Mamusia dudasia Napisano 22 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 22 Kwietnia 2014 Hej, trochę mi odpuściło, uff... Co do pogrzebu - to bardzo indywidualnie trzeba rozstrzygnąć. Jak to nie jest bardzo bliska osoba to się tak bardzo nie przeżywa i wg mnie nie ma to znaczenia. Jeżeli to bliska osoba to raczej trzeba rozważyć czy większym stresem będzie to, że się jest na pogrzebie czy, że się na niego nie poszło... Trzeba bardzo indywidualnie to rozważyć. Karlosita :* :* :* Zona, słabe święta, tylko 1kg??! 😉 Ja 2 kg od ostatniej wizyty ale generalnie chyba 5 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia meg27 Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Hej.mamusie brzusi 🙂dzis kolejny pogodny dzien jakie macie plany? ja juz po sniadanku....jesli chodzi o kwestie pogrzebu to indywidualna decyzja do podjecia nie wierze w zabobony baaa nawet nie wiem jaki jest jak ciezarna idzie na pogrzeb.....milego dzionka. Ps.ciekawe co u Czarnej???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia tigger Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 hej brzusie troche mnie nie było bo miałam kłopoty z internetem ale już powino być ok wiec postaram sie nadrobic zaległosci i czesciej sie udzielać 🙂 co do swiat to nie wiem czy przytylam na pewno sie wyleżakowałam bo przeziebienie mnie dopadło jeszcze trzyma ale juz lepiej 🙂 z pogrzebem to uwazam jak wiekszość bardzo delikatne i indywidualnie dla każdej bo kazdy inaczej stres znosi połówkowe bede miała 5 maja i mam nadzieje ze wtedy dowiem kto tam sie tak slicznie wierci jaszcze raz pozdrawiam wszystkie brzuszie 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia marika321 Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 helo 🙂 chyba już większość mamusiek zna płeć 🙂 i wcześniejsze badania się już raczej tylko potwierdzają...... 😉 co do pogrzebów nawet nie znam przesądu.....ale uważam że to tylko zależy od naszych emocji.....poprostu sprawa indywidualna..... 😎 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia marika321 Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 no i jeszcze ruchów nie czuję.........hmmmm czekam cierpliwie 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia Lagunka Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Cześć dziewczyny witam po światach 🙂 dopadła mnie złośliwość rzeczy martwych mój laptop odmówił posłuszeństwa. Mam mały problem z bólem kręgosłupa w okolicy krzyżowej- odczuwam go szczególnie po całym dniu. Nie wyobrażam sobie żeby tak miało być do końca ciąży 😞 A powiedzcie jak u was z włosami bo mi zaczęły bardzo mocno wypadać. Z witamin biorę tylko femibion 2 może to za mało. Zastanawiam się nad piciem naparu z pokrzywy i skrzypu polnego. Tylko nie wiem czy kobietom w ciąży jest to wskazane 🤢 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia Diestel Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Hej mamusie i ich brzusie 🙂 też nie znam tego przesądu związanego z pogrzebem ale właśnie o emocje chodzi czy to nie za dużo dla nas 😞 ale będę musiała się dobrze zastanowić co zrobić 😞 mój synek kopie mnie baaardzo nieregularnie ale się doczekałam 🙂 29tego mam kolejną wizytę już się nie mogę doczekać, a potem weekend majowy! jedziecie gdzieś czy wypoczywacie w domu? pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia zonanagazie Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 marika321 napisał(a):no i jeszcze ruchów nie czuję.........hmmmm czekam cierpliwie 😉 Ja też nie czuję ruchów raz pod prysznicem był kopniaczek, od tamtej pory muszę się bardzo wczuć żeby coś poczuć. Więc czekam tak jak i ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia polie Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 hej laski : ) byłam dzisiaj po skierowanie na test obciążenia glukozą i muszę się wybrać jakoś za 2 tygodnie do laboratorium. słyszałam, że to bardzo nieprzyjemne badanie. co do ruchów to ja jak je słabo czułam na początku to jadłam coś słodkiego, popijałam gorącym mlekiem, kładłam się na plecach i czekałam 😁 dziewczyny, kiedyś gadałyśmy