Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
HEHEHE Komsi kolejny dzien pozytywnie zaliczony 😉

Anulka ja mam dwa tatuaze, piewszy zrobilama jak mialam 21 lat drugi na 23 urodziny, powiem Ci tak ten pierwszyna ramieniu zrobila kolorowy (roza w trybalu) i teraz juz mniej mi podoba (zmienil mi sie gust) a po za tym po tylu latach powinnam go odswiezyc), ten drugi mam tuz nad kostka a dokladniej naokolo...mialam sobie robic na ledzwi (kuppppppppppe lat temu) ale wtedy zwatpil (ze wzgledu na bol)...treraz nie chce juz zadnego...
tatuaz to trudna decyzja...zastanow sie dobrze...
ja sie leje z mojeje Kamiski bo ostatnio stwierdzila ze jak tylko skonczy 18 lat to sobie wlasnie walnie a ja jej nato ze generalnie sie nie zgadzam ale ajk zamierza sama za siebie decydowac to rowniez musi dzwignac proze zycia czyli dokladac sie do mieszkania do zarelka itp... i zdiwonko zaliczyla 😜 zonk norlanie az pieknie patrzec 😁 ona myslala ze jak minie 18 lat to nagle bedzie o sobie decydowac 😁 😁 😁 😁 😁ale ubaw 😁

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
alicja61 napisał(a):
Anulka co do tatuazu musisz byc pewna a powiem ci ze to wciaga ja mam jeden i na nastepne ur planuje sobie zrobic nastepny

Na pewno takie tatuowanie wciąga, ale ja chciałam tylko 1 - zastanawiam się tylko czy jak już zdecyduje się w 100% to czy zrobić na łopatce, nad krzyżem czy na stopie.

Ja calyczas myję Olci główkę codziennie i raczej nie mam zamiaru na razie tego zmieniać, zobaczę później jak będzie starsza jakie będzie miała włoski i czy będą wymagały codziennego mycia.

• Mamusie
Ja myje codziennie, a czasami co dwa dni zalezy od stopnia zabrudzenia 😉
Dzisiaj mezowaty w pracy, wiec mam samotny wieczor i w sumie git 🙂

Laaf w sumie nie wiem co ja tam im napisalam, ze sie kwalifikuje do tych kampanii?A to oswiadczenie to faktycznie nalezy poczta wyslac.Wpadniesz kiedys na grilla?

Mam dola zwiazanego z robota, a wlasciwie z jej brakiem, nikt nie dzowni, nikt mnie nie chce.Jak tak dalej pojdzie to bede zmuszona zmienic branze.Najchetniej otworzylam bym piekarnie, a scislej to sklep gdzie bede sprzedawala swieze bulki, bo u nas nie ma takiego, a przeciez wiadomo, ze czlowiek jest w stanie o 7 rano wskoczyc na rower, zeby zjesc swiezutkie bulki.Genralnie to jakos nie mam pomyslu na siebie i to mnie denerwuje.Okej koniec biadolenia...

• Mamusie
Waja, jasne ze wpadne tylko niech nam pogoda pozwali 😉

co do pracy pomysl co Ci mowilam poki co moze recepcja...zawsze to zaklej dziura...

co do pikarni zastanow sie nad hertem ma tanie pieczywo tylko pytanie ile bedzie pobieral " prowizji"

• Mamusie
ua temat dziara na tapecie, oj ja bym chciala juz od dawna, ale cykor jestem 😉 znieczulenia nie dadza wiec ... no ja mam jednego tatuazyste z wloch... ktorego wdzaialm dwa razy na targach tatuazy we frankfurcie...i co nawet raz mial wolne miejsce i czas i co i co i spekalam ☺️
www.morotattoo.com jego dziela kocham 😉

• Mamusie
Ja myślałam o jakimś wzorze tatuażu takim małym w kolorze czarnym np. z motywem motylka lub gwiazdek.

Laaf, na pewno 2 razy, a nawet 3 zastanowię się czy zrobię tatuaż, odwidziało mi się po 18tce, więc teraz to nigdy nic nie wiadomo.

Waja, to kiepsko z ta Twoją pracą, z jednej strony szkoda jeszcze większej przerwy w Twoim zawodzie, ale z drugiej strony jakbyś miała możliwość na otowrzenie własnej działalności to taki mały sklep - piekarnia lub piekarnio-ciastkarni to zawsze będzie opłacalna, szczególnie jak na osiedlu nie ma takiej w pobliżu, ludzie pieczywo zawsze będą kupować.

