Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Mam minutku więc jestem.
Asiula fajnie, że humor już lepszy, a ta sprawa, o któej myślisz pewnie się też dobrze skończy, albo o niej zapomnisz. Z Gosi niezły odkurzacz jest 🙂 Dzięki bogu, że nie stanęło jej to gdzieś w przewodzie pokarmowym, choć pewnie na rtg by wyszło, ale po co dziecko i rodziców stresować. Moja Anka wszystko co podniesie z podłogi to mnie daje w paluszkach, taki odkurzacz. Do buzi bierze tylko okruszki wafla ryżowego jak jej akurat spadnie. Nawet potrafi mi ziemię z kwiatów na tarasie wziąć w paluszki i przynieść 🙂

My już po rannych zakupkach 🙂 Kupiłam dla Zuzi zamówiony wcześniej sweterek biały w granatowe paseczki (swoją drogą mogłabym taki też Ani kupić to może by ją troszkę poszerzył hehe, bo to pasy poziome) i dla Ani również sweterek ale na zapinanie, taki na chłodniejszy wieczór, bo takiego nie miała a chciałam. Nigdy nie wiem jak ją ubierać jak jest 20-22 st. Na krótki za chłodno a na długi za ciepło. Teraz będzie miała ten zapinany.
Zaraz przyjdzie małż, a dziś przygotowałam mu 2 sałatki i pieczone udko z kurczaka.

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

okna pomyte, i tradycyjnie zaraz chyba lunie 😠
Sobolinku tak sie zastanawiam nad tym sweterkiem,w sumie Zuza ma 2 na guziczki ,ale chyba by mi sie podobał ten niebieski na wiosne,tak na przyszłośc,bo za rok znowu bede szukać?kup mi go jak możesz 🙂
rany od jutra znowu upały,a mój A jedzie w niedziele na spotkanie ze św.Mikołajem,macie jakieś życzenia?i mam zgryz w związku z tym ,bo chce zabrać Miśka ze sobą,a ja sie boje zostac sama z Zuza przez 2 tyg.wiem ,nie powinnam mu zabraniac ,bo 2 taka okazja moze sie nie zdarzyc,
no i mamy powod nocnej temp.Zuza ma biegunke,złapała chyba od Lenki bo ta juz sra od niedzieli która spedziłysmy razem ,oni zreszta wszyscy maja cała rodzina ,i znowu dziecko przechodzi bardzo łagodnie w porwonaiu z rodzicami,myslałam ze jednak nic nie złapała Zuza od Lenki bo juz 4 dni mineły ale chyba jednak sie pomyliłam

• Mamusie
W moją Ankę teraz na odmianę jakiś ANioł wstąpił 🙂 Pięknie sama zasypia, obym nie przechwaliła, bo zaczynam ją słyszeć.
Zuzka to dobrze, że wyjaśniła się sprawa Zuzinej gorączki. Swoją drogą strasznie długo to u niej kiełkowało i nabierało mocy prawnej 🙂 Ważne, że już wiecie, tylko to sranie...Może wykorzystaj te pampki 5, skoro i tak przeciekają przy większych siuśkach.
sweterek Ci kupię ale jutro rano, bo dziś mi się już nie chce tam leźć. A jaki chcesz rozmiar jeśli ma być na za rok?
A co do wyjazdu chłopaków to faktycznie nieciekawie, ale z drugiej strony Michał ma wakacje i jeśli jest taka okazja to dlaczego miałby nie jechać naprzeciw przygodzie 🙂 Ty sobie kobieto doskonale dasz radę, jak będziesz miała samochód (kurczę, dobrze gdybyś miała tak na wszelki wypadek) to wpadniesz do nas, albo my przyjedziemy z Anką do Ciebie i rozpoczniemy wspólną ziołoterapię na bazie melisy 🙂

• Mamusie
Hej 🙂 😘

Właśnie sprawdziłam i już moje prawko jest do odbioru 🤪 Jutro wcześniej Ulę zostawię z babcią i skoczę do urzędu 🙂

