Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Tak w ogole to dzisiaj juz w koncu jest poprawa, apetyt powróćił, ale kupy zielone i rzadkie są dalej, na szczescie tylko dwie! Boje sie ze się odwodni i daje takich specjalnych soli do wody, bo pije bardzo duzo, tak z poł litra dziennie to na pewno, w nocy tez co jakis czas budzi się zeby się napic. Kupilam smecte na jutro gdyby dalej robila te kupy, bo to już jutro minie tydzien jak ma takie kupy 😞 jak myslicie podac jej ta smectę? nie zaszkodze jej jak przyjmuje antybiotyk i lakcid??

kochana na pewno nie zaszkodzi tylko zastanawiam się czy jest taka potrzeba jak piszesz że dzisiaj tylko dwie były a kolor równie dobrze może być po lekach i stanie zapalnym
zdrówka dla Blanki życzę 😘

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
zobaczymy jaka jutro bedzie kupka z rana, troszkę chce dać nie całą saszetkę tylko tak 1/3

no pewnie nie zaszkodzi i o ile dobrze pamiętam to ona ma też..... Wykazuje właściwości powlekające błonę śluzową przewodu pokarmowego, działa ochronnie na śluzówkę poprzez izolowanie jej od działania kwasu solnego i innych substancji drażniących. i piszą żeby u dzieci do roku podzielić na dwie równe dawki

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
Jestem już 🙂
Kolejny odcinek obejrzany 🙂
alwo ja oglądam zaległe odcinki, które na bieżąco ściągam z netu.

o proszę cwaniara że sama o tym nie pomyślałam ☺️ aż zobaczę czy mi się uda bo z kolei na na wspólnej mi zależy bardziej no i poniedziałkowego m też nie oglądałam

• Mamusie
Dzień doberek 🙂
Ale u nas wieje. W związku z tym nigdzie dziś nie wychodzimy pieszo. Jak T wróci z pracy to pojedziemy na objazd biedronek i do lidla. I to też, tak żeby Ania nie wychodziła z samochodu. Nie chce po tym szczepieniu jej przewiać.
Ania od 2 nocy bardzo ładnie śpi. Jak zasypia o 19 to się budzi ok 3, cyc i zasypia do 5-6. Dziś ok 4 obudziło mnie rozpychanie, patrzę a tam Ania jak krzyż 🙂 Zasnęłyśmy przy karmieniu i godzinkę pospała z nami. Oczywiście ją zaniosłam do jej łózia bo by mnie zrzuciła z łóżka 🙂
No i coś się stało T, bo jak mi przyniósł Anię koło 6 to już miała przebraną pieluchę 🙂 Wczoraj było to samo 🙂 Cud jakiś czy co 😁 😁

poszłam za to spać o 22 i pospałam bez przerwy do 1 a potem to juz standardowo pobudka co godzine a od 5 agentka Zuza juz nie śpi
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia ,one naprawdę dodają otuchy 😘
Joanna dobrze ze tak sie skończyło,niepotrzebnie tylko się stresowałas,a jaki dostały wyrok?pojdą siedzieć czy tylko w zawieszeniu?

Alwo ja mam odwrotny problem do Twojego 😁 u mnie Zuzia nie bardzo chce do tatusia nawet jak przychodzi do domu po całym dniu,przytula sie tylko do mnie i na rekach tez siedziałaby tylko moich,a to jest strasznie meczace,wisi nonstop u mojej nogi i tylko apa apa i wyciaga rece nawet teraz siedzi na moich kolanach

sobolinek napisał(a):
hehehe ja też mam z tym problem, piszę wszystko co mi podpowiada serce, a później się zastanawiam, kogo to obchodzi.
Ja teraz śpię tylko w koszulach nocnych i to takich do karmienia, bo łatwiej mi w nocy Ankę nakarmić (często przy tym zasypiamy). Wiem o czym piszesz jeśli chodzi o szpital 😁 😁 😁 😁 Ja nie miałam takiego luksusu bo leżałam z jeszcze 2 mamami które non stop odwiedzali tatusiowie (zapuszczający niby przypadkiem oko na mamę karmiącą z gołym tyłkiem na wierzchu) Ale wtedy mi nie zależało.

