Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hehe Mini to Domi by obronił Majke bo on uwielbia muchy gonić 😉 A tak wogóle mam pytanie byłaś kiedyś w Toruniu w tym ogrodzie zoobotanicznym? Bo chcę Pawła w niedziele może tam wyciągnąć żeby Dominikowi trochę radości sprawić 🙂 tylko nie wiem czy warto

SylwiaC napisał(a):
hehe Mini to Domi by obronił Majke bo on uwielbia muchy gonić 😉 A tak wogóle mam pytanie byłaś kiedyś w Toruniu w tym ogrodzie zoobotanicznym? Bo chcę Pawła w niedziele może tam wyciągnąć żeby Dominikowi trochę radości sprawić 🙂 tylko nie wiem czy warto

nie byłam ale teraz skoro o nim mówisz to chyba wybiore się z maluchami 🙂

• Mamusie
Mini on Ci już teraz na złość będzie robił trochę, żeby Ci wszystko utrudniać szkoda tylko,że zaczyna kosztem dziecka... biedna Maja pewnie ją to boli a on ma to gdzieś 😞 😠 a my teraz stwierdziliśmy,że jedziemy do Grudziądza do parku gdzie westernowe miasteczko jest, park dninozaurow i jakies zoo tez- odleglosc ta sama jak dla nas a tam wiecej ciekawostek 😉

• Mamusie
mini23 napisał(a):
wiem że już was pewnie dobijam ale kurcze powiem wam tekst roku!!

Maja po antybiotyku ma kurke i dupcie jakby miała wrzątkiem polaną,i dziś miałam z nią jechać do lekarki po maść,ale rano wstaje a ani złotówki mężuś nie zostawił na autobus...
a ten wrócił i tekst czemu nie dziś a jutro dopiero chce z małą do lekarza iśc,a ja że jak by zostawił pieniądze to była bym i dziś a on że mogłam przecież pieszo z nią iść 😠 😠
tak ok 4-5 km 😠

nie wiem Aga, ale skoro sie juz zdecydowaliscie, ze razem nie bedziecie, to wybierac sobie dziwne daty na wyprowadzenie sie dopiero az za ok 2 mies.... nie wiem, ale mieszkac pod jednym dachem z nim, po cholere sie pytam? jesli nie masz jeszcze mozliwosci zamieszkania z K , to po prostu przeprowadz sie do mamy. nie martw sie, ze zepsujesz jej tym nastruj, bo dla matki zawsze najwazniejsze bedzie szczescie dziecka 🙂
ale on książę do domu autobusem wraca a nie pieszo 😠 😠

Kasiu moi rodzice mają małe mieszkanko to raz,jak ja jadę brat śpi na materace,a ja z dziećmi na łóżku,ojciec jak jest w pracy to jest ok,ale jak pije to wpada w trans,ma zwidy,amoki itp.
kłoci się robi awantury i potrafił o ile pamiętasz dusić nawet mojego brata pisałam kiedyś o tym.

WIĘC MIESZKANIE Z MOIMI RODZICAMI NIE WCHODZI W GRE!!
a i co do mamy to ona wychodzi z założenia że jak się wzięło ślub to trzeba się przemęczyć i siedzieć w małżeństwie nawet jeśli jest do dupy!! tak jak ona tyle lat z kimś kto ją bił,poniżał itp 😠

• Mamusie
Hej 🙂
aj, Krowa, masz przeboje z tym jeszcze mężem 😞 musisz dać rade do września 🙂 baaaardzo się przejmuje Mają. A że tak spytam, to jak jest? Daje Ci pieniądze na obiad, na dzieci itd? Czy musisz się prosić? 🤨
My byliśmy niecałe 2 h na plaży, nad jeziorem, ale mały nie da posiedzieć. Naburmuszony był, nie chciał nawet się w piasku bawić i poszliśmy do domu, w tramwaju zasnął, także śpiący był i dlatego między innymi marudny.
Ale nawet opaliłam się 🙂 chociaż w stroju nie byłam,a le trochę mnie złapało. Tylko już mnie wszystko swędzi 🤢 🤢
Wiecie, że mój mąż robi od poniedziałku i czwartku i właściwie nic w tej pracy nie robi? Nie wiem czy w UK jest taki styl pracy, czy co? 😉 hahhaa. Mówi, że już ma dość, umiera z nudów 😉 ale płacą, więc się śmieję, że ma wakacje i mu za to płacą i garba od roboty nie dostanie 🙂
Mam pytaine- ile kosztuje wynajem domku/mieszkania za tydzień? Bo jemu firma płaci 125f tygodniowo i że niby może sobie wynająć z rodziną i też mu będą płacić.