Sobolinku, dlaczego zakładasz, że meliska będzie potrzebna? 😜
Fakt, Gosia to mały odkurzacz, jeszcze nie wyszła z etapu, kiedy wszystko musi zbadać buziakiem. W sumie Ula też czasem jeszcze coś tam obliże, ale nie jakoś intensywnie. Co do paproszków to też podnosi, ale ma skądś umiejętność rozróżniania co jest jadalne a co nie, te "jadalne" do buziaka ładuje, a te niejadalne dla mamusi pokazuje albo do kosza niesie. Ostatnio zdjęła mi małą niteczkę z bluzki 😎 a kiedy powiedziałam, żeby wyrzuciła do kosza (mamy taki mały w sypialni na drobne śmietki) to wyrzuciła grzecznie. Dziś z kolei na placu zabaw coś tam znalazła i sama poniosła na kupkę, na którą ja też zawsze różne śmieci wyrzucam 🙃

Kasiu, nie dziwię się, że niespecjalnie Ci się chce samej zostać na dwa tygodnie. Masz twardy orzech do zgryzienia. A ta wycieczka to do Laponii czy jak?? 😎

Malamyszko, dobrze, że powoli Michałek się do nowego mleczka przekonuje. Udało Ci się go obudzić?

U nas dziś jakoś szalenie ciepło nie było, wyszłyśmy w długich rękawach, ale wróciłam po bluzy dla nas i przebywałyśmy na słoneczku bo w cieniu za zimno mi było. Wiał wiatr i chyba mi gębulę opalił, bo teraz poliki mnie pieką 😜

• Mamusie
Asiula napisał(a):
hehe, jak zaczynałam pisać poprzedniego posta to się Sobolinku jeszcze świeciłaś, tyle czasu go pisałam, że już Cię nie widać 😜 🙃

Teraz jestem. Poszłam poukładać nasze rzeczy w nowej szafie, bo przecież stały by tak do zimy.
Meliska tak na wypadek gdyby dziewczyny chciały razem po koncertować na dwa głosy 🙂

No i najważniejsze: Super, że już masz gotowe do odbioru Prawko!!! Ekspresowo!!!
To teraz nic tylko jeździć 🙂 i szkolić jazdę 🙂

Asia fajnie że już prawko bedziesz miała,teraz to tylko siadać i jeździć bo praktyka czyni mistrza,wycieczka jest do krajów skandynawskich ,i dzisiaj czytałam program bo to z Rainbowa no i pisało ze odwiedziny u świętego też są przewidziane,fajnie sama bym pojechała ,swoja drogą ciekawe kto jezdzi na takie imprezy ,cena powala prawie 4 tys za 12 dni

sobolinek napisał(a):
W moją Ankę teraz na odmianę jakiś ANioł wstąpił 🙂 Pięknie sama zasypia, obym nie przechwaliła, bo zaczynam ją słyszeć.
Zuzka to dobrze, że wyjaśniła się sprawa Zuzinej gorączki. Swoją drogą strasznie długo to u niej kiełkowało i nabierało mocy prawnej 🙂 Ważne, że już wiecie, tylko to sranie...Może wykorzystaj te pampki 5, skoro i tak przeciekają przy większych siuśkach.
sweterek Ci kupię ale jutro rano, bo dziś mi się już nie chce tam leźć. A jaki chcesz rozmiar jeśli ma być na za rok?
A co do wyjazdu chłopaków to faktycznie nieciekawie, ale z drugiej strony Michał ma wakacje i jeśli jest taka okazja to dlaczego miałby nie jechać naprzeciw przygodzie 🙂 Ty sobie kobieto doskonale dasz radę, jak będziesz miała samochód (kurczę, dobrze gdybyś miała tak na wszelki wypadek) to wpadniesz do nas, albo my przyjedziemy z Anką do Ciebie i rozpoczniemy wspólną ziołoterapię na bazie melisy 🙂

