnuczka 😆

• Mamusia
hej dziewczyny 😉 ja dawno nie pisałam. w 19 tyg. miałam usg połówkowe 4d. Wszystko z maleństwem jest w porządku. Nie wiem niestety jeszcze czy to chłopiec czy dziewczynka;( zawsze się chowa i zakrywa... wstydliwe to dziecko będę miała 😉 całe badanie trwało od 45 min. dostałam zdjęcia i film który ( niestety) trwa tylko 6 minutek... trochę krótko jak dla mnie tym bardziej że płaciłam 200 zł za badanie.

• Mamusia
Beata gratulacje z powodu córki 🙂 Na moim skierowaniu jest napisane, że USG połówkowe ma być między 20 a 22 tygodniem i tyle. Ja mam w tę sobotę, czyli w 21..trochę się denerwuje i jakieś schizy mnie dopadły.. szczególnie jak nie czuję, że mały się rusza, choć wiem że tylko jeszcze parę dni. W czwartek idę jeszcze robić badania krwi, w tym żelazo i mocz, ciekawa jestem tych wyników bo starałam się zadbać w diecie o to żelazo. Trzymajcie się ciepło, u mnie taki mróz że masakra.
Idę zaraz na basen, brzuch mam taki że mogli by nakręcić ze mną uwolnić orkę 3 🙂

• Mamusia
Adria1988 najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku! 🙂 Twój filmik trwa tylko 6 minutek, ale po co w sumie więcej - lepiej, żeby w tym całym czasie lekarz dokładnie wszystko zbadał. A te 6 minutek będzie i tak pamiątką 😉 Chociaż co prawda rzadko będziesz go oglądać w przyszłości 😜
Lippi dziękuję 😘 🙂 Nie denerwuj się, jeśli mały się rusza, to nie ma co się niepokoić, zobaczysz, że wszystko będzie okej. Trzymam kciuki za dobre wyniki, szczególnie tego żelaza! 🙂

• Mamusia
ancia_pancia fajnie, że do nas dołączyłaś 🙂 🙂 🙂
beata8811 gratuluję córeczki 🙂 zazdroszczę, że już prawie wszystkie wiecie jaka płeć 🙂
Ja idę na USG 1 lutego w sobotę, to jest chyba właśnie to połówkowe. Lekarz kazał mi się zapisać jak będzie minimum skończone 20 tygodni. Ja 1 lutego będę miała równe 21.
Mam nadzieję, że wtedy w końcu poznamy płeć 🙂

• Mamusia
sloneczna627 - nie wiem dlaczego tak późno masz to połówkowe - jak sama nazwa wskazuje, robi się je mniej więcej w połowie ciąży - ja mam na skierowaniu USG 18-22 tc.. A za 4 tyg to będzie u Ciebie 23 tydzień 🤔 Nie masz możliwości iść gdzieś indziej zrobić prywatnie? Wiem, koszt niemały, ale kurcze tu chodzi o sprawdzenie stanu zdrowia dziecka. Jakiś dziwny ten Twój lekarz wg mnie 🤢.. Ja chciałam iść 29.01 bo wtedy mam hematologa i chciałam połączyć obie wizyty - wtedy byłby to skończony równo 21 tydzień i położna powiedziała, że za duże ryzyko, że coś może nie wyjść bo dziecko już duże 😮 🤔

Beata już chyba w Ju Es Ej 😉