Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sylwia super czapulka 🙂 byłam dzisiaj w H&M, ale takiej, nawet białej nie widziałam. A co do Igusi to dobrze, że przepływy są ok, a dziurka pewnie z czasem zrośnie się.

Angela, to bardzo wcześnie musisz wstać, ale jak dojeżdżasz do Słupska na jazdy, jeżeli dobrze pamiętam, to nie ma innej rady. Miłej jazdy 🙂

• Mamusie
bry, fajnie fajnie plany urzadzania 😉
Sylwia grunt ze wszystko dobrze, i Igusi i Piotrusiowi zrosna sie te dziureczki, Musza, bo takie dzieciaczki fajne wesole 😉

Angela Ty robisz kurs w sl? czemu nie w byt?blizej. czy to trzeba jezdzic po wielkim miescie? w bytowie teraz tyle samochodow, ze czulam sie jak na srodku düsselodrfu momentami... masakra, ja nie wiem po co w taki malym miescie woza sie autami... w sensie ja wszedzie z buta draluje czy w kamieniu czy w bytowie, no chyba ze chodzi o wielkie zakupy, ale nie chce mi sie wierzyc ze oni wszyscy robili akurat wielkie zakupy...

lece sie suszyc zrobie zupe z porow i spadam na kawe 😉do kolezanki 😉

• Mamusie
hejka :*

Aga w nocy ładnie spała, natomiast ja bez niej spać nie mogłam 😞 zasnęłam dopiero między 5 a 6 😞 zaraz pójdziemy do Stokrotki po Pronto albo jakieś inne coś do pielęgnacji mebli i będziemy szorować nasz nowy nabytek 🙂
Muszę jutro pójść do ginekologa. Jakieś zapalenie mi się przypałętało, wrrr... 😠 😠 😠 tylko nie wiem jak to zgrać, bo m. pracuje do 16:00. Chyba, że mamę poproszę, żeby przyjechała do nas w dzień...
Sylwia, to dobrze, że przepływy są OK. To znaczy, że wada nie przeszkadza Igusi w niczym i że nic nie trzeba z tym robić 🙂 powinno samo zarosnąć 🙂 🙂
Magda, mi też się te płytki podobały! 🤪
Ann, coś mi się przypomniało. Ty jesteś projektantką systemów informatycznych czy coś mi się popitoliło?

• Mamusie
Kwasiek do giny, a ja sie pojde dzis zarejestrowac do ortopedy?wlasnie nie wiem z bolem kregoslupa... nie garniam, znowu mnie chwyta, co jakis czas taki beznadziejny bol. Maxymo spi, jak wstanie obiados i w strone domu lekarskiego heja, moze nie bedzie za pozno zeby ktos tam byl... a nie dupa dzis sroda to lekarze do 11 lub 12. no wiec jutro po powrocie od Alicji laski MAxymola 😉
Zajadam wlasnie ten zupe krem z pora i ziemnioli pycha 😜 mniamusny 😉

• Mamusie
Hej. Komsi w Bytowie nie zdaje sie prawa jazdy, w Gdańsku lub w Słupsku, a instruktorzy z tąd walą na Słupsk bo bliżej...dzis było w miare spoko.... Kubus spał do 8 30 a ja o 6 juz jechałam do Sł. nastepny raz to juz egzamin. Ja do gina mam 9 Listopada, po mojej nadzerce obowiązkowo kontrola, oby było lepiej;( a tak to w ten sam dzień mam do urzedu, Kubus po niedzieli ma szczepienie...

• Mamusie
Ania napisał(a):
Magda, ale fajnie że to wszystko opublikowałaś 🙂 Cudeńka 🙂

P.S. Popraw jedną literówkę w swoim profilu "Przygoda z bibułą" zamiast "z bibuła".

Dzięki Ann już poprawiłam. Ja jestem niedoszłym dyslektykiem bo taka bład popełniłam ze stwierdzili ze udaje.

