Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, brzuchatka90 napisał:

I właśnie tych świąt się boję. Jak patrzę na poprzednią kartę ciąży to od 18 grudnia do 15 stycznia przytyłam 5.5 kg.

18 grudnia byłam w 22 tyg. 

Nie strasz proszę! U mnie zaczyna się okres świąteczno urodzinowy. Jedzenie będzie kusić też podczas gotowania i pieczenia. A z ruchem słabo, nawet spacery skracam, bo coś mi kręgosłup siadł. Przydałby się basen, ale możliwości brak😕

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

16 minut temu, Wercia93 napisał:

Co ty mówisz?🙈 Ja dostałam zalecenie typu MŻ bo  w sylwestra Idę badac krzywa cukrowa także super 😅😅 ja myślę że w tym czasie tez dziecko intensywnie rośnie więc to nie tylko wina swiat 😄

No właśnie 😉 przynajmniej przyrost wagi możemy zwalić na dziecko 🙂

No ja już jestem przerażona bo już mi przybyło trochę a też mam teraz taki czas oprócz świąt urodzinowo imieninowy co tydzień jedzonko i imprezka jakąś a ja jak się nie pilnuje to tyje bardzo szybko 😱 

@brzuchatka90 racja możemy wszystko zrzucić na maleństwo 😊

ale troszkę się obawiam że jak urodzę i zacznie się sezon letni nie będę mogła spojrzeć na siebie w lustrze o plaży już nie wspomnę 😂😂 im więcej przybędzie tym trudniej będzie wrócić do formy 😨 

• Mamusie
54 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

Ile przytylyscie od początku ciąży?

Ja 6.5 kg

Ja od początku schudłam 10 kg a od miesiąca waga ta stoi w miejscu więc chyba narazie nic na plusie chyba że licząc moje nadprogramowe kilogramy które już przed ciążą były.

Ja mam 5 kilo więcej ale większość przytyłam w pierwszym trymestrze tłumacze sobie to tym że zmieniłam tryb na leżący i te pierwsze tygodnie nie robiłam nic 😊 teraz staram się chociaż na spacer iść codziennie i pilnować co i ile jem ale nie zawsze wychodzi czasem taką ochota na grzeszki że jem i jem 😂

• Mamusie
12 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Pokażcie wasze brzuszki 🙂

Ja niedawno dodałam kolejne do klubu, brzuch rośnie bardzo szybko i zaczyna już przeszkadzać zobaczymy jak będzie dalej. 

Jeśli chodzi o dodatkowe kilogramy w ciąży to w tej chwili jestem 1kg na plusie ale startowałam z dużo za dużą wagą więc najlepiej jakbym wg w ciąży nieprzytyła 😅

20 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Pokażcie wasze brzuszki 🙂

U mnie dziś 16tc+3dzien. Naprawdę mam wrażenie że ten mój brzuszek jest ogromny 🙈 ale widzę po dloniach, że chyba mi się też woda musiała zatrzymać bo zostają ślady na palcach po pierścionkach a do tej pory były luźno 🤔IMG_20201212_125758.thumb.jpg.ecfbfaffb2d69257fe02c948d6a23500.jpg

21 minut temu, Monika Ścigajło napisał:

Ja niedawno dodałam kolejne do klubu, brzuch rośnie bardzo szybko i zaczyna już przeszkadzać zobaczymy jak będzie dalej. 

Jeśli chodzi o dodatkowe kilogramy w ciąży to w tej chwili jestem 1kg na plusie ale startowałam z dużo za dużą wagą więc najlepiej jakbym wg w ciąży nieprzytyła 😅

Faktycznie , dodalas. 

Ja też 😉😉😉

Czekamy na resztę 🙃🙃🙃

1 godzinę temu, brzuchatka90 napisał:

Ja 6.5 kg

Ja jeszcze stoję w miejscu z wagą ☺️ a zaraz 19 tydzień, no ale pewnie później będzie ciekawie 😁 będzie trzeba się pilnować z jedzeniem 😅

4 godziny temu, brzuchatka90 napisał:

Ja 6.5 kg

Ja -5 kg od początku ciąży, ale to wynik zmiany diety... słodyczy, cukru nie jest w ogóle, dodatkowo pije tylko wodę i ewentualnie soki które wyciskam no i oczywiście codziennie godzinny spacer:) przed ciąża miałam zbyt duża wagę wiec liczę ze w ciąży nie przytyje w ogóle 🙂 

3 godziny temu, dorcia6579 napisał:

Fajne co?Widzę, że też Ci szybko przyszło.A powiedz mi- Ty będziesz mieć synka?

No szybciutko przyszło 😉

Kochana, ja nie wiem co będę miała. 

Mam 4letniego syna, a teraz tajemnica. Mam nadzieję, że 23 na wizycie już się dowiem 😉 bo chyba umrę z ciekawości .. 

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży