Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

hej mamuśki ,ja Was czytam ,ale ...do jutra to chyba nie znajdę sobie miejsca,nie mogę się na niczym skupić,nawet nic napisać,no i jeszcze dodatkowo cały wolny czas spędzam z A i Zuzią ,byle do piątku,a wtedy to już chyba cały czas będę z Wami,bo Michała to prawie wcale nie ma w domu jak nie kościół to stadion,ostatnio nawet stwierdził ze będzie księdzem żużlowcem ,a najlepiej jeszcze pastorem bo chciałby miec żonę 😆 🙃
Oj Sobolinku nie zdzdroszcze niespiącej Anulki,my po poludniu śpimy ,wczoraj nawet 3 godziny 😲 🤪,co jej sie daaaawno nie zdazylo,A chodzil oglądac czy oddycha ,taki byl zdziwiony,
Asia ,ja tez myślę ze w ciemniejszych Ci lepiej ,chyba tak jak mnie,długo nosiłam blond a teraz bym sie chyba nie przefarowała,ale moj naturalny to ciemny blond jak u zuzy,
Dziewczyny ja jestem padnieta moje dziecko nie śpi w nocy ,budzi sie co godzine od 3 dni i woła mnie a jak przyjde to kaze mi siedziec kolo lozeczka i czuwa czy siedze zamiast spac,
Julik jak byłam w Gdansku to akurat słyszałam o okcji promującej picie wody z kranu w trójmieście ,podobno taka czysta jest ,no ja bym nie ryzykowała,bo kamicy chyba mozna dostac ,ciotka nie gotyje nawet wody w czajniku ,nie mowiac juz o elektrycznym ,bo tyle kamienia jest w tej wodzie ze co 2 miesiące garnek ma do wyrzucenia,ten co w nim wode gotuje 🤔
ok ja uciekam musze sie przygotowac na jutro,na razie Wam nie powiem o co chodzi zeby nie zapeszac,papa mamuski

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zuzka, to nie tajemnica. Paweł pracuje w Straży Granicznej na lotnisku w Pyrzowicach. Jak będziecie kiedyś tamtędy wylatywać, to pewnie przeszuka Wam bagaże 😉
Co do wody, to podajemy różnie, Żywiec Zdrój, Primavera, Mamaija. Ważne, żeby co jakiś czas zmieniać bo wody mają różny skład i nie można zbyt długo podawać jednej, bo możne tam być zbyt dużo minerałów.
Sobolinek, Ty to taka kuchareczka jesteś. Super. Ja to kurcze nie mam cierpliwości i gotuję tylko na specjalne okazje a tak, to "coś się zrobi" na obiad, na szybko.
My też nie dajemy wody z kranu. Strasznie brudna jest, tzn ma dużo miedzi w sobie, bo jak nas nie ma w domu dłużej, to taka czerwona leci.
Ja przepraszam, ze mnie nie było ostatnio na forum, ale Miszka znów chory. Katar okropny, kaszel i do tego biegunka. Pewnie z tej flegmy, którą połyka jak odkaszlnie. No i po kaszce wymioty. Wszystko przez flegmę która spływa. Na szczęście dziś był u lekarza i nie mamy antybiotyku. Tylko syropy i nebulizacje.

• Mamusie
Zuzka, ja się śmieję, że mój Michał też będzie księdzem, bo wszędzie gdzie wisi krzyż lub obraz święty to pokazuje paluszkiem. Nad łóżeczkiem ma obrazek, który wisiał nad moim łóżeczkiem, i codziennie się do niego modlimy. Michaś pięknie robi "Amen". Paweł oczywiście zły, bo on chce wnuki, więc Michaś księdzem nie może zostać. 😁