• Mamusie
hehe ja mam dwa tatuaże i w sumie też by się dało je poprawić 😁 ale musze znaleść dobrego tatuażyste mój Adam ma znajomego ale niestety nie ma czasu się spotkać... a co do bólu Komsi to moja znieczulica była taka że się naje***am 😁 hihi i wszystko poszło dobrze :P

Zuzia dzisiaj padła po 23 normalnie w szoku byłam bo wstała przed 14 🤢

Laaf salka nie wypaliła bo dostałam esa od znajomego że dzisiaj nie ida powodu nie podał a ja ie pytałam... 😞 ale musze nakręcić kumpele dzisiaj to był spontan ale następny raz zaplanuje (np. aparat) 😁 hehe

• Mamusie
hej

laaf nie szkodzi ja też nie raz nie ogarniam wszystkiego z braku czasu a z mężem lepiej była u lekarza dowiedzieć się co i jak powiedziała że do piątku napewno go nie wypiszą bo muszą zobaczyć jak się to będzie goić a ten już sra w gacie że na weeken go nie wypuszczą i że się na własne żadanie wypisze jeszcze mu to wybije z głowy jak będzie taka potrzeba na razie nic nie mówiłam

mamy ząbka nowego to już 4 przebił się skurczybyk wreszcie idziś kup już tylko 4

ja głowę czasem jak jest zimno jak teraz to myje co drugi dzień ale nie zawsze to zależy czy upocona jest czy nie a jak jest ciepło to codziennie

ja kiedyś chciałam mieć tatuaż jak miałam 16 lat wszystko bym wtedy zrobiła żeby go mieć ale nie wyszło a później mi przeszło i już raczej mieć nie będę jakoś mnie to nie rajcuje i ja też cykor jestem teraz kiedyś byłam odważniejsza a teraz modliłam się o cesarke i miałam he he więc mnie ominęły bóle i skórcze przedporodowe he he

• Mamusie
Hej, wczesna porą, poszłam szybko spac i wyspana jestem, ale zaraz ide dlaej sie polozyc, dzi sczeka nas fajny dzien u fryzjera i naszej mamy i targowisku. Ja bym niez robiła tatuaz, bo na mysl jka bede wygladac jako babcia w tatauazach, to bede smiesznie wygladała i wole juz z henny 😜 ale kazdy ma swój gust. Sylwia, to Ty mialas cesarke? Jakos sobie nie przypominam, to co było Twojemu mezowi?Mowili cos? Miłego dnia laski;D

• Mamusie
hej 🙂
ja też jakoś nie zakodowałam cc Sylwii 🙂 Komsi, Ann, ja - tyle mi się zapamiętało ☺️
u nas dzień się zaczął od godziny 5... 🤢 przez 1,5 godziny próbowaliśmy uśpić Małą, po czym się okazało, że się obudziła przez kupsko... którego oboje nie czuliśmy i nam do głowy ta opcja nie przyszła. A kupa była toksyczna, więc dupsko (i nie tylko) jest całe czerwone... ot, starzy a durni, nie załapali, o co dziecku chodzi... 😞 🥴
Wypiła Młoda mleko, pewnie niedługo pójdzie spać. Koło 11 ma moja mama przyjechać.
A co do tatuaży, to ja kiedyś bardzo chciałam mieć w okolicy krzyżowej kręgosłupa. Ale jakoś nie było ani gdzie, ani kiedy, ani za co. A teraz mi się już odechciało tatuażu 😉 nie wiem, może kiedyś jak Aga mi powie, że chce sobie zrobić tatuaż, to jej powiem "okej, ale pod jednym warunkiem: idziemy we dwie" 🙂

• Mamusie
Doberek ;*

hehe w kwestii tego czy Zuzia bedzie chciała tatuaż to powiem jej tylko jedno to samo tyczy się kolczyków w pępku czy języku (gdzie kolwiek) musisz sobie na nie sama zapracować... bo mi tez nikt nie fundował i musiałam na nie zarobić... :P

Zuzia dzisiaj wstała po 8 młoda wyspana mama też 😁 więc gitara 😁

• Mamusie
Hej 🙂

Kwasiek dolicz do listy cc jeszcze mnie 🙂

Co do tatuażu to kiedyś marzył mi się jaszczurka nad kostką u nogi 😉 ale póki co narazie mi przeszło 🙂

