Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

A my mamy juz jedną -lewą jedynkę (wkońcu 😁)i czekamy na kolejną,oby jak najszybciej ,no i dzisiaj Zuza była mniej marudna,
A co do zabawek to ja kupuję Zuzi na gwiazdkę piłeczki do basenu,którym będzie jej kojec,ona uwielbia bawić sie w tych piłkach ,i jakos smutno by mi bylo jakbysmy w swieta wszyscy odpakowywali prezenty a Zuza by nic nie dostała 😞u nas nawet pies dostanie nową kość),ja jeszcze Zuzi nie kupowałam zabawek poza pacynkami z Ikei,te co ma to albo dostała ,albo są po innych dzieciach,i nie obraźcie się ale prezent typu krzesełko do karmienia czy coś podobnego to bardziej prezent dla rodziców niz dla dziecka,przepraszam nie chciałam nikogo urazić ,ale takie jest moje zdanie a ja mówie to co myśle.

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hmm serniczek ,ale mi na smak zrobiłaś,szkoda A dzisiaj oglądałam program kawa czy herbata i tam jakaś pani pediatra powiedziała ze w naszym kraju spotyka sie czasami z takim sredniowieczem ze poprostu rece opadają np.ze mamy przy pleśniawkach bardzo czesto leczą je moczem dziecka,a najbardziej mnie zdziwiło jak opowiadała ze są ludzie którzy rany u dziecka leczą żabami 🤔najpierw taką zabe rozjeżdzaja kołami samochodu a potem nakładaja na rany,no i powiedziała jeszcze ze bardzo denerwuje ja jak niektórzy rodzice wzoruja sie na celebrytach i gwiazdach ktore urodzily dziecko i wydaje im sie ze juz wszystko wiedza na temat dzieci i pisza o tym ksiązki,a inne matki postepuja zgodnie z tymi zasadami zawartymi w tych podrecznikach i nie wazne co mówia lekarze ,ważniejsze co powiedziała gwiazda,

no my po domku też tylko na bosaka chodzimy,ale na wyjscie musze zakładac buty ,bo po ziemi nie bardzo bez ,bo by zimno było ,a Zuza juz inaczej niz chodzic to nie chce ,tylko biedny mój kregosłup,zaraz bede garbata,najlepsze jest jak chodzi kolo mebli albo stołu sama a potem chce isc dalej i wtedy stoi trzyma sie jedna reka stołu ,patrzy miejsce które sobie obrała do pojścia,wyciąga 2 rączke do góry i czeka az ktoś ja złapie za tą ręke i [bedzie mogła isc ,a jak to za dlugo trwa i nikt jej nie lapie to krzyczy:eeeee,albo piszczy i trzeba isc ,juz przestała sie puszczac i chodzic sama,
Zmykam spać ,bo juz moja godzina wybiła,jak potem leze w łózku to myśle co Wam jeszcze zapomniałam napisac 😁a rano znowu nie pamiętam,chyba bede musiała na kartce pisać

😁jestem tak zmęczona ze przeczytałam sernika 😁nie uwierzysz ale śmieję sie teraz głośno sama z siebie,
Nic tu po mnie bo głupoty zaraz zaczne pisać 😜
Dobranoc ,przespanej i spokojnej nocki mamuśki,Nanusia miłego wieczoru i nie myśl juz o teściowej