• Mamusie
Jestem dziewczynki
Zuzka to i ja teraz nie będę spała z ciekawości 🙂 Ale poczekam do jutra. Tyle wytrzymam.
Rozumiem, że chcecie się sobą nacieszyć przed godziną 0. Ale później zapraszamy z Anią do nas 🙂 na kolejne nauki 🙂
oo moja przekupka chyba zasypia 🙂 Czy Wasze dzieci też tyle gadają, ona non stop mówi. Tylko po swojemu albo tata. Z tym spaniem Ani to jest tak, albo śpi i wtedy 3 godziny lub dłużej albo nie śpi i d..a 🙂 Loteria. Ale jutro musi się wyspać, bo jedziemy do babci na obiad.
Malamyszko szkoda, że Michaś znowu chory, ehh te żłobki. Co do pichcenia to jak nie było Ani to więcej gotowałam i eksperymentowałam, teraz to jak mam wenę i troszkę wolnego. Ale ogólnie to uwielbiam jak komuś smakuje to co zrobię, niestety mój T jest oszczędny w pochwałach więc czekam aż mi Anka podośnie 🙂

• Mamusie
malamyszka napisał(a):
NIe wiem, czy się chwaliłam, ale sprzedaliśmy nasz wózek Tako. Teraz tylko trzeba opchnąć na allegro Pliko i możemy kupić nowy. Jeszcze nie zdecydowaliśmy czy SI czy MINI, choć finanse przekonują nas do MINI.

No to super 🙂 I więcej miejsca pewnie się zrobiło i gotówki w portfelu przybyło 🙂

• Mamusie
hej mamusie 🙂
Asiula świecę sie prawie cały dzień bo laptop włączony na chyba że zaśnie 🙂 ale jeśli jesteśmy w domu to Julka nie daje mi do niego usiąść, bo śmiga na balkon i wyrzuca różne rzeczy z 4 piętra, dziś już biegałam po jej kołderkę, królika, i inne barachła.

Sobolinku dziś Jula chciała zaśpiewać w jednym chórze z Anią i nie spała cały dzień, skąd ona miała siłę skoro od zawsze śpi po 3h, to ja nie wiem. Ale podziwiam Cię tak cały dzień za Anią biegać, powiem ci że przez te godziny co Jula śpi to odpoczywałam a dziś biegałam od jednego do drugiego placu zabaw 🙃.

Sobolinku moj Michał Cię chwali,ciasto to mu naprawdę smakowało,i dopiero w domu powiedział mi że zjadł aż 3 kawałki,takie pyszne było 🙂normalnie mam jakies niewychowane dziecko 😜
Małamyszko a probowałas wystawic na tablicy wystawic?ja wystawiłam ostatnio bude od Berty i na tablicy i na allegro i z allegro nikt nie zadzwonił nawet a opłate trzeba bedzie zapłacic ,a z tablicy telefony sie znowu urywały
Bidulek z tego Michalka Twojego ,a moj jak 2 lata temu biegał do koscioła 3x dziennie to tez stwierdzilam z e chce miec wnuki i dlatego zrobiłam sobie Zuzkę 😜ale chyba mu juz przeszło no ale pozyjemy , zobaczymy..

• Mamusie
Zuzka też słyszałam że niby u nas wodę można pić z kranu ale jeszcze nie próbowałam, ale my najczęściej pijemy przegotowaną 🙂 a kamień to jakieś przekleństwo właśnie mój psioczy bo do spłuczki wsypał cały kamiks a woda dalej leci 🙂

• Mamusie
Dziewczynki a ja jako dziecko piłam tylko wodę z kranu 🙂 I nic mi nie było. A w dodatku jak wszyscy pytali i podziwiali jaka to jestem wysoka (bo jako dziecko byłam baaardzo wysoka) to mój tata mówił w żartach, że jak się podlewa kranówą to tak dzieci rosną. Coś w tym musi być hehe.

• Mamusie
Dziewczynki myślałyście lub macie już może baseniki dla maluszków? Wiem, że Asiula i zuzka chyba mają. Zastanawiam się jak kupić Ani, czy większy czy mniejszy. U nas będzie głównie na tarasie. Tyle tego na allegro że nie wiem jaki jej kupić. Będę wdzięczna za wszelkie rady i wskazówki.

