Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ircia mój M. też ma anielską cierpliwość do Emi i też nie mogę się mu nadziwić, bo kiedyś jak słyszał płacz dziecka to miał gęsią skórkę a teraz jest w stanie wytrzymać wszystko, a ja czasem jestem kłębkiem nerwów...ale to jest chyba spowodowane tym, że właśnie to my siedzimy z dziećmi całymi dniami, a oni bardzo krótko...

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie

U nas pogoda coraz ładniejsza, ale ja jestem śpiąca i padnięta ze nawet nie mam siły wyjsc z małą na dwór.
Eluniu, Gabi tez tak często sie budzi w nocy. w dzień znów histeria była, sadze ze dodatkowo ja zęby meczą, bo zasnąć nie mogła.a jaj już zasnęła to za minute placz i tak wkoło.

• Mamusie
Cześć mamusie!
OLUSIA-trzymam mocno kciuki!Aż mi ciarki przechodzę jak sobie swoje egzaminy przypominam 🥴

IRKA,KORALIK- to normalne,że brakuje Wam cierpliwości do własnych dzieci. Najlepiej jeśli rzeczywiście można chociaż na chwilę zostawić dzieci i po prostu wyjść z domu by złapać oddech.
Sama po sobie widzę,że jak wróciłam do pracy to mam więcej cierpliwości do dzieci niż wtedy gdy z nimi non stop przebywałam.

A powiedzcie mi czy Wasze dzieci piją jeszcze mleczko w nocy? Nie mogę oduczyć tego Hani. Dostaje rozcieńczone mleko i chętnie je wypija. Jak daję wodę to też wypije ale co 5 min się budzi z płaczem i dopiero jak wypije mleko jest ok. Tak jakby głodna rzeczywiście była-co jest niemożliwe bo ona bardzo dużo w dzień zjada.

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Koralik - współczuję ci kochana, dlatego ja póki co zostaję przy jednym bobasku, chociaż nie mogę na niego narzekać. Wiadomo, każdy ma gorszy dzień, dzieci także.
Ale tak to jest, my mamy siedzimy z dziećmi całe dnie, a tatusiowie ile czasu im poświęcają??

Ja wczoraj pod wieczór wyszłam do sklepu, Franek został z R, mówię wam, jak mi było dobrze....świeże powietrze, lekki wiaterek, oj brakuje mi wieczornych spacerów, chwili dla siebie....

Dzisiaj zlatałam się jak głupia, odwiedziłam koleżankę, chciałam kupić sobie buty - super i mega wygodne, ale jak zwykle przy kasie o wiele więcej przyszło do zapłaty, więc zrezygnowałam, ale spróbuję pojutrze jeszcze raz i pogadam z kierownikiem sklepu, bo te same, tylko inne kolory były tańsze, tylko 3 pary czarne droższe, a leżały razem, a tylko w czarnych mój rozmiar. Może wszystkie powinny kosztowac tyle samo 🤨

Jestem padnięta, nogi mnie bolą jak nie wiem 🙂

Wczoraj wieczorem Franek takie tańce odstawiał, że upocił się strasznie, a my mieliśmy z niego niezły ubaw 🙂 😁

• Mamusie
Lusiu może w przyszłości Franio będzie zawodowym tancerzem 😉

Amelko Emi coraz częściej przesypia całą noc, choć pobudki na mleko jeszcze się zdarzają...Zauważyłam, że jak mała zje uboższą kolację to budzi się w nocy na mleko, a jak sobie poje to śpi do rana 🙂

• Mamusie
MIki od kiedy skończył 10 miesięcy przestał się budzić co noc na mleko zdarza mu sie to czasami tylko tak jak dzisiaj np o godzinie 2, w ogóle dziwna była noc jakaś stało sie coś na prawdę dziwnego w nocy o 1:16 włączyło się samo krzesełko uczydełko i nie wiem cio to......możliwe jest takie coś? brrr nie mogę przestać o tym myśleć

• Mamusie
Franiu wszystkiego naj naj z okazji 1 urodzinek duzo szczescia,zdrowka no i samych pomyslnych chwil zyczy Ciocia i Kacperek 😘 😘 😘

Koraliku dla mnie to normalne ze sie cos wlancza samo w nocy,u nas nieraz sie tak zdarzylo,czy w dzien czy w nocy poprostu te zabawki wyczuwaja najdrobniejszy ruch nawet lot muchy i sie same wlanczaje wiec sie niemartw nikt cie nie straszy hehe... 🙂
Amelio u nas Kacper sie sporadycznie budzi na mleko juz chyba od 9 msca czasem mu sie zdarza jak wypije wczesnie kaszke,a jak przed samym spaniem to fajnie przespi cala noc,chociaz ostatnio budzil sie 3 dni pod rzad o 4.30 ale nie plakal o mleko zreszta nie wymusza picia mleczka chyba ze dlugo niemoze zasnac to wtedy mu daje.....
Moich znajomych jedno dziecko ma 3 lata i tez sie budzi co noc na mleko i wypija prawie 300,a drugich ma 5 lat i 3 razy w nocy pije w tym raz kaszke,ale to juz moim zdaniem lekka przesada,z tyloma razy i jeszcze z kaszka,a maly wyglada jak buldog taki jest upasiony podejrzewam,ze od tego nocnego picia mleka no i kaszki 😮 😲 🤢

• Mamusie
Twoje pierwsze wielkie święto
mój maluchu uśmiechnięty
Zawsze wesół, pełen werwy
miłą minę masz bez przerwy,
nasz maluszku ukochany
bądź nam zawsze tak wspaniały 😘 😘 😘

Z okazji ukończenia pierwszego roczku życia Franiu najlepsze życzenia składa
ciocia Edyta i Emilka 😘

Koraliku aż mnie ciarki przeszły z tą zabawką 🤢 Ja też się boję takich sytuacji...ale nie zadręczaj się tym, bo napewno jest jakieś logiczne wytłumaczenie, tylko od oglądania horrorów człowiek ma takie lęki...przynajmniej ja od tego tak mam 😉

Ircia to ci rodzice nie mają za grosz wyobraźni...dzieciom w tym wieku można już wytłumaczyć, że w nocy się nie je 🤢 A potem będą miały nadwagę i problemy z sercem i cholesterolem ehhhh...A już jedzenie w nocy kaszki 😮 Masakra jakaś!!!

• Mamusie
Zapomnialam wam napisac wczoraj bylam u gina i mam nadzerke i najprawdopodobniej bede miala wymrazana w zaleznosci jaki wynik wyjdzie cytologi mowie wam masakra bez przerwy jakies problemy chodze czesciej do gina niz w ciazy co 2 tyg,zapomnialam sie spytac czy to wymrazanie jest na NFZ czy bede musiala cos doplacic niewiecie moze???
A no i kazala mi tabsy odstawic bo z tym wzrokiem moze byc od tego,i jezeli w ciagu 3 tyg mi nie minie to do okulisty musze isc,wszystko sie wali,wczoraj nie wzielam tabletki i dzisiaj plamie coraz bardziej i brzuch mnie boli jak na okres,a dopier mi sie skonczyl mam nadzieje ze mi sie to ureguluje....
Edytko ci znajomi co daja tym dzieciakom tyle picia w nocy to sa dla mnie chorzy,ale ja sie nie odzzywam na ten temat bo kazdy robi to co chce a jak sie komus chce tylko cos doradzic to odbieraja to jakbym im niewiadomo jakie swoje zdanie narzucala i dlatego sie juz nauczylam,ze sie nie wtracam w niczyje zycie,ani w wychowanie dzieci bo nieraz juz za to oberwalam i sie sparzylam,a pozatym juz nawet nikomu nie udzielam rad chyba ze mnie ktos zapyta ze znajomych.....

• Mamusie
Wszystkiego Najlepszego z okazji Roczku
Wszystko co piękne i wymarzone
Niech w Twym życiu będzie spełnione.
Niech życie słodko płynie,
a wszystko, co złe niech szybko minie.

życzymy Ci miłości wielkiej jak ocean,radości z podskokami do nieba,nowych odkryć,zdróweczka,uśmiechu na słodkim pysiu i abyś był dumą dla swoich kochających rodziców! STO LAT FRANIU!!!!!!!!!

• Mamusie
Irciu, ja kilka lat temu tez miałam nadżerkę, leki mi nie pomogły wiec musiałam isc do mojej dr. prywatnie to zrobic. Wtedy zapłaciłam 80zł albo 70zł. Troche to mnie bolała, no ale po tym przeszło i juz do tej pory nic nie dostałam.
Ja jutro ide na kontrole, mam nadzieje ze nie przepisze mi teraz antybiotyku bo ta kulka sie zmniejszyła....mowił mi wcześniej ze bede musiała zrobic badania tej bakterii co ja mam( pisłam wam o tym po porodzie) bo prawdopodobnie ten ropniak dostałam własnie od niej. te bakterie leczy sie antybiotykami wiec i tak mnie to nie minie, tyle ze zaczne brac jak mała bedzie na butli

• Mamusie
Zapomniałam wam napisac ze małej przebijają sie zęby, sa szerokie i tylko kawałek sie przebił. Widac ze ja boli wiec dodatkowo histerie robi z b ólu. Jest totalny bunt na mleko, jak zaciągnie i poczuje je to wypluwa, a potem nawet nie da zbliżyć sobie butelki do ust. Od rana zjadła tylko 2 łyzki kaszki i ok 4 łyżeczek obiadu....eh wiec dodatkowo głud nam dochodzi...oj ciężko będzie... 🥴