Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej Wam .
Ja mialam usg polowkowe w 19tc i wyniki mialam
BPD 45,6mm
HC 162,7mm
FL 27,9mm
AC 125,7mm
Lekarka mowila ze wszystkie wymiary sa prawidlowe 🙂
Poli mam nadzieje ze szybciutko wyjdziesz ze szpitala i bedziesz dbac o siebie i wiecej odpoczywac...dzis pogoda zimna...

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
brrrr.... Na 7stopni to ja psychicznie nie jestem gotowa:-(
Polowkowe mam we wtorek, chętnie porównam wtedy;-) Ciekawa jestem jaki duża będzie córa na wylocie. Niby kolejne dzieci większe choc u mnie starszy byl sporo większy od przenoszonego nieco Hubisia. Hubert w dalszym ciągu jest mniejszy niz Bartek w jego wieku - jakies inne geny;-)
Dziękuję za życzenia dla syna! Ja sama jeszcze nie zlozylam mu życzen. Czekam az wszyscy domownicy wstaną:-)
Karolka szaleje. Wieczorem dala czadu i dzisiaj od rana ciąg dalszy!

• Mamusia
Hejka brzusie 🙂
U nas poki co jeszcze ladna pogoda i 17 st ale juz na popoludnie zapowiadaja deszcz 😞 moze im sie nie sprawdzi 😁
Sto latek dla Hubisia 😆
Co do usg polowkowego to ja wogole nie wiem o co wam chodzi 🤪 to mowicie o prenatalnych? Bo mi nic lekarz o takowych nie mowil...
Moj Sebek wczoraj tez dal wieczorem piekny pokaz w brzuszku tak ze moj juz bez problemu pod reka wyczul 🤪 super to juz takie mega kopniaczki byly 🤪

• Mamusia
Z tym usg to chodzi o to ze na wizycie kontrolnej lekarz robi dokładne pomiary dzidziusia i drukuje kartkę z wymiarami i ogólnie opisane tam jest cale badanie. Mam do was jeszcze pytanie czy stosowała ktoras z was globulki dopochwowe clostimazum czy jakoś tak? Bo mi lekarz przepisał bo stwierdził ze jakas infekcja mi się zaczyna i dzisiaj w nocy miałam jakiś olbrzymi dziwny biały uplaw bardzo się przestraszyłam bo to coś dziwnego, mam nadzieje ze to tabletka nie dokonca się rozpuscila i wypłynęła . Czy miała ktoras z was takie zdarzenie?

• Mamusia
Nie ma dziś ordynator i kurde muszę leżeć dalej. Ale ponoć wszystko okej ze mną tam w środku. Co do uplawow to ja miewam takie silne czasem ale nic mnie nie swędzi, więc to chyba tak musi być

• Mamusia
o kurde to nie zazdroszcze weekendu w szpitalu .. 😞 Widze że z Lublina jesteś lub okolic a już wiesz w którym szpitalu będziesz rodzić? bo ja na Jaczewskiego . Moja koleżanka w lutym tam rodziła i nawet zadowolona była. Mam nadzieje że ta maż to tylko globulka wypłynęła , może żle zaaplikowałam i wypłynęła 🤪

• Mamusia
Tlenek ja co prawda zadnych globulek nie mialam ale uplawy tez mam nieraz duze...i nawet pytalam gina o to ale zbadal mnie i powiedzial ze to notmalne uplawy sa i ze w ciazy moga byc wieksze niz normalnie.
A jezeli chodzi o to usg to ja jeszcze takiego nie mialam i nie wiem czy bede miec bo nic mi lekarz o nim nie mowil 😞 no chyba ze teraz 8 maja na wizycie mi bedzie robil ale to juz 23tydz bedzie...

• Mamusia
A u mnie jeszcze 20 🙂 i słońce ale pewnie ochłodzenie od Was gna i do mnie 😉
Ja miałam też infekcję w ciąży j tabletki macmiror ale wyczytałam wcześniej w necie że przy nich żółte upaławy i tak było od pierwszego użycia więc myślę że i u Ciebie to resztka tabletki która się nie wchłoneła...... 🙂

• Mamusia
Właśnie też tak myślę bo od nocy nic mi się juz nie wydziela, tylko w nocy strachu się najadlam ze coś się dzieje, myślałam nawet ze to czop mi wypadł w taka paranoje popadlam, ale wyczytałam ze jak czop wypada to inaczej wygląda. U mnie juz nimno ponuro a jeszcze niw tak dawno słonko świeciło.