Dziewczyny co dajecie swoim dzieciom na kolacje że przesypiają całą noc? Marysie wczoraj zmusiłam do samodzielnego zaśnięcia a le cholibka budziła się 6 razy 🥴 1,2,3:40, 4:20, 4:50 i 5:10 😮 😲 dostała wode, herbatkę i na końcu mleko i po nim spała do 7:30 🙃 sama nie wiem czy to z przyzwyczajenia picia w nocy czy jest głodna??
Dodatkowo na całym czole wyskoczyły jej krostki, wczoraj przemyłam je dodatkowo i posmarowałam oilatum soft ale dzisiaj rano są jeszcze gorsze:/

Aha Waja, masz bardzo dobry pomysł z tym sklepikiem. Trochę samozaparcia i zrobisz to... tylko się nie poddawaj 🙂 my zakładamy sklep internetowy już drugi rok i zawsze coś przeszkadza (albo sami wymyślamy)

• Mamusie
dzien dobry!! Ja lubie tatuaze co cos symbolizuja 😁 My przed 8 sie obudzilismy.. tata jeszcze z pracy nie wrocil.. marika zjadla mleczko i teraz urzeduje..dzis sie zapowiada ladniusia pogoda oby w koncu bylo ciepelko.. dzis na 15 ide do stomatologa zobaczymy co tam ma do robienia jeszcze i moze podskocze do fryzjera z mala bo ma takie na czubku glowy dlugie klaki ze szok i grzywe ma za dlugą ciekawe czy wogole usiedzi galgan maly hehe no i od rana pranko sie pierze...

• Mamusie
Aga usypia. Ja pewnie też się zaraz położę.

Agulka, o widzisz. A możesz mi przypomnieć dlaczego u Ciebie było CC? Brak postępu porodu?
Co do kolacji, to Aga zwykle zjada z nami jakieś pół kanapeczki i wypija 150-180 ml mleka z kleikiem ryżowym. Głodna jest dopiero po 12-tu godzinach. Więc wydaje mi się, że Marysia po prostu z przyzwyczajenia tak się budzi. A co robisz jak się budzi? Wstajesz do niej, czy czekasz aż się sama uspokoi?
Waja a do ilu miejsc złożyłaś cv? Ja dziś jeszcze poroznoszę po przychodniach w okolicy, tylko muszę wydrukować. W ogóle w przeciągu tych 2 lat zadzwonili do mnie raz z dziecięcego szpitala - byłam wtedy w 7 miesiącu ciąży. A poza tym cisza, jak makiem zasiał... tak czasami myślę czy nie iść do pracy gdziekolwiek na pół etatu albo w weekendy. No ale szkoda mi tego prawda wykonywania zawodu... no nic, koło mnie jest CH - porozglądam się, może będą kogoś potrzebowali w jakimś sklepie odzieżowym... a o własnym biznesie też myślałam, ale na to trzeba mieć niestety jakiś wkład własny, bo zanim (o ile w ogóle) się dostanie dofinansowanie, to przecież już trzeba coś robić... mi ostatnio koleżanka podsunęła pomysł pieczenia i sprzedawania ciast, ale jakoś przeraża mnie załatwianie tego w sanepidzie itp.

A, Agulka, a co chcieliście mieć w tym sklepie internetowym? Oczywiście jak nie chcesz/nie możesz, to nie mów 🙂

• Mamusie
bry dzien w piekny dzien

Dzis na urodziny cisniemy kolezanki cory, 10 😉 teraz przygotuje sniadaniosa pojde sie wyprysznicowac 😉 oj maxymo podniosl tyleczek w kojcu wiec mze niekoniecznie w takiej kolejnosci 😉 kinollo spi 😉wrocil do lozka 😉

• Mamusie
Kwasiek, u mnie było cc bo tętno u Marysi zanikało. Swoją drogą że aparatury do mierzenia tętna ciągle się zacinały ale lepiej dmuchać na zimne.

Co do pobudek w nocy to czekam aż się uspokoi, ale ona marudzi z zamkniętymi oczami 😮 im dłużej czekam tym głośniej marudzi. Podaje jej wode albo herbatkę, ale tak jak pisałam marudzi do tego momentu aż dostanie mleko 🤢

Jak to mówi mój m. chciał sprzedwać nową technologię 😜