Aha dziś przyszły Ani butki-paputki w grochy. Cudne są 🙂

• Mamusie
Sobolinku ja nie mam basenu ale właśnie pomyślałam że ściągnę od Ciebie tą sztuczną trawę i też kupię Juli basenik 😁 😁 a co niech ma radochę 🙂 bo nad morzem woda zimna (ostatnie plażowanie źle się skończyło 😞) mamy też rzeczkę gdzie woda też lodowata więc osłonię balkon od wiatru i postawię jej basenik, tak lubi się chlupać w wodzie niech ma 🙂

Małamyszko to życzę udanego zakupu tylko uważaj żebyś nie przeinwestowała 😉

• Mamusie
sobolinek napisał(a):

Aha dziś przyszły Ani butki-paputki w grochy. Cudne są 🙂

no to fajnie bo ja jeszcze szukam brrr 🤢
Fajne zdjęcia a wiesz że moja nie lubi się huśtać woli ślizgawkę 🙂 dziś się tak wyrżnęła policzkiem ale nawet nie piszczała co czasami na pupę padnie i jest wielki lament 😉

aha no i dobranoc wszystkim 🙂 spokojnej nocki 😆

doberek
ja tylko na dosłownie momencik,bede wieczorem ,olbo i nie w zaleznosci od nastroju 😮
Sobolinku ja mam 2 baseny jeszcze z zeszłego roku ,jeden taki malutki okragły ze jak Zuza w nim siadzie to juz nic nie moze zrobic ,taka wieksza miska,a drugio wiekszy ,ale nizszy i w sumie to musiałabym kupic jeszcze jeden ale taki co miałby zalety 1 i 2 ,czyli najlepiej zeby dno basenu było pompowane i chropowate bo w tym wiekszym tego nie ma i Zuza jak tylko w nim stanie to zaraz sie slizga no i musi byc niski bo sama do wyzszego nie da rady wejsc i najlepiej zeby miał daszek jak ten od Asi bo musze podstawiac parasol zeby slonko za bardzo nie swieciło,to tyle tylko ze jak juz cos konkretnego znalazłam to cena powalała ,ale my teraz mamy ubaw bo slizgawka podstawiona pod basen i to dopiero jest zabawa
ok uciekam ,A pojechała z Zuza na pobranie krwi a ja sie szykuje ,nie chciałam sie jeszcze tym dodatkowo dzisiaj stresowac ,miłego dnia dziewczynki 😎

• Mamusie
hej mamusie 🙂
już jestem teraz tylko na chwilkę zaglądam bo mam trochę roboty cały weekend z poniedziałkiem (bo tutaj wolny był) spędziliśmy u znajomych na wsi pierwsze zdjęcie w awatarku reszta wieczorem na agu wrzucę i nadrobię i popiszę teraz to uciekam mały w żłobku to ja spokojnie ogarnę 🙂
miłego dnia 😘 😘 😘

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
No niestety 😞

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Składniki:

- 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron zamiast ryżu.)
- 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mniejsza cebula
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- natka pietruszki

Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę, natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.
Polecam 🙂

uwielbiam tą sałatkę 🙂 mąż tylko psioczy bo ryżu nie lubi a już na pewno tak często 😜

• Mamusie
hej
moja Jula właśnie zasnęła, dziś siedziałyśmy do południa w domu, wiszą czarne deszczowe chmury ale wczoraj dość się nachodziłam po piaskownicach 😁

Alwo a co u Was za święto było wczoraj, dlaczego wolny poniedziałek?

• Mamusie
Hej mamuśki 🙂
Moja Anka sobie usypia tzn gada w najlepsze. Oby nie było powtórki z wczoraj.
Byłyśmy na naszym osiedlowym placu zabaw i powiem Wam, że jestem baaardzo zadowolona, że mamy takie superowe miejsce dla maluszków. Przychodzi kilka mam z maluchami + jeden fantastyczny dziadek Olka i gadamy, bawimy się z dzieciaczkami niekoniecznie ze swoimi 🙂 Jest super, dzieci zadowolone i my sobie pogadamy 🙂

• Mamusie
alwo to fajnie spędziliście te 3 dni. Zazdroszczę normalnie, my siedzimy w domu i tylko na plac zabaw chodzę z Anią. Mój T się uczy i nie ma czasu na nic innego. Ale byle do piątku! W sobotę egzamin i od niedzieli ... a w zasadzie od poniedziałku praca 🙂
Super, że Ci smakuje ta sałatka. Mój T może jeść na okrągło taki rarytasy a w szczególności lubi sałatkę gyros 🙂

Aaa i zapomniałam dodać, że super zdjątko Gabrysia buszującego w piasku. A w tle ... ale się rozmarzyłam... 🙂