Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć dziewczyny,
My dzisiaj do 12 w wyrze... ☺️ mala już po obiedzie, ale martwi mnie jej jedzenie... ma przerwy ponad 4 godzinne i dalej by mogla nie jesc ale ja juz jej wciaskam.. nie wiem co sie z nia dzieje... martwi mnie troche, ze za malo je, bo nawet butelki mleka 150 ml nie zjada....
Niunia też mam dużo sprzątania 🙂 Witaj w klubie:P

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Myszka nie stresuj się przede wszystkim!Dziecko wyczuwa emocje, ja przy Agatce nigdy nie podnoszę głosu i staram się być spokojna. Może Igorek wyczuwa że mama jest zdenerwowana i smutna.Teraz w ogóle stwierdzam że dzieci to nasze odbicie czasami pytam się Agatki czemu jesteś taka poważna dzisiaj?I sama sobie odpowiadam na to pytanie A czemu ty mamo się do mnie pierwsza nie uśmiechniesz? I to działa bo wystarczy że się do niej uśmiechnę to mi odpowiada tym samym.
I staram się nie myśleć o innych rzeczach,zamartwiać się problemami życia codziennego przy Agatce tylko z nią rozmawiać i się do niej uśmiechać.

• Mamusie
Ale pustki!!!!
My byłyśmy już na półtora godzinnym spacerku 🙂 Pogoda dopisuje 🙂 Tylko trochę mocno wieje:P
Kupiłam małej kompot z owoców i nestle cerelac i to wymieszam i będzie deserek 🙂
Dzisiaj robię na obiad kebaba!!! Tylko że po Polsku z kurczakiem :P:P hehe, kupiłam już gotowy kebab z kurczaka i bułki specjalne do kebeba tureckie 🙂 Mniami 🙂

• Mamusie
Myszka ciezko jest Ci co kolwiek poradzic jak samemu nie jest sie w takiej sytuacji!!! Mozna tylko probowac. Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba mieszkasz z tesciami?? To moze przez kilka dni popros zeby nikt do malego nie podchodzil tylko Ty!! I moze nie rob dokladnie tych samych czynnosci co tesciowa, bo maly moze kojarzyc to z nia a widzac Ciebie placze!! Sprobuj znalesc inne zabawy na stronie osesek.pl sa fajne zabawy adekwatne do wieku!!! Trzymaj sie kochana, bedzie dobrze!!!
Daj znac jak u Was sie uklada!!
A ja jestem padnieta! Zrobilam dla malej 12 sloiczkow obiadków po 3 kazdego rodzaju. Cielęcinke z march., pietruszka, ziemn., fasolką; ciel. z ryzem, march., piert. i kalafiorkiem; kurcz z ziemn. i szpinakiem; kurcz z ryz., march, pietr., i cukinia! Ponad to 24 kostki cukini i 15 kostek ryzu!!

• Mamusie
Dziewczyny czy ktoras z Was juz pasteryzowala te male sloiczki?? Bo ja wlasnie to robie i mnie szlag jasny zaraz trafi bo ciagle cos!! Kilka zrobilam w sloiczkac po koncentracie i musztardzie i te wyszly super po hippie i bobovicie tez jako tako ale po gerberze to je zaraz rozwale!!!

• Mamusie
EdytaS napisał(a):
Myszka ciezko jest Ci co kolwiek poradzic jak samemu nie jest sie w takiej sytuacji!!! Mozna tylko probowac. Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba mieszkasz z tesciami?? To moze przez kilka dni popros zeby nikt do malego nie podchodzil tylko Ty!! I moze nie rob dokladnie tych samych czynnosci co tesciowa, bo maly moze kojarzyc to z nia a widzac Ciebie placze!! Sprobuj znalesc inne zabawy na stronie osesek.pl sa fajne zabawy adekwatne do wieku!!! Trzymaj sie kochana, bedzie dobrze!!!
Daj znac jak u Was sie uklada!!

Dobrze porozmawiam z teściami i z mężem ciekawe co powiedzą ... napisze wam jutro jak zareagowali na taki pomysł. Bardzo dziękuje za wszystkie pomocne opinie 🙂 Pozdrawiam wszystkie mamusie 🙂

Ja byłam na godzinnym spacerze i pogoda nie dopisuje 😞 wieje jak nie wiem co dziś Igor jest jakiś inny bo wróciliśmy po spacerze i znów śpi...z jednej strony to dobrze ale czy nie bierze go jakaś choroba...oby nie bo będzie gorzej nić teraz jest

• Mamusie
Wrocilam.Mala byla tak strasznie nieznosna,ze poszlam z nia na spacer.I 3 godziny w parku spala.Mi az sie odcisk na prawej stopie zrobil,wiec uznalam,ze ide do domu i najwyzej sie obudzi,jak ja wniose...a ona dalej spi 😁 😁 Dobrze,niech sobie odpocznie 🙂
Myszka Julka tez jak zle sie czuje,to akcje robi przy mnie i przy Piotrku a jak ktos u nas jest to sie smieje...I zgadzam sie z Edyta,ze powinnas troche sama z Igorkiem pobyc.Porozmawiaj spokojnie z tesciowa i powiedz,ze troche cie ta sytuacja martwi i czy czy nie mialaby nic przeciwko,zebys ty sie malym teraz pozajmowala.A i jeszcze jedno,tylko nie pomysl,ze ja jakas glupia jestem.Ja rowniez karmie butelka i dawno temu polozna powiedziala mi,ze przed kapaniem jak juz mala rozbiore to mam tez sie do naga(chodzi o gore)rozebrac i ja do siebie przytulic,bo to poglebia wiez miedzy matka a dzieckiem.I powiem ci,ze ja tak robie conajmniej 2-3 razy w tygodniu,bo kocham jak ona sie we mnie tak wtedy wtula i moge czuc jej cieplo 🙂Moze tez tego sprobuj i w zadnym wypadku sie przy nim nie stresuj,bo dzieci wyczuwaja emocje

• Mamusie
Hawajka napisał(a):
niunia26 napisał(a):
Dopiero usiadłam,a jeszcze odkurzyć muszę . Zrobiłam na obiad cycki Monisi z pieczarkami, hmmm ale dobre ;-) Będę częściej je jeść ;-)

Biedna Monisia została bez cycków:P

MONISIA ma duże to pewnie całości nie wykorzystała 🤪

• Mamusie
Myszka powodzenia!

Co do snu to moja Agatka też dzisiaj wyjątkowo dużo śpi! Wstała o 11:10 i od 13:00-15:10 na spacerze spała teraz przy butli mężowi znowu płakała takie napady płaczu ma (serce mnie ściska jak beczy bo nie wiem czemu) i poszła z mężem na spacer i znowu pewnie śpi. Też już pomyślałam że może coś ją bierze. A może coś wisi w powietrzu...