Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
właśnie odebrałam wyniki progesteronu i w 14tc mam 44,72 a minimum jest 40 zatem wszystko jest ok 🙂 choc dzis pobolewał mnie brzuch, jajniki a moze to byla macica cholera wie...lezakuje po mału przechodzi...pozdrawiam mamuśki

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agucha napisał(a):
Hello 🙂 Gratuluję robaczków i życzę duuużo zdrówka! Ja również 2w1, jestem obecnie w 14 t.c. a po domu biega mój 14-miesięczny synuś ur w styczniu 2013 🙂 z brzuszkowymi dziewczynami jestem w stałym kontakcie do dziś, nie wiem co bym bez nich zrobiła, razem przechodziłyśmy przez najcięższe chwile ciąży i później już z zakolkowanymi maluszkami, życzę wam równie cennych znajomości 🙂 napewno będę zaglądać, chociaż czasu wiele nie mam moim łobuzem, pozdrawiam serdecznie 🙂

Witamy!!! Oj z 14-miesiecznym synkiem to faktycznie niewiele czasu wolnego masz:-) Moj syn juz
wyrosl z tego syrasznie absorbującego okresu, w maju juz 2 lata bęrzie mial. Ty przynsjmniej nie masz czasu przejmowac sie mdlosciami;-) Zycze Ci drugiego syna pezy tej roznicy wieku

• Mamusia
Co do boskiej pogody to ja wczoraj z chlopakam na świerzym powietrzu 5h spedzilam a wieczorem razem z nimi poszlam spac i 10h snu mialam 😁 Dzisiaj tyle sie nie uda bo basen ale tez planuję jak najwiecej czasu na zewnatrz bo faktycznie prognizy weekendowe nieciekawe..

Co do samopoczucia - po kilku dniach lekkich mdlosci stwierdzam ze chyba wychodze juz na prostą hurrraaaa!!! Wczoraj w zoo łapało mnie ale szybko zjadlam porcję frytek i to mnie uratowalo :-)

• Mamusia
Faktycznie obowiązkowo musimy korzystać z pogody 🙂 Dudasia ja też już myślalam że mdłości przechodzą niestety wróciły i od trzech dni znowu dają mi do vivatu;/;/ hehe wczoraj to mnie tak na spacerze złapało, że wymiotowałam do śmietnika na chodniku i oczywiście serdeczna starsza Pani od pijaczek mnie wyzwała;p

• Mamusia
agucha napisał(a):
Hello 🙂 Gratuluję robaczków i życzę duuużo zdrówka! Ja również 2w1, jestem obecnie w 14 t.c. a po domu biega mój 14-miesięczny synuś ur w styczniu 2013 🙂 z brzuszkowymi dziewczynami jestem w stałym kontakcie do dziś, nie wiem co bym bez nich zrobiła, razem przechodziłyśmy przez najcięższe chwile ciąży i później już z zakolkowanymi maluszkami, życzę wam równie cennych znajomości 🙂 napewno będę zaglądać, chociaż czasu wiele nie mam moim łobuzem, pozdrawiam serdecznie 🙂

Ja też jestem mamusią 2013 tylko że czerwcową, witam i gratuluję kolejnego szkraba

• Mamusia
Czarna5 napisał(a):
Cześć Dziewczynki. Powiedzcie mi jak jest u Was z przyrostem wagi w I trymestrze?? bo ja narazie nie przytyłam ani grama....i to mnie martwi. 🤨

Przyrost ? U mnie to raczej spadek, to już 7 w dół 😞 oj znów będę chudsza w ciąży niż przed

• Mamusia
KarlositaBB napisał(a):
ja juz tez po wizycie.

z cyckiem tragedii nie ma ale niestety stan zapalny wymaga smarowania mascia i przez 5 dni lek doustny musze brac, ale gin twierdzi ze na tym etapie ciazy jest bezpieczny na sto procent takze ufam mu mam nadzieje ze slusznie 🙂

Badanie usg malucha wyszlo git. Dzidzia zdrowa i spora, ma 8 cm, sliczna buzie i ruchliwy brzdac strasznie 🙂

No i uwaga ..... moja intuicja mnie nie zawiodla ! tym razem bedzie syn 🙂 jestesmy z mezem przeszczesliwi 🙂

Gratulację udanej wizyty i dobrej intuicji cieszę się z wami.

• Mamusia
Czarna5 - miałaś wesoły spacer... współczuję 😞 mnie na szczęście mdłości powoli opuszczają, nie chcę się chwalić żeby czasem mnie nie zaskoczyły... 🙂 z pogody korzystam, chodzę na długie spacery po lesie 🙂 pozdrowionka dla was i waszych brzusi 🙂

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
Witam.
Gratulacje dla przyszłych mam. Ja mam termin na 12 września, to jest moja druga ciąża, jeszcze nie wiem jaka będzie płeć. W domu już mam 18- miesięcznego synka ma na imię Borys i jest to urwis jakich mało. 🙂
Pozdrawiam.

Witam kolejną mamusię

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
Witam.
Gratulacje dla przyszłych mam. Ja mam termin na 12 września, to jest moja druga ciąża, jeszcze nie wiem jaka będzie płeć. W domu już mam 18- miesięcznego synka ma na imię Borys i jest to urwis jakich mało. 🙂
Pozdrawiam.

Witamy witamy:-) Lubimy matki urwisow:-):-)

• Mamusia
hohoho ale postow sie namnozylo 🙂
witam nowe mamusie, jest nas juz naprawde sporo... i do narzekań i do radości 😉
ja z cora dzis 3 razy na dworzu bylam i sporo sie nalatalam..no i teraz czuje nogi w tylku :/ ale warto bylo - wiosna jest cudna.

zonanagazie ja Ci powiem ze minus 7 kilo to niezly kosmos dla mnie, ciaza niczym dieta cud 🙂 zeby mi tak ubylo hehe.
U mnie niestety juz 2,5 kg w górę ale to dlatego ze jadlam za duzo owocow w ostatnim czasie, takze z naturalnym cukrem przesadzilam 🙂
od wtorku tylko dwa owoce dziennie ale za to dwa razy wiecej niz wczesniej warzyw, licze ze to opamieta przyrost mojej wagi, no bo odchudzac sie przeciez nie moge 🙂

• Mamusia
hohoho ale postow sie namnozylo 🙂
witam nowe mamusie, jest nas juz naprawde sporo... i do narzekań i do radości 😉
ja z cora dzis 3 razy na dworzu bylam i sporo sie nalatalam..no i teraz czuje nogi w tylku :/ ale warto bylo - wiosna jest cudna.

zonanagazie ja Ci powiem ze minus 7 kilo to niezly kosmos dla mnie, ciaza niczym dieta cud 🙂 zeby mi tak ubylo hehe.
U mnie niestety juz 2,5 kg w górę ale to dlatego ze jadlam za duzo owocow w ostatnim czasie, takze z naturalnym cukrem przesadzilam 🙂
od wtorku tylko dwa owoce dziennie ale za to dwa razy wiecej niz wczesniej warzyw, licze ze to opamieta przyrost mojej wagi, no bo odchudzac sie przeciez nie moge 🙂

• Mamusia
Hej 😁 oczywiscie witam nowe mamusie 🙂
Ja tez dzis sie sporo nalazilam i padam na twarz 😞 rano bylam z mala u lekarza bo ma wysypke na dupce alergiczna a wizyta u alergologa dopiero 1 kwietnia a ona sie drapie i narzeka ze ja swedzi 😞 a doktorka powiedziala ze ona na to nic nie poradzi bo w razie testow to kazdy lek musi byc odstawiony 😠 masakra...
No a potem obiad upichcilam i na pole bo pogoda cudenko 😁 i tak caly dzien zlecial 🙂
A jutro znow od rana mam zalatwienia 🤨
Zonanagazie wspolczuje 😞 mam nadzieje ze juz niedlugo ci sie to skonczy...ja to chyba jednak wole troche przytyc niz tak cierpiec 😞

• Mamusia
Cześć!
Witam nowo przybyłe mamusie!
Dołączam do dnia bólu głowy 🤢 Zreszta ogólnie sie dzisiaj coś słabo czuje.
Od rana przeglądam ciuszki w necie dla W na wiosnę bo znów ostatnio poszła w górę no i oczywiście zamiast wybrać coś konkretnego zaczęłam przeglądać te w rozmiarze 0-3 miesiące...Ehh nie moge sie juz doczekać 🙃
Miłego popołudnia!

• Mamusia
A ja wam powiem odkad biore magnez potas falvit juz mdlosci calkowicie mi minely w koncu po 2,5msc ale to dzieki tym lekom 🙂ja jak zawsze drzemka w ciagu dnia dzis ugotowalam zupke pomidorowa i poszlam lulac..a co tam u was?Ja juz kupilam 2pary spioszkow rozm 74cm chyba na 3msc malucha byly takie sliczne ze nie moglam sie oprzec teraz czekam do kolejnej wizyty by miec pewnosc odnosnie plci maluszka 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Ja dopiero do domku wrocilam i jestem wykonczona 😞
Wiecie jaka akcja?mialam wczoraj kontrole z zus-u 😮 i najgorsze ze mnie w domu nie bylo i dzis musialam sie wstawic i wyjasnic nieobecnosc.na szczescie wczoraj bylam z mloda u lekarza i wystawila mi zaswiadczenie 🙂 no ale co jak bym nie miala skad wziac?co wtedy?przeciez nie musze caly czas siedziec w domu!!!jakas chora akcja...nie wiem w jaki byl cel tej wizyty...mialyscie kiedys podobna sytuacje?
No i uchodzilam i ujezdzilam sie jak glupia bo musialam mala zawiesc do mamy zeby jej nie wloczyc, potem po nia pojechalam a ta mi oswiadczyla ze ona zostaje na noc 🤪 ale nawet mi to na reke bo jutro jedziemy na impreze do rodziny mojego wiec i tak ja mialam do mamy zawozic...

• Mamusia
hejka, Asia ale na L4 ciążowym to Ty możesz się błąkać gdzie chcesz, czemu Cię sprawdzali? no masakra jakaś... do Oświęcimia musiałaś jechać z tym zaświadczeniem?
mnie mdłości już chyba opuściły na dobre, poranki w pełni sił, w ciągu dnia też jest ok, ale nadal zasypiam wcześnie i długo spię.