• Mamusie
Zuza dzieki postaram sie nie myslec juz jest lepiej niz rano troche ochlonelam 😉 A co do spotkania to ja tez myslalam, ze to niewiadomo co bedzie, balam sie itp bo wiesz ludzi sie do okola nasluchalo itp i czlowiek jak galareta. Ale ogolnie to bylismy u kobiety- murzynka moze po 30 byla bardzo mila, a zarazem powazna w niektorych momentach. Ponoc ci urzednicy to szkoleni psychologowie. Obserwuja ludzi i stwierdzaja czy malzensto jest prawdziwe itp. Niby na ludzie a czytaja z twojej twarzy i zachowania wszystko. My nie mielismy co ukrywac jestesmy razem od 11 lat no i mamy dziecko wiec- jak zobaczyla zdjecia z tych lat i tyle roznych kolorow wlosow co ja mialam to zaniemowila 😜 heheh Tazke ciesze sie, ze juz po wszystkim ufff 🙂
Sobolinku wie pamietam co pisalas o tesciowej. Naszczescie ona zostala z ALa tylko raz. Wole jezdzic z Luska do pracy i byc spokojna!! Nie potrzebuje wiecej stresu w moim zyciu i tak mam go w dostatku. A ona to fakt harakter ciezki- fauszywa- zawzieta-arogancka. Kiedys ja bylam nastolatka i zaczelam byc z M to potrafila wydzwaniac do mnie do domu na tel i truc mi glowe przez godzine kilka razy w tygodniu, a ja nie potrafilam z nia skonczyc gadac. Ona lubila sobie wypic i jak pila to wydzwaniala do wszystkich i dreczyla. I czasami siedzialam z nia na telefonie z grzecznosci bo w koncu bylam z M i bylam gowniara i plakalam po cichu bo juz nie moglam tego zniesc ( pamietam moja mama nie mogla na to patrzec- kazala mi konczyc to itp, ale ja nie potrafilam) DO dzis dnia nabawilam sie przez nia fobii telefonicznej. Zawsze jak dzownil tel to balam sie ze to ona. Teraz za kazdym razem jak dzwoni tel to serce mi staje w gardle!! A jak widze na wyswietlaczu ja to wogle zaczynam sie trzesc i nigdy nie odbieram. M zawsze sie na mnie zlosci i nie rozumie tego co ona mi zrobila. No ale cuz ja i tak zawsze stawiam na swoim. ojjj duzo duzo mozna by bylo pisac o tym i o roznych sytuacjach z nia zwiazanych. Obrzydzila mnie do siebie od pierwszych dni jak zaczelam byc z M i juz nigdy nie zmienie zdania na jej temat. Zawsze bedzie dla mnie wauszywym, zawzietym babskiem.
Dobra koniec- sie rozczolilam 😉
O Sobolinku wczoraj wlasnie czytalam w ksiazce, ze dopuki dziecko nie zacznie chodzic to nie zakladac butkow najlepiej bosa nozka albo skarpetki z abesem jakby zaczelo wstawac, i wysokie buty co krepuj akostke tez nie sa dobre bo wtedy miesnie nie pracuja wlasciwie. Jutro spisze ten kawalek z ksiazki bardzo ciekawy.
Dobra uciekam milego dzionka kochane 😘 😘

• Mamusie
Przegladam tak sobie ta stronke sklepu SOlar co Joasia w nim pracuje i musze przyznac, ze ladne tam maja ciuchy no i rowniez przepiekne ceny 😉
Sobolinku ten plaszczyk rzeczywiscie swietny 🙂 mi osobiscie bardzo spodobala sie ta sukienka mmmm 🙂 wspaniala jest http://www.e-solar-company.com.pl/sukienka,452.html
No i widze ogolnie moda na swetrowe sukienki z glofami 🙂 tez fajnie tutaj tego w modzie nie ma puki co 😉
ok uciekam juz teraz naprawde 😜

• Mamusie
hej
nanusia gratulacje zielonej karty, fajny Ci urzędnicy sprawili prezent na Mikołaja 🙂
a teściowa po prostu znalazła sposób żeby popsuć ci całą radość bo jak ona jest nieszczęśliwa to wszyscy też muszą być, więc się nie przejmuj i ciesz się bo jak sama piszesz ciągle coś złego was spotyka a teraz nareszcie coś dobrego.
U nas w kalendarzu szczepień nie ma żądnych szczepień w 9 miesiącu, dopiero po 12.

A co do gwiazdki i Mikołaja to zgadzam się z Zuzką to na pewno będą zabawki i każda popakowana w oddzielny prezent żeby było co rozpakowywać i rozrywać 🙃, pewnie że jest tak jak mówicie że nic jeszcze nie rozumieją, ale z zabawek cieszyć sie umieją a ja uwielbiam dawać Julii coś nowego wtedy sama mam największy prezent. Jeszcze nie wiem co to będzie ale myśle że z tym nie problem bo półki w sklepach są pełne tylko żeby kasa była.

Doberek
Julik czy ja dobrze widzę pisałas posta o 4.30? 😆spać nie możesz,czy morze tak głośno szumi w Gdyni i zakłóca Twój sen 😉
U nas kolejna noc ze snem przerywanym coo godzine,i ogólnie Zuza od kilku dni strasznie wierci sie w czasie snu i przewraca z boku na bok

• Mamusie
Po pierwsze: STO LAT DLA ULCI !!!!

