Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mój maż juz dwa wieczory z rzedu leżał przy mnie z ręka na brzuchu i czekał czy mały go kopnie ale nic. Mi raz tak zasunał kopa że aż ręka podskoczyła. Widać od poczatku że bardziej ruchliwy jest. Córcie to chyba dopiero w 21-22 tygodniu zaczełąm czuć a tu juz od 17 i jak zaczął to na całego. U mnie z cera jest ok chociaż jak byłam wciązy z córcią miałam mniej zmian łuszczycowych, praktycznie żadnych i zero łupieżu z którym od dawna się zmagam a teraz niestety nie jest aż tak dobrze ale nie narzekam. U mnie z kilogramami wciąż - 1 a z córcią miałam 3 na plusie wiec wciąż mam nadzieję, że az tyle mi nie przybędzie co wcześniej.
Ja też mam wesele 22 sierpnia. Sukienki mam pożyczone od siostry bo strasznie schudła i mi wszytkie oddała wiec mam nadzieję, że w jakąś elastyczna się wcisnę. Ciekawa jestem kiedy w końcu będę miała brzuszek taki typowy ciążowy bo póki co mogę robić za spaślaczka. A jak wasze brzuszki już ciązowe czy też raczej jak u grubasków ?
Pojusia za siebie i nasze celulity weżmiemy się wspólnie od marca. Teraz trzba jakos się przemęczyć.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mój mąż twierdził ze czuję pod ręką ruchy kiedy ja jeszcze nie czułam. 😉 chciał mnie uspokoić A tylko mnie bardziej wkurzal 😉.

Co do brzuszka... tak jak im już wspominałam ja ciągle nie rzuciłam kg z pierwszej ciazy czyli moich 30 kg ... teraz dojdą kolejne... Ale brzuszek już widać ciążowy. I to nawet taki sporawy. Noszę już spodnie ciążowe. Mam nadzieję ze uda mi się nabyć jakąś bluzkę na to wesele bo ja odkąd grubasem jestem nie jestem sukienkowa :/

• Mamusia
NO to zdrówka dla Dobrusi. Ja próbowałam sie dzis zarejestrować jako bezrobotna juz 2 raz i bezskutecznie bo trzeba umówić się na wizyte przez internet a nie tak od ręki. Masakra jakaś. CChyba dam sobie z tym spokój bo nie mam siły jeżdzić tam z dzieckiem i w ciązy poraz 3.
U nas dziś mega upał. Poprostu się rozpływam. Do tego musiałąm podbiec do autobusu jakieś 60 metrów i czułam że płuca wypluwam.
A dziewczyny rozgladałyście się już za wózkami dla dzieci? macie coś do polecenia? Ja chcem w końcu kupic nowy bo dla córci mam po siostrez 7 letni i chciałabym coś nowego. Myślę że jakoś we wrześniu już wybiore a potem będę czatować na jakieś promo albo wyprzedaże w sklepach dziecięcych to może uda sie taniej kupić.

• Mamusia
NO to zdrówka dla Dobrusi. Ja próbowałam sie dzis zarejestrować jako bezrobotna juz 2 raz i bezskutecznie bo trzeba umówić się na wizyte przez internet a nie tak od ręki. Masakra jakaś. CChyba dam sobie z tym spokój bo nie mam siły jeżdzić tam z dzieckiem i w ciązy poraz 3.
U nas dziś mega upał. Poprostu się rozpływam. Do tego musiałąm podbiec do autobusu jakieś 60 metrów i czułam że płuca wypluwam.
A dziewczyny rozgladałyście się już za wózkami dla dzieci? macie coś do polecenia? Ja chcem w końcu kupic nowy bo dla córci mam po siostrez 7 letni i chciałabym coś nowego. Myślę że jakoś we wrześniu już wybiore a potem będę czatować na jakieś promo albo wyprzedaże w sklepach dziecięcych to może uda sie taniej kupić.

• Mamusia
Projusta super. Widzisz mówiłyśmy, że wszystko ok. ja idę do lekarza dopiero 31 i wtedy zobacze mojego szkraba. Już się nie mogę doczekać szczególnie teraz kiedy pólmetek mija i mały wciąż daje o sobie znać. a jak u was ze spaniem. ja ostatnio budzę się o 5-6 na siusiu i potem lezę przez godzinę i nie mogę zasnać. niecierpię tego :P

• Mamusia
Upałów ciąg dalszy a ja powoli zabieram się za pieczenie sernika... Jak to przeżyję to będzie dobrze 😁
Chłopców przed chwilą zawiozłam do Rodziców i zostają tam na noc, a ja już tęsknię 😞 No ale Nikuś nocował raz u Dziadków, Jasiu nigdy więc czas to zmienić 😉

Aldona a ja właśnie spałabym i spała 🙂 Jak sobie pomyślę że od września pobudki o 5.30 to aż mi słabo 😮

• Mamusia
Dziewczyny wiecie jak to jest.... po pierwszej ciazy jestem przewrazliwiona. :/

Co do spania to ja podobnie jak Aldona mam problemy...najpierw z usunięciem A jak już usunę to średnio raz na godzinę odwiedzam toaletę i niestety mam tak od samego początku ciazy

• Mamusia
Ja też powoli rozglądam się za wózkiem. Dobrusiowy pozyczylismy sąsiadom...oddali w stanie nie do użytkowania bo coś tam się urwało...A szkoda bo wózek był fajny i przynajmniej na okres zimy mielibyśmy gondole A później kupilibysmy jakaś dobra spacerowke. Ta po dobrusi niestety nie była za fajną.

• Mamusia
Pochwalę się ze udalomi się kupić bluzkę i buty na wesele. Uff bo już myślałam że będę musiała castorame odwiedzic 😉. Nie jest to szczyt moich marzeń bo gdybym była szczupła ciężarna możliwości miałabym sporo. No a tak będę nadrabiala dodatkami 😉 szpilki złote biżuteria i te sprawy 😉

• Mamusia
Dora Ty ważysz 70kg?! Może źle pamiętam, ale Ty chyba taka chudzina byłaś z mega ciemną karnacją? 😜 Ja Ci oczywiście nie wypominam kilogramów tylko tak pytam 😉 Wiadomo że w styczniu wszystkie ruszamy z Chodakowską i całą resztą 😁
Ja na ostatniej wizycie ważyłam 60kg ale jeszcze się nie cieszę bo już po Jasiu nie mogłam wrócić do swojej wagi a co dopiero teraz.. 🤢

• Mamusia
Tak tak kinia to ja. Po Kevinie miałam 55 rozmiar xs ale po tym poronieniu rok temu przytyłam chyba z 8kg i teraz znów jakieś 5 czyli masakra. Ale co tylko Urodze to mam power do ćwiczeń i mam nadzieje ze wrócę do siebie. Mnie ratuje ze mam 173 wzrostu 🙂

• Mamusia
Dora spoookojnie, damy radę 😘 Ja ważę koło 60kg ale mam 10cm mniej niż Ty 😜

Zaliczyliśmy wycieczkę na zamek w Ogrodzieńcu, jaaak tam pięknie 🙂 Zdążyliśmy przed deszczem a po powrocie do Krakowa okazało się że ominęła nas mega burza. No ale w końcu jest czym oddychać 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, jak tam u was po weekendzie. Ja dzis od rana piorę bo troche się nazbierało. My Bylismy na weekend u mojego taty i na imprezie rodzinnej z męza strony zatem weekend wyjazdowo. Rano odwiedziłysmy z córcią Lidla bo były rzezczy dla maluchów i kupiłąm Ignasiowi 4 bodziaki i skarpetki. W tym miesiącu juz kończe zakupy dla dzieci bo z torbami pójdę :P Teraz córcia śpi juz 2 godzinę a ja odpoczywam.

• Mamusia
Dziewczyny ratujcie!! Jak to jest z kwasem foliowym??? Miałam ostatnio kompleks witamin od szwagierki w których już był i jak mi się skończy£y to kompletnie zapomniałam żeby kupić to co zawsze czyli sam folik. No i okazuje się że ok. 3 tygodnie jestem bez lwasu foliowego, biorę magnez, wapń i żelazo. Oczywiście Mąż po pracy pędzi do apteki ale tak się boję czy nie zaszkodziłam dzidzi 😞 Chociaż na różnych forach czytam że w II trymestrze niektóre dzoewczyny już nie biorą. Ja obie ciąże brałam do końca..

• Mamusia
Hej. Właśnie wróciłam z kontroli u swojego gina. Moja dziewczynka ułożona miednicowo póki co. A szynka się skraca... dostałam luteine dopochwowo i jak nic nie pomoże to będę musiała mieć założony szew albo passar :/ historia się powtarza. Z dobrusia też miałam założony.

No i tak mi delikatnie zasugerował że gdybym chciała cc to on się zgadza 😉 ale ja chyba chce jednak spróbować naturalnie. A nóż tym razem się uda 😉