jejku ale sie objadlam .... zrobilam sobie genialna salatke i do tego piers grilowana...tak mi posmakowalo ze zjadlam wiecej niz powinnam 🙂 i teraz mam wrazenie ze zaraz pekne z przejedzenia.
Odpoczne z pol godziny i zbieram tylek zeby jechac po ryby.
Marika moim zdaniem Twoj synus zareaguje pozytywnie i bedzie dumny ze jest starszym bratem.
tym bardziej ze brat z bratem zawsze lepiej beda zyc w zgodzie niz brat z siostra 😉
Witam Was Kochane!
Chłopaki dość regularnie molestują mój brzuch, przepychają się żeby poprzytulać i ucałować Karolinkę. Bartek mi jęczy regularnie, że juz się nie może doczekać siostry, kiedy ona wyjdzie itp. Już mieliśmy etap rozmów "a skąd ona się tam wzięła" i "którędy wyjdzie". Właśnie robi babci wykład skąd się biorą dzieci podpierając się encyklopedia dla dzieci 😉 Hubert przynosi mi grzechotki dla Kalolinki i muszę sobie wkładać je za spodnie albo pod bluzkę bo inaczej nie odpuści 😉 Wydaje mi się, że Hubiś będzie mocno zazdrosny.. Bartek nie był w ogóle zazdrosny. Opiekował się braciszkiem i całował ciągle. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie 😉
Bavaria to najlepsze bezalkoholowe piwo! Jak najdzie Was ochota to poszukajcie. Ja nie przepadam za smakowymi ale jak mnie najdzie ochota na piwo w gorący dzień to zwykła Bavaria jest wybawieniem. Odkryłam w ciąży z Hubisiem. Karmi na pokarm?? W to nie uwierzę nigdy 😉 Chyba, że matki czuja się zrelaksowane po wypiciu Karmi i dzięki temu relaksowi mleczko płynie lepiej 😉
Słucham właśnie o pochwie, macicy i jajnikach, jak plemnik dociera do jajeczka...
Nie to żebym ja uczyła wcześniej 4-latka takich szczegółów... Pokazałam mu tylko w tej encyklopedii jak wygląda dziecko w brzuchu, jak rośnie. A że on sam czyta już od dawna to bez problemu wyczytał i przyswoił sobie to co go interesowało najbardziej 😉
ja ostatnio z moją 10letnią siostrą rozmawiałam na temat porodu. Michasia wiedziała, że dziecko wychodzi przez TYŁEK ale zastanawiała się czy tylni czy przedni aż w końcu doszła do wniosku, że chyba przez przedni. Ale żeby na przyrodzie nic a nic nie uczyli o tym jak się rodzą dzieci?!
U nas sie wypogodzilo i cale popoludnie bylam z moja na polku i dopiero niedawno wrocilam 🙂 Co do stosunku mojej do brata to jest to trudny temat niestety 😞 tzn ogolnie cieszy sie ze bedzie dzidzius i przytula sie do brzuszka i caluje i slucha go tylko problem tkwi w tym ze to nie siostra 🤨 ale juz jestesmy na dobrej drodze bo jej tlumacze ze to bocian nam braciszka przyniosl i ze nikt na to wplywu nie ma, ze nie mozna sobie tak wybrac i teraz jest etap: "no to niech bedzie ten braciszek...ale nastepna bedzie siostrzyczka 😁" za to moj o rok starszy od niej chrzesniak jak mnie zobaczy to zawsze sie pyta czy bede miec jeszcze wiekszy brzuch i od razu siada kolo mnie i daje reke na brzuch i tak nieraz pewnie z pol godz siedzimy 😁 ale ogolnie to mysle ze moja bedzie dobra siostrzyczka i opiekunka 🙂
dziewczyny kurde strasznie mnie coś kłuje na dole w brzuchu i tak jakby w pochwie. i nie wiem czy to przez to że się rozciąga wszystko czy o co chodzi 😞 do szpitala nie będę jechać no bo bez przesady
dziewczyny kurde strasznie mnie coś kłuje na dole w brzuchu i tak jakby w pochwie. i nie wiem czy to przez to że się rozciąga wszystko czy o co chodzi 😞 do szpitala nie będę jechać no bo bez przesady
hej Poli zgrabniutki brzusio 🙂mnie kilka dni temu klulo dosc intensywnie na dole w brzuchu nie wiem od czego jak wstawalam to bolalo wzielam nospe i minelo...poki co cisza i bez bolu...moze nospa Ci pomoze choc nie wiem co ci poradzic...
PS.Mia w moim mieszkanku 21tc 🙂 http://i1158.photobucket.com/albums/p620/magdakrysiak4/21tc_zpsf291ed6e.jpg
meg ale ty masz wielki ten brzuchol!!!! ale super! też taki chce!!! 😁 wzięłam nospe, poczekam. pewnie się coś rozciąga i dlatego tak kłuje. bo nic innego nie boli mnie tylko raz na jakiś czas takie kuj kuj i po sprawie
polie ciesz sie ze masz zgrabniutki malusi brzuszek bo mi moj ciazy.
A ja wykonczona po dzisiejszym dniu i lataniu za corka bo wiekszosc dnia spedzilysmy poza domem. Kregoslup mnie boli, mala kopie i chyba zaraz pojde sie polozyc.
tez tak czasem mam i wtedy sie smieje ze chyba mala w pipke mnie kopie. Nie wiem czym to spowodowane chyba maluch jakis nerw uciska.
pokazałam mojemu mężowi wasze brzuszki z komentarzem jakie fajowe brzuszki że mój to chyba trochę mniejszy jest a mój mi mówi: kochanie twój jest większy.... więc chyba mam jakieś zaburzenie rzeczywistości 🙂 hahaha dzisiaj byłam na wizycie 🙂 i więc Kubuś waży 365g i jest cały i zdrowy od czubka głowy do pupki ma 15,5 cm 🙂 kopie mocno już Go nawet czuje w dzień a nie tylko wieczorem 🙂
pokazałam mojemu mężowi wasze brzuszki z komentarzem jakie fajowe brzuszki że mój to chyba trochę mniejszy jest a mój mi mówi: kochanie twój jest większy.... więc chyba mam jakieś zaburzenie rzeczywistości 🙂 hahaha dzisiaj byłam na wizycie 🙂 i więc Kubuś waży 365g i jest cały i zdrowy od czubka głowy do pupki ma 15,5 cm 🙂 kopie mocno już Go nawet czuje w dzień a nie tylko wieczorem 🙂
O to twoj synek duzy chlopiec moja w 20tc miala 300g ale chlopcy z reguly chyba sa wieksi prawda?
Diestel super ze wizyta udana i ze z malenstwem wszytsko ok 🙂 ja nie wiem czy plec ma jakies znaczenie co do wagi...moja cora miala 4kg jak sie urodzila 🙂 Meg ty tez masz sliczny brzusio 🙂 i tez moim zdaniem malutki i zgrabniutki 🙂 obawiam sie ze moj przy was to juz jest mega 🤪 wlasnie....musze mojego namowic na jakas sesje to jak mi sie uda to wam wstawie 🙂
Polie, wg mnie kłucia są ok. Bóle, skurcze to niepokój ale też bez paniki jak umiarkowane nasilenie. Myślę, że rozpoznałabyś jakby się działo coś nieprawidłowego. Nie mniej jednak czujnym warto być 🙂 Ja w ostatnich dniach jak coś dźwignę czuję coś w rodzaju bolesnego kopniaka w brzuch. Ale jest to tak silne, że aż mi się nie chce wierzyć, że to Karolka 😉 Mam jednak nadzieję, że to ona na mnie tupie nóżką 🙂
Brzuszki urocze - muszę przyznać 🙂 Ja przybieram na wadze znacznie szybciej niż w poprzednich ciążach więc brzuchol większy i inny w kształcie. Najważniejsze, żeby zawartość brzucha była zgrabna 😉 Za tydzień usg połówkowe, dowiem się jakie rozmiary ma malutka (a może już nie taka malutka 😉 ).
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
KarlositaBB
Odpoczne z pol godziny i zbieram tylek zeby jechac po ryby.
KarlositaBB
tym bardziej ze brat z bratem zawsze lepiej beda zyc w zgodzie niz brat z siostra 😉
dudasia
Chłopaki dość regularnie molestują mój brzuch, przepychają się żeby poprzytulać i ucałować Karolinkę. Bartek mi jęczy regularnie, że juz się nie może doczekać siostry, kiedy ona wyjdzie itp. Już mieliśmy etap rozmów "a skąd ona się tam wzięła" i "którędy wyjdzie". Właśnie robi babci wykład skąd się biorą dzieci podpierając się encyklopedia dla dzieci 😉 Hubert przynosi mi grzechotki dla Kalolinki i muszę sobie wkładać je za spodnie albo pod bluzkę bo inaczej nie odpuści 😉 Wydaje mi się, że Hubiś będzie mocno zazdrosny.. Bartek nie był w ogóle zazdrosny. Opiekował się braciszkiem i całował ciągle. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie 😉
Bavaria to najlepsze bezalkoholowe piwo! Jak najdzie Was ochota to poszukajcie. Ja nie przepadam za smakowymi ale jak mnie najdzie ochota na piwo w gorący dzień to zwykła Bavaria jest wybawieniem. Odkryłam w ciąży z Hubisiem. Karmi na pokarm?? W to nie uwierzę nigdy 😉 Chyba, że matki czuja się zrelaksowane po wypiciu Karmi i dzięki temu relaksowi mleczko płynie lepiej 😉
dudasia
Nie to żebym ja uczyła wcześniej 4-latka takich szczegółów... Pokazałam mu tylko w tej encyklopedii jak wygląda dziecko w brzuchu, jak rośnie. A że on sam czyta już od dawna to bez problemu wyczytał i przyswoił sobie to co go interesowało najbardziej 😉
polie
polie
Asiunia1988
Co do stosunku mojej do brata to jest to trudny temat niestety 😞 tzn ogolnie cieszy sie ze bedzie dzidzius i przytula sie do brzuszka i caluje i slucha go tylko problem tkwi w tym ze to nie siostra 🤨 ale juz jestesmy na dobrej drodze bo jej tlumacze ze to bocian nam braciszka przyniosl i ze nikt na to wplywu nie ma, ze nie mozna sobie tak wybrac i teraz jest etap: "no to niech bedzie ten braciszek...ale nastepna bedzie siostrzyczka 😁" za to moj o rok starszy od niej chrzesniak jak mnie zobaczy to zawsze sie pyta czy bede miec jeszcze wiekszy brzuch i od razu siada kolo mnie i daje reke na brzuch i tak nieraz pewnie z pol godz siedzimy 😁 ale ogolnie to mysle ze moja bedzie dobra siostrzyczka i opiekunka 🙂
Asiunia1988
polie
polie
meg27
PS.Mia w moim mieszkanku 21tc 🙂
http://i1158.photobucket.com/albums/p620/magdakrysiak4/21tc_zpsf291ed6e.jpg
polie
wzięłam nospe, poczekam. pewnie się coś rozciąga i dlatego tak kłuje. bo nic innego nie boli mnie tylko raz na jakiś czas takie kuj kuj i po sprawie
katiaa85
polie ciesz sie ze masz zgrabniutki malusi brzuszek bo mi moj ciazy.
A ja wykonczona po dzisiejszym dniu i lataniu za corka bo wiekszosc dnia spedzilysmy poza domem. Kregoslup mnie boli, mala kopie i chyba zaraz pojde sie polozyc.
katiaa85
tez tak czasem mam i wtedy sie smieje ze chyba mala w pipke mnie kopie. Nie wiem czym to spowodowane chyba maluch jakis nerw uciska.
Diestel
katiaa85
O to twoj synek duzy chlopiec moja w 20tc miala 300g ale chlopcy z reguly chyba sa wieksi prawda?
Asiunia1988
ja nie wiem czy plec ma jakies znaczenie co do wagi...moja cora miala 4kg jak sie urodzila 🙂
Meg ty tez masz sliczny brzusio 🙂 i tez moim zdaniem malutki i zgrabniutki 🙂 obawiam sie ze moj przy was to juz jest mega 🤪 wlasnie....musze mojego namowic na jakas sesje to jak mi sie uda to wam wstawie 🙂
dudasia
Ja w ostatnich dniach jak coś dźwignę czuję coś w rodzaju bolesnego kopniaka w brzuch. Ale jest to tak silne, że aż mi się nie chce wierzyć, że to Karolka 😉 Mam jednak nadzieję, że to ona na mnie tupie nóżką 🙂
dudasia