• Mamusia
Dzisiaj Hubiś z okazji swoich 2 urodzin zaserwował mi pokaz swoich możliwości buntowych na klatce schodowej. Mamuśki, które tego nie doświadczyłyście jeszcze - strzeżcie się 😉 Powód taki, że nie chciał ubrać żadnej czapki na dzisiejszą cudną pogodę i 8 stopni. Nawet śmiać mi się chciało z niego jak froterował posadzkę i wrzeszczał wniebogłosy ale sąsiadom na pewno nie było do śmiechu 😮
Co do upławów to ja w tej ciąży mam nieco mniejsze niż poprzednich ale jednak są nasilone - to chyba norma.

• Mamusia
Marika te globulki o których piszesz te żółte to są bardzo dobre ale drogie jak na globulki.
400 gram to jakiś 21 tydzień chyba, to takie maleństwo jest. Kurde dziewczyny leży tu ze mną kobita w 25 tygodniu i ma taki brzuch jakby miała rodzić i nikt mi nie wierzy ze u mnie już 23 a taki mały brzuszek 😁

• Mamusia
Koleżanka urodziła swojego synka w 27 tygodniu, jest waga 500 g pół kg nawet nie torebka cukru, Chłopiec jest zdrowy, ale 3 miesiące przebywał w szpitalu. Druga koleżanka urodziła na 3 miesiące przed terminem, 22-23 tydzień i jej synuś mając 3 miesiące jak noworodek wygląda. Więc teraz ratują takie dzieciaczki.

• Mamusia
Teraz medycyna poszla do przodu i dobrze 🙂 przynajmniej takie malenstwa maja szanse 🙂
a jezeli chodzi o to usg to ja naprawde nic takiego nie mialam...po 12 tyg tez nie...u mnie to chyba bym musiala zaplacic za to prenatalne bezinwazyjne to wtedy bym miala te rozne pomiary tak jak wy...a ja robie tylko zwykle usg...

• Mamusia
Cześć dziewczynki ale ziąb 😞
Polie trzymam kciuki za was wszystko będzie dobrze, tylko pozytywnie myśli.
Asiunia musiałaś mieć takie usg. Ja też chodziłam na początku tylko do lekarza na NFZ. I refundowane są trzy usg chyba że lekarz zaleci więcej. Pierwsze miałam w trzynastym tygodniu i do zdjęć dołączył mi opis, tzn.: ciąża pojedyncza , CRL= 6,98 cm, czynność serca miarowa, prawidłowy przepływ krwi, określił NT - 0,14 cm, NB uwidoczniono i tak dlaej. I teraz w 22 tygodniu też miałam podobne usg a trzecie będzie w III trymestrze. Nie miałaś czegoś takiego nie okreslał ci w 13 tygodniu NT- przezierność karkowa??

• Mamusia
czesc dziewczyny,

ale majowka sie zepsula..pogoda do bani ale ii tak caly dzien poza domem bylismy 🙂

co do tych pomiarow to ja tez uwazam ze musialas miec Asia !
miedzy 11 a 14 tygodniem koniecznie lekarz musi to wykonac podczas usg aby ocenic prawidlowy rozwoj plodu, pozniej na polowkowym usg to samo i na koniec ciazy tez.
Jesli lekarz nie mierzy Ci parametrow dzidzi to proponuje jak najszybciej zmienic lekarza bo to jakas masakra co Ty piszesz...
Ja wieczorkiem bede miala wieksza chwile to wklepie pomiary Antosia 😉

• Mamusia
Dokladnie jak dziewczyny pisza...musialas miec !Ja w 12tc mialam usg prenatalne badanie przeziernosc karkowa wykluczenie zespolu downa etc...potem polowkowe w 19tc rozmiary mozgu mozdzku serduszko czterojamowe lozysko umiejscowienie,pepowina oraz narzady...a nastepne w 3trymestrze...Z tego co sie orientuje to kazda moja kolezanka miala polowkowe to obowiazkowe bo co do tych prenatalnych to nie wszystkie robily...Majowka sie popsula wczoraj dostalam laktator oraz podgrzewac
z ze sterylizatorem ale
jeszcze 5przesylek przyjdzie 🙂Mia dzis robi rewolucje w brzuszku wierci sie jak nigdy dotad glodomorek ciagle bym cos jadla jutro pojde na silownie to sie zwaze 🙂