Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamuski 😉
Ja często czuję jak mały ma czkawkę 😜 Śmieszne uczucie. 😆
Dziś za to bolą mnie żebra, nie wiem czy mały sie przekręcił i mnie skopał czy co ;o

Byłam dziś na zakupach i strasznie ale to strasznie zaczeło mnie kłuć w pochwie. 🤨
Ale po chwili ustało. Strasznie nieprzyjemne to było... 🤔

Zazdroszczę Wam kobitki że lubicie siebie w takim stanie. Mi to każdy dodatkowy kilogram przeszkadza 😞 😜

• Mamusia
hej. A ja się czuję ze sobą dobrze do momentu kiedy zaczyna mnie boleć kręgosłup albo łapią skurcze - wtedy dochodzi od razu \"nie mam się w co ubrać\", \"na pewno się nie obronię\", \"nie zdążę z całą wyprawką\" itd 😞 Jutro idziemy na wesele, po długich poszukiwaniach udało mi się kupić sukienkę w której wyglądam w miarę normalnie, ale i tak pewnie przesiedzę większość wesela bo nie będę mieć siły na tańce 🤨

zuziek trzymaj się cieplutko

i jeszcze chciałam zauważyć że moje dziecko w porównaniu do Waszych jest bardzo malutkie i martwię się czy urośnie chociaż do 3 kg 😞 w zeszły poniedziałek mała miała zaledwie 1kg...

a z plusów - siostra była kupować wózek, prosiłam żeby zerknęła na cenę naszego, a pan powiedział że jak wezmą dwa to na każdy będzie ponad 100 zł rabatu 🙂 i tym sposobem zamiast płacić 1380 za 2 w 1 (cena w sklepie w którym chcieliśmy kupić najpierw) zapłacimy 1240. Zawsze coś 😁

• Mamusia
JA JUZ po prenatalnych ....wszystko ok ....mały waży 2460 jestem przerażona...przede mną weszła laska z bliżniakami wyglądała strasznie wielgachny brzuch i straszne spuchnięta , jeszcze tak spuchnietej osoby nie widziałam , rozmawiała z nami , mowiłyśmy jej że na pewno nie wypuszczą ją w takim stanie, ona wychodzi po prenatalnych cała zapłkana chłopczyk nie żxyje , a dziewczynka w ciężkim stanie -będą ratować przez cc....nie znałam kobiety rozmawiałam z nią raz , a nie moge się pozbierać .....

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
JA JUZ po prenatalnych ....wszystko ok ....mały waży 2460 jestem przerażona...przede mną weszła laska z bliżniakami wyglądała strasznie wielgachny brzuch i straszne spuchnięta , jeszcze tak spuchnietej osoby nie widziałam , rozmawiała z nami , mowiłyśmy jej że na pewno nie wypuszczą ją w takim stanie, ona wychodzi po prenatalnych cała zapłkana chłopczyk nie żxyje , a dziewczynka w ciężkim stanie -będą ratować przez cc....nie znałam kobiety rozmawiałam z nią raz , a nie moge się pozbierać .....

O jejuuuuuu 🤢 🤢 🤢 😮 😞 😞

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
mph napisał(a):
moja to dopiero malutka bo 3 dni temu wazyla 1400 🙂

Weź pod uwagę w którym tc jesteś ;-)

Basia moja się obróciła w 32 tc więc napiszę że ma jeszcze chwilę czasu. Może się jeszcze odwróci.
Zobaczymy 😉 i tak chce miec CC wiec nawet lepiej zeby sie nie obrocil, bedzie wiecej wskazan 🙂

• Mamusia
czarna79 napisał(a):

niezle juz waga 🙂
co do tej dziewczyny to straszne. Jestem ciekawa co bylo powodem tego. Straszna tragedia. Oby tylko dla dziewczynki nie bylo za pozno....
Mojej kolezanki synek umarl w 8 miesiacu ciazy. Podobno jakis wirus...

