Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zauważyłam różnice między oby dwiema ciążami jeśli chodzi o ruchy :P
Zuzia jak zaczynała kopać to czułam \"trzepotanie motyla\" w brzuszku potem muśnięcia w środku po brzuchu dopiero jak była już spora i miała mało miejsca to czułam kopnięcia i rozpychania i jak już zaczęła to rzadko robiła przerwy bardzo intensywnie rozrabiała w brzuchu a teraz od początku czuje dotknięcia żadnego \"trzepotania\" 😁 i kopnięcia zdarza się też że cały dzień go nie czuje w ogóle wieczorem kopnie 3 razy porządnie i koniec 🤔 jak raz na dzień się odezwie to ja spokojna ale porównując z Zuzią to strasznie dziwnie 😉 czyżby takie spokojne dziecie mi rośnie w brzuszku? 😉

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Zuziek nie chwal dnia.... 😁 Może po prostu jeszcze te ruchy nie są jeszcze tak intensywne i bobo też da czadu później 😉
Odebrałam Alka,nic nie plakał,ładnie jadl i jutro ma zostać na leżakowaniu 🙂

• Mamusia
Hej,widzę ze wy juz wszystkie czujecie ruchy dziecka a ja nic,nawet nie wiem jak to będzie
Jutro do domu 😁 juz się denerwuje,rano mnie dusilo znów,cały dzień mało jem bo się denerwuje,wszystko staje w gardle,ciągnie mnie do łóżka,bo tu to tylko leze i nic więcej,nie wiem co to będzie w domu,czy sobie poradzę,sama cały dzień w domu,maz wieczorem przyjedzie z pracy,tak bardzo się staram i tak bardzo boje,ten pobyt nie za bardzo mi poprawił nastrój,mimo ze lekarze mówią ze jest poprawa,tyle ze nie płacze ciągle jak w domu,kochane wiem ze może was zanudzam ale troche mi lżej jak tu pisze,te terapie tu to dla takich młodych osób jak ja i moje dwie koleżanki w pokoju to nic nie dają,to bardziej dla tych babuszek bo tu same starsze osoby,nasluchalam się tylko od innych o różnych chorobach i bardziej znerwicowana chyba wyjde

• Mamusia
W poprzedniej ciazy dowiedzialam sie ze bedzie cora w 11 tyg i sie potwierdzilo, teraz u tego samego lekarza na prenatalnych tez w 11 tyg i licze ze bedzie tak samo 🙂 sprzet w klinice maja bardzo dobry. Olga jak byla w brzuszku malo sie ruszala ale do spokojnego i grzecznego dziecka jej daleko wiec watpie czy to ma jakis zwiazek.

• Mamusia
Renata ja też nie czuje ruchów ale to nasza pierwsza ciąża więc pewnie poczujemy je później niż reszta dziewczyn tutaj. I ciesze sie że choć troche lepiej u Ciebie, skoro lekarze widzą poprawe to pewnie tak jest.

Katia nie załamuj mnie że mam malutki brzuch bo dopiero zaczęłam sie cieszyć że jest już spory 😜

zuziek na czym polegają takie połówkowe badania?

Essence super że Alek już lepiej reaguje 🙂 powiedziałaś paniom jak mają do niego mówić?

mikus mamy termin na ten sam dzień wg om 🙂

Ja korzystając z dobrej pogody zabieram półtoramiesięczną córeczke sąsiadki na spacery i już nie moge sie doczekać kiedy będe wozić swojego malucha 🙂 Chociaż nie wiem jak Wam ale mi strasznie szybko biegnie czas w ciąży, dopiero co sie dowiedziałam o dziecku a tu za tydzień zaczynamy 5 miesiąc...

• Mamusia
Cobi ostatnio właśnie zauważyłam że mamy termin na ten sam dzień. :P ja chyba czuje ruchy nie jestem pewna czy to napewno to. Ale nigdy w zyciu nie miałam takiego uczucia jak teraz wiec twierdze że to ruchy. :P Są one bardzo delikatne no ale na mocne kopniaki jeszcze czas.;p

• Mamusia
U mnie co od ruchow jest dziwnie.
miedzy 14 a 15 tygodniem zaczelam czuc takie kotlowanie w brzuchu. Nie wiem czemu ale najczesciej w okolicy przepony. Co jest nie mozliwe bo dziecko jest jeszcze nisko. Po amnio nie czulam nic do wczoraj. Znowu kotlowanie az mi sie przepona zaczela ruszac... i w koncu nie wiem czy to jest to czy nie to...