też tak zrobiłam ,dawałam jej te 5,ale ostatni raz zrobiła o 17 wię mozę juz spokój bedzie ,bidna nie ma apetytu wcale,a marudna taka ze szok,nawet na placu zabaw po 5 min odwróciła sie na piecie ,zrobiła dzieciakom papa i poszła a jak doszła do bramy(plac zabaw ogrodzony)to usiadła na tyłku i zaczeła ryczec,sama nie wiedziala czego chce,strasznie nie lubie jak taka jest,no ja myślę ze przyjade do ciebie ,wkoncu znowu mam pretekst 😉

Asiula napisał(a):
Przerzedziłaś od razu Waszą garderobę czy temat masz opanowany?

😁 😆 😁 🙃 tak mi sie przypomniało ,ja ostatnio przerzedzałam jak A wyjechał ,i jak wrócil i zobaczył 4 duże wory w przedpokoju to zapytał czy go już wymeldowałam 🤪

Asiula napisał(a):
heh, jakby co to ja napisałam bardziej w sensie przejrzenia ciuszków i ewentualnego pozbycia się tych niepotrzebnych, a nie zrzucania z siebie ☺️

ona chyba "zrzuca" bo coś zamilkła 😜

• Mamusie
Asiula przerzedzać garderoby nie musiałam, bo tu jest dużo więcej miejsca, a niektóre rzeczy wywaliłam już wcześniej.
Zuzka lustra jeszcze nie wypróbowane 😜 ale wszystko przed nami 😜 😜
86 kupiłam Ani więc Zuzi za rok powinien być akurat. Super, że planujesz do nas przyjechać, to może na cały dzień...tylko trzeba by jakoś uspać Zuzię, bo chyba nie wytrzyma całego tak jak mój czort. Poszłybyśmy do parku, zrobiły obiadek ...

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Sobolinku w tym waszym HM chyba jest słaby zasięg bo słyszalam tylko Ą GĘ GA,pewnie niesłusznie pomyślałaś ze mi przeszkadzasz,bo ja Ci nie odpowiadałam, 😉

Wiesz, to kupa żelastwa i betonu a na koniec weszłam do windy żeby zjechać do kasy i już było pozamiatane 🙂

sobolinek napisał(a):
Asiula przerzedzać garderoby nie musiałam, bo tu jest dużo więcej miejsca, a niektóre rzeczy wywaliłam już wcześniej.
86 kupiłam Ani więc Zuzi za rok powinien być akurat. Super, że planujesz do nas przyjechać, to może na cały dzień...tylko trzeba by jakoś uspać Zuzię, bo chyba nie wytrzyma całego tak jak mój czort. Poszłybyśmy do parku, zrobiły obiadek ...

z uspaniem Zuzi to akurat nie ma problemu ,najpierw napewno zasnie jak zwykle na autostradzie,a potem tez damy rade ,dam Ci jeszcze znac co i jak no i kiedy Tobie bedzie pasowało,

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):

z uspaniem Zuzi to akurat nie ma problemu ,najpierw napewno zasnie jak zwykle na autostradzie,a potem tez damy rade ,dam Ci jeszcze znac co i jak no i kiedy Tobie bedzie pasowało,

Mnie pasuje prawie zawsze 🙂 bo ja matka polka jestem

coś się póxno zrobiło ,a ja nie śpię od 4 więc zegnam sie z Wami kochane dzisiaj juz,jutro bede dopiero wieczorkiem więc spokojnej nocy i milego dnia ,podobno ma być cieplutki,dobranoc

• Mamusie
Sobolinku, my mamy z Wadera te klocki, taki najmniejszy komplet, bo nie wiedzieliśmy czy się Uli spodobają. Ma je już od Wielkanocy chyba i lubiła je przekładać, albo rozczepiać, gdy któreś z nas je połączyło, a wczoraj zabrała się za ich łączenie 🙂