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Dobry ;*

ojej Czarna straszna historia... 😞
a wiecie co mi lekarz na obchodzie powiedział... że jutro badanie i możemy myśleć o domu... 😁 teraz zaciskam poślady i oby między nogami było wszystko dobrze.... 😜

Super 🙂 Trzymam kciuki za szybkie wyjscie 😘 😘
a jak tam cukier u Ciebie? nadal tak Ci skacze?

• Mamusia
cobi napisał(a):
hej.
i jeszcze chciałam zauważyć że moje dziecko w porównaniu do Waszych jest bardzo malutkie i martwię się czy urośnie chociaż do 3 kg 😞 w zeszły poniedziałek mała miała zaledwie 1kg...

cobi- ty nie zmienilas sobie w ustawieniach terminu porodu bo z tego co pamietam tobie od poczatku wychodzilo z usg ze ciaze masz mlodsza (pozna owulacja) -bodajze na 30 sierpnia wiec chyba jestes jeszcze w 28tc? zmien sobie bo to ciebie moze i myli-kazdy tydzien dla dzidziusia to ok 200g roznicy a ty masz ustawione tu ze leci ci 31 tydzien

• Mamusia
Cześć kobiety 🙂
Czarna79 to straszne co napisałaś,aż mnie ciarki przeszły,współczuje tej dziewczynie bardzo,takie historie mnie przerażają i człowiek od razu myśli o sobie, dobrze że u ciebie jest wszystko ok 😁
ja wczoraj byłam tez u gin, dostałam troszke opieprz i mam leżeć i zkaz zbliżania się do pracy jakiejkolwiek 🤢 opieprz za to że mam ostatnio twardy brzuch i wczoraj nawet nie mógł zrobić dobrze usg i zbadać małą,fakt od 2 tyg mam tych 8 robotników i męczą mnie to robienie żarcia dla nich i pewnie dlatego, nawet gary już wczoraj o 23.00 mąż mył gary po obiedzie i zeszło mu godzinę 🤪 mówi że ma w dupie takie nycie i kupuje zmywarkę 😁
więc dziś już leże, obiad będzie taki żeby jak najmniej chodzić koło niego, ziemniaki tata obierze,żeberka mąż wstawi a surówki gotowe kupiliśmy w biedronce 🙃
moja mała waży 2100g i mówił że kawał dziewuchy 😁
mikuss ja też mam chwile załamania że jestem gruba,też zawsze byłam szczupła a teraz ten brzuch, wczoraj założyłam sukienkę to wyglądałam jak szafa 5-drzwiowa 😮 a mąż mówi że ślicznie wyglądam, nie wie co bredzi 🙃
zuziek dobrze że i u ciebie wszystko ok i że może już wyjdziesz z tego sanatorium 🙂

• Mamusia
Cześć laski 😉 😘
U mnie dziś chwila wytchnienia od upałów. Ojj taki fajniutki wiaterek wieje ahhhh 😜

Czarna Ciesze się że u Was wszystko ok. Że dzidziuś zdrowy. A waga to chyba normalna hmmm...kobietko Ty niedługo będziesz rodzić 😜 😆
Co do tej historii to smutne to bardzo,najgorsze że człowiek nic nie może na to poradzić. I musi tylko liczyć że jego to nie spotka. 😞
Zuziek 3mam mocno kciuki że w końcu Cię wypuszczą do domu. 🙂 😘
Renata Mój D też ciągle powtarza że ślicznie wyglądam, że ciąża mi służy. I co najlepsze powtarza "że mam strasznie ponętne i podniecające ciało w ciąży." 🤔 zacytuje "Zawsze byłaś sexi ale z tym brzuszkiem to już w ogóle " 🤔 Nie wiem co on w tym widzi fajnego,ale dobra. Może gada tak by mnie podnieść na duchu i bym przestała marudzić 😁
Cobi posłuchaj tego co mówi mph. Bo termin porodu Ci się zmienił więc ciąża jest młodsza niż myślisz a i dzidzia ma prawo byc mniejsza. 🙂