Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Danusia jak widać nie wszędzie się tak praktykuje.

Gin powiedział coś w stylu że jak nie urodze 31.07 to będę mieć jeszcze chwilę żeby od razu nie wywoływać.
Trochę jest w tym racji bo przy Nati byłam na wywołaniu. U mnie lekarze nie czekają tych 2 tygodni po terminie. Nie wiem czemu.

• Mamusia
ja urodzilam 2 tyg po terminie, tydzien po kazali sie zgłosic, wywolywali w sumie 3 razy, chcieli wywolywac najpierw dzien przed wszysatkimi swietymi ale sie nie zgodzilam bo balam sie ze cora bedzie miala urodziny 1 lub 2 listopada wiec przeczekalam weekend i tyle w sumie zeszlo, ale wody byly czysciutkie, no i wg tego prawdziwego terminu wg zaplodnienia urodzilam nie w 42 tylko w 41 tygodniu alec wszedzie wpisany 42 bo to z om.

• Mamusia
musze zaczac nosic wkladki laktacyjne bo leje mi sie z cycow ze szok 😮 przy corce tez tak mialam a jak przyszlo co do czego i urodzilam wkoncu to mleko nagle zniknelo, sciskalam cyce a tam pusto, nawet pare kropel 🤢 przez pierwsze 2 tyg dawalam glownie butle z mm zainm udalo mi sie wystymulowac cyce do produkcji, pewnie teraz tez tak bedzie ze jak przyjdzie co do czego to zero mleka w teraz mokre bluzki.

Hej,
A ja spędziłam 3 doby w najlepszym hotelu w mieście :P Zaniepokoił mnie ból brzucha taki rozlany jakby coś było nie tak z łożyskiem. Wypoczelam,polezałam i puścili do domu. Wczoraj na ktg miałam jakies skurcze i wcale nie male bo w skali 12stopniowej miały 10 ! 😮 Tyle,ze ja ich nie czułam :/ Sprawdzili jeszcze raz i cos musiało sie ktg pomylic,bo mało to realne 🙃 Teraz tez miałam i wszystko ok.
Ide sie ogranąć, jakis prysznic i zjem cos normalnego 😆

A co wagi mój waży 1700 g i lekarz powiedział,\"że szykuje się smukły gość do rodzenia,ale może to i lepiej bo szybko urodzi Pani\" wszystko w normie, główka w dole... 😁

• Mamusia
Justyna- dobrze ze Cie wypuscili, nie ma to jak w domu, nie wiem skad bierze sie opinia ze szybko rodzi sie male dzieci- moja kolezanka corke niecale 2700 rodzila ponad dobe, 😮 lżej to i może ale że szybciej to niekoniecznie. Mnie zaczely nachodzic mysli ze jak pierwszy porod mialam szybki to teraz bede rodzic dwa dni jak ta moja kolezanka 🤢
Co do skórczy to podobno jest mozliwe ze się ich nie czuje ale nie wiem czy 10 w skali 12 czy mniejsze mozna nie czuc.

• Mamusia
Essence dobrze ze Cie wypuscili 🙂 a wiadamo co to byl ten bol? z lozyskiem wszystko ok?
danusia u mnie nic 😞 jak bede miala tak jak poprzednio to po 2çh dnia po porodzie pojaiw mi sie mleko. Wczesniej nie mialam nic...
Co do koszul to ja biore 2 koszule. Jedna codziennie bede oddawac zeby mi wyprali. Jesli chodzi o lezenie w szpitalu to u Nas po SN wychodzi sie w 2 dobie a po CC w 5, ale to wszystko zalezy od szpitala. w Gliwicach po SN wychodzi sie na nastepny dzien a po CC po 2-ch dniach 😉
Ja ostanio lezalam 2 tygodnie. Tydzien na wywolaniu i tydzien po CC. Floro mial podwyzszone CRP wiec mial podawany antybiotyk. Termin z OM mialam na 1 Grudnia z USG na 9 Grudnia. Zostalam wyslana do szpitala na 1 Grudnia (bo szyjka dluga i twarda) i CC mialam 8 Grudnia.

Tak z łożyskiem wszystko w porządku, ja tylko przypuszczałam,że to może o to chodzi ?
Mialam taki rwący,rozlewający się ból. Niby bolała skóra,ale czasem miałam wrażenie,że to w środku.
Zrobili mi badania i wyniki słabe,więc kroplówki w ruch i ok. Wyszla tez jakas bakteria,ale na wypisie (bedzie w poniedziałek) dopiero sie dowiem co to jest.

• Mamusia
Hej ja po wizycie wiec potwierdzone ze bedzie dziewczynka wazy 1200 i ulozona w dalszym ciagu miednicowo. Ogolnie wszystko ok mam lykac mg bo dzisiejszej nocy mialam bole jak na okres ale wzielam nospe i przeszlo ogolnie miesnie nog tez mnie bola i lydki tak ciagna. A i zaczela kosc ogonowa mnie bolec. Moje cisnienie dzis to 80/50 masakrycznie wielkie co :P ostatnio po kawie mialam 90/50. A i od poczatku ciazy jestem z 3,5kg na plusie

Zuziek super ze juz wychodzisz.