o wyliczaniu daty porodu wg pierwszych ruchów. i dzisiaj będąc w przychodni zapytałam się czy to prawda i kobita powiedziała- NO TAK!!! TAK KIEDYŚ PRZECIEŻ WYLICZANO DATĘ PORODU! ZNIKĄD SIĘ TO NIE WZIĘŁO. i już sama nie wiem co o tym myśleć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia KarlositaBB Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 czesc mamuski, ja dzis rano bylam na badaniach a jutro wizyta u gina 🙂 dobrze polie przypomnialas o tej glukozie..bo to jakos miedzy 22 a 26 tyg chyba sie robi. ja zle wspominam to z pierwszej ciazy..ledwo wypilam to paskudstwo i czekania tyle miedzy kluciami ze masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia zonanagazie Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 KarlositaBB napisał(a):czesc mamuski, ja dzis rano bylam na badaniach a jutro wizyta u gina 🙂 dobrze polie przypomnialas o tej glukozie..bo to jakos miedzy 22 a 26 tyg chyba sie robi. ja zle wspominam to z pierwszej ciazy..ledwo wypilam to paskudstwo i czekania tyle miedzy kluciami ze masakra Polie u mnie z ta glukozą to tak jak u KarlositaBB. Ale moja koleżanka mówi że chętnie wypiła by jeszcze raz ten lukier hehe. Rada ode mnie, dzień wcześniej nie jedz jabłek i winogron, Bo wynik będzie wyższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia meg27 Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 ja po ostatniej wizycie dostalam kartek od lekarki test obiazenia glukoza i pisze tak: badanie wykonuje sie miedzy 24a 28tc. Przyniesc ze soba przygotowany w domu roztwor glukozy 75g glukozy rozpuszczone w 1 szklance wody przegotowanej ok 200zl Po pierwszym pobraniu krwi na czczo nalezy wypic roztwor w czasie do 5minut.PO 1h od wypicia nalezy pobrac krew na cukier.Po pobraniu mozna cos zjesc zeby uniknac objawow zwiazanych ze spadkiemk cukru we krwi po tym tescie .Prawidlowy wynik badania glukoza na czczo do 100mg/dl po 1g do 180mg/l.Jeszcze ja podpytam na wizycie gdzie moge to badanie wykonac.A co do pierwszych ruchow to pytalam lekarki pow.ze kiedys tak wyliczano porob jak nie bylo usg teraz lepiej urodzic w okolicy 40tc ...wiec juz sama nie wiem. kto ma racje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia polie Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 jakoś może dam radę 🙂 widziałam, że lagunka pytała się czy w ciąży można pić skrzyp polny i pokrzywę- ja czasem pije pokrzywę i skrzyp. chociaż częściej to rumianek i koper włoski. nie wydaje mi się żeby jedna herbatka dziennie mogła zaszkodzić. są moczopędne- i to bardzo. i działają rozkurczowo. gdzieś czytałam że taka pokrzywa pobudza mięśnie macicy i grozi to poronieniem ale no to chyba trzeba by było pić w kosmicznych ilościach. a co do włosów to mi o dziwo się poprawiły wyglądowo, ale twarz się pogorszyła ! coś za coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia dudasia Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Lagunka napisał(a):Cześć B9dziewczyny witam po światach 🙂 dopadła mnie złośliwość rzeczy martwych mój laptop odmówił posłuszeństwa. Mam mały problem z bólem kręgosłupa w okolicy krzyżowej- odczuwam go szczególnie po całym dniu. Nie wyobrażam sobie żeby tak miało być do końca ciąży 😞 A powiedzcie jak u was z włosami bo mi zaczęły bardzo mocno wypadać. Z witamin biorę tylko femibion 2 może to za mało. Zastanawiam się nad piciem naparu z pokrzywy i skrzypu polnego. Tylko nie wiem czy kobietom w ciąży jest to wskazane 🤢 Boli Cię w okolicy kości krzyżowej czy kręgoslup lpędźwiowy? Jezeli to kość krxyżowa (stawy krzyżowo biodrowe) to spróbuj ścisnąć się dość mocno szerokim pasem na wysokości tego bólu, pod brzuchem i sprawdź czy przynosi ulgę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia dudasia Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Na test obciazenia glukozą jeszcze nie jestem gotowa. Moze za miesiac juz dam rade przez to przejsc. Ja jeszcze dorzucę mandarynki i pomarancze i generalnie odradzam obżeranie się wieczorem przed badaniami;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia Asiunia1988 Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Hejka 🙂 co do glukozy to pewnie na nastepnej wizycie pewnie dostae skierowanie bo teraz nic nie dostalam jeszcze. a w pierwszej ciazy nie mialam tego badania bo moj poprzedni lekarz najwyrazniej sobie zapomnial a potem juz bylo za pozno wiec jak mu sie przypomnialam to mi powiedzial ze nie chcial mi nerek obciazac bo mialam zle wyniki moczu caly czas....ale co tam...wiec ja tez nie wiem jak to wyglada tak naprawde i jakos nie moge sobie tego wyobrazic jak ja to wypije i nie padne im tam 🤪 Diestel gratuluje ruchow 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia zonanagazie Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka się zakręciła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia dudasia Napisano 23 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 23 Kwietnia 2014 zonanagazie napisał(a):Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka się zakręciła 🙂 🙂 Doczekałaś się 🙂 Bomba. U mnie to już nawet czasem bolesne to buszowanie się staje 😉 Dobrej nocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia marika321 Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 zonanagazie napisał(a):Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka się zakręciła 🙂 🙂 🙂 super 🤪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia meg27 Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 marika321 napisał(a):zonanagazie napisał(a):Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka sie zakrecila to super 🙂♥ Dzis po 16g jedziemy do szpitala na madalinskiego porozmawiac z polozna odnosnie porodu etc...po wizycie napisze Wam co i jak.Pozdrawiam mamuski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia Lagunka Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 zonanagazie napisał(a):Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka się zakręciła hehe niesamowite uczucie- GRATULUJE 🙂 Dadusia dzięki za radę odnośnie bólu kręgosłupa wydaje mi się że to odcinek lędźwiowy Jutro mam wizytę u gina nie mogę się doczekać mam nadzieje że maluszek w końcu się pokaże a nie tylko pupe nam każe podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 No problem 😁 Jakbyś miała problem nadal to daj znać, może coś podpowiem 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 Wg usg dzisiaj mam połowę ciąży 🤪 Musze przyznać, że nie mogę się doczekać królewny 😁 Karlosita, gratuluję 10 lat wspólnych ze swoim. Jeśli to 10 lat szczęścia to gratulacje się należą 😉 Kolejnych dekad w miłości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia KarlositaBB Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dzieki dudasia 😉 powiem Ci ze te 10 lat szybko nam zlecialo, ale calkiem niezle mi sie zyje z tym moim mężem ;D ja dzis na 16.30 wizyta u gina i wreszcie zobacze swojego Antka. Milego dzionka dla Was. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia polie Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dziewczyny! ja tak z innej beczki! słuchajcie 😁 w rossmanie jest promocja na podkłady, korektory, bronzery i róże -49% !!! byłam dzisiaj i sie obkupiłam! jeszcze 3 dni chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 Dalej Strona 53 z 199 Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony. Zarejestruj nowe konto Załóż nowe konto. To bardzo proste! Zarejestruj się Zaloguj się Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej. Zaloguj się Udostępnij to More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Użytkownicy online Brak użytkowników do pokazania Najnowsze odpowiedzi Łożysko w ścianie tylnej | Forum o ciąży Przez Beta24 · Napisano 6 Marca Hej dziewczyny! 