Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justa napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Hej Dziewuszki 🙂
ja miałam dwa ciężki dni w pracy, miałam awanturę z dyrą powiedziałam jej że czuje się dyskryminowana z powodu tego że ma dziecko, byłam w ciąży i na l4.
Najlepiej jak bym sobie szukała nowej roboty, bo dłużej z nią nie wytrzymam

A dlaczego się tak czujesz? daje Ci coś odczuć, że jesteś "gorsza" ?

Non stop opowiada wszystkim jakie to miała pracownice co na l4 poszły jak były w ciąży, że to taka straszna choroba przecież. Że teraz to karmienie piersią to jakieś nadużywanie. Wczoraj miałam wyjazd do Oświęcimia z koleżanka z pracy i dyr, służbowo od 7:30 do 18 i pewnie bysmy wrócili po 19 ale powiedziałam że ja mam dziecko małe w domu to zrobiła aferę czy dziecko jest same, i co się odzywam bo akurat tylko ja ma małe dziecko i pełno innych przykładów - to raczej pod mobbing podchodzi
Nagrody rocznej nie dostałam ja i 2 koleżanki co w ciąży były i rodziły. Reszta dostała, a my za karę

Justa to jest naprawdę jakiś mobbing. Szefowa jest jakaś nie normalna.

• Mamusie
Hania napisał(a):
Justa napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Hej Dziewuszki 🙂
ja miałam dwa ciężki dni w pracy, miałam awanturę z dyrą powiedziałam jej że czuje się dyskryminowana z powodu tego że ma dziecko, byłam w ciąży i na l4.
Najlepiej jak bym sobie szukała nowej roboty, bo dłużej z nią nie wytrzymam

A dlaczego się tak czujesz? daje Ci coś odczuć, że jesteś "gorsza" ?

Non stop opowiada wszystkim jakie to miała pracownice co na l4 poszły jak były w ciąży, że to taka straszna choroba przecież. Że teraz to karmienie piersią to jakieś nadużywanie. Wczoraj miałam wyjazd do Oświęcimia z koleżanka z pracy i dyr, służbowo od 7:30 do 18 i pewnie bysmy wrócili po 19 ale powiedziałam że ja mam dziecko małe w domu to zrobiła aferę czy dziecko jest same, i co się odzywam bo akurat tylko ja ma małe dziecko i pełno innych przykładów - to raczej pod mobbing podchodzi
Nagrody rocznej nie dostałam ja i 2 koleżanki co w ciąży były i rodziły. Reszta dostała, a my za karę

Justa to jest naprawdę jakiś mobbing. Szefowa jest jakaś nie normalna.

😞nio wiem

• Mamusie
pracowalam kiedys w firmie, gdzie szefową tez byla kobieta, do tego 3 czy 4 lata starsza ode mnie, straszna zołza, przepracowalam tam 3 lata - i tak dziwie sie ze tak dlugo z nia wytrzymalam
pewnego dnia tak mnie zdenerwowala, ze powiedzialam jej ze mam dosyc i zlozylam wymówienie

Ja też bym chciała kupony, ale na jakiej zasadzie one są, bo nigdy korzystałam 😆

Justyna no to rzeczywiście niemiło masz w pracy, nie wiem co Ci poradzić. Straszne to jest, że kobieta kobiecie takie rzeczy robi.

Laura zasnęła bez żadnego wrzeszczenia niczego - jestem w szoku! Płakała, bo chciała mleko, wypiła wszystko i odwróciła się do mnie plecami na brzuch, bo tylko tak śpi całą noc i tyle ją widziałam. A tak to dzień w dzień ryk i histeria jak miała iść spać.

nusia27 napisał(a):
blutek zapisz sobie gdzies, bo nie wiem czy ci juz pisalam - Marylka urodzila sie o 23:11. moj brat sie smieje, ze on jej urodziny bedzie swietowal 21 bo w polsce byla 24:11 😜

No i ma rację 😁

• Mamusie
donia napisał(a):
dziewczyny macie jakies domowe sposoby na wypadanie wlosow, masakra znowu mi strasznie wypadają, tak mnie to denerwuje ze nie wiem, wszedzie, ale to wszedzie sa, kur....ostatnio w cukiernicy znalazlam, fuj.....
no mi też wypadają 😞i jem takie apteczne specyfiki typo skrzypo vita i doopa włosy normalnie lecą mi z głowy 😞kupiłam taki wstrętny olejek z czarnej rzepy do wcierania w skóre głowy ale tak śmierdzi że nie moge 🥴

• Mamusie
dziewczyny napiszcie mi ile wasze maluchy śpią w dzień?bo mije dziecko oszalało do reszty 😠nie dość że ciągle marudzi to jeszcze spała dzisiaj przez cały dzień 2 godz 🤪wstała od 6.30 rano i o 20-tej nie chciała iść spać a wyła jak kojot przez całe popołudnie 😠

Asia napisał(a):
dziewczyny napiszcie mi ile wasze maluchy śpią w dzień?bo mije dziecko oszalało do reszty 😠nie dość że ciągle marudzi to jeszcze spała dzisiaj przez cały dzień 2 godz 🤪wstała od 6.30 rano i o 20-tej nie chciała iść spać a wyła jak kojot przez całe popołudnie 😠

3 razy na pewno w ciągu dnia , a jak długo to różnie, ale przeważnie od 1godz do nawet 2,5.

• Mamusie
donia napisał(a):
dziewczyny macie jakies domowe sposoby na wypadanie wlosow, masakra znowu mi strasznie wypadają, tak mnie to denerwuje ze nie wiem, wszedzie, ale to wszedzie sa, kur....ostatnio w cukiernicy znalazlam, fuj.....

ja nic nie zdziałałam
po prostu w pewnym momencie same przestały wypadać ale masz racje były dosłownie wszędzie 🥴

• Mamusie
Asia napisał(a):

Anastazja w żłobku śpi 2 razy po ok 1-1,5h a później jak ją odbieram o 15 to na spacerku śpi średnio pomiędzy 15:30-17 i zasypia po kąpieli o 19;30i spi do 6