Sobolinku - ciesze się, zę się wyjaśniło co z Anusią. Dobrze, że zrobiła kupkę (kurcze, musiała być wielka skoro papmek nie wytrzymał0. No i super, że z nóżkami ok.
My ubieramy czasem po domu kapcie, takie poniżej kostki, ale tylko po to, żeby Michaś się przyzwyczajał. Na chwilkę. Bo mimo abs ów na rajstopkach wiecznie się ślizgał jak wstawał na panelach.
Nanusia - gratulacje zelonej karty !!! I ciesze się, żę będziesz mogła wpaść do Polski niedługo.
My też szczepiliśmy 6 w 1 i nie mamy teraz szczepienia. Dopiero po 1 urodzinach.

No i pojawiają się kolejne ząbki - dwie dwójki górne. Już jest płacz i marudzenie.
A dziś nawet w domu jak Michasia ubierałam do żłobka to płakał.

STO LAT DLA ŚLICZNEJ ULEŃKI

Małamyszko ,to witaj w klubie :górnych zębów"no i życze wiele cierpliwości ,bo mnie się juz kończy
A pisałam Wam ze Zuza nie bardzo chce jeść,myslalam ze ona nie ma apetytu,ale ma i to duży tylko ze na nasze ,dorosle jedzenie.wczoraj zjadła miske zupy pomidorowej i 3 kluski śląskie,a dzisiaj na sniadanie 2 kromeczki chleba z pasztetem,za to owockami ze sloika gardzi ,zupki i obiadki tez sa bee,wiec chyba zaczne pomalutku dawac jej normalne jedzonko,wkoncu ona za tydzien skonczy 10 miesiecy,a chce zeby cos jadla innego poza moim mleczkiem

• Mamusie
Hej
Ile do nadrobienia mialam,przperaszam ale nie ejstem w stanie odpisac na wszystko,mam chwilke.
Ostatnio brakuje mi czasu na cokolwiek,maly nie wiem dlaczego i co jest powodem-nie usiedzi sam ,chwile sie zabawi i juz rece wyciaga ech...
Jutro jade na zabieg do Krakowa,wiecie co mnie przeraza ?? To ze tu W Tarnowie,trwalo to 10 min a w Krk bedzie 40-ledwo co wytrzymywalam te 10-BOJE SIE BARDZO.
A dzwonilam do lekarza mojego,powiedzialam mu w czym rzecz a on odparl ze wie co robi i na moim miejscu nie zmienial by lekarza dla kilku stowek hhahaha rozumiecie.Poszlam do niego,powiedzialam mu ze czuje sie oszukana,jak moge placic tyle za policzki,gdzie w zadnym miescie nie ma takich cen :P Ze jestem zbulwersowana,i napewno nie wystawie dobrej opini tym bardziej ze zabieg tak krotko trwal.Powiedzial ze jedyne co moze zrobic to dac 200 zl znizki na nastepny hahahahaha -MASAKRA.Powiedzialam,ze ok ,w porzadku -ja mam duzo znajomych ktorzy chcieli skorzystac i duzo znam ludzi ktorzy juz korzystaja i zamknelam za soba drzwi. Oczywiscie odpowiednia nota na opiniach wystawiona 🙂

Wszystkiego naj naj dla solenizantow !!!!!

zuzka
To juz naturalne ze Zuzia jest smakoszka waszych dan !! Sa pyszne maja wyrazisty smak 🙂 Ja juz co raz czesciej podaje mu normalne jedzenie,tzn nie tak przyprawione jak dla nas.Zupe-gotuje juz jedna.

pisalyscie cos o kurtkach
Ja jestem an etapie kupna,nic mi sie nie podoba wszytsko na jedno kopyto : w Orsay,upatrzylam sobie taki jeden-powiedzmy ze moze byc,tylko w Tarnowie zostaly same 34,36 w moim kolorze a ja potrzebuje 38 wiec jutro bede w Krk,zobacze moze tam

Czy ktoras z was idzie na bilans na 10 miesiecy ?? Mi przyszlo wezwanie od pediatry Szymonka.

Kurcze musze zmykac,maly terrorysta wzywa.Powiem wam ze poza tymi dwoma godzinami,gdzie spi nie odstepuje go na krok,probowalam ostanio to krzyczal w nieboglosy.Ma ten katarek i chrypke,bidulek nie chce zeby wysilal glos.