😊 Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕 @Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy Problemy z osiągnięciem erekcji | Forum o ciąży Przez pavla pavla · Napisano 22 Marca 2024 czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał). Problemy z osiągnięciem erekcji | Forum o ciąży Przez pavla pavla · Napisano 21 Marca 2024 Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat. Nasze kluby Czerwcóweczki 2021 Klub otwarty · 29 klubowiczów Majóweczki 2021 Klub otwarty · 43 klubowiczów Kwietniówki 2021 Klub otwarty · 24 klubowiczów Marcóweczki 2021 Klub otwarty · 22 klubowiczów Lutówki 2021 Klub otwarty · 3 klubowiczów Lipcówki 2021 Klub otwarty · 29 klubowiczów Sierpniówki 2021 Klub otwarty · 17 klubowiczów Wrześnióweczki 2021 Klub otwarty · 9 klubowiczów Październikowe mamy 2021 Klub otwarty · 4 klubowiczów Najnowsze dyskusje 10738 Majóweczki🤰 | Forum o ciąży Przez Angella Napisano 12 Września 2020 3332 Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży Przez Mynia98 Napisano 18 Sierpnia 2020 1830 Czerwcówki🤰 | Forum o ciąży Przez Lilla Napisano 24 Września 2020 3 Czy poród był dla was bardzo bolesny? | Forum o ciąży Przez cookiesweet Napisano 1 Sierpnia 2021 0 Życzę wszystkim zdrowia :) Pozdrawiam wszystkie mamy :) | Forum o ciąży Przez cookiesweet Napisano 1 Sierpnia 2021 0 Dobry ginekolog.Polecicie dziewczyny? | Forum o ciąży Przez cookiesweet Napisano 1 Sierpnia 2021 Co nowego na forum o ciąży? Cała aktywność Strona główna Dyskusja ogólna Forum dla mam - dzieci z rocznika 2008 - 2021 Mamusie 2014 wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam
Mamusia Lagunka Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 zonanagazie napisał(a):Groszek buszuje, zapomniała że to tyle radości daje, aż łezka się zakręciła hehe niesamowite uczucie- GRATULUJE 🙂 Dadusia dzięki za radę odnośnie bólu kręgosłupa wydaje mi się że to odcinek lędźwiowy Jutro mam wizytę u gina nie mogę się doczekać mam nadzieje że maluszek w końcu się pokaże a nie tylko pupe nam każe podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 No problem 😁 Jakbyś miała problem nadal to daj znać, może coś podpowiem 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 Wg usg dzisiaj mam połowę ciąży 🤪 Musze przyznać, że nie mogę się doczekać królewny 😁 Karlosita, gratuluję 10 lat wspólnych ze swoim. Jeśli to 10 lat szczęścia to gratulacje się należą 😉 Kolejnych dekad w miłości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia KarlositaBB Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dzieki dudasia 😉 powiem Ci ze te 10 lat szybko nam zlecialo, ale calkiem niezle mi sie zyje z tym moim mężem ;D ja dzis na 16.30 wizyta u gina i wreszcie zobacze swojego Antka. Milego dzionka dla Was. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mamusia polie Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dziewczyny! ja tak z innej beczki! słuchajcie 😁 w rossmanie jest promocja na podkłady, korektory, bronzery i róże -49% !!! byłam dzisiaj i sie obkupiłam! jeszcze 3 dni chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 Dalej Strona 53 z 199 Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony. Zarejestruj nowe konto Załóż nowe konto. To bardzo proste! Zarejestruj się Zaloguj się Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej. Zaloguj się Udostępnij to More sharing options... Obserwujący 0
Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 No problem 😁 Jakbyś miała problem nadal to daj znać, może coś podpowiem 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia dudasia Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 Wg usg dzisiaj mam połowę ciąży 🤪 Musze przyznać, że nie mogę się doczekać królewny 😁 Karlosita, gratuluję 10 lat wspólnych ze swoim. Jeśli to 10 lat szczęścia to gratulacje się należą 😉 Kolejnych dekad w miłości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia KarlositaBB Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dzieki dudasia 😉 powiem Ci ze te 10 lat szybko nam zlecialo, ale calkiem niezle mi sie zyje z tym moim mężem ;D ja dzis na 16.30 wizyta u gina i wreszcie zobacze swojego Antka. Milego dzionka dla Was. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusia polie Napisano 24 Kwietnia 2014 Mamusia Udostępnij to Napisano 24 Kwietnia 2014 dziewczyny! ja tak z innej beczki! słuchajcie 😁 w rossmanie jest promocja na podkłady, korektory, bronzery i róże -49% !!! byłam dzisiaj i sie obkupiłam! jeszcze 3 dni chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi