Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej mamusie 🙂
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 🙂
a my w Sylwestra siedzielismy do 2 jakos 🙂
dzisiaj mielismy pierwszy dzien w zlobku, ech mowie Wam masakra byla, dzieci tak plakaly okropnie, a u nas pani powiedziala, ze Kacperek chwilke poplakal, takze on dobrze zniosl pierwszy dzien w zlobku, ja gorzej 😞 tylko wyszlismy z mezem ze zlobka i zaczelam plakac, hehe 🙂

• Mamusie
hello Noworocznie 😁
dawno nie zagladalam ale nie mialam zabardzo czasu opisze w skrócie 🙂
od 22 grudnia nie pracuje 🙂 zwolnilam sie bo Miskowi przedłuzyli umowe i bedziemy wyjezdzac do Niemiec (mam nadzieje ze pod koniec stycznie juz sie uda cos Michałowi wynajac)
Ogólnie Świeta super Michał przyjechal o 13.30 w Wigilie i był do 1.00 w nocy w Sylwestra bo juz 2 stycznia musial byc w pracy na 7.00!!! takze sylwester w dwójeczke spedzilismy BARDZO miło hihih 🙂
Świeta super Oli dostal fajne prezenty a jaki był zadowolony ze tatus przyjechal 😁 dopiero teraz bylo widac jaki byl steskniony...moj malutki:*
Wiecie co my z Michałem szaleliśmy dosłownie ☺️ ☺️ ☺️ w dodatku 23 grudnia mialam dni plodne a caly czas do środka robilismy ☺️ ☺️ ale stwierdzilismy ze jak juz mu przedluzyli kontrakt to mozemy zaczynac sie starac o drugie dziecko 🙂 tak wiec zaczęlismy 🙂 jutro lub pojutrze według moich obliczen mam dostac okresu wiec ciekawe co bedzie 😁
dobra ide doprawic zupe i zaraz po malego lece do żłobka 🙂

• Mamusie
manka27 napisał(a):
hej mamusie 🙂
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 🙂
a my w Sylwestra siedzielismy do 2 jakos 🙂
dzisiaj mielismy pierwszy dzien w zlobku, ech mowie Wam masakra byla, dzieci tak plakaly okropnie, a u nas pani powiedziala, ze Kacperek chwilke poplakal, takze on dobrze zniosl pierwszy dzien w zlobku, ja gorzej 😞 tylko wyszlismy z mezem ze zlobka i zaczelam plakac, hehe 🙂

Marzena wiem co przezywasz bo na poczatku tez łzy mi sie cisnely do oczu jak malego odprowadzalam...ale to przejdzie 🙂 powiem Ci ze Oli tez ladnie zniosl pierwsze 2-3 dni a potem dopiero sie zaczelo masakra jak go odprpwadzalam...dlugo plakal...teraz to sam chce isc do zlobka 😁

• Mamusie
hej hej 🙂
no to fajnie Gosia ze zaczeliscie sie starac o drugiego bobaska 🙂 a jak znosisz rozlake z Michalem??
Pani w zlobku mowila, ze Kacperek plakal dzisiaj chwilke i ze jutro juz mam go odebrac po 4 godzinkach, takze dobrze to znosi, kurcze, ale jak napisalas, ze placz zaczyna sie po kilku dniach, no to juz mnie dobilas 😞

• Mamusie
hej 🙂

Gosia, fajnie że napisałaś 🙂 zastanawiałam się co u Was 🙂 jeśli dobrze pójdzie to może będziesz miała wrzesniwego bobaska :P Podobnie jak Sandra, bo ona 30 grudnia szalała ;p

Marzena, miałam się własnie pytac jak tam Kacperek w żłobku. Oj ja sobie nie wyobrazam płaczu Michała w złobku, ale muszę go oddać 😞 nie wiem też jak Grzesiek w przedszkolu będzie reagował.
A powiedz mi jak warunki w żłobku? Pewnie wszystko tam nowoczesna prawda? 🙂

Ja nie mam sił już na Grzesia, wstaje mi po 5 razy w nocy, ciągle woła piciu, potem każe mi siedzieć na fotelu i 3mac go za ręce - ostatnio chodze jak zombie bo pół nocy siedze i kimam na fotelu..

• Mamusie
Kasiu uwierz, ze z mojego 1,5 rocznego doswiadczenia wiem, ze zdecydowanie lepiej rozlake znosza mniejsze dzieci...

Manka a co do placzu, to nei ma reguly..jedne dzieci placza, 2-3 dni, jedne tydzien a jeszcze inne 4 miesiace...Wiec nie denerwuj sie na zapas!!!! Bedzie dobrze!!!!