Milego dnia :*

• Mamusie
haha nie Zuzka to nie wiatr to mały głodek o imieniu Jula co dziś co dwie godziny budził się na jedzenie, a ja często jak odsysam cycki to siedzę przed kompem bo inaczej bym zasnęła przy tej monotonnej czynności 🙂

100 lat dla Uleńki

Evek u nas nie było w planach bilansu, lekarka mówiła że dopiero przy następnym szczepieniu czyli po 12 miesiącu

• Mamusie
Zuzka - my już górne jedynki mamy od początku listopada, także w klubie jestem od jakiegoś czasu.
A co do pracy, to zrezygnowałam z tego biura podróży w centrum handlowym. Przerażał mnie powrót samej po nocy (nie mam auta a ciężko wrócić z obrzeży miasta do centrum autobusem). No i nie znam niemieckiego, a tam mają w tym języku część katalogów. Dziwne, bo przecież jesteśmy w Polsce, ale to niemieckie biuro więc nie tłumaczą.

my po spacerku,troche zmarzlam a niby mrozu nie ma,ani wiatru,
Malamyszko,pytalam o te zabki ,bo juz sie pogubilam ktore dzieciaczki jakie zeby maja 😁no i moja gwiazda najpierw miala 2 a teraz dopiero wychodza jedynki,dziwne ze w polskim biurze sa katalogi po niemiecku ,przeciez czasami klient chce zabrac sobie taki katalog i co musi znac niemiecki?U nas babka prowadzi czesko-polskie biuro(mama Eweliny Jeszki z mam talent)ale wszystkie katalogi sa po polsku

• Mamusie
Też tego nie rozumiem. No ale skoro są po niemiecku, to ja odpadam. Nienawidzę tego języka i wiem, że nigdy w życiu się go nie naucze. No i system rezerwacyjny jest częściowo po niemiecku. Więc więcej było minusów niż plusów tej pracy.
A w obecnej pracy muszę wybrać urlop, który mi został z tego roku, wszystkie dni opieki nad dzieckiem zdrowym i mam jeszcze 3 dni na szukanie pracy i tak wyszło, że od 5 grudnia siedzę już w domku. Małego będę oddawała do żłobka, ale jak pójdę po niego o 15 to zawsze więcej czasu z nim spędzę i nawet na spacer się wybiorę. A od 15 grudnia wyjeżdżamy do teściów w górki na święta. Na szczęście majątam internet, bo chyba bym bez Was zwariowała.

• Mamusie
Cześć 🙂
My dziś miałyśmy rano gościa - moją koleżankę z dawnej pracy a później pojechałyśmy do babć i niedawno wróciliśmy. Niestety Ania dziś w dzień nie spała, bo nie potrafiła zasnąć i sytuacja z wieczornym płaczem znowu się powtórzyła ale to chyba było z potwornego zmęczenia. Wzięłam ją do sypialni i w momencie się przytuliła i zasnęła. Jak ją odkładałam do łóżeczka to się obudziła, ale już tylko się przewróciła na boczek i dalej spała.
Dziewczynki nie wiem czy wiecie ale w najbliższy weekend w Tesco jest obniżka 50% na zabawki (50 % kwoty zwracają w bonach ważnych do końca roku). Gdyby któraś chciała to zapraszam, ja co roku z tego korzystałam tylko zawsze był rabat 20% naliczany przy kasie.

• Mamusie
Sobolinku to dobra wiadmosc !! Dzieki 🙂
Jej tu zabawki sa strasznie drogie-tak tak na allegro mozna kupic taniej,ale i tak jest drogo moim zdaniem.

malamyszko
Nie cierpie niemieckiego 😉-T czasami zartuje i jak dzwoni to sie wita w tym jezyku-cfaniaczek heheh bo pewnie tylko to zalapal 😉
Ale tak na marginesie,jego pracodawca mowie po angielsku i fajnie bo przynajmniej nie ma rozmowy na migi :P

Zmykam jutro zabieg o 6 wstaje i wyruszam do Krakowa,trzymajcie kciuki-zebym wytrzymala

Buziaczki
Dobrej nocki :*

• Mamusie
Dziękuję w imieniu Uleczki za życzenia 😘 😘 😘
Mi się coś w głowie pokręciło i myślałam, że dziś wtorek i że dopiero jutro mamy to małe święto i nawet jej nie uściskałam... 🤨 To znaczy oczywiście ściskałam ją i całowałam jak co dzień, ale nie zrobiłam tego z tej właśnie okazji... No nic, jutro nadrobię 😁

Nanusiu, super, że dostałaś tą zieloną kartę 😁 😁 😁 W końcu kilka zmartwień odejdzie, no i będziesz mogła odwiedzić rodzinne strony!
PS. A o smoczku to nie twierdziłam, że to lenistwo mamy (choć to fakt, że to zwykle łatwiejsze rozwiązanie), a powiedziała tak mama pochodząca z Japonii, bo w jej kraju taka jest opinia o smoczku 🙂

Evek, trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg, obyś wysiedziała na tym fotelu te 40 minut... 🙂 Dobrze, że powiedziałaś temu lekarzowi co myślisz o jego postępowaniu. Szkoda tylko, że na pewno znajdą się kolejne osoby, które nieświadome do niego trafią i dadzą kolesiowi zarobić...

Sobolinku świetnie, że się okazało, że z Ani stópkami wszystko w porządku, a i Ty masz spokojne serce i choćby dlatego warto było pójść na tą wizytę.

Zuzka, życzę pokładów cierpliwości do marudnej Zuzi. To minie 🙂

Julik, masz rację, rozrywanie opakowań prezentów to dla naszych dzieciaczków będzie najlepsza frajda, już sobie wyobraziłam Ulę zajętą paczkami 😁 🙃

Malamyszko, na pewno znajdziesz pracę, która Ci podpasuje i do której nie będziesz musiała uczyć się niemieckiego 😜

Dobrej nocy Dziewczyny 😘

• Mamusie
Ale dzisiaj mialam dzien 😲 😲 😲 Juz nie wiem na jakim swiecie zyje !!!
W pracy burdel na calego ledwie sie wyrobilam do pierwszej do drzemki Ali. w Poniedzialek mialam wolne ze wzgledu na spotkanie i dzis bylo podwojnie roboty !!!! blehhhh do tego na 16 wizyta po ktorej dopiero kolo 18 bylam w domu. Po pracy weszlam szybko do domu nakarmilam Luske- sciagnelam mleko i pojechalismy, a od rana tylko na platkach z mlekiem bylam 🥴 Naszczescie jutro mamy swieto dziekczynienia 😁 wiec obiadu nie gotuje- (tesciowa zaprosila)
Ala na szczepieniu ok nic nie zaplakala- tak jakby nic sie nie stalo. Dostalismy skierowanie na pobranie krwi, zeby sprawdzic poziom olowiu i czegos tak jeszcze tylko juz mi wylecialo z glowy. No i ponoc maja pobieraz z zyly 😲 nie wiem jak to sie uda- jak dla Ali nawet paznokcie jest ciezko sciac... Pozatym musze zmienic lekarza. Ona jest jakas idiotka- jak powiedzialam, ze Ala mi sie zakrztusila to powiedziala, ze dzieci tak czasem maja i wtedy trzeba poklepac po pleckach 🤔 🤔 🤔 🤔 a ja tylko zaniemowilam bo wiem przeciez, ze tak robic nie wolno !! ehhh szkoda gadac.
Evek kochana powodzenia na zabiegu !!! bede 3mac kciuki, zeby nie bolalo tak mocno !!!
Zuza mam nadzieje, ze malutka da ci pospac tej nocki u mnie Ala od 3 rano zaczyna maraton ciagania cyca i tak puzniej do 6 😉 Dzis dowiedzialam sie, ze dzieci karmione mlekiem z piersi statystycznie potrafia sie budzic w nocy na jedzenie do 15 miesiaca- takze jeszcze troche 😜
Asiula wiem, ze to w programie tak powiedzieli temu mowie, ze ludzie zawsze znajda temat do dyskusji.
Malamyszko, ale ci dobrze bedziesz sobie odpoczywac w gorach 🙂 przyznam, ze troche zazdroszcze 🙃
A mi od kilku dni codziennie sni sie Polska- jakas masakra normalnie i to takie autentyczne te sny. Chyba moj mozg przygotowuje sie na wielki dzien 🙂
Uciekam mam nadzieje, ze wszystkie teraz smacznie spicie 😘