Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Julka to niezła agenciara 🙂 Antek ostatnio tak Angorę czytał... za to M nie zdążył :P
A smoczek tak samo jak u Edyty i Tuski. Jak wiem, że jadł niedawno a jest śpiący, to zamiast cycka daje mu smoka. I też jak już zaśnie to go wypluwa. Dlatego widzę, że jakoś bardzo nie jest do niego przyzwyczajony i się odzwyczai szybko.
Mam te smoczki z aventa do 6 miesiąca i już więcej nie chcę kupować, więc już niedługo zacznę młodego oduczać. Śmieję się, bo mam 2 te smoczki. Żółty jest w użyciu, a niebieski nieruszany, więc chyba na kolejne dziecko zostanie 😁 tylko musi być synek do niebieskiego :P

• Mamusie
haliszczanka napisał(a):
Ale śmieszna Julcia. Takie najprostsze przedmioty to najczęściej najlepsze zabawki. Grzesiowi ostatnio bardzo spodobał się centymetr krawiecki, zawieszony na pałąku na d nim. Lepsza radocha niż te piękne kolorowe zawieszki 😁

No to u nas metka na pałąku przy macie jest lepszą rozrywką niż sama mata :P

• Mamusie
U nas smoczek od początku był w niełasce więc problemu nie ma i jak piszę Tracy Hogg lepsza rączka niż smoczek bo zawsze pod ręką i dzieci nierozpieszczane same się oduczają - do 3 miesięcy próbowałam mu wcisnąć a potem skoro nie to nie i leży cała armia smoczków gotowych do użycia ale niestety do lamusa pójdą chyba 🙂

Haliszczanka gratuluje zakupu, tylko ubieraj go w mocno męskie ciuszki bo w malinowym wózeczku będą Cie zaczepiać na ulicy i mówić jaka ładna dziewczynka 😉 Chociaż dzisiaj to faceci chodzą juz nawet w różowych koszulach BTW nie wyszłabym z M na ulicę gdyby mi zrobił taki psikus i założył bananowe ciuchy.

A to mistrz z Woodstock 2008 http://www.youtube.com/watch?v=nn6g3RrQZCs

• Mamusie
tuska8 napisał(a):
my mamy też aventowskie do 6miesiąca 😉) ale z gwiazdkami 😉) niby na noc są 😉) w ciemności świeci się ten uchwycik 😉) no i są niebieskie-białe 😉)

Widziałam takie i chciałam kupić, ale myślałam, że jeden świeci, a drugi nie... i jak sie dowiedziałam, że oba świecą to nie kupiłam :P:P
A tak w ogóle to te smoczki aventu mają dziwne rozmiary, bo te niebiesko-zolte sa od 0-6mc i są małe, bo kupiłam nastepne od 3-6 i jest mega roznica... wiec dlaczego te od 0-6 robia takie male...?

• Mamusie
Przychodzi syn do ojca i nieśmiało oświadcza -"Tato, jestem gejem".
Ojciec popatrzył pomyślał i pyta: -"A masz nowocześnie urządzony loft w centrum miasta?"
-"No nie"
-"A masz luksusowe auto?"
-"No nie"
-"A masz w szafie buty z najnowszej kolekcji Louis'a Vuitton?"
-"No nie"
-"To Ty zwykły pedał jesteś..."

• Mamusie
MandraSala napisał(a):
Przychodzi syn do ojca i nieśmiało oświadcza -"Tato, jestem gejem".
Ojciec popatrzył pomyślał i pyta: -"A masz nowocześnie urządzony loft w centrum miasta?"
-"No nie"
-"A masz luksusowe auto?"
-"No nie"
-"A masz w szafie buty z najnowszej kolekcji Louis'a Vuitton?"
-"No nie"
-"To Ty zwykły pedał jesteś..."

Hahahahaha, a nie znałam tego kawału 🙂

• Mamusie
To mam jeszcze jeden w temacie harmonogramów i rozkładów, a także oduczania dzieci czegokolwiek, ale pewnie znacie.

Synek bawi sie kolejką, przy czym na każdej stacji krzyczy: -"Wsiadać kur... wsiadać, zapierd.lać, czasu nie ma, kur... wsiadać!"
Zniesmaczony Ojciec zwraca mu uwagę: -"Synku nie wolno tak mówić, baw się grzecznie", na co synek swoje: -"Wsiadać kur... wsiadać, zapierd.lać, czasu nie ma, kur... wsiadać!"
Ojciec już nieco zeźlony: -"Synku, jak jeszcze raz powiesz tak brzydko to pójdziesz do kata!"
Na co synek oczywiście: -"Wsiadać kur... wsiadać, zapierd.lać, czasu nie ma, kur... wsiadać!"
i ojciec go posadził na pół godziny do kąta, po czym powiedział: -"Masz nauczkę żeby tak nie mówić, baw się teraz ładnie". Synek pokiwał główką uśmiechnął się do tatusia zasiadł do kolejki i wykrzyczał: -"Wsiadać kur... wsiadać, zapierd.lać, czasu nie ma, przez tego hu.. mamy pół godziny opóźnienia!!!"

dziewczyny nie martwcie się, jeszcze pojedziecie na pewno! 😉) np. już w następnym roku.. wiadomo, że chciałybyście w tym, ale wiecie dacie radę i w następnym roku już z dzieciaczkami będzie mogły jechać 😁