• Mamusia
Dziewczyny, nie wiem czy ten temat juz był czy nie. Jeśli tak to przepraszam,jestem tu nowa i nie wiem co jest grane :P

No ale co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży? jesteście za czy przeciw,farbujecie czy nie. Bo ja sama nie wiem co o tym do końca myśleć dużo sie naczytałam negatywnych opini na temat farbowania włosów. Do teraz sama nie farbowałam,zastanawiam sie jedynie nad szamponetką (pomimo że wiem ze u mnie to efekt na 4 mycia) no ale to że jestem w ciąży nie oznacza dla mnie to by chodzić zaniedbana z odrostami na pół głowy. Czuje sie na tyle dobrze i ciesze sie ze swojej ciązy że bardziej chce to okazać również na zewnątrz. Ja po prostu promienieje z tego szczęścia. ;D

• Mamusia
Co nie oznacza iż biegne po farbe już teraz. Nie,nie abyście nie zrozumiały mnie źle. Najważniejsze jest zdrowie maleństwa i jesli ma to zaszkodzić wole nie farbować. Jest to moja pierwsza ciąża dużo nie wiem dlatego pytam was,niektóre bardziej doświadczone :P

• Mamusia
dzień dobry 😉
u mnie dziś rano pobudka oddelegowałam Zuzie do przedszkola potem zrobiłam sobie paznokcie 😜 bardzo mi się podobają i poprawiły mi humorek 😉 o takie

zaraz zbieram się za sprzątanie z wczoraj został gulasz więc dogotuje makaronu i obiad gotowy 😉 a potem czekając na 16stą bede oglądać \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"pamiętniki wampirow\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" ostatnio wkręciłam się przez siostre kończe 4sezon i zaczynam 5 :P a popołudnie z córką Wojtka i moją pewnie spędzimy nadworze 😉 ehhh... cudnie :P

Cobi poczytaj w necie wujek google pomoże 😉 ale tak w skrócie tak jak Basienka napisała...

Mikusss ja farbowałam i w pierwszej i w drugiej będe farbować jeszcze do sierpnia kupa czasu a farbuje średnio co 2miesiące 😉 ja u fryzjerki farbuje która wie że jestem w ciąży.

• Mamusia
Ja mam 26 marca drugie badania prenatalne i juz sie stresuje...
Ja i w pierwszej ciazy jak i teraz farbuje wlosy farba bez amoniaku, robie to czesto bo moj kolor farbowany znacznie rozni sie od naturalnego i szybko mi rosna tak wiec robie to sama co 3 tygodnie. Przeciez farba nie wnika do organizmu, starsza cora jest okazem zdroowia wiec sie nie boje.

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Dziewczyny, nie wiem czy ten temat juz był czy nie. Jeśli tak to przepraszam,jestem tu nowa i nie wiem co jest grane :P

No ale co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży? jesteście za czy przeciw,farbujecie czy nie. Bo ja sama nie wiem co o tym do końca myśleć dużo sie naczytałam negatywnych opini na temat farbowania włosów. Do teraz sama nie farbowałam,zastanawiam sie jedynie nad szamponetką (pomimo że wiem ze u mnie to efekt na 4 mycia) no ale to że jestem w ciąży nie oznacza dla mnie to by chodzić zaniedbana z odrostami na pół głowy. Czuje sie na tyle dobrze i ciesze sie ze swojej ciązy że bardziej chce to okazać również na zewnątrz. Ja po prostu promienieje z tego szczęścia. ;D

Ja planuje jutro sobie farbe na odrosty nalozyc w 1 trymestrze nie odwazylabym sie ale w 2 juz mozna nie powinno zaszkodzic bo teraz nie robia takich farb jak byly kiedys a tym bardziej szamponetki sa bezpieczne.

Ja farbowałam w pierwszych miesiącach raz,bo to było przed ślubem ;-) Potem nie było potrzeby. Teraz jeszcze nie malowałam,olałam sprawę. Tutaj masz artykuł http://www.srokao.pl/2013/02/farbowanie-wosow-w-ciazy.html

• Mamusia
Basienka miłego wyjazdu. 😉

Zuziek ja tez mam zły dzień. Ale mnie to chyba jakieś choróbsko bierze 😞 Nie zdarzyłam dziś wstac z łóżka a puściła mi się krew z nosa.Pociekła,pociekła niczym z kranu ale w końcu przestała. Czuje się dziś strasznie osłabiona,wiec też zamierzam leżakować dzisiaj i się nie przemęczać.

• Mamusia
Zuziek masz ten komfort że możesz zrzucić wszystko na hormony 🙂

mikusss mam nadzieje że już lepiej sie czujesz

Basienka baw sie dobrze 🙂

Dziewczyny czy któraś z Was dalej wymotuje? ja już miałam długo spokój, cieszyłam sie bo strasznie mnie to męczyło a tu znowu od kilku dni wisze nad kibelkiem... a czeka mnie cały weekend na studiach i już sie zastanawiam jak to będzie 🤔

Ja w tej ciąży nie wymiotuję wcale,tylko mnie mdliło. Na szczęście przeszło 🙂
Z Alkiem wymiotowałam dzien w dzień,mało jadłam i trwało to do 20 tyg.