Essence dobrze ze wszystko ok i ze z lozyskiem spokoj.

Mam troche do nadrobienia tutaj ale nie mam sil musze sie wziac za skladanie ciuchow. A propo kiedy pierzecie ciuszki niemowlece?

• Mamusia
ja bede prac za 2-4 tyg, w zaleznosci jaka pogoda bedzie, chyba ze w poniedzialek dowiem sie ze cos zaczyna sie dziac np szyjka skraca czy cos to moze skusze sie wczesniej.Puki co ubranka leza w kartonach w pokoju cory bo je tam kazala wyniesc i ciagle je przeklada, wyrzuca, wsadza, uklada, przynajmniej ma zajecie a ja chwile spokoju 😁

• Mamusia
Ojoj co sie dzieje że Wy tak ciągniecie do tych szpitali 😜
Zuziek Fajnie że w końcu wychodzisz do domu. 😉 czas najwyższy. 😉
Essence Dobrze że sie okazało że to nic takiego. I że z Wami wszystko ok. 😉
Danusia mi za to już nic nie leci 😞 jakiś czas temu to miałam pozasychany biały nalot na sutkach i staniki ubrudzone tak teraz nic ... A czy coś leci jak ścisne nie wiem,bo nie chce tego robić. Ponoć nie wolno.
Katia ja to będe prać ciuszki na początku lipca, wydaje mi sie to dobry czas. 😉
Co Ty masz z tym ciśnieniem? co lekarz na to ? Ojj jaka Ty chudzinka...tylko 3,5kg na plusie. ;o ja to mam już z 10 jak nie więcej ; o

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Ojoj co sie dzieje że Wy tak ciągniecie do tych szpitali 😜
Zuziek Fajnie że w końcu wychodzisz do domu. 😉 czas najwyższy. 😉
Essence Dobrze że sie okazało że to nic takiego. I że z Wami wszystko ok. 😉
Danusia mi za to już nic nie leci 😞 jakiś czas temu to miałam pozasychany biały nalot na sutkach i staniki ubrudzone tak teraz nic ... A czy coś leci jak ścisne nie wiem,bo nie chce tego robić. Ponoć nie wolno.
Katia ja to będe prać ciuszki na początku lipca, wydaje mi sie to dobry czas. 😉
Co Ty masz z tym ciśnieniem? co lekarz na to ? Ojj jaka Ty chudzinka...tylko 3,5kg na plusie. ;o ja to mam już z 10 jak nie więcej ; o

Zawsze mialam niskie cisnienie wiec lekarz nic nie mowil. To ja tez zaczne prac w lipcu by byly swiezsze. Co do wagi moze malo przytylam ale brzuch mi ciazy strasznie zaraz zrobie jakies aktualne zdjecie.

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Kasia- ja tez mam w tych granicach cisnienie i niestety czesto jestem ospała a kawy duzo pic nie mozna, jak nie bylam w ciazy to pilam nawet 5 dziennie zeby jakos funkcjonowac, pracowac i opiekowac sie dzieckiem a teraz jak pije 1 moglabym spac caly dzien 😞

Ja wypije gora dwie ale ja to rozpuszczalne a na ogol pije wode bo po herbacie i sokach mam zgage.

• Mamusia
U mnie z ciśnieniem to nigdy problemu nie było. Zawsze 120 na 60 he.. Ja wypije kawę z rana i rozpuszczalną po południu albo inke. 🙂

Ja to bym sobie wypiła napój energetyczny. 😞 Od dwóch dni mam taka cholerna ochote na taki napój aaaaaa... ale nie chce pić takich rzeczy w ciaży. Nie mam pojęcia jak to by wpłynęło na szkraba.

• Mamusia
Justyna dobrze ze wszystko ok ...ciekawe co to za bakteria????
Zuziek no już czas do domu ....
U mnie na ostatniej wizycie pobrał posiew z pochwy , dzisiaj będzie wynik ....
Kasia 85 się odezwała ciekawe co z xandi mam nadzieję ze jeszcze nie tuli maleństwa ....telefonu też nie mamy do niej ????

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Justyna dobrze ze wszystko ok ...ciekawe co to za bakteria????
Zuziek no już czas do domu ....
U mnie na ostatniej wizycie pobrał posiew z pochwy , dzisiaj będzie wynik ....
Kasia 85 się odezwała ciekawe co z xandi mam nadzieję ze jeszcze nie tuli maleństwa ....telefonu też nie mamy do niej ????

odezwalam ale na ogol podczytuje i jak byly upaly nie mialam checi nawet pisac brak sil na cokolwiek. Dzis za to wieje a niedlugo po core ide a nie chce mi sie.

• Mamusia
Jestem Dziewczyny, podczytuje Was w komórce, a tam mnie wywala i nie mogę się zalogować, no ale dorwałam lapciaka.
Melduję, że my nadal w dwupaku, choć szew już bardzo napięty, a w środku spore wewnętrzne rozwarcie "jak lej po bombie"...hmmm....do tego od leżenia okropnie bolą mnie żebra i płuca 😞 Coraz ciężej wytrzymać. W sumie myślę, że powinnam już szykować torby - tak na wszelki wypadek, więc na dniach zmuszę mojego M do prania ciuszków.