• Mamusie
Nina są bardzo rożne ceny, w zaleznosci czy Dom z ogrodem czy zwykły flat i w zależności gdzie . W mojej okolicy domy kosztują średnio 750£ do tego ok 130 counsil tax i oczywiście gaz, telewizor, światło, woda... W Londynie płaciliśmy 1500£ plus ta reszta. Wejdź sobie w internet na np. www.findproperty.com albo wpisz house for rent i nazwę miejscowości i wszystko będziesz wiedzieć 😉 a u nas 30 stopni 🤪

Hej hej 🙂 Majka była ze mną u lekarki,i ma maść robioną jutro do odbioru,po antybiotyko terapii to jej na pupci wyskoczyło 🤨
Nina Majka też dziś marudna była co do finansów,ja mówię czego brakuje w domu,albo on mówi że mam iść z nim i tyle,nie mówi póki co nic złego na ten temat 🙂

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
Ja po pracy jutro też do pracy 🙂
Zmienili mi godziny pracy na weekend i jestem zadowolona z nich bo mniej wydam na dojazdy 🙂

Ninka to zależy od miasta w jakim jest mąż. Wynajęcie domu i suma za to zależy od wielkości miasta. Mój brat za mieszkanie z jedną sypialnią płaci 75 funtów tygodniowo my za dom z 3 sypialniami i podwórkiem płacimy 105f tygodniowo. Myślę, że jeśli miasto jest umiarkowanie duże to za 125 f tygodniowo na pewno wynajmiecie coś z dwoma sypialniami 🙂 Ale tak jak Kasia pisze do tego dochodzi cansil tax jakieś 100f miesięcznie prąd, gaz, internet, woda itp. Tutaj opłaty są baaardzo wysokie niestety życie jako jedzenie i ubrania są tańsze na szczęście.
U mnie tez upał 🙂 Ala dzisiaj w końcu skorzystała z basenu i kąpielówek 😁 Wypluskała się na podwórku 😁

• Mamusie
hej hej 🙂 my od rana na podworku 🙂 maly teraz poszedl spac a ja przygotowuje cos do obiadu ale chyba na szybkosci spaghetti zrobie 😉 my dzis mamy 3 rocznice ślubu wiec pewnie wieczorem mnie nie bedzie 😜 a co do oplat kasiu to wydaje mi sie ze 100 na miesiac to nie tak zle za rachunki hehe porownujac ile sie u nas placi za prad wode i internet 😉 to co Nina nastawiasz sie na wyjazd?

http://www.fakt.pl/artykuly,Tak-rozpacza-dziecko-zostawione-na-lotnisku-przez-rodzicow-Zobacz-jak-dziewczynka-zostawiona-przez-mame-chce-do-niej-wracac,170363,0,1,1,0,0,0.html

PATOLOGIA!!! NIE WYOBRAŻAM SOBIE ZOSTAWIĆ MAJKI Z KIMKOLWIEK OBCYM WŚRÓD OBCYCH LUDZI!! SERDUSZKO BY JEJ PĘKŁO Z BÓLU WIDAĆ NA FILMIE JAK TA MAŁA SZUKA RODZICÓW 😞 😞

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
Ja mam wolne 2 dni 🙂
Sylwia 100f to bardzo dużo ponieważ to jest podatek tylko na wywóz śmieć opłata na policję, straż pożarną itp. a mojemu Mariuszowi oprócz tego zabierają z wypłaty drugi podatek prawie 400f ! i mi tez pobierają jakieś 100f miesięcznie a więc razem podatek wychodzi 600f miesięcznie nas a więc to jest bardzo dużo a nawet w tym nie mamy pełnego leczenia lekarskiego bo m za dużo zarabia 🤔 Ale tyle pobierają bo muszą z czegoś płacić benefity tym którym się robić nie chce tylko robią dzieci fabrycznie 😠

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Sylwia, gratulacje z okazji rocznicy 😁 oby jeszcze było takich 50 😁
A co do przeprwoadzki, to na razie rozmyślam. zależy czy się uda. Zresztą jestem uzależniona od aparatu itd. To nie jest takie hop, zresztą wiadomo 😁
Krowa, straszne to jest. Co chwilę się słyszy, ze matka zabiła dziecko, czy inne tragedie. Dokąd ten swiat zmierza? 😞

• Mamusie
Mini, jak tylko to zaczęłam czytać, aż w żołądku mi się przewracalo, od razu widziałam Kaye...nieprawdopodobne rzeczy się dzieją 😠 opłaty nie są jakieś olbrzymie jeśli chodzi o uk. Wiadomo, ze zawsze za wszystko trzeba płacić i porównując z cenami z pl 1:1 jest w miarę znosnie, Kasia nie strasz Niny 😉