• Mamusie
Super blog, w ogole te bibulkowe slicznosci sa super!!! Mamy tu rekodziela kolczyki pudeleczka kwiatki 😉 jakie nam sie zdolne forumowiczki trafily 😉 Ann Ty to bezblednie wymyslac potrawy umiesz a to tez talent 😉 te wszystkie pulpeciki, kaszkowe cuda 😉
Maxym trnuje wchodzenie na kanape, siadanie badz wygibasy od ktorych o malo mi serce nie stanie... i schodzenie z niej....

• Mamusie
Madalena, fajny blog, a kwiatki, które robisz są śliczne 🙂

W Olci żłobku mają rytmikę czy jakieś zabawy muzyczno-taneczno, bo jak muzyka gra to podnosi rączkę i kręci się dookoła jakby tańczyła krakowiaka, wykonuje różne figury, macha rączkami, robi jakieś skłony. Super to wygląda 🙂 Jak uda mi się sfilmować to wrzucę, bo Ola jak widzi aparat to odrazu leci do niego.

• Mamusie
hej
Magdalena super blog tzn kwiatki ,wianki itd, fajnie miec takie zdolnosci...ja niestety takich nie mam;/
U nas wszystko dobrze , dzis byla kolezanka na kawce z syneczkiem 3 letnim, bawili sie ladnie ale pod koniec juz byly awantury i bojki o zabawki,, zadne nie chcialo ustapic a moja bidulka ze zlosci sie poplakala..
teraz ogladam seriale, piotrek w pracy a niunia spiocha od 19.30

• Mamusie
hej a ja dziś miałam zakręcony dzień

wczoraj zadzwonili do mnie z biura pracy że jest nowy projekt na dofinansowanie firmy i można dostać nawet 40 tys + 1300 miesięcznie przez pierwsze pół roku wczoraj siedzieliśmy z mężem do 1 w nocy i uzupełnialiśmy papiery a ja do 2 pakowałąm paczki dziś zjadłam śniadanie-jogurt i do biura pracy poszłam żeby mi pomogli wypełnić co nie wiem i zeszło mi do 12 do tego nie wziełam telefonu z domu a jechał przedstawiciel siódemki bo umowę podpisaliśmy żeby mnie szkolić mąż zły bo tel nie wziełam ale akurat się tak złóżyło że zdążyłam dojść do domu a on przyjechał potem to szkolenie jak tam te listy przewozowe drukować itd itp zeszło godzine Iga spała na szczęście później miałam 25 minut na wysłanie paczek bo listonosz o 13,30 przychodzi i ledwo zdążyłam i dopiero o godz 14 udało mi się zjeść obiad-jogurt bo nie miałam siły żeby sobie coś przygotować a że na dukanie jestem to wielkiego wyboru nie mam

• Mamusie
Hej 🙂

Ja już po śniadanku i kawce, za chwilę będę ogarniać mieszkanie.

Angela, moja Olcia zasypia przed 20, przesypia całą noc i budzi się po 6.00 lub 6:30, czasem śpi do/po 7:00. I to tak odkąd przestałam karmić piersią, a poza tym wyszaleje się w domu czy w żłobku, więc zmęczenie dopada. A w ciągu dnia śpi raz ciagiem 1-2 h lub ma 2 krótkie krótsze drzemki.

• Mamusie
Staś w tej chwili zasypia bardzo regularnie, prawie punktualnie o 20:00, chyba że danego dnia wyjątkowo późno spał, to wtedy z godzinę później. W zasadzie "przesypia" całą noc, ale wygląda to tak, że śpi spokojnie do pewnego momentu (czasem 2:00, czasem 5:00) a potem popłakuje przez sen, wałkuje się, zmienia pozycję, przenosi się w półśnie na drugi koniec łóżka, przytula, odpycha itd. On w sumie wtedy śpi ale to z nas, które danej nocy z nim dzieli łoże, już dużo gorzej 😉
Acha, ostatecznie likwidujemy łóżeczko. Kilka razy ostatnio Stasia do niego włożyliśmy i za każdym razem wylazł górą 🤢 Na wiosnę mu kupimy osobny materac z niską ramą.