Nio szlaala, aletylko przed i w dzien owulacji, wiec jak mi sie spozn to lipa :0 Dwa dni z rzedu mezowaty zasnal.. 😞

• Mamusie
Cześć Kochane Mamusie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Długo mnie nie było....ale po tym "nieszczęśliwym" zalogowaniu ( co byłam kim innym), przez długi czas nie mogłam się znowu zarejestrowac, bo mój email był zablokowany.

U nas w miarę. Dzisiaj Kasia na face wystawiła swoje "kuchenne rewolucje" i tak jakoś postanowiłam sie odezwać :P Dzisiaj niestety nie mam już czasu pisać za dużo, bo mąż jutro do szpitala jedzie na operację. Ehhhhh................napiszę Wam wszystko jutro.
Gabi zdrowa, chętnie chodzi do przedszkola. Z dnia na dzień wydaje się coraz "mądrzejsza" :P hehehe....ale i coraz bardziej niegrzeczna....niedawno był czas, że urządzała mi takie histerie,że chciałam już z nią pójść do psychologa, bo nie mogłam sobie poradzić. Potrafiła 1,5 godziny wyć, leżeć na podłodze w Auchanie, bić mnie, mówić, że mam sobie iść "sio, sio mi stąd", i krzyczec do ludzi "pomocy!! pomocy"ogólnie kilka razy przeżyłam z nią horror....no ale poza takimi wybrykami jest kochana 😉
Cieszę się, że u Was wszystko oki 🙂 Trzymam kciuki za dziewczyny które świadomie bądź nie chcą mieć drugą dzidzię 🙂 🙂
Jutro postaram się odezwać. BUZIAKI :*:*:*:*

• Mamusie
Sandra mam nadzieje, ze bedzie dobrze 😉 dzieki
Kasia no a zlobek pierwsza klasa, super, wszystko nowiutkie, no i co ja ci bede mowic, no prostu klasa 😜
No mowie Wam jak te dzieci sie dzisiaj darly, no wszystkie dzieci nowe, no masakra, jakby sie tak zebraly wszystkie do placzu, no to wspolczuje tym paniom tam 😉
Marta fajnie, ze sie odezwalas 🙂

• Mamusie
Marzena te Panie maja sposoby na dzieciaczki hehe 🙂 Kacperek dzielny facet 😁
Marta wiesz moj Oli moze az tak niegrzeczny nie jest ale przez ten żłobek zrobił sie naprawde nieznośny... wogole nie daje mi sie przebrac w pizamke normalnie histerii dostaje (strasznie to wyglada:/ ) np. potrafi podejsc do stolu gdzie stoi kubek z sokiem i calosc specjalnie przechylic i wylac na dywan 😮 szczypie, gryzie szok normalnie ale mam na niego sposob 😎 boi sie tych gałązek z choinki (tych świerków co rosnął na dworze) wiec ja zerwalam i trzymam taka galązke w domu hehe i jak jest bardzo niegrzeczny to go dotykam po raczkach ☺️ 😜 płacze owszem ale spokoj jest natychmiastowy 😁
a jak tam domek??
no ja ogolnie dostalam dzisiaj okresu wiec wrzesniowego bobasa nie bedzie 😁
a rozłąke jakos znosze ale ciezko jest oj ciezko... 😞 Michał jeszcze gorzej znosi rozstanie:/ ale mam nadzieje ze za jakies 3 tyg juz bedziemy razem 🙂
Kasia mam prosbe zapytaj sie męza jakie parametry powinien miec laptop w miare dobry ( nie koniecznie do grania w najnowsze gry 🙂 ) bo przed wyjazdem musze kupic 🙂

• Mamusie
Gosiu domek w miarę...chociaż drugi raz byśmy się na to nie porwali...bynajmniej nie na tak duży dom.
Co do mojego m...to właśnie w naszym domku montowal któregoś dnia okap kuchenny, wyspowy(taką blachę musiał do sufitu przywiesić) no i przy dokręcaniu ostatniej śrubki zachwiał się na drabinie i spadając (z 2 stopni) złapał się odruchowo tej blachy 😞 Krew się tak przez chwile lała, że masakra. Początkowo myśleliśmy, ze palce mu wisza na skórze...pogotowie zabrało go do szpitala, tam mu pozszywali i wsadzili w gips. W pracy koleżanka poleciła mi niby jednego z najlepszych profesora który zajmuje się rękoma i załatwiła wizytę. Pojechalismy od razu no i on powiedział, że na jego oki nie będzie ruszał tymi palcami, bo mu nie połapali ścięgien... no i po zdjęciu gipsu i szwów po dwóch tyg okazało się, że nie rusza trzema palcami....jutro ma operację łączenia tych ścięgien....

• Mamusie
Gosia wiesz co wczoraj nie plakal, a dzisiaj jak pani otworzyla drzwi od sali to zaczal plakac 😞 masakra, ale ogolnie chce chodzic do zlobka, cieszy sie ze idzie do dzieci, do pani, ale jak slyszy ten wielki ryk 🙂 to mu tez sie udziela, hehe. Ale tak wogole to budzi sie juz przed budzikiem i kaarze nam wstawac 🙂

• Mamusie
Hey, musimy Kasiu rozruszac watek bo sie kurcze zawiesil...
Musze sie pochwalic ze schudlam 4 kg 🙂)) Pewnie to sama woda, ale zawsze dobrze wyglada na wadze 😉 hahaha

Musze sie zawziac...

A teraz znowu jestem zawalona tym razem gardlo... 😞 ale nie chce brac antybiotyku poki okresu nie dostane, badz zrobie test z wynikiem pozytywnym 🙂

• Mamusie
a kiedy masz dostac okresu??
widzialam Gosia (GoGr) zmienila status na fb na WOLNY... chyba zle sie u niej dzieje...
Sandra no 4kg to sporo 🙂 😁 😁
szukam mieszkania w bad hersfeld i kurde wszystkie do tej pory jakie znalazlam sa nieumeblowane... dramat:/

• Mamusie
Nio, pewnie daltego nas nie odwiedza 😞(

Co do okresu to mam dostac 13 w piatek 😁 heheh...
Z jednej strony bym chcilaa dostac, bo na Sylwka sobie popilam 😞((a na dodatek teraz chora jestem ale z drugiej bym sie cieszyla, co ma byc to bedzie
Taki dzien chyba dzisiaj, ja si wkurzam na bezczelnosc ludzi... Moj maz ma sluzbowe autko i dwa razy cos pomogl przewiezc kolezance i normalnie teraz srednio raz w tygodniu slysze, ze ma jej cos przewiezc no normalnie mnie trafia... sie przyzwyczaili, co to do cholery taksowka???
Nie mowie, ze maja mu placic, ale chodziaz kawe w ramach podziekowania za kurs na drugi koniec miasta, kupienie lawy przed samymi swietami i zawiezienie do chaty to chyba nie duzo???

I ciagle mi podrzuca swoje srednie dziecko.. lubie, jak mloda wpada do nas, bo ladnie sie z Nadia bawia.. ale ja chcialam przed chwila ubrac dziecko i isc na WOSP , a oa mi dzwoni i mowi: Wika idzie do Ciebie... a moze tak by zapytac czy planow nie mam?? Mowie, ze spoko, ale ze za godzine maks ma ja odebrac... to przyszla mloda i mow: mama powiedziala ze bedzie po 15... i ch... a przyszla o 13... normalnie wkurw...

Jeszcze koles co mi dzisiaj okna obrabial.. przyszedl o 9 , o 10 poszedl spac , zrobil jedna mala rzecz i poszedl do domu zajebiscie!!! Wybaczam mu, bo jego corka co mieszka w Anglii ma dzis urodziny i mowi, ze mu zle jakos... no ale oczywiscie trzezwy nie byl 🙂))

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscn3711.jpg/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2664/dscn3711.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Sie wkulam i sobie frytki podjem z dziecmi 😁

• Mamusie
Czesc Kochane 🙂
No widziałam ststus GoGr...chyba coś nie tak u niej 😞 😞 ale może to chwilowy kryzys...
Co do operacji M - to czy operacja się powiodła okaże się za 3 tyg jak ściągną mu szyny z palców i zacznie się rehabilitacja. Od wczoraj jest w domku. Ogólnie to dwa dni miałam małego doła, bo on bardzo kiepsko się czul po operacji, a ja nie mogłam go nawet odwiedzić, bo to aż 150 km w jedną stronę, a z Gabi nie chciałam się tam ciągnąć i po godzinie wracać...no ale najważniejsze, że jest już w domku.

Gosiu, na pewno coś uda Ci się znaleźć odpowiedniego. Tylko trochę czasu to zajmie 😉
Sandruś...4 kg to dużo...gratulacje 😉 No i dzięki za smska :*

• Mamusie
no i ja widziałam status u Gosi.. oby było tak jak mówicie - chwilowy kryzys..
chyba domyślam się o co chodzi, ale jak Gosia będzie chciała sama napisać to napisze.

Gosia, a Wy do tych Niemiec to tak już na stałe się wybieracie czy tylko na trochę aby trochę zarobić?

Sandra, no zobaczymy jak to z Twoim okresem bedzie 🙂 ja 18 stycznia dowiedziałam o Michałku 🙂