Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dora faktycznie zaraz będziesz na finiszu 😉

a co do skurczów łydek to mnie też od jakiegoś czasu prześladują, nie mogę nóg ułożyć 😞. Od jakiegoś czasu biorę magnez z B6, ale że się właśnie kończy to małżonek szanowny kupił mi magnez specjalny dla ciężarnych.

Mam już sałatkę 🙂

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dora dopiero co byłaś w czarnej d.. z listą a co dopiero z zakupami, a tu proszę wyprawka prawie gotowa 🙂 Szacun!

Projusta chyba Cię zastrzelę!!!!!!!!!!!!! Chcę cheesburgera z McDonaldaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! 😮 Jak mogłaś mi przypomnieć o tym na noc!!!!! 😁

• Mamusia
Mnie coś do McD nie ciągnie wcale.
No brak mi teraz wózka i fotelika ale zamówię z allegro bo lepsze promocje Rożek kocyk stanik do karmienia czapkę taka cieplejsza Nosidełko krem na zimno emolium i stanik. Czyli w przyszłym tyg to opanuje :-)
Potem pranie i koniec chyba. Będę odliczać hehehe

• Mamusia
Kinia i jak tam noc? była z cheesburgerem czy nie? 🙃

ja muszę kupić składniki i sama sobie zrobię tą sałatkę co wczoraj zjadłam. Może nie będzie identyczna w smaku, ale lubię pochrupać sałatę z dresingiem więc...

nie wiem czemu, ale dobrusia dziś już trzeci dzień wstała przed 5... wyspana.... wczoraj podobno przepłakała prawie cały dzień w przedszkolu. Nie wiem jak temu zaradzić 😞 wczoraj z bezradności sama się poryczałam 😞:

• Mamusia
Projusta niestety beeez!!!! 😠 😁
Z Dobrusią strasznie Ci współczuję 😞 Tak na prawdę to chyba nie ma sposobu tylko przeczekaż... żeby to było takie proste 🥴

Ja buszuję po allegro, przeglądam, wybieram i już oczopląsu dostaje :/ W tym tygodniu na pewno coś zamówię ale jeszcze nie wiem co 😁 Rozdzielam sobie wydatki i robię "grupki" zakupowe 😜 A na koniec okaże się że szanowny Małżonek powie "kup wszystko i tak trzeba i tak trzeba" 😁 Zawsze tak mówi a ja zawsze jak głupia kombinuje żeby nie wydać kupę kasy na raz 😜

• Mamusia
jestem ograniczona!

otóż jakiś miesiąc temu kupiłam sobie farbę do włosów.... codziennie odkładałam farbowanie, z lenistwa oczywiście, chociaż siwizna z każdej strony straszy..
Dziś w końcu zebrałam się, już farbę rozrobiłam, już nałożyłam ją na czubek gdzie włosów siwych najwięcej...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................i ..............................nagle olśnienie!!!! ona jest z AMONIAKIEM!!!!!

gdzie ja miałam oczy jak ją kupowałam? o czym myślałam jak ją na włosy już nakładałam??
zmarnowałam produkt, bo przecież mogłam ją wykorzystać za dwa miesiące...

no ograniczona!!! i zapyziała!!!!

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Jak tam po weekendzie? Ja ledwo przeszłam cmentarz.. w ślimaczym tempie ale udało się 😁

Czekam właśnie u psychologa, Nikuś został sam z Panią. Matko co za pytania mi zadawała.. Nawet czy rodziłam Nikusia naturalnie, bez komplikacji, ile był na piersi, kiedy siadał 😮

• Mamusia
hej 🙂
ja się nie nadwyrężałam 😉 byłam tylko na pół godziny, na jednym cmentarzu. już po 15 minutach chodzenia miałam odrętwiałą nogę i ból kręgosłupa;/.

ja właśnie wykorzystuje, że świeci słoneczko i.... piorę rzeczy Kornelkowe, póki co kombinezoniki, kocyki i takie tam 😉 jutro chyba zacznę prać ciuszki.

Dziś mam zamiar jechać na zakupy okołoporodowe i kupić wszelkie kosmetyki, podkłady itp.

Kinia, a po co do psychologa? zapomniałam chyba 😞. Ja jak byłam u psychologa dziecięcego (bez Dobrusi, konultowałam wtedy jej strach paniczny przed dziećmi) to też psycholog pytała o takie szczegóły, najwyraźniej wszystko może wpływać na dziecięce zachowania.

• Mamusia
Projusta byliśmy w sprawie gotowości szkolnej bo niby Nikuś powinien iść od września do I klasy :/ A ja bardzo tego nie chcę..

Dora zdrówka dla Kevina! 😘
U mnie też oczywiście bałagan SAM się robi.. szkoda że sam się nie sprząta 😁 I podobnie jak u Ciebie, po weekendzie mam sajgon!!! Dzisiaj wstydziłam się przed kurierem jaki burdel na przedpokoju nasz pies tam urzęduje więc możecie sobie wyobrazić) 🥴

A wizyta u psychologa całkiem spoko 🙂 Intelektualnie jak najbardziej do szkoły ale zastanawia ją sfera emocjonalno-społeczna, czyli to o co sama się martwiłam. Dlatego jeśli Go odroczy to z tego powodu ale okaże się w lutym na ostatnim spotkaniu na które mamy wziąć też opinię z przedszkola. Pod względem sprawnościowym, czyli umiejętności Nikusia w pisaniu, mówieniu, naśladowaniu itp to barzo Go chwaliła, że ładnie pracuje i na wysokim poziomie 🙂 Także cieszę się bo nie powiedziała nic nowego, pokryły się wszystkie moje obserwacje więc myślę odroczenie dojdzie do skutku 🙂 Mieliśmy mieć jeszcze jedno spotkanie za 2tyg ale uznała że w przypadku Nikusia nie ma takiej potrzeby 🙂

• Mamusia
U mnie też szału z obiadem dzisiaj nie było, zapiekanka ziemniaczana którą Chłopcy wsunęli aż im się uszy trzęsły 😁 Im niepotrzebne żadne frykasy 😁

Dora a było coś szczególnego czy tak ogólnie Cię zdołowało? Już dawno nie oglądałam a do niedawna byłam na bieżąco.. Jakoś codziennie byłam ciekawa losów tych Maluszków..

• Mamusia
Dora, ja właśnie dziś wyprałam rożek, nic mu się nie stało 😉

Muszę się pochwalić, że wygrałam aukcję na allegro i stałam się posiadaczką wózka. Może nie jest szczytem moich marzeń, ale za marzenia musiałabym słono zapłacić, a za ten zapłaciłam tylko 400zł.
Odbiór jest osobisty, więc dopiero w czwartek po niego pojedziemy. Mam nadzieję, że wygląda na żywo tak dobrze jak i na zdjęciach, w sensie, że nie jest zniszczony.
CHciałam Wam pokazać fotki, ale zapomniałam jak to się robi;/.

• Mamusia
zerknęłam sobie na tego amelisa. Fajny 😉

wzięłam się na koncept. Kupiłam taki wózek:

http://hiperogloszenia.pl/x-pl/inz/370/370192-wozek-wielofunkcyjny-emjot-hitreec-black-26amp-3Bwhite-3w1-9.jpg

tak jak pisałam wcześniej, to nie jest szczyt moich marzeń, ale w tej cenie mam 3w1 i jeszcze plus śpiworek.
Kurdę, niby skąpcem nie jestem, ale szkoda mi na nowy było, tym bardziej, że jeszcze sporo wydatków przed nami 😞