Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
bylam z Maxymolem u lekarza, bo chyrlal mi strasznie, no i jest przeziebiony mocno, jeszcze nic na oskrzelach nie ma, i dostal swoj pierwszy antybiotyk;( coby ratowac przed powazniejsza choroba... no trudno;/ ajajaj zla jestem na siebie bo gdybym nie poszla do tej kolezanki, co te dzieci chore byly, aj gdyby mi powiedziala ze takie pochorowane sa...ach.. no nie ma co spi teraz od 12, bo w poczekalni sie wymeczyl z innymi dzecmi. A co do obserwacji mojego dziecka z innymi w poczekalni, mam aniola 😉 grzeczny chetny do zabawy, usmiechniety, bajerujacy wzrokiem innych, robiacy dziewczynka cacy... a niektore to taki rozpizdziel tam robily, zabieraly zabawki, darly sie na niego jak podchodzil zeby sie pobawic... dzieki ci panie 😉

maz zaraz wpadnie z pracy, podziebiony...wiec jedna noga w grobie... czyli zakladam szpital...

ja tu mam jednego lumpika ale autem musze dojechac i sa tez super okazje jeszcze nie kupowalam nic bo na razie nie trzeba bylo, ale bylam z kolezanka bo potrzebowala cos tam dla corki i looknelam szybciutko ze duuuzo fajynch rzeczy, ciuchy buty zabawki od uzywanych po metkowe. wiec jesli kiedys bedzie potrzeba zajade 😉 terza ciuchow dosyc. po kuzynie pozyczone mamy reklamowke znowu wiec git 😉

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jak rany, komsi, Tygrys naprawdę musi być aniołem że masz czas na wykopaliska i nadrabianie 😉 Stasiek jest na etapie wspinania się z prędkością światła na co się da, tak że jak on gdzieś biegnie z tym swoim błyskiem w oku to trzeba za nim gnać żeby zdążyć zneutralizować jakiś fajny pomysł 🤪 Ostatnio na topie jest podjeżdżanie samochodzikiem do kuchni i eksplorowanie blatów kuchennych. Już się nauczyłam przesuwać wszystkie noże wgłąb i używać w jego obecności tylko tylnych palników. Piekarnikiem tak szarpał że urwał zabezpieczenie więc się do niego dobiera za każdym razem kiedy wbiegnie do kuchni bez nadzoru. Dwa razy się już wywalił do tyłu jak zbyt gwałtownie pociągnął ale go to do niczego nie zniechęciło.

Dziewczyny, ja się teraz byczę i zbieram siły na czas kiedy zostanę z nim znowu sama. Jak widzę wykończoną naszą opiekunkę po całym tygodniu to się zaczynam sama uważać za bohaterkę że tak długo pociągnęłam bez pomocy w dzień 😉

Bidulino Tygrys, mam nadzieję że mu przynajmniej pomoże ten antybiotyk jak już nie dało się uniknąć. A bańki któraś z Was już stawiała? Można już?

• Mamusie
Ja też z Olcią będę musiała pójść do lekarza, bo myślałam, że już uporałam się z ostatnim katarkiem i rzadkim pokasływaniem, a tu nie. Do tego dzisiaj zaczęły ropieć jej oczka, w aptece poradzono mi przemywanie oczek naparem z rumianku, bo to może być od infekcji wirusowej.

A baniek nie stawiałam i nie wiem czy już można tzn. nie zastanawiałam się nad tym.

W środę idę na rozmowę w sprawie pracy - branża kredytowa. Zobaczymy czy będzie coś z tego, na pewno musi być umowa o pracę, dobrze żeby był cały etat i w miarę godziwy zarobek.

Zdróweczka na Maxymka!!!

• Mamusie
HEJ

u nas znów imprezka mąż ma urodzimy i przyszli znajomi i tak go mi upili że niby miał chęć na co nieco ale zasnął razem z igusią i dobrze bo nie lubie tak po pijaku 😉

a wiecie że w realu jest teraz to losowanie z kuponami i wyobraźcie sobie że wygrałam darmowe zakupy myślałam że to jakiś bo ci dają i robisz zakupy za daną kwote a się okazało że zwracają ci kase za zakupy które zrobiłaś przed chwilą a że zakupy robiliśmy małe bo tylko piwo i chipsy to wygrałam 45 zł ale i tak się ciesze pierwszy raz w życiu coś wygrałam

co do kurtki to moim zdaniem bardzo tanio ja ostatnio licytowałąm sukienkę z zary tak mi się podobała że szok i 40 zł zapłaciłam + przesyłka a nówka ok 90
kurtki w zarze drogie jak patrzyłam na Igusie 178 zł pogieło ich chyba no ale ciuchy firmowe i fajne ale nówki nie na moją kieszeń

zdrówka dla Piotrusia i Maxymka

uciekam spać buźka :*

• Mamusie
Wiecie co jest najlepsze, ze Tygrynio ma tylko ten kaszel od czasu do czasu, i dwa razy dziennie mu zielone glutasy wytre, bo sie dzeicie dmuchac nazmialo 😉
zaraz podam mu kolejna dawka i zmykam spac, Sylwia to sie mezaty szybciutko zlozyl 😉 szkoda ze zakupow jakis ogromniastych nie zrobiliscie, ale to nic tak jak mowisz wygrac cokolwiek jest milo!

Ann to Oskara trzeba Ci zmontowac, wymiekam co Gigant wyprawia 😉 Maxym jak jestem w kuchni to tez dipiera sie do szafek, ostatnio tylko otwieral i zamykal, ale wczoraj probowal wyciagac mi garnki, to go trzy razy wyprowadzilam, pada na kolana i beczy, to zajmuje go czym innym i juz dzis byl spokoj, ciekawe na ile....

• Mamusie
Bardzo chętnie się spotkamy... jeśli nie będziemy w tym czasie we Wrocławiu 😉 Wstępny plan jest taki właśnie ale co z tego wyjdzie to jeszcze zobaczymy. Jeśli pojedziemy to w Wielki Piątek albo Wielką Sobotę więc jeśli będziecie wcześniej to może nawet uda się te dwie sprawy pogodzić 🙂

A mnie dać tego kto wymyślił zmianę czasu! Szybko! Niech wytłumaczy Staśkowi że teraz się wstaje o godzinę później! Dziś z okazji że święto i M może dłużej pospać, Staś wstał o 4:30 😎 Marudny jak rzadko, zasadniczo wszystko do bani. Chce jeść ale nie chce jeść. Chce spać ale nie chce spać. Chce czytać ale nie chce czytać. Chce na spacer ale nie chce na spacer. Wrrrrr... Czytałam w książce o psychologii dzieci że dzieciaki w wieku 2,5 roku klasycznie tak się miotają między sprzecznościami. Jak mam tak mieć później na dłużej to ja dziękuję serdecznie za taki wiek i poproszę od razu dziesięciolatka 🤢

Komsi, a co to Oskar, bo nie ogarniam?

• Mamusie
hej a my pospaliśmy dziś ładnie Iga jakoś odpukać nie miała problemu z przestawieniem się pobudka po 6 na mleczko i później jeszcze kimneliśmy do 8 czy jakoś tak

Ann a dziś mi się śniło że mi zostawiałaś stasia pod opieką he he nie wiem skąd mi się to wzieło 😉 i był grzeczny i bardzo dużo już mówił he he

mąż trzeźwieje więc na cmentarz planujemy się wybrać dopiero po południu i może do moich rodziców skoczymy

• Mamusie
a mąż ma znowu punkty do wykorzystania i tak się zastanawiam nad robotem kuchennym

http://www.ceneo.pl/146021s

coś takiego mąż mówi żeby brać a ja nie do końca jestem przekonana nigdy nie miałam do czynienia z czymś takim ma może któraś z was takie ustrojstwo? jak się sprawdza czy faktycznie się z niego korzysta?

• Mamusie
doberek ;*

Ann myśle że Komsi chodziło o Oskara tą nagrode filmową 😁

my dziś plan taki obiad u teściów wyprawa na groby powrót do domku i wizyta kumpeli 😉

ahhh... i wczoraj sobie poradził wzorowo 😉 i nawet nie było dużo sprzątania po nich 😁 hehe

miłego dnia życzę ;*

• Mamusie
hejo, dokladnie Ann Oscar for u 😉

My bedziemy przed swietami, na pewno z dwa tyg 😉 bo przeciez trzeba sie zrelaxowac u Mamusi 😉 no ale to na razie taki moj cichy plan, zobaczymy 😉

Sluchajcie na spacer chyba moge wyjsc z Macymkiem? na zasypiacza i tak pojde ale potem, do lasu gdzies? jest cieplo, on nie ma goraczki, tylko kaszelo i glutosy czasem. wydaje mi sie ze tak, czy myslicie zeby nie.

• Mamusie
No to się zgadamy 🙂 A, Oskar 🙂 Jakoś tak moje myślenie poszło w stronę kolejnego zabezpieczenia kuchenki 😉

Pewnie że przewietrz Tygrysa 🙂 Dopóki nie ma temperatury, to nawet lepiej na przeziębienie na powietrzu. Stasiek z glutami i kaszlem wychodził na full, spał też na powietrzu.

• Mamusie
bry z rana 😉
wrocili wszyscy z cmentarzy?no to meldowac ise tu jend apo drugiej 😉
my nie wyszlismy do konca z domu, tylko na usypiacza ktorego maxym olal i nie zasnal i dopiero w domu ok 14 kimnal sie wiec wstal przed 16 i potem juz nigdzie nie pojechalismy bo ciemno zaraz zimno sie zrobilo...

teraz mi strajkuje nie chce jesc ze mna sniadania... wiec poczekam i zaraz od nowa kanapke bede montowac 😉kiedy powinien zaniknac kaszel na antybiotyku? bierzemy od poniedzialkowego popoludnia niby jest go mniej ale jest.

juz je ze mna 😉
milego dzionka 😉

• Mamusie
hejka 🙂

no ja cie pitole ale Maksym jest super!!!! 🤪 🤪 🤪 fryzura, minka no i sliczna chlopina 🤪 🤪 🤪

co do lobuzowania to Dawid:, wspina sie na krzeslo w kuchni i wchodzi na stol (krzeslo juz teraz lezy nogami do gory), otwiera kuchcnke wchodzi na nia i zaczyna otwierac po bokach szuflady i szafki, ostatnio cos zrobil z zmywarka ze sie popsula, wlazi pod fotele i stol w pokoju spod ktorych pozniej nie moze sie wydostac, staje na fotelu i otwiera sobie drzwi baslkonowe, mysle ze moglabym jeszcze duzo wymieniac, poprostu straszny zniego lobuz 😉

zaraz zmykam do pracy a dla Piotrusia, Maksymka i Olenki zycze zdrofka 😘 😘 😘 my poki co bez infekcji, tfu, tfu-wypluc 😉

• Mamusie
Acha, czy Wasze dzieci też tak gubią strasznie rękawiczki? Staś zgubił albo zdekompletował już w tym sezonie 3 pary 😲 Ciężko się zorientować kiedy wywala je z wózka a sznurek też się nie sprawdza, bo go tak irytuje że gryzie dopóki nie przegryzie 😉

• Mamusie
hej

co do rękawiczek to u nas jest z nimi cyrk Iga tak się drze jak jej założe że mało nie pęknie ja nie wiem co to moje dziecko butów nie szalika nie rękawiczek też nie na wszystko jest ryk

i nie odpisałyście czy macie takiego robota wielofunkcyjnego czy nie jak tak to czy z niego w pełni koszystacie?

• Mamusie
Ja niby mam (ale Moulinex), ale jest popsuty więc jakbym nie miała. Dotychczas przydawał mi się do blenderowania, tarcia warzyw na sałatki, placki itp. Nie używałam w ogóle wyciskarki do owoców, mieszadła do ciasta. Nie używałam go jako maszynki do mięsa w ogóle bo mielił na miazgę a ja jednak wolę takie grubsze.

• Mamusie
ano Sylwia ja nie psiadac czegos takiego 😉 brak miejsca, a i nie wiem czy by nie lezal...
Czyli Dawidos Gigantos tez lobuzuje 😉 konkretnie 😉
u mnie Maxym tyko jak ze zmywarki wyciagam badz wkladam rzeczy to chce sobie wejsc do srodka...ale go gonieee,)
szuflady za to kocha w nich grzebac, albo z szafki w ktorj prawie nic nie ma wyciga twistera re i ja rozpakowuje, pudelko juz jest w takim stanie ze spakuje go chyba do reklamowki...

wzielam sie za robote dzis porzadkowa...kurze scieranie ogarnanie maxyma szafy,posegregowalam znowu za male ciuchy i za duze, bo kolchoz byl az strach. zasnal mi teraz ksiaze na spacerku i duje.

• Mamusie
Madalena no właśnie się zastanawiam nad nim bo żeby leżał to też bez sensu ale w sumie to za free to inaczej bo jakbym miała kupić to by mi było chyba szkoda kasy no nic zobaczymy co tam mąż wymyślił bo zamówił sobie 2 komplety jakichś narzędzi ale w końcu miał z jednych zrazygnować na rzecz tego robota i miał dzwonic do nich bo na stronie się nie dało to zobaczymy czy tmto zamówienie dało się anulować a jak nie to mi zamówi zwykłego robota z miską obrotową do nowego domku sie przyda