W Rybniku nie ma odwiedzin na porodówce i ginekologi w salach ,jest tylko zrobiony na koncu sali pokoj odwiedzin i tam mozna posiedziec ,na poczatku mi sie to nie podobało,bo w sume zaraz po porodzie jak juz lezy sie na sali to nikt nie moze do ciebie zajrzec nawet A nie mogl,a ja jeszcze po cesarce bylam ,ale lezałam przy sali obok wejscia i slyszałam jak gadula gadał z pielegniarkami przez 2 godziny 🙃a ja nie moglam sie odezwac bo przeciez nie bede krzyczec przez sciany 😁ale pozniej stwierdzilam ze to dobry zakaz bo tak jak piszesz Sobolinku,to jednak dosc intymna sytuacja,

alwo napisał(a):
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
hehe fajnie się Ciebie czyta 😁 😁 😁
No to niezłe przeżycia miałaś jako dziecko. Dobrze, że nie dostałaś jakiegoś porażenia. No i świetna lekarka, podobnie jak moja teściowa (też była moim lekarzem)
Jeśli chodzi o piżamkę, to ja Ani zakładam jeszcze cieniutkie skarpetki. I nie zauważyłam, żeby jej się coś podwijało.

hihihi jakbym o sobie czytała pupa na wierzchu i na dodatek wypięta a koszula pewnie u szyi by mnie dusiła bo taka pozakręcana by była 🤪

ja jeszcze dodatkowo mam cycki na wierzchu, 🤪
Sobolinku a podobno są tez piżamy do karmienia ,ale nie kupowałam bo w szpitalu nie wolno było w pizamie ,a dodatkowo ceny były dosc wysokie ,daj znac jak te pizamki w Lidlu widziałam reklame i to z tego LUPILU a oni mają dobre gatunkowo rzeczy ,moze kupiłabym mojej chrzesnicy na urodzinki wprawdzie dopiero w sierpniu sa ale moze polezec w szefie i na jaki wzrost ,bo musiałyby byc na 128

sobolinek napisał(a):
Moja Ania też bardziej preferuje mamusię, aczkolwiek kiedy przychodzi tatuś z pracy to wtedy tatuś jest ważny. No i cały dzień jest TATA a MAMA baaardzo rzadko. Ja się śmieję, że jak trwoga to jest MAMMMAA 🙂
Idę zrobić Ani kaszkę.

a moje dziecko przestało mówić TATA I MAMA ,tata jeszcze jej sie ostatnio wymknęło w samochodzie jak go zaczepiała w lusterku ,a o mamie chyba zapomniała 😞wczorak cały czas jej mówiłam powiedz MAMA TATA,a ta patrzyła na mnie jakby chciała powiedziec :AKURAT ,NIE POWIEM,ZROBIĘ CI NA ZŁOŚĆ 🙃

Sobolinku u nas są te maty ale nie ma motyli ,za to pełno liści,one są naprawde tanie bo w sklepach z wyposazeniem domu kosztuja mase kasy,kiedys kupiłam na stół jedna w pepco na probe ale juz bym nie kupiła ,bo pełno na tym miałam siersci od Berty i nie miałam pojecia jak to wyczyscic,ładne ale niepraktyczne,za to na scianie wygladaja pewnie super,wrzuc jakies fotki

• Mamusie
zuzka maty u nas też były, a pod matami ujrzałam motyle i baaaardzo żałuję, że nie kupiłam więcej, nie miałam gotówki tyle, a wiadomo biedronka ma zasadniczą wadę (brak możliwości płacenia kartą) Zdjęcia zrobię i Ci wyślę 🙂

Ania już po kaszce i cycusiach. Teraz rojbruje po całym mieszkaniu.
Z tym zapominaniem, to u nas Ania zapomniała jak się robi PAPA. Za to super pokazuje NIE MA i kręci głową 🙂

• Mamusie
zuzka napisał(a):
poszłam za to spać o 22 i pospałam bez przerwy do 1 a potem to juz standardowo pobudka co godzine a od 5 agentka Zuza juz nie śpi
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia ,one naprawdę dodają otuchy 😘
Joanna dobrze ze tak sie skończyło,niepotrzebnie tylko się stresowałas,a jaki dostały wyrok?pojdą siedzieć czy tylko w zawieszeniu?

MNie mam pojecia jaki był wyrok bo nam podziękowali i się rozeszlismy do domu :/ prawdopodobnie sklep jako pokrzywdzony sam musi złozyc pismo zeby się dowiedziec jaki wyrok zapadł :/

• Mamusie
A u nas problem ze spaniem 😞 wczoraj jak sie obudziła o 22 to nei moglam jej uspic metoda płaczową, do 00h! A pozniej co pol godziny pobudka wnocy 😞 masakra
dzisiaj zasypiała 1,5 godziny :/
Ale za to kupka juz była gęściejsza wiec nie podawał już smecty. no i apetyt